Last news in Fakti

1 Май, 2021 19:06 4 523 66

Корнелия Нинова: Невъзможно е БСП да състави правителство

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • мандат

Трите нови партии не можаха да избягат от егото си и да се обединим за онези неща, които ни събират, а не които ни разделят, разкритикува лидерът на левицата

Корнелия Нинова: Невъзможно е БСП да състави правителство - 1
Снимка: БГНЕС

В момента, в който на 5 май БСП получи мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев, левицата ще го върне на държавния глава. Това потвърди на прескоференция след заседанието на Националния съвет на партията председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Ние 4 години се борим за промяната на модела на управление на ГЕРБ и Борисов, но на последните парламентарни избори по-голяма част от българските граждани видяха в Слави Трифонов и "Има такъв народ" възможност за промяна", сподели Нинова.

"Изразихме предварително подкрепа, подадохме ръка на няколко пъти, която беше отхвърлена. Имаме предварително заявена позиция от трите партии - новите политически субекти, че няма да подкрепят правителство на БСП. Трите нови партии показаха политическа незрялост, липса на култура за политически диалог. Всеки е срещу всеки. Не можаха да избягат от егото си и да се обединим за онези неща, които ни събират, а не които ни разделят. В тази ситуация, въпреки желанието за промяна, с готов план, ден по ден и мярка по мярка и с хора, които могат да направят тази промяна, правителство, съставено от БСП, макар и временно, е невъзможно", аргументира се тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОКОШКАФА

    29 9 Отговор
    Е ЧЕСТИТО СЕГА КАК ША ПРАИШ ИЗОЛАЦИЯ В ПЕРНИК

    Коментиран от #22

  • 2 Да,бе

    20 14 Отговор
    Добро утро,Виетнам!Това щеше да е все едно да се запишете като членове на национал-социалистическата партия на 09.05.1945г.
  • 3 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    12 45 Отговор
    ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА!!АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗАЕДНО С БОКО И ДПС ПРОТИВ НОВИТЕ ПАРТИИ СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ИМ Е НЕВЪЗМОЖНО И 20 ДЕПУТАТА ДА ВКАРАТ!!НОВИ ИЗБОРИ ЯНУАРИ 2022г,!!!ВСЯКА ПО РАННА ДАТА Е В ИМТЕРЕС САМО НА БОКО И ДПС!

    Коментиран от #13

  • 4 нннн

    45 8 Отговор
    А предаванията на Севда тв от студио Банкя ще спрат ли ?

    Коментиран от #42

  • 5 Винкел

    19 50 Отговор
    Марш в Масква!
  • 6 Ох Баня

    16 39 Отговор
    Връщаите всичко и с ГЕРБ нанякъде, без значение къде, важното е да ви няма.

    Коментиран от #18, #31

  • 7 Георги Илиев Митев

    20 10 Отговор
    Герберите управляват. Протестите продължават. Изборите наближават. Българите намаляват. Партиите никнат като гъби. Лидерите точат зъби. Искат да ни управляват. Пак ли ще забогатяват ? ! Със подхвърлени трохички ще ли оцелеят всички ? Управата пак добрува. Стадото мълчи, кротува . Социолозите - агенти ще надуват тез проценти. Вождът е непобедим, с подвизи недостижим ! Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани.

    Коментиран от #16, #26

  • 8 Сега ша

    8 14 Отговор
    Изпея ена песен... Муутри муутри мутрии сбогоом... :))).. Но все пак бройко има най малко вина... Просто последната година назначи но не можа да контролира зловещите крадци... Тези събития нека да са за урок на останали ПП, да внимават, че бивол за не бива.. Народна мъдрост
  • 9 Смешника

    18 37 Отговор
    Ама Курнело не разбра ли че никой не те иска. Не ти ли е ясно че на следващатите избори ще имаш още по нисък изборен резултат.
  • 10 така така

    3 28 Отговор
    За БСП е невъзможно, но за ИСМВ не е!!
    Радев давай мандата на ИСМВ!
  • 11 Иван Грозни

    33 13 Отговор
    Това е партия с умен и последователен лидер. Изряза голямата част от агентите на Боко. Изряза Станишката. Допусна малка грешка с Йончева. Другите какво са и особено ГЕРБ. Сбирщина от хора жадни за власт, научни степени и звания/незаслужени/, различни постове и найвече за пари. Е, има нещо обективно и човешки разум в ДБ и ИМВ. Дано да останат в новия парламент защото Свирчото забърка голяма каша. Иска да прилича на Боко. Едноличен лидер. Няма как да стане. Бързат като деца пред майка си.
  • 12 АТИЛА

    16 8 Отговор
    Офшорния журналист Недялко Недялков Йорданов собственик на финансирания от ГЕРБ жълт сaйт ПИК , един от героите на филма на Николай Стайков " Медийната флотилия на КТБ", описал точност офшорните му сметки и кражби , е дал интервю в телевизията на Валери Симеонов Балевски -СКАТ. В това интервю офшорния апелира народа да " хване сопите , да се сaмоорганизира и да тръгне след водачите на въстанието той и Станислав Недков -Стъки", защото ако се било " изчаквало още ГЕРБ съвсем ще бъде притиснат в ъгъла, до стената и повече никога нямало да поеме управлението на страната". Единствения изход бил да излязат всички държавни служители, апелира към интелигенцията като учителите чийто заплати благодарение на Герб вече станали над 2 хил.лв., апелира към полицаи и директори на държавни фирми които да разяснят на всички работници в тях че трябва да излязат на масови протести срещу Радев и новото управление.

    Коментиран от #30

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 УжАсен

    11 4 Отговор
    Преди няколко дни граждани водени от ММА бияча Станислав Недков - Стъки и собственика на сайта на ГЕРБ ( ПИК) Недялко Недялков Йорданов основаха Консервативно - Патриотичен фронт . На сбирката присъстваха и ММА биячите Георги Валентинов и Даниел Илиев ( тези на снимките с Борисов преди няколко дни), Юлий Москов , Виктор Димчев ( изгонения преди година от ДБ), журналиста и собственик на друг финансиран от Герб сайт ( Трибуна) Стефан Ташев, председателят на движение в подкрепа на ГЕРБ " Хан Кубрат" Веселин Костов и други. Те заявиха : " Готови сме на всичко , протестни и твърди действия и уличен натиск срещу подмяната". Тези дни според Недялков ще се опитат да привлекат идейни съмишленици и най вече от Държавните и общински администрации чийто доходи са застрашени при управление в което не участва ГЕРБ .Конкретните " твърди и безкомпромисни " действия на новата гражданска структура ще бъдат обявени в най скоро време.
  • 15 Бай Иван

    4 27 Отговор
    Курнела. Ша. Са. Изде. От яд. Само. Герб и. Бойко 5294

    Коментиран от #64

  • 16 111

    1 9 Отговор

    До коментар #7 от "Георги Илиев Митев":

    малко ти е
  • 17 бай курти 45 г.-сгоден- 21 г.ваш ЛИДЕР

    4 13 Отговор
    Приятели! Аз преди 10 дни като писах и ви информирах че създаваме Герберско въстание и опълчение и партизанско движение сигурно мислехте че се шегувам???? 50 здрави биячи от ММА се включват и са заявили участие. Ние от старата столица също се включваме да подкрепим Стъки и биячите му! Аз , заедно с Таньо рекета, Нацо грабежа и останалите се вливаме в мобилизираните Герберски отряди! Нямате шанс срещу нас и както бе казал Бойко " ще ви преследваме като чакали. На война като на война". Много от Вас са взели сигурно думите му на шега но вече сте се уверили безспорно че празни приказки не говори. ПОБЕДА
  • 18 О не

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ох Баня":

    В Сахара далече от оазисите, да си вземат шкембето, релсата и хапчето и седянка на слънце
  • 19 Факт

    19 5 Отговор
    Следва служебно правителство. Следват нови избори и още по- шарен парламент. Защото със сигурност ще влезнат и партията на Божков и Възраждане... Слави Трифонов ще е първа сила, но максимум 70-75 депутати.... Няма ли разбирателство между всички партии, които са за промяна ( без ГЕРБ и ДПС), то пак няма как да се състави правителство... Продължава служебното правителство и евентуално ПРЕЗИДЕНТСКА република...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Интернет

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "БОКОШКАФА":

    И Слави ни прецака!

    Депутатите приеха уж новият,
    но като старият Избирателен закон!

    България продължава да бъде единствената държава в ЕС
    без гласуване по пощата!
    В Литва, Латния и Естония,
    дори след като приеха дистанционното електронно гласуване,
    не премахнаха дестанционното гласуване по пощата!

    България продължава да бъде единствената държава в ЕС
    с праг на преференциите и "избирами места"!

    България продължава да бъде единствената държава в ЕС
    с приписване на гласовете на неотбелязалите преференции за водачите на листи !

    След много предизборни и следизборни лъжливи обещания
    за демократизиране на Избирателния закон,
    депутатите отново ни прецакаха!

    Слави влезе в колаборация с партиите на статуквото
    за избирателният закон!
    Най-важният закон за властта!
    Във всяка парламентарна република!

    От 30г. в българският парламент няма народни представители,
    а защитници на олигархията!
    Предварително подставени на "избираемо място"!

    Откровено казано,
    и Слави ни прецака!
  • 23 Гост

    2 10 Отговор
    Защо бе, како!? С по-малкото братче герп, няма ли да стане?
  • 24 народ

    11 8 Отговор
    Мъжка жена за разлика от пожарникаря-страхливец!
  • 25 Ам Чи

    4 7 Отговор
    ТРУДНО ТРУДНО СЕ ПЛУВА С ЧЕРВЕНИ АКУЛИ
  • 26 Жоро певеца

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Георги Илиев Митев":

    Ще можеш ли да гласуваш с машина?
  • 27 Жоро мухъла

    3 5 Отговор
    Без мен на следващите избори ще бъда на приморско.
  • 28 Townboy

    6 9 Отговор
    Призовавам всички тъпаци дето гласуваха за куку бенд, мутри вън и други сульовци и пульовци на следващите избори да гласуват за партиите от "статуквото" понеже ни трябва работещ парламент а не цирк и панаир излъчван по БНТ.
  • 29 ИСТИНАТА

    13 3 Отговор
    Журналиста Сашо Диков в предаването "Делници" по телевизия Евроком каза че : " Борисов заплашва типично в стил Сикаджийска мутра. Това са действия на човек притиснат до стената за когото става въпрос за оцеляването му във всякакво естество. Друг ход няма"...Преди няколко дни афишира близост с криминалните елементи с множество регистрации Георги Валентинов и Дани Илиев. Биячи от ММА федерацията подчинени на друг осъждан индивид Станислав Недков - Стъки. Въпросните лица са и от тарторите на фракцията фен клуба на Левски - София Запад! Странно ,защото именно при 12 годишното управление на Борисов ФК ЛЕВСКИ изпадна до треторазряден отбор и загуби почти всичките си фенове. Последната им титла е от месец май 2009 г. 3 месеца преди да дойде Борисов на власт. Оттогава 2 пъти стана шампион ЛИТЕКС ( 2010 и 2011 г.) и 10 пъти Лудогорец. Именно Борисов закри отбора на народа. Но въпросните лица уж фенове на Левски това не ги интересува, тях ги интересува да им се заплаща и да имат чадър над криминалните си прояви. Та именно с тях Борисов заплаши населението с " едвам спирам моите силни и буйни привърженици на ГЕРБ да не ви подкарат още сега". Мисля коментара е излишен
  • 30 Пропуснахте

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "АТИЛА":

    АНИМАЦИОНЕН герой ( един с р л о де)
  • 31 Президентът

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ох Баня":

    Избори " до дупка"?? Правилно!! Аз това чакам!! Всички " партии" - в дупката!! Включително с " Конституцията" им сътворена от тях!! Издавам Указ,с който обявявам България за Президентска република!! Ето това е работа " на ползу роду"!!

    Коментиран от #46, #47, #59

  • 32 бай курти 45 г.-сгоден- 21 г.ваш ЛИДЕР

    3 6 Отговор
    От формацията "Изправи се! Мутри вън" са внесли резолюция в НС да се разследват полицаите които са нанасяли побои и използвали сълзотворен газ срещу протестиращите миналата година. Приятели! Съмишленици от Герб! Наши полицаи! Нема се плашите! Преди малко моя приятел Станислав - Стъки е излязъл с нова декларация! Успокоява полицейските служители! Като равносметката е че в побоите са участвали между 500 и 700 униформени. А останалите хиляди са били само наблюдатели. Та Стъки призовава тези 500-700 полицаи да не предават своите оръжия когато бъдат изправени на съд. А с тях да излизат и да се включат в Герберското въстание и опълчение. Заедно с него , с мен , с верните му биячи от ММА като Георги Валентинов ,Дани Илиев ( вчера дето посрещнаха Бойко и се снимаха заедно с тениски с неговия лик под мотото вечните победители се подкрепят), с Таньо рекета, с Нацо грабежа и останалите. Няма място за страх и паника наши верни полицаи. Подготвяме въстанието и вие се включвате! ПОБЕДА
  • 33 След години ще се докаже че БОЙКО БОРИС

    12 3 Отговор
    След време ще се докаже че БОЙКО БОРИСОВ е човекът който е откраднал най-много от държавата за всички времена.
  • 34 Най важното

    3 3 Отговор
    Най важното е да се построи АЕЦ Белене е проект от първостепенно значение да се поканят сто атомни специалисти от росатом и да започне да се строи до три години да стане цена 5 милиарда лева.

    Коментиран от #36

  • 35 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "666":

    А вие какво очаквахте след репресиите на каскета, грабежите на Мвро, греп, нфсб магарето, взлома при президента, арестите ... учили сме го, беше от рода на... Всяко действие си има противодействие...
  • 36 Глупости на ТАРКАЛЕТА,

    10 1 Отговор

    До коментар #34 от "Най важното":

    Първо да се махне Гешев И Боко в затвора от това по важно няма

    Коментиран от #39, #51

  • 37 Дедо Киро

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "666":

    Айде всички вкупом да гласуваме за ПП " ВЪЗРАЖДАНЕ"!! Там е спасението!!!

    Коментиран от #38

  • 38 Възраждане

    0 5 Отговор

    До коментар #37 от "Дедо Киро":

    Само водят пропаганда нощи повече

    Коментиран от #45

  • 39 Гост затворник

    10 2 Отговор

    До коментар #36 от "Глупости на ТАРКАЛЕТА,":

    Да, това е най важното! Каскета тр да си подаде оставка, неговата сиийка също, останалите мутри също
  • 40 Млад човек

    5 5 Отговор
    Дедо Киро е прав!! Единствената сериозна партия е " ВЪЗРАЖДАНЕ"!! Ясно??
  • 41 Vladi

    5 1 Отговор
    Знаем Кури , знаем че е невъзможно да съставите правителство , не се ядосвай , ние затова така и гласувахме никой да не може да състави правителство , не си първата споко , още двама преди теб плалаха и върнаха папката на Радев
  • 42 БСТВ....ТЕЛЕВИЗИЯТА НА БСП КОМУНДЕТАТА

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "нннн":

    КОГАТО СПРАТ И ТИЯ ОТ...БСТВ
  • 43 Вече за всички е ясно, че ГЕРБ, БСП и ДП

    7 4 Отговор
    Вече за всички е ясно, че ГЕРБ, БСП и ДПС са категорично против гласуване по пощата и дистанционно електронно гласуване (от компютъра вкъщи). Има огромен страх от висока активност и силен протестен вот!
  • 44 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    7 5 Отговор
    ДРУГАРКО НИНОВА....БЪЛГАРИЯ НЕ Е....ТЕХНОИМПЕЛСА
  • 45 Друг млад човек

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Възраждане":

    Ами коя друга партия е работила " на ползу роду" през последните 32 години бе тиквеник???!!
  • 46 Иво

    3 6 Отговор

    До коментар #31 от "Президентът":

    Като искате президентска република отивайте при Путин🤩🤩🤩🤩🤩

    Коментиран от #48

  • 47 Политолог

    10 3 Отговор

    До коментар #31 от "Президентът":

    Президентът Радев е най- великия политически стратег в историята на България!!!

    Коментиран от #61

  • 48 Президентът

    5 1 Отговор

    До коментар #46 от "Иво":

    Ало, Иво!! Отиваме при Бай Дън !! Щото САЩ са Президентска република!! Схващаш ли бе тикво???
  • 49 Гюро Пръднята

    4 1 Отговор
    Ало,Иво!! Сега доволен ли си ,че отиваме при Бай Дън???
  • 50 Георги Илиев Митев

    6 1 Отговор
    Новите и старите политици : Във боички потопени към властта са устремени. Колко много демагози и добри политолози ! Флюгери и куп пиари и всякакви екземпляри - те привидно са критични с доста интереси лични. Лъха доста песимизъм от техния практицизъм. Няма вече родолюбие има само себелюбие . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани. София (2021).
  • 51 Коректор

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "Глупости на ТАРКАЛЕТА,":

    Ало,неграмотник!! Пише се не " ТАркалета",а ТЪркалета!!
  • 52 123

    8 2 Отговор
    Следващите избори ще имат същия резултат, или ще трабва да работите заедно или ще умирате а заедно с вас и тези които са ви избрали.
  • 53 Онуфри

    5 3 Отговор
    Ами нормално е никой да не иска да прави коалиция с Импексова.Колко избори трябва да изгубиш за да вденеш ,че не си желана от нормалните хора!?3577Разбира се,изключвам 80 процентовите.

    Коментиран от #56

  • 54 Aз Негодника

    2 2 Отговор
    Какво да очакваш от хора който четът,това което е им написал Иво Христов...ЛИЦЕМЕРИЕ...Народа видя в ИТН партията на промяната...БТВ +Гергов каква партия на промяната Е...Пак сте си същите...ДБ на КОСТОВ...Да направите пак СОЛАРНИ паркове, и да източвате НЕК със Зелена енергия...А бе ей само глупавите бабички,още ви вярват, че ще върната времето на ТАТО с вас...Още когато решаваха ЕС за парите,всички искаха да накажат УНГАРИЯ и по точно ОРБАН...Вие влезнахте в завера със СОРОС да осрамите България като най курупираната...А в Унгария всичко е рози...Само те в целия ЕС внесоха спутник - v...Пък даже и я произвеждата...Защото там е СОРОС и вие сте с него....ОЩЕ ОТ КРИЗАТА 96г. Нали така плана как да си раздадете парите и заводите на държавата.
  • 55 Ташо

    7 3 Отговор
    Позитанската кобила нали имаше голям мерак да става премиер.Ето сега има възможност.Ама няма дупе за това.Много по лесно е да си в опозиция ,да лапаш народна пара и да намираш кусури на другите.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Дедовия

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "666":

    А бе " Онуфри" Ха ха ха!! Никой не искал с кака Кури?? Хи хи хи хи!! Ами с Кирчо Добрев - Контрабандиста на валута ли?? Айде,бегай бе тикво!!

    Коментиран от #63

  • 58 Чекмеджето

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "666":

    Вай вай!! Къде се скри оня плъх Роско Плевнята?? Добре беше,когато го удрях зад врата и му дърпах ушите и го направих Президент!! А сега оле лее!! Най големият ми кошмар е Румен Радев,който най- вероятно на мен ще дърпа ушите??!!
  • 59 Политанализатор

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Президентът":

    Президентът Радев е прав!! В скоро време и най- върлите гербераджии ще клекнат пред него и ще му гласуват доверие за нов мандат!!!
  • 60 Кирил

    3 2 Отговор
    Наглостта на БГ комунистите и Нинова е безкрайна! Но търпението на народа си има край!
  • 61 Другия Политолог

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "Политолог":

    Президента Радев е най- великия политически Каунь в цялата История на България!!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 А бе каУн

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Дедовия":

    Каква е разликата от Импексова и валутния спекулант Кирчо!?Никаква .И двамата крадци от класа.
  • 64 Бай Резан

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Иван":

    Да ядеш на Боко топузаците!!!
  • 65 НИНОВА НА ДУЗПАТА

    1 0 Отговор
    ЛИДЕРЪТ УПРАВЛЯВА, НЕ СЕ ОБЕСНЯВА
  • 66 Дядо Пройко

    0 0 Отговор
    Колкото по скоро народа осъзнае ,че Нинова е вредна за БСП толкова по добре.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове