Last news in Fakti

29 Април, 2021 09:38 1 590 29

Вигенин за проваленото вчерашно заседание: За БСП не дневният ред не отговаряше на нуждите на обществото

  • кристиан вигенин-
  • бсп-
  • парламент-
  • народно събрание-
  • изборен кодекс

Начинът, по който се работи в това Народно събрание, е напът да отврати избирателите от изборните процеси, заяви заместник-председателят на Народното събрание

Вигенин за проваленото вчерашно заседание: За БСП не дневният ред не отговаряше на нуждите на обществото - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентът работи по един ненормален начин. Политическите формации вече са с поглед в предстоящите предсрочни избори. Това мнение изрази в интервю за БНР Кристиан Вигенин от БСП, заместник-председател на Народното събрание.

„Начинът, по който се работи в това Народно събрание, е напът да отврати избирателите от изборните процеси“, заяви Кристиан Вигенин в предаването „Преди всички“. Той предупреди, че ако така продължават нещата в парламента, избирателите ще бъдат демотивирани за предстоящите избори.

Според Вигенин формациите в НС използват за свой личен егоистичен политически интерес възможностите на парламента и правят пропаганда чрез парламента.

„Защо се оказва, че за важни законопроекти едни и същи хора твърдят, че няма време, а за анкетни комисии има време“, попита Вигенин.

Относно вота „въздържал се“ на ГЕРБ, БСП и ДПС, който вчера провали пленарното заседание, той изтъкна, че за БСП дневният ред не е отговарял на очакванията и нуждите на обществото, а законопроектите, внасяни от левицата, не са имали никакъв ход до момента. Кристиан Вигенин втория път е гласувал „за“, защото е преценил, че с първото гласуване са дали сигнал за това.

„Независимо от моето персонално гласуване, аз се солидаризирам с позицията на ПГ и смятам, че постъпихме правилно.“


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП ВЪН

    25 4 Отговор
    ВИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русенец

    16 4 Отговор
    Вагинин тропна с крак и се нацупи някак си по мъШки! Извинявай, ама дневният ред на обществото и дневният му според БСП са различни неща.
  • 4 6666

    15 3 Отговор
    За вас отговаря само Пеевски да е шеф на ДАНС. Друго не отговаря.
  • 5 олеле бе

    20 3 Отговор
    Ти вчера така беше ошашавен, че още не можеш да дойдеш на себе си. Видяхме ви. Хайде, без обяснения, че още затъвате.
  • 6 Чегевара

    4 10 Отговор
    Дневният ред им беше да си гласуват по 10000 заплати и гласуване по пощата,което е пълна порнография.
  • 7 ТаУмВзе

    12 4 Отговор
    Кинтоимпексова доказа, че е куца патерица на герберастията и не само. Честито Разложение!
  • 8 цербер

    8 3 Отговор
    Вагинин за проваленото вчерашно заседание: За БСП дневният ред не отговаряше на нуждите на обществото.
  • 9 Шок и ужас

    12 4 Отговор
    БСП е политически труп, всяко тяхно действие показа общия произход с ДПС и герберастите. След цялата лакардия в действията на останалите партии, накрая излезе общатата антибългарска коалиция.
  • 10 Даката

    5 8 Отговор
    Гласуване по пощата се прави с цел най грозни фалшификации.Ясно е че там няма никакъв контрол.

    Коментиран от #14

  • 11 безпартиен

    9 0 Отговор
    Докато населението на тази страна не разбере,че тези там "избрани" за политици са задължени да работят,а не да имат привилегия и право,до тогава все така ще я караме!
  • 12 БСП са Статуквото

    10 2 Отговор
    А Статуквото е 100% Статикво.Преди 24 год.предадоха собственият си Жан,сега се присламчиха към Слави,и като ги изрита,засъскаха! Да си пазят третото място,че може да станат и четвърти..
  • 13 пропадате

    7 4 Отговор
    Лидерката ви и активът и нето можете да си поставяти цели , нито да ги осъществявате. Сега приоритетите са два - отстраняване режима на Тулупа и създаване на честна и обективна избирателна система , като второто всъщност ви е и основно задължение , което политиците опорочихте , след , като го и присвоихте , къде е гражданското участие при изготвяне на правилата ?
  • 14 Чегевара

    3 12 Отговор

    До коментар #10 от "Даката":

    Прави се с цел,касиране на изборите и установяване на фашистка фатмашка хунта на радев

    Коментиран от #24

  • 15 Въй

    9 1 Отговор
    Вместо на политическото бунище да бяха изритани ДъПЪСЪ-то и СъДъСъ-то,ще изхвърлят партията на кака Корни Импексова.
  • 16 асад

    10 2 Отговор
    Разкарай се бе тиняк. Сега и да се обяснявате, и мажете - кел файда. Ходи целувай на тиквата и доганя ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, и да не забравиш - вземи и онази биволица корнела с теб.
  • 17 Щерев

    7 3 Отговор
    За кого може да бъде приоритет гласуване по пощата.Единствено за тези които искат или да фалшифицират или да провалят изборите
  • 18 Ели Оригинал

    3 3 Отговор
    Огромна грешка, трябваше да се състави правителство за-една година, което да разглеждаше изключително и само Изборен Кодекс, местна администрация-купуване гласове, корпоративен, етнически вот, ЦИК-смяна, по новите политически квоти-махане на калинките, и секции, електронно и машинен вот, не само чужбина, но и цяла България, изчистване на "мъртви души".

    Тези бяха основните приоритети на НС, а не да се пилеете време и сили по хиляди ненужни в конкретния момент обслужващи статуквото нововъведения
    няколко основни "точки" и много активни преговори между политическите сили за общи позиции относно гласуване.
    И чак тогава "Нови Избори"-свеждане до минимум на изборни фалшификации.
    В момента всяко разделение и нови избори по сегашната система обслужват ДПС, ГЕРБ, за в бъдеще и ВМРО, НФСБ-Воля патерици на ГЕРБ.
  • 19 Чегевара

    2 1 Отговор
    Приоритет е здравната криза,доходите,работните места ,а те започнаха с депутатските заплати и гласуване по пощата...на ви партии на промяната
  • 20 На път...

    5 2 Отговор
    Като оставим настрана несвързаните лицемерни обяснения от страна на Вигенин, редно е редакторът на този сайт да научи, че "На път..." са две отделни думи... А това, че БСП е "на път" да изгуби доверието на избирателите си, това вече не е новина...

    Коментиран от #22

  • 21 Сделано в СССР

    1 1 Отговор
    :))))) Колкото повече се обяснявате, толкова повече ви свети петолъчката на БКП-КПСС (БСП,ДПС,ГЕРБ-СДС )
  • 22 в грешка

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "На път...":

    си. Наречие е вече. Друг е въпросът, че има семантична разлика - "Стоя на път" , "Напът съм да си купя нов телефон". Освен това думата "напът" трябва да се пише слято според правописния речник. Лично аз трудно приемам, че съчетанието от предлог и съществително име се е лексикализирало, но промените са непрекъснати и ги следя. Упорито отказвам да пиша винаги "вие" с главна буква, независимо към кого е обръщението и числото.
  • 23 ФOCTATA

    1 0 Отговор
    Baгина и говори.
  • 24 БСП за България и Радев

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Чегевара":

    Ами че лошо ли е? Генерал Румен Радев е перфектния едноличен владетел
  • 25 123

    0 0 Отговор
    Честито номер 4 най ви приляга
  • 26 СОФИЯ

    0 0 Отговор
    Ма много сте зле!
  • 27 Хем сърби,хем боли?

    0 1 Отговор
    До N10 и други...
    Гласуването по пощата е "порнография"само в главите на Андрешковците в България?Така се гласува в Англия Холандия и др.който са с по 200 + години по стари демокраций от нас.За Бай ви Ганя всичко е "далавера",и тя трябва да съществува,и ако е нещо ново,непознато ,значи "нова далавера",ама в която ние не участваме,за това трябва да се спре.Ето това е философията на повечето нашенци,затова ГЕРБ,БСП,ДПС,използват тази философия и ви управляват като се сменят и за това положението е катастрофално.Баи ви Ганя е по консервативен и от Англичаните? Само че Англичаните когато създават закони ги обмислят добре,дебатират ги изслушват мнението на хората който са реално представени от знаещи и можещи а не от пожарникари с мафиотско мислене и агенти подлоги наДС и руски марионетки,и тогава приемат тези закони.За незнаещите как става гласуването по пощата в Англия.Започва с проверка на адресната регистрация като ти изпращат писмо да потвърдиш живееш ли на този адрес които си заявил в банката и други държавни служби,като трябва да върнеш писмото с плик който те са изпратили в писмото.Така се премахват мъртвите души от избирателните списъци. След това преди изборите изпраща писмо с листа за гласуване с специален щрих код и плик за да върнеш писмото на избирателната комисия.Прекарва се през четеца твоето писмо и цъфва твоят глас за секунда,като четеца сравнява:адрес,самоличност, ЕГН и др.данни които си изпратил.ПИСМОТО СЕ изпраща по кралската поща която е
  • 28 Хем сърби,хем боли? Продължение

    0 0 Отговор
    супер натоварена и няма време за глупости витаещи само в главата на Андрешко че някой ще подмени нещо.В избирателната комисия прекарват листа през четеца и готово.За Българите в чужбина активната регистрация може да стане като всеки заяви онлайн че иска да гласува, по пощата с писмо,с адресната регистрация в страната в която пребивава,в БГ и
    ЕГН .Посолството сверява данните,изчиства адреса за гласуване в БГ и изпраща потвърдите лен имеил с номер,и писмо до посоченият адрес с листа за гласуване с щрих код и писмо с обратен адрес на посолството.полученото в посолството писмо се чете от четеца и всичко е отразено Отнема секунди.По този начин се изчистват и мъртвите души и фалшивите адреси на който разчита бат ви Бойко.Такава електронна
    програма имат всички банки в БГ,защо държавата няма?Защото бат ви Бойко не иска.Това електронно правителство буксува от 10 години,и няма да се случи докато шайката е на власт.А досега са похарчени над милиард лева? Така е и така ще бъде докато се правите на "хъшове" вечер по кръчмите а не се замисляте за сутринта.Наздраве за зелевата чорбичка.
  • 29 Бай Коко

    0 0 Отговор
    Чудя се какво БСП сте след като председателя ви е СДС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове