Last news in Fakti

28 Април, 2021 13:19 1 838 36

Андрей Новаков сезира Европарламента за политическа намеса на ДБ в работата на КПКОНПИ

  • андрей новаков-
  • кпконпи

Позиция на евродепутат

Андрей Новаков сезира Европарламента за политическа намеса на ДБ в работата на КПКОНПИ - 1
Снимка: Фейсбук

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков настоява Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент да направи проверка и да изслуша аргументите за законопроекта на Демократична България, който представлява намеса в дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Новаков изпрати писмо до председателя на ресорната комисия Моника Холмайер, с което я сезира за опит за политизиране и застрашаване независимостта и работата на КПКОНПИ.

В писмото се посочва, че инициираните промени в закона ще имат директен ефект върху вече образувани производства и стартирали дела за отнемане на активи на стойност над 3 млрд. лв.

Няма да допуснем опити за намеса в работата на признат от европейската общност български орган за борба с корупцията, който успешно сътрудничи с други европейски институции. Тук няма място за политически игри и защита на бизнес интереси, коментира Новаков.

Намесата в работата на този орган единствено би сложила петно върху имиджа на страната ни, заявила ясно и с конкретни действия волята за реформи за постигане на ефективна борба с корупцията и върховенство на правото.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въх

    48 11 Отговор
    сезирай си колкото щеш, нищо нема стане

    Коментиран от #31

  • 2 цветито

    11 9 Отговор
    Не е по темата тук,но вече се обърках и аз,само не ми стана ясно след като трите партии днес бойкотираха парламента да не работи,има ли някаква промяна в ИК или пак ще се гласува по стария начин,че като гледам как са се активизирали всички калинки да бранят тулупа,щом и прасето се показа тия ще направят такава поразия ,та ако някой знае да каже

    Коментиран от #13, #15

  • 3 асад

    41 10 Отговор
    Я си напълни носа с барут и се шибни в някоя стена - герберски тиняк. Скоро ще видите от къде изгрява слънцето.
  • 4 Поредният

    25 7 Отговор
    му резил на Гергя !
  • 5 срам заБългария

    36 10 Отговор
    тоя паразит и боклук ще бъде изритан с шутове от европарламента
  • 6 петър

    33 11 Отговор
    Това момченце не знае на кой свят е .
  • 7 Един

    12 23 Отговор
    Може ли най интелектуалната партия да са толкова прости и прозрачни. Амнистия за олигарсите. Заплати по 10 бона. Слон в стъкларски магазин. А хората разчитаха на тях да пратят Боко у пенсия. А те горките гледат джоба. Не става със стари мутри хора. Хр. Иванов, Атанасов, М. Димитров. Р. Кънев. Все отбор юнаци с празни джобове излъгайа надеждите на хората.

    Коментиран от #23

  • 8 Мн смешен този

    22 5 Отговор
    Вкара си автогол. Политиката не е зА шуробаджанаци моето момче. Като сезира те ще почнат да проверяват основанията и ше дълбаят и дълбаят и дълбаят...ахах
  • 9 Българка

    25 7 Отговор
    ЕЙ , герберските б о к л у ц и, спрятат поредна гнусна лъжа. Явно има за какво да се страхуват в КНКОНПИ. Бранят съучастникът на Доган- Пеевски- Борисов Цацаров. Страх, че ще лъснат схемите на Цацата и обслужването на мафиоти

    Коментиран от #25

  • 10 Андрей Новаков?? Да не навреди на имиджа

    19 7 Отговор
    На Страната!!!! Какъв имидж бе Андрей???? Имидж на най Корумпиранта страна в ЕС!! На Най Корумпирания Премиер??? На Държавата с най нисък стандарт на живот??? Много такива за съжаления първи места са нашия Срамен Имидж??? Ти за кой говориш???
  • 11 Българка

    14 6 Отговор
    0 трепките от ГЕРБ бъркат независимост на институция с безконтролност и безотчетност
  • 12 АндроЕuroto

    9 1 Отговор
    Моника: Късно е, Андрейчо за китка.
  • 13 Българка

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "цветито":

    За сега няма промяна в ИК, но вярвам, че ще гласуват промените. В противен случай да очакват бунт срещу ГЕРБ- ДПС и БСП
  • 14 Странни са тези Гербаджийй

    6 4 Отговор
    АБЕ момче налягай си парцалите взимаш 6 К евро заплата. Виж твоя колега Кютюк как мълчи не се обажда. Толкова ли не те научиха на политика ве? Сега ще почнат едни Кьовешитс едни проверки Тквата ще те бие с дрянова пръчка ве момче..ахах

    Коментиран от #26

  • 15 Поглед

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "цветито":

    Това със секциите в чужбина е голяма тесла. По тази логика в Турция ще гласуват 1милион и ще вкарат 70 човека у Събранието. Та те немогат да говорят български , камо ли да четат и пишат. Ми то по добре да се пишем пак Румелия и да слагаме тюрбаните.

    Коментиран от #21

  • 16 Фактъ

    9 2 Отговор
    Жалки са комунистите от опг герб , жалки .

    Коментиран от #18, #20

  • 17 ДПС

    3 4 Отговор
    Иска да върне БОКО НА БЯЛ КОН
  • 18 Оставка

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Фактъ":

    И крадливи
  • 19 ГЕРБ=БСП=ДПС

    8 2 Отговор
    Не знам за колко милиарда лева има стартирани процедури КПКОНПИ. Знам, че в предишни години конфискуваните от КПКОНПИ "печалби от престъпления". Не стигаха за заплатите на десетимата работещите там в КПКОНПИ. И държавата им задаваше субсидия, за да могат да взимат тлъсти заплати. Знам, че КПКОНПИ обявяваше как е конфискувала палат за 10 млн. лева. А когато го продаваше се оказва, че става на цена от 1 млн. лева. Т.е. заявените сега от КПКОНПИ 3 млрд. лева, може да се окаже, че в държавата ще влязат 3 млн. лева. И те дори няма да са достатъчни да покрият за латите и осгуровките на работещите там.
  • 20 Да бе защото

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Фактъ":

    комунистите от д.б Маяма и другите"нови" " и "умни са "велики"!!!???" Събраха се петнайсет "партии" да вземат 4%. Алчни долни червени мекерета!!!
  • 21 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Поглед":

    Ами като не могат да говорят и четат на български. От ВМРО защо им продават български паспорти? Вместо ВМРО да ограничаваше секциите, да бяха ограничили продаването на български паспорти. И да бяха отнели българските паспорти на тези, които не могат са говорят и четат на български.
  • 22 Гост

    2 2 Отговор
    Тоз сополанко пак ли му дават да се изказва
  • 23 После Софиянец

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Един":

    На Христо Иванов джоба е празен, но носи обувки 77номер. Моя любим е велик и пророк му е Иван Костов.
  • 24 Това е право

    3 4 Отговор
    Щом Еленчета и Радан могат да докладват в Европа,защо той да не може!?Или мерите с двоен аршин а?!
    Това е право на всеки в Европейската комисия,изконно право!Точка!
    Нека те да кажат!
  • 25 секта умрела

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Това какво си мислиш, ти и троловете във факти е без значение. ЕК е сезирана и ще отсъди. Там поне би трябвало да знаят кое е законно и кое не. Мислиш ли , ти троле, че някой в ЕК може да бъде купен така лесно? Щом Боко праща нещо на такова високо ниво, значи е сигурен. В ДБ малко са назад с идеите и предложенията, защото ментора им Иван Костов е извън играта отдавна. Троленето ви се плаща, но файда няма трябва и акъл.
  • 26 Нека,

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Странни са тези Гербаджийй":

    Нека да проверяват,за да докладват значи не се притесняват от проверки,тъкмо да ви се запуши устата!
  • 27 Велин

    0 1 Отговор
    Айде да ги видим са ДБ кво ще кажат?
  • 28 хаха

    3 3 Отговор
    От Демократична България с този закон се опитват да обслужат Васил Божков, Иво Прокопиев (техния собственик), Цветан Василев, Арабаджиеви, Баневи, Бобокови, Миньо Стайков. Следващата им цел е да сменят Гешев с техен човек като Христо Иванов.

    Коментиран от #34

  • 29 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЕЙ НОВАКУС ИДЬОТУС АНДРИ БУЛГАРИКУС !!! ВСЯКА ИНСТИТУЦИЯ В БЪЛГАРИЯ -МОЖЕ ДА КАЖЕ НА ДБ И МЯУАЙА КОМИСИЯТА : " Я СИ Е Б И ПУ Т К А ТА МАЙ ЧИНА " ... И ДРИ Ш ЛИВАТА С ГА Н НЯМА КАКВА ДА НАПРВИ !!!!!!!!!!!!!
  • 30 Петър

    1 3 Отговор
    ДБ искат да скапят правораздавателната система, точно както са им поръчали техните спонсори.
  • 31 Антимафия

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "въх":

    Новаков , язък ти за образованието,
    ако имаш такова?
    Първо трябва да изчерпеш ,
    възможностите на Българската Прокуратура
    и ако няма резултат ,
    тогава да се обърнеш към ЕП!
    Иван Гешев, нали ви е личната охрана !
  • 32 Живка

    0 4 Отговор
    За мен Демократична България много отдавна трябваше да бъдат подведени пот отговорност за натиск в работата на много от държавните институции. Примерно, когато съдът заседава по дело, което им е важно и отиват да протестират пред него. Ако не им хареса резултата и почват да обвиняват всички в корупция. И това ако не е натиск?
  • 33 ТРД

    4 0 Отговор
    Тази комисия и прокуратурата вече са политизирани от ГЕРБ, като Борисов използва Цацаров и Гешев като бухалки - това е мафия!
  • 34 ТРД

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "хаха":

    Така или иначе Борисов, Цацаров, Гешев ще влязат в затвора за участие и прикриване на реални престъпления, като напр. държавен рекет над едрия бизнес, размазване на опоненти, пране на пари, контрабанда и пр.
  • 35 Стига глупости

    1 0 Отговор
    Чудесно ни забавляват всеки ден тези от ГЕРБ, но глупости вече не ни се слушат. Както каза вашият министър Росен Желязков - омръзнахте ни. А за спец правосъдието всички знаем за какво иде реч. "Обществена тайна е"
  • 36 Мира

    0 0 Отговор
    ДБ се намесват навсякъде, стига да имат изгода
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове