Last news in Fakti

2 Май, 2021 17:43 20 589 152

Мика Зайкова заплаши Борисов: Ако си мисли, че ще се върне на бял кон...

  • мика зайкова-
  • бойко борисов-
  • герб

Трябва да се стабилизира политическата ситуация, но е трудно

Мика Зайкова заплаши Борисов: Ако си мисли, че ще се върне на бял кон... - 1
Снимка: БГНЕС

Мика Зайкова обра точките при откриването на настоящия парламент. Като най-възрастен депутат (79 години) тя направи истинско показно в първия ден, а нейният заразителен смях още е хит в социалните мрежи. Икономистът от партията на Слави Трифонов е сред най-търсените събеседници, а сега е дала своя коментар по горещите политически теми в интервю за „Марица“.

- Г-жа Зайкова, има ли все още шанс 45-ото Народно събрание да излъчи правителство?
- Това не ме питайте, защото е политически проблем. А аз съм експерт икономист. Трябва да се стабилизира политическата ситуация, но е трудно. И не само заради пандемията и икономическата криза.

Просто колегите от ГЕРБ саботират работата. Всичко минава с такава мъка, че…

Важното беше на 30 април Националният план за възстановяване да е входиран в Брюксел. От ГЕРБ се бавиха, за да може в следващите месеци да не получим и стотинка от Европа. Явно това им е целта. Ситуацията с бюджета също не е цветуща, както я представи финансовият министър.

- Каква е реалната ситуация с бюджета?
- Много тежка. Първо - от ГЕРБ всяка седмица вземаха заеми. За 3 месеца стигнаха 5 милиарда лева. Таванът е 10 милиарда, но до края на годината какво ще правим.

Второ - приходите не са така цветущи и трудно ще покрият разходите, при условие че все пак трябва да се помага на хората и бизнеса. Защото те направиха едно нищо в това отношение.

Ние сме единствената държава в света, да не говорим за Европа, която не помогна директно на домакинствата и на бизнеса. САЩ дадоха веднага на всеки възрастен по 1200 долара и по 500 долара на дете. Англичаните по 1000 паунда. Гърците, чиято икономика е срината, дадоха по 800 евро. Директни пари! Без да те питат беден ли си, безработен ли си, колко деца имаш.

Тук какво направиха? Ако искате, ако сте в неплатен отпуск, ще ви дадем по 1500 лева на месец кредит в продължение на 3 месеца. Да, безлихвен, с отложено плащане. Но се връща.

- Е, със сигурност ще ви контрират с мерките „60 на 40“, 24 лева на ден и т.н.
- Глупости! По 24 лева. Айде да живеят те с 24 лева на ден. За нормалната издръжка на семейство с две деца е необходим чист доход от 2542 лева. Изчисленията са на КНСБ и аз им вярвам. Това означава вие и жена ви да вземате брутна заплата по 1658 лева. Само че средната брутна заплата в България е 1070 лева.

- С две думи средна заплата в момента не стига за нормален живот?
- И то преди пандемията. Сега всичко поскъпва - газта например със 17%, олиото скочи с 14%. Всичко расте! Как се живее! Освен това много хора са безработни. Това „60 на 40“ и другите галимации прикриват ниската заетост.

- Ето - сега сте депутат. Какво трябва да се направи според вас?
- В бизнеса е пълен мор. „60 на 40“! Те сложиха толкова пречки и препятствия. Дори тези, които успяха да минат през документите, получиха първите плащания по тази програма чак през септември.

Други още чакат! В България 98,8% от икономиката е малък и среден бизнес. И точно тези хора нямат никакви резерви. Откъде предприемачът, който не работи, да намери тези 40 процента, че да ги даде, за да получи другите 60%? Трябва да се смени тотално подходът за мерките. Реално да се помогне на бизнеса и на домакинствата.

- Добре, но откъде ще дойдат парите?
- Пари има! Те се намират в тези 750 милиарда евро европейски Фонд за възстановяване и устойчивост. Вие не ги слушайте, те говорят глупости. От този фонд България ще получи не 12 милиарда лева, а евро.

И то безвъзмездни средства. Плюс 6,5 милиарда заемни средства. Само че Европейската комисия иска две важни неща: първо - истински реформи. И истински проекти - остойностени, за да види какъв ще е ефектът от похарчените пари. А Томислав е написал глупости - 300 страници многообразни изречения. Знаете ли какво пише вътре!

- Признавам си, не съм чел...
- А аз съм чела и трите варианта. И ще ви кажа. Най-важното, за да може България да печели: да има нови технологии, иновации, така че да произвеждаме продукти с висока добавена стойност. Тоест, да печелим. А ние станахме суровинен придатък на Европа. Изнасяме суровини, материали и малко резервни части за автомобили. Но пък автомобилостроенето е в застой заради пандемията.

Ние не печелим от това.

Най-важни са иновациите, защо в първия и втория вариант на плана им бяха отделили най-малко пари. Във втория вариант бяха 2,4 милиарда евро. Сега са 2,56 милиарда. Хубаво, сега влезте навътре и прочетете какво ще ги правят. За иновации отиват реално 394 милиона евро. Всичко останало е ремонт на училища, саниране, инфраструктура и тук-там някое подобрение в образованието.

България е била на 5-о място по качество на образованието, а сега е на 88-о. Знаете ли защо? Ще ви дам пример с Карлово. Един колега от града ми разказва - там има две гимназии. И изведнъж министърът им забранява да правят езикови паралелки.

Възмущават се хората, питат защо. Било визия на министъра. Който искал да учи език, да ходел в Пловдив. Първо, хората са бедни. Второ, как ще пуснеш дете на 15 години само в Пловдив или в София? Наркобароните го чакат на ъгъла. Никой не пази децата ни от тази гадост.

- Разбрах ви. А кое е второто, което иска ЕК?
- Зелена България. Ние сме втората страна в Европа след Полша в така наречената кафява икономика. Защото всичко се базира на енергетиката.

Най-много мини имат в Полша, после сме ние. Лошото е, че България е на първо място по енергоемкост. Две цифри. За производство на единица вътрешен брутен продукт у нас се използват 6,8 пъти повече ресурси и 3,6 пъти повече енергия сравнение със средното за Европа.

- Тоест, енергетиката ни е остаряла и нереформирана?
- Как ще оправят това с техника от 50-те години на миналия век. Как ще я направим зелена тази икономика, като едва 7-8% от енергийните ни източници са възобновяеми, макар през годините да се изхарчиха милиони за такива.

Парите отидоха на вятъра, а ние правим енергия основно от газ, въглища и атомна енергетика. България от износител се превръща във вносител на енергия. Турция си построи 4 атомни централи. Атомната енергия е сравнително евтина. А нашите какво правят? Щели да монтират в Козлодуй руските реактори от Белене, които работят само с руски касети ядрено гориво. И ще го купуваме от Америка. Няма да заработят и тези реактори.

- А какво трябва да направим?
- Поляците казаха - да, ще направим зелена икономика, но не за 4 години, а до 2035 година. Защото представяте ли си днес да спрете „Марица-изток“ и да изхвърлите хората на улицата. Цялата област Стара Загора ще загине вероятно икономически. Нещата трябва да се правят постепенно.

Следващото е “Свързана България“. Те разбират магистралите. ОК. Срещнахме тук, в парламента, туристическия бизнес. Печеливш бизнес. Хората ни казват - на първа линия са хубавите хотели, нови. А мръднете малко назад, ще видите сгради от времето на бай Тошо, до които няма инфраструктура и около тях е пущинак.

А земята е държавна. Трябва да се помогне на този бизнес, като се поеме част от санирането на тези хотели и да се облагороди околната среда, която е държавна. Не е сложно.

Аз не обвинявам бизнеса. Когато ти дадат 100 единици за магистрала и ти кажат върни ни 50 или 70, как ще я построиш!? Тук стигаме до реформа в съдебната система, ликвидирането на корупцията. Затова се мъчим нещо да направим в този парламент. Толкова е просто. Получих становища на учители, на агробизнеса, на всички.

Хората са написали къде ги боли. Имат си специалисти, дали са какво трябва да бъде направено. Да ги бяха взели тези становища и да ги пренесат в плана. Ама не! Как ще станат рекетът и кражбите, ако съдебната система се реформира?


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 235 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чочо

    183 80 Отговор
    Борисов е бита карта.Сега,вижте се вие,защото също сте безобразни мутри.

    Коментиран от #59

  • 3 Мутри вън

    116 369 Отговор
    Бабо Мике Стой си вкъщи и си плети търлъци.

    Коментиран от #82

  • 4 Емил

    97 279 Отговор
    бивш соц кадър...не ми ги хвали тез...!!

    Коментиран от #20, #69, #118

  • 5 баба зайка

    109 294 Отговор
    Подготвен икономист, ама човек трябва да си знае възрастта и да не става за резил на дърти години.
  • 6 Да,бе

    206 55 Отговор
    Ще се върне,но на бяло магаре,мъжко и лежащо по гръб.
  • 7 Мика е ВЕЛИКА

    259 72 Отговор
    Мика е велика! Мика ПРЕМИЕР!

    Коментиран от #13, #66

  • 8 Емил

    122 40 Отговор
    Шоуто на Мика!
  • 9 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    178 49 Отговор
    НА БЯЛ КОН ЩЕ БЯГА,НЯМА ДА СЕ ВРЪЩА!!!ЩОТО СНИМКАТА МУ ЩЕ Е РАЗЛЕПЕНА ПО ЛЕТИЩА,ГАРИ И ГРАНИЦИ!!!ЩЕ ТРЯБВА ДА БЯГА ПО ЗЕЛЕНО!!
  • 10 choko

    197 39 Отговор
    Мика , мачка мутантите !
  • 11 Наблюдател

    72 158 Отговор
    Госпожо Зайкова, при всичките ми уважения към вас и вашата политическа сила допринесе много за това да може господин Борисов да се върне ако не на бял То поне на черен кон.
  • 12 ГРАД ВРАЦА

    216 55 Отговор
    г-жо Мика, шапка Ви свалям- ВЕЛИКА!
  • 13 Севда

    76 48 Отговор

    До коментар #7 от "Мика е ВЕЛИКА":

    Мика- президент, нали?
  • 14 Цъфнахме последни

    238 46 Отговор

    До коментар #1 от "Коя,коя":

    Викаш да не слушаме икономист с над 50 години опит, а Бойко охранителя, който ни направи последни по всички показатели.

    Коментиран от #19, #26, #43, #63

  • 15 Грях ме е Господи

    117 31 Отговор
    На този ден да имам такива мисли но те моля Борисов и Герб да страдат както страдаме ние от тях.
  • 16 АНТИ ЧАЛГА

    42 154 Отговор
    Кояси ти бе бабиер тъп.
  • 17 Жив да не бех

    94 26 Отговор
    Вярно е, предпочетоха наши фирми.
    Помощ директно на домакинства-семейна единица по постоянно местоживеене, пристигат сметки за ток, парно, води, под сто лева сметки няма-дреме им.
    Храната поскъпна безобразно в рамките на година.
    Безобразно поскъпване на ток, води, парна, газ-неизгодни договори слючени от ГЕРБ-краткосрочни.
    Дългови спирали 36 милиарда долара заеми, и магистрали за НАТО, санирания, калпави ремонти, и нищо за хората, всичко за наши фирми.
    А народът е омагьосан от "поредните месии" и раковите остатъци на синята вълна довели до съсипването на БГ.

    Коментиран от #141

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хахаха

    64 70 Отговор

    До коментар #14 от "Цъфнахме последни":

    Иконовист, който не изкарал и 5 лева, за да плати данък.
    Все на хранирка и дървен=комунистически философ.
  • 20 демоНокрация

    69 13 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    щот "демократите не съсипаха" България.
    а, забравих демократични са: реститутите, вноса на боклуци-тровене въздух този път от внос Англия, демократични са цените на парно, ток, и газ, демократични са депутатските заплати и местните феодали по-малките градове и села, демократично са пребивани възрастни хора по селата.
    Демократична е мръсотията по столичните улици.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Devil

    56 27 Отговор
    На тиквата скоро му прибирам грешната душа,Тя ми принадлежи 😈

    Коментиран от #50

  • 24 Warrior

    52 89 Отговор
    Зайка Байка Котарайка много разбира от икономика.Гласувайте за тази бабичка и тя ще ви оправи.
  • 25 БОКО Е ГЪРМЯН ЗАЕК

    63 33 Отговор
    БОКО, айде друм с 200 !😂
  • 26 Щото не си слушал Минка Зайкова дева

    25 16 Отговор

    До коментар #14 от "Цъфнахме последни":

    Иначе моеше да не си от последните хаха 🤣🤣🤣🤣 Икономистката
  • 27 Мика Зайкова

    34 13 Отговор
    Що бе изчисти София от мафията,когато имаше всяка седмица показни убийства?
  • 28 Мика Зайкова е икономист

    36 67 Отговор
    Колкото аз съм белетрист

    Коментиран от #54

  • 29 МИКА

    46 30 Отговор
    Яко ГРОБ ще натика !
  • 30 Оооо да....

    47 72 Отговор
    Бойко ще се върне .........и ще ви скъса ританките,шилета.
  • 31 Хахаха

    61 74 Отговор
    Зайкова може да кълне, колкото злоба има ...
    Хората решават ...
    С техния ИК Борисов ще ги размаже, а после и Радев ...
    Долни комунисти

    Коментиран от #40

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Анонимен

    37 18 Отговор
    Всеки вас чака. Старостта не прощава. Над 60 сте. А до 40 години не се ли налюбиш, до 60 не забогатееш ли, на 80 не умреш ли ставаш за резил. Все повтаряше по врене на соца инж. Атанасов. Бог да го прости. Искрени съболезнования на близките ни, отишли в тая църна земя мнозина без време. Животът е кратък и не си струвало милионите, но изкарани с честен труд. По живково заминаха на запад, вложиха си парите в ПЧБ и при фалит парите им отидоха и те млади, а бяха математик, доктори. Мика нищо не може, то всучко е ограбено, сринато. Те българите си отидоха и продължават да боледуват. Кой има пари плаща за лечение, а кой няма го пращат без направление. Оправете си болници, здравните и давайте направления. Има хора болни от множество болести и то младите. Геноцид спрямо народа. 500 лева е дал. Нарочно плашат младите... За да им дадат. Пълен хаос.
  • 34 сдфгхй

    51 34 Отговор
    Бойко е паднал от клона здраво,но стиска зъби и показва,че не се е ударил лошо иначе целия е почупен и скоро ще зареве в панделата
  • 35 Буха ха

    63 30 Отговор
    Тулупа е простак!
  • 36 Хем тъп,хем гербав !

    66 15 Отговор
    Тази Мика направо ни попика !
  • 37 Пиночет

    50 60 Отговор
    Дръта номенклатура кикимора
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Тиква

    69 37 Отговор
    Браво Г-жа Зайкова. Точно ги ковете на място. Много сте смела и истински човек. Явно българите забравиха какво е Човек и българин. Ще ходят в затвора и ще им пукат ушите с 200 и повече.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Българин

    57 75 Отговор
    Тежко и горко на България, ако тази бабушкера е икономиста на държавата ни. Злобно и лъжливо бабе!
  • 42 Тъп

    52 64 Отговор
    Тая плещи тъпотии на кило. От къде я извадиха.

    Коментиран от #44

  • 43 Стреснат

    36 60 Отговор

    До коментар #14 от "Цъфнахме последни":

    Аз, като я видях и се уплаших много! Сега отивам да ми "леят коршум"! Дано да ми помогне!:)
  • 44 Молец

    28 33 Отговор

    До коментар #42 от "Тъп":

    От нафталина!:)
  • 45 заплес

    46 41 Отговор
    Как се правят манипулации или защо не трябва да се дава думата на изкуфяли възрастни.
    "като едва 7-8% от енергийните ни източници са възобновяеми"
    НСИ Дял на възобновяемата енергия в брутното крайно потребление на енергия 2019г -21.6%
    "Защото представяте ли си днес да спрете „Марица-изток“ и да изхвърлите хората"
    Бабата не е прочела и програмата на ИТН- Стратегията ще бъде приложена в период до 2030 г.
    "които работят само с руски касети" 4.02.21г. подписан договор между АЕЦ "Козлодуй" и Westinghouseще; ще може да участва в планирания за 2024 г. търг за доставка на свежо ядрено гориво.
    "Изнасяме суровини, материали и малко резервни части за автомобили" Бабо, и тук не си в час:
    Износ 2019г.
    Електротехника и електроника -12%
    Горива, ел. ток -6%
    Машини и апарати -10%
    Автомобили, части; велосипеди -14%
    Фармацевтични продукти -8%
    Пластмасови изделия - 11%
    Мед и продукти от мед - 7%
    Зърно - 10%
    Дано е за малко експертката

    Коментиран от #56

  • 46 Христос воскресе!

    35 16 Отговор
    Направих грешка, че прочетох тази статия, но днес е Великден, затова ще запазя мнението за себе си.

    Коментиран от #52

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 XAAXAAAXA

    45 37 Отговор
    Чалгарите скоро ще ядат дървото!
  • 49 Някой

    53 44 Отговор
    Дърта лъжкиня.Не е вярно ,че във Великобритания дават пари на калпак.Пълни групости,казва дъщеря ми,която е там от 12г.Дърта лъжкиня.

    Коментиран от #58, #122

  • 50 Вярващ

    32 5 Отговор

    До коментар #23 от "Devil":

    Ти се погрижи за свойта душа! Господ всичко вижда! Забавя! Ама, не забравя!
  • 51 XxxL

    47 7 Отговор
    А бе какво стана с "умните" и красивите???Тия ичь не ми мязат на ОНИЯ!!!!
  • 52 Българин

    17 1 Отговор

    До коментар #46 от "Христос воскресе!":

    Воистина Воскресе!
  • 53 България

    28 17 Отговор
    Ще се върне на магаре като санчо панса
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 оня с коня

    53 25 Отговор
    НИНОВА апелира за даване "Път на младите"- включи ги в Листите на Изборите/макар и малка част от тях/,на Протестите се скандираше че е необходимо да ни управляват МЛАДИ,ЗНАЕЩИ,МОЖЕЩИ И НЕКОРУМПИРАНИ Хора и т.н.И изведнъж ...Слави прибира в Партията си и ВКАРВА в НС един "Скелет от гардероба?Верно - нито Млад,нито Можещ,но пък Ходи и Приказва СЪЩО КАТО ЧОВЕК!А КАКВО Приказва?Ами че "трябва да се стабилизира Икон. ситуация,но...Ще е трудно!А затова ли ИТН ВЪРНАХА МАНДАТА БИ МИКА?Щото е Трудно,пък ви етърсите "на хляба мекото"?Ама не бил хубав според мика Нац План за Възстановяване на ГЕРБ...А КЪДЕ Е ВАШИЯТ?И понеже се позабавил с внасянето тоя План,БГ нямало да получи нито стотинка...НА КОГО ги хортуваш тия приказки бе Бабе?Еврофондовете дали с План или без План са БЛОКИРАНИ за БГ "до избистряне на полит. Ситуация" - нова е ОФИЦИАЛНО ЗАЯВЕНО от Брюксел,а подтекста е "Парите ще ги дадем единствено на Бойко,защото му ИМАМЕ ДОВЕРИЕ,защото е ЛОЯЛЕН към ЕС и НАТО,защото го Познаваме и Уважаваме,защото е ПРЕДВИДЛИВДа се дадат Милиарди на Слави ли?Или на Мая м.?А на Нинова?Не на бял Кон- ДИРЕКТНО С ДЖИПКАТА ще влезе Борисов в Следващия Парламент,само стойте и гледайте!

    Коментиран от #104

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 чичо

    36 23 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Просто колегите от ГЕРБ саботират работата/-Зайкова,а чалгаря колко години саботира работата на ГЕРБ и правителството?
  • 58 чичо

    17 6 Отговор

    До коментар #49 от "Някой":

    Че само това ли излъга?
  • 59 ТтТ

    40 28 Отговор

    До коментар #2 от "Чочо":

    Тая КуКувица е олицетворение на ИТН!
    Мая - и отроеното трио Мутри!
    ДеБъ юртаци с ДПС!
    А нашите наивници все още се надяват на светкавична промяна!

    Коментиран от #111

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Стара чанта

    30 17 Отговор
    Добре, че още реагира на името си .... Това са Младите, Умните, Инициативните, Знаещите, Можещите ... Това е бъдещето !
  • 62 1356

    26 21 Отговор
    След като Мика си изпие лекарството, може да и дочета глупостите. Моля, даваите трибуна на трезви хора.
  • 63 Гост

    39 13 Отговор

    До коментар #14 от "Цъфнахме последни":

    Кога е била ,,икономист" , вземи и прочети автобиографията и после пиши възторжени дитирамби.От 1994 до 2017 е икономически ,,съветник" на Президента на синдиката,,Подкрепа".Това е икономическия и стаж.А и в първите години след 89та до 94 в измисления комитет по промишленоста на РБ.Тия неща които ги говори ги знаят и децата,Къде е била до 2017 та,сега стана много силна изведнъж.С приказки и интервюта не става
  • 64 Бабето

    26 18 Отговор
    е тотална щета, няма какво да се каже повече.
  • 65 а след изборите

    16 9 Отговор
    е що го държите на власт...
    Пропуснахте двата шанса.
    И хипотетично като повторим изборите и по новия ИК отново е отгоре
    КВО ПРАИМ...
    Ще повторим 1934 г.
    или 1947 г.
  • 66 Роза

    14 21 Отговор

    До коментар #7 от "Мика е ВЕЛИКА":

    Не говори нереални неща!Мика може да е умна и да има огромен професионален опит, но е на солидна възраст и поради това не става за премиер!Тя може да бъде само икономически консултант и нищо друго!
  • 67 Зайкучкова

    32 18 Отговор
    Че си много дърта и не ти е мястото при ефендитата е видно, но да лъжеш е позорно, да позорно лъжеш. Дончев като дойде в парламента да ви представи прословутия план, вие мутрите дадохте ли му думата. Той стоя и ви чака и ви гледа простотии те а сега да лъжите най нагло не ви отива на годините. Дончева може защото тя е адвокат на мутрите от 1992гд до сега
  • 68 Тралала е всичко

    13 10 Отговор
    Мика
  • 69 Шуши

    18 5 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    И бацо бивш соц кадър и на лодкаря майка му и татко му, та как бившите комунисти за един ден почнаха да меазят Русия и комунизама и станаха демократи? За пари или за много пари?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 5594

    15 13 Отговор
    Хoрaтa ни кaзвaт - нa първa линия ca хубaвитe хoтeли, нoви. A мръднeтe мaлкo нaзaд, щe видитe cгрaди oт врeмeтo нa бaй Тoшo, дo кoитo нямa инфрacтруктурa и oкoлo тях e пущинaк.

    A зeмятa e държaвнa. Трябвa дa ce пoмoгнe нa тoзи бизнec, кaтo ce пoeмe чacт oт caнирaнeтo нa тeзи хoтeли и дa ce oблaгoрoди oкoлнaтa cрeдa, кoятo e държaвнa. Нe e cлoжнo.

    Да налеем държавни пари в нещо неработещо....

    В библията е казано
    - Не наливай младо вино в стари мехове...
    -и още
    Моисей е водил 40 г през пустинята избягалите роби евреи за да умрат и последните живяли под робство.

    Защо хора на 60 + ни пробутват идеи от преди 50 г.

    Оставете младите да се оправят.
    каквото изберат това ще е...
  • 72 до 49

    18 14 Отговор
    питай я какво работи.ако е на фенерите,няма помощ.аз съм в Англия от 2016.Хората си плащат помощи на всеки 3 месеца.Какво даде бойчо на хората?ДОКАТО СИ ИЗБИРАТЕ партийки с анти бългсрско самосъзнание,ще е мноо зле.Айде със здраве.

    Коментиран от #74, #78

  • 73 Герб печели отново

    24 19 Отговор
    Много моля политически трупове да не коментират Борисов.
  • 74 коментар

    26 1 Отговор

    До коментар #72 от "до 49":

    Стой си в Англия...
    Любимия въпрос който задавам на работили в чужбина е
    Добре, работил си в чужбина...
    КЪДЕ СА ПАРИТЕ???

    Коментиран от #79

  • 75 Бай Х.Й....

    15 2 Отговор
    Смешници! Страх от един човек! Що за партия е това?! 🤮 🤮 🤮 🤮 🤮
  • 76 Бойко

    12 9 Отговор
    Който иска да управлява, мен ме интересуват евро паричките
  • 77 Алоооо

    22 13 Отговор
    С тоя вампир дето го показвате плаши те малките деца.
  • 78 Ку-ку

    30 8 Отговор

    До коментар #72 от "до 49":

    Седи си там и бери ягоди.... Но не решавайте с избора си на чалгари, крадци и мошеници съдбата на България.... Ясно ли е?!

    Коментиран от #81, #84, #90, #143

  • 79 хахаа

    11 10 Отговор

    До коментар #74 от "коментар":

    парите са в крипто активи другарче.и се умножават.айде със здраве

    п.с. питай бойчо, де са 217000 биткойна,шзети от митницата.
  • 80 Гоуст

    24 6 Отговор
    Може М.Зайкова да е умна и интелигентна. НО: 1во.:Казва да се наливат пари в помощ на икономиката и населението НООООО, без да се взимат заеми от правителството. Дава примери с различни държави, но всичките те теглят заеми( без САЩ, там си печатат пари)т.е сама си противоречи. 2ро.Икономическото и образование и стаж са доста стари. Имам наблюдения върху много супер специалисти и съм забелязал, че приемането на нови методи спира около 50-55г, а след 65-70 започват да "живеят в миналото". 3то.: Няма практически опит в реализиране на икономически идеи и политики. Целият и стаж е да дава съвети без отговрност за резултат.
  • 81 хехе

    7 8 Отговор

    До коментар #78 от "Ку-ку":

    кви ягоди бе селски:Щ бегай след козите и не са прави на знаещ
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 БОРИСОВ И СДС....ПАК МАЧКАТ ЯКО

    22 9 Отговор
    ТОЙ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ , АМА ТИ....ЕДВА ЛИ
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Джурасик парк....

    20 6 Отговор
    Аааа...хаааа..е тва е..такива икономисти са нужни на България...като този фосил...уфф..пардон..икономист, и да прибавим към нея и професора на професорите...другаря Гечев, и Бил Гейтс, Джеф Безос и Илън Мъск..ряпа да ядът. Президента тия двамата задължително трябва да ги включи в служебният кабинет, и след време този птеродактил може да оглави и МВФ, СВЕТОВНАТА БАНКА, ЕЦБ, Уолстрийт и Ситито в Лондон.
  • 86 123

    14 3 Отговор
    Относно Бюджета- прогнозиран бюджет в началото на годината и реалните приходи и разходи и какъв е бюджета на края на годината са две много различни места,много рядко те съвпадат, особенно с икономисти като Мика и Български граждани шампиони по данъчни измами.България е можела да даде по 1000 лева на всеки и след това да не дава нищо, пак щеше да има недоволни и критици. Взели са подхода да дават по малко но постоянно,за това БВП на България за миналата година е паднал само с един Милярд долара, като се има предвид че туризма не работи или много слабо, става ясно че приходите от такси на туризма са съвсем минимални=равностойни на 80-90% данъчни измами от страна на Туристическите бизнеси, които искат безплатни пари.

    Коментиран от #89

  • 87 123

    18 0 Отговор
    Всички казват че средната заплата не е достатъчна за живот, такива като туристическите бизнеси могат да плащат поне 800-1600 евро заплата на месец но не го правят искат всяка година нов ролс ройс. Парите получени са измерение за способноста на индивида, компанията, качеството и количеството на работа, всеки един струва толкова колкото получава, тези със добро образование и професионални умения получават повече. Но това не означава другите да бъдат оставени да умират от глад там са данаците и държавата, та прогресивен данък от 2500 лв на горе и 10% до 2500.
  • 88 123

    15 0 Отговор
    Трябва план за икономическо развитие на регионите и населените места.В България има много ниско качественно образование, като продуктите на тази образователна система се виждат най чрко в Народносто събрание, калинка до калинка .Енергетиката е на изживяване, стотици милиони са вложени във ветро и слънчеви ферми но нищо не в вложено във Атомна енергетика което е зелена енергия и основна мощност.А руските реактори работят безпроблемно с американски касети стига касетите да са на същатата или по ниска цена от руските, но все пак има избор ако рунсаците или американците не искат да снабдат с гориво можеш да купиш от другия.
  • 89 Ако...

    12 5 Отговор

    До коментар #86 от "123":

    БВП на БГ е паднал само с един милиард за миналата година...това не е нищо..на фона на това което се случва в света...ако е вярно това което пишеш. Фискалният резерв е стабилен с тези 8,5 милиарда лева, сега зависи как ще вървят харчовете докато дойдат европарите, събирането на данъците и преразпределението на парите от бюджета, европарите ще подкрепят платежният баланс, без заеми няма да минем, никой да не се заблуждава, 25% от БВП е нашата задлъжнялост..нормална е..дори ниска, кредитният ни рейтинг на международните финансови пазари е благоприятен за теглене на кредити с ниска лихва, важно е как евро парите ще бъдат харчени..за.икономика, иновации, в стратегически отрасли за продукти с висока добавена стойност..все въпроси които нямат отговор в момента, ако икономисти като тази баба взимат решения...Господ да ние на помощ.

    Коментиран от #95

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 възвръщенец

    9 7 Отговор
    боко ще е под бял кон!
  • 92 123

    20 0 Отговор
    Без премахване на корупцията,измамите и кражбите, няма как да дойдат добри и много инвестиции,самите българи не инвестират в България. Инвестиции и много работа ще повиши средната работна заплата и стандарта на живот, но това не става със пиене,пушене и ядене по ресторанти и кафета.Качеството на живот и работни заплати зависи от образованието на хората в НС и управлението ,хората в НС имат никакво или слабо и ниско качественно професионално образование,от това се вижда и защо хората са бедни,Тези в НС имат способностите да крадът но не и способностите да управляват и създават.
  • 93 ДАНЪЧЕН

    13 8 Отговор
    МИКА ТИ С КОЛКО ТРУДОВ СТАЖ 1 ВА КАТЕГОРИЯ СЕ ПЕНСИОНИРА

    Коментиран от #103

  • 94 ПОДКРЕПА

    22 3 Отговор
    АБЕ МИКА ТИ НАЛИ СИ ПРОФСЪЮЗЕН ДЕЯТЕЛ ЩО НЕ ПРЕДЛОЖИШ МИНИМАЛНА ЧАСОВА СТАВКА ОТ 9 ЛВ НА ЧАС .НЕ СЕ ЛИ СЕ СЕТИЛА ИЛИ НЕ ТИ ОТЪРВА /АМАН ОТ КЪРЛЕЖИ/
  • 95 123

    14 0 Отговор

    До коментар #89 от "Ако...":

    БВП на България за 2019 е 68.5 милярда долара за 2020 е 67.4 милярда долара, до края на 2020 дълга е 23.79% за 2021 прогнозата е 25.51% държавен дълг на България.Фискалния резерв все още е адекватен на 8 милярда, всичко зависи от колко способни са управленските, икономическите и финансови кадри в Бълагрия, а те по принцип са ниско кавлифицирани и много неспособни.Дългове ще има още тази година,в икономическа криза се правят дългове,важно е дали тази пари са вложени правилно и дали ще създадът нови устойвиви и дълготрайни парични потоци към България.

    Коментиран от #98

  • 96 КРОКОДИЛА

    1 6 Отговор
    ТИ НА БЕЛО МАГАРЕ С ЛОПКА -------ЩЕ СЕ БЪРНЕШ .............................
  • 97 КРОКОДИЛА

    11 9 Отговор
    ДРЪТА МАГАРИЦА ............СВЪРШИ ТИ ВРЕМЕТО ..............
  • 98 Да...така е..

    6 2 Отговор

    До коментар #95 от "123":

    Какви икономисти ще управляват финансите на страната, каква ще е финансовата философия на новите правителства, в средносрочен и в дългосрочен план, също както пишеш и подготвеноста на новите кадри които ще заемат местата на старите, също и философията на новият бюджет..ще е конструиран за бърз разтеж или за по голямо преразпределение, или казано по социален, няма яснота, но..има опасност от популистки правителства които могат да объркат нещата. В това НС, при отчета на Анание, на висота бяха само Георги Ганев, Мартин Димитров от ДБ и Йордан Цонев.
  • 99 КуКу Къш

    11 8 Отговор
    "Просто колегите от ГЕРБ саботират работата. Всичко минава с такава мъка, че…"
    Така, така, ти не можеш да говориш, че ще унищож някой, да наричаш лидера на партията и премиет Джипко-Бибитков и да искаш уважение и сътрудничество.
    Гражданката говори за пътища, магистрали... Че нали и тя и кукувите непрекъснато говореха против това и повтаряха, че асфалт не се яде. Сега смени плочата.
    За бедните и гладните да пите тия стотици хиляди коли, които по празници тръгват по пътищата - с помощите за бедни ли отиват.
    Писна ми от измислени соц. "специалисти" учили Марксистката Планова Икономика, да "оправят" пазарната икономика и демокрацията. Тия стават само да лалат.
    А тази Зика-Мика да си гледа пенсията и да даде път на млади и кадърни, че не могат да си намерат работа заради такива като нея, дето са се вкопчили и не пускат кокала.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 изи асенов

    8 5 Отговор
    Още една седмица и приключва с това недуразумение в нашата Родина.Зано по бързо да освободи платеното пространство във ФБи си намери друго място да Словоблудства.
  • 102 Браво Мика !

    9 7 Отговор
    Най-сетне да "чуя" разумно мнение от политик ! Мика Зайкова - премиер !
  • 103 Ду Даньчния КЬДЕ СА 26 МРД ДДС

    6 4 Отговор

    До коментар #93 от "ДАНЪЧЕН":

    26 млрд народна ПАРА. РЕНЕТА ИНДЖОВА ЗА ВАС ША ВА РАЗНИЩИ.......

    Коментиран от #105

  • 104 Дебилчев

    6 4 Отговор

    До коментар #55 от "оня с коня":

    Напълно се съгласявам, всички искаме стабилност и предвидимост, разни итн разиграват държавата за собствен /дпс/ интерес, отпротивяха
  • 105 Дебилчев

    7 6 Отговор

    До коментар #103 от "Ду Даньчния КЬДЕ СА 26 МРД ДДС":

    Абе Инджова , помниш ли я като служебен премиер, кукла на конци

    Коментиран от #127

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ГОСТ 1

    9 10 Отговор
    Да Борисов ще се върне като министър председател колкото и да плямпа тази бабиера, която не знае на кой свят се намира.
  • 108 баиуй

    7 7 Отговор
    по голям комунист айдук от боко има ли бе, хахахахахо пе......рас
  • 109 КуКу Къш

    11 7 Отговор

    До коментар #100 от "Петър Жеков":

    Като я гледам и се сещам за Цола Драгойчева която докато не се гътна се напикаваше, но продължаваше да "служи" на Партията и народа.
  • 110 Най просташката партия ГЕРБ !

    9 7 Отговор
    Всички боклуци са там ! До един !!!
    Нискочели каскети комуняги атеисти
    Мазни глисти !!!
  • 111 Мдаааа

    7 8 Отговор

    До коментар #59 от "ТтТ":

    Светкавична промяна няма а има! За 11 години от както управляват ГРОБ ни заробиха с дългове вее 20 млрд лева + лихвите това не се връща с магическа пръчка ще минат години докато се оправим но трябва разумни хора в управлението не крадци които си менят мнението през 2 часа.

    Коментиран от #112

  • 112 ТтТ

    4 4 Отговор

    До коментар #111 от "Мдаааа":

    Пии си редовно хаповете!!!!

    Коментиран от #137

  • 113 Коментатор

    7 7 Отговор
    Г-жа Зайкова казва само верни неща. Гербаджиите, освен че са крадвили, ами са и некадърни. Не може в Плана за възстановяване да се залажат разходи само за саниране, боядисване на училища и ремонт на градинки и стадиони. Къде са инвестициите в икономиката, която произвежда и която ще дава добавена стойност. Този план няма да бъде одобрен от ЕС и с право. Гербаджиите са неспособни да направят нещо добро за Бэлгария. Този план е важен и трябваше сериозно да се подходи и обсъжда, а за него се чу едва ли не седмица преди срока, в който трябва да го внесат. ГЕРБ са просто едни лаладжии, които стоят във властта за собствена облага. Иначе адмирации за г-жа Зайкова... С едно интервю каза неща, за които другите мълчат от години...
  • 114 Дебилчев

    8 6 Отговор
    Ето ви едно ново лице от партията на протеста итн, които дават път на младите и обещаха да ги включат в листите, мика зайкова е преден челен отряд от протеста🙂 нали, бе драги зрители

    Коментиран от #116

  • 115 Джо Сатриани

    8 7 Отговор
    Мика пак се е изгаврила с Тиквата и Шайката му ! Звучен шамар в мутрите им !
  • 116 Коментатор

    8 2 Отговор

    До коментар #114 от "Дебилчев":

    Ми защо някой млад от итн не взе думата и не каза това, което каза Зайкова. Ми то просто няма такъв, който да говори смислено - ни млад, ни стар. Тодор Йорданов си отвори устата и видяхме на какво е способен. Иначе съм изненадан от политическия избор на г-жа Зайкова, но това не променя факта, че говори умело и намясто...
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Мюмюн

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Емиле, сегашния управляващ също е соц.кадър както казваш. Не е важно какъв кадър е, а какво има в главата.
  • 119 ОХООО

    8 5 Отговор
    лельо МИКООО,... ИЗПУСНАХТЕ ПИЛЕНЦЕТО,... ще се върне не само на бял кон , ими на бяла джипка,....
  • 120 Един

    8 9 Отговор
    Бабо Мике ходи си гледай кокошките на село, че с твоя умствен багаж само за това ставаш. Не си нищо повече от една тьпа селска прьчка.
  • 121 Болен съм

    6 9 Отговор
    Това е експерта на Кошаревския Пенсионерски Клуб. За да прочете 2 страници текст и е нужен поне половин час .какво е чела ,какво е прела ,карикатурна личност.
  • 122 Мекере с мекере

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Някой":

    Ти лъжеш. Дават пари и това е факт.
  • 123 1520

    5 2 Отговор
    всичко което казва е вярно съд за тзи които затвориха реакторите и тези които ни вкараха в нато
  • 124 cpv

    4 6 Отговор
    Мика,защо не си гледаш старините и не се занимавай с глупости,хората ще каже кой е достоен и кой не,а не ти която цял живот си седяла на бюро ще говориш...!
  • 125 Бойко

    8 6 Отговор
    Дърто чучело,решила да си вдига пенсията!
  • 126 митака

    5 2 Отговор
    Чест и почитания г-жо Зайкова!
    Поклон!
  • 127 Куклите БЕ ГИ БИЯТ

    1 3 Отговор

    До коментар #105 от "Дебилчев":

    Сто пьти не ги блъскат с коли не бягат от тях а ги ЧЕТКАТ. ВИЖ АНАНИЕВ И ПОДОБНИ....
  • 128 898011

    3 4 Отговор
    Горката!!!
  • 129 Иван

    6 5 Отговор
    Обидно ми е! Какво прави тази жена в Народното събрание??? Нали младите взеха властта? Жално ми е, като я гледам! Може да е много знаеща, но буди съжаление! Да си почива, защото няма вечен живот!
  • 130 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 4 Отговор
    Г-жо Зайкова за мен не сте никакъв финансов експорт. За мен в България няма финансови експерти. Нещата са много прости. Всеки един нормален българин, харчи толкова колкото изкарва. При държавата ни трябва да е същото, трябва да харчи толкова, колкжто събира от данъци, но не и да взима постоянно нови и нови кредити. Данъците не трябва да са прекалено високи. Защото когато са прекалено високи, хората не виждат смисъл да работят много защото много им взимат и емигрират там където са по-ниси данъците. Разни "експерти" като вас от всички партии се надпреварват да казват как трябвало да се даде на сулю и пулю еди какво си. Но никой не казва откъде ще дойдат това, което ще се раздава. Работата на държавата не е да раздава на всеки един всичко, което си пожелае и от което има нужда. Работата на държавата състои в следните неща. Да харчи толкова колкото събира като данъци, а не да взима дългове и да ограбва децата и внуците ни. Да осигурява ред и справедливост, така щото разбойниците да са в затвора, а не в Народното събрание, министерствата, кметствата или нощем да обират бедните баби и дядовци из селата. Работата на държавата е да направи така, че робовладелците да не взимат несправедливо много повече от робите им. За целта трябва да се въведат прогресивни данъци. Работата на държавата е да подпомага изпадналите в тежко положение хора. Като им помага да оцелеят и да имат храна, вода, ток ... Да имат храна означава да не си лягат гладни, а не всеки ден да имат пъ
  • 131 Жан Виденов

    4 2 Отговор
    На мен не само, че не ми дадохоа нищо ами ми вдигнаха Здравната вноска от 24 на 26 лв.!?
  • 132 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    2 3 Отговор
    Не ликвидиране на корупцията, а ликвидиране на корумпираните!
  • 133 Майка Зайка

    4 2 Отговор
    Той си мисли, че ще се върне на бял кон, но Майка Зайка не разрешава
  • 134 vasik atanasova

    8 3 Отговор
    на тази баба и дайте пари да си купи памперси
    като ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА който е помни !
  • 135 ПЕНКО

    5 2 Отговор
    ПОЛУУМРЕЛЯКЯ ВАМПИРЯС-"БАБА" МИКА -ЖИВЕЕ С ПОВЕЧЕ ОТ 24 ЛЕВА НА ДЕН ---ОБИЧА ХАЙВЕР И ТРЮФЕЛИ / А НЕ МОЖЕ ДА ГИ СМИЛА / !!!!!!!!!!!???????? ВГЛЕДАЙТЕ СЕ КОЛКО ОТ МЪЖЕТЕ "ПУТКОДАТИ" СИ БОЯДИСВАТ КОСАТА !!!!!!!!!!
  • 136 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    НЯКОИ ПАМНЯТ ВИЦА -ЗА САНДЪКА С ДВАМАТА БЪЛГАРСКИ ИКОНОМИСТИ В САЩ- ПРИ РАЗМЕНЕНИТЕ ГОСТУВАНИЯ М/У РУСИЯ И САЩ !!!!!!!!!!!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Пфффф

    2 4 Отговор
    Много соросня герберастка веднага налази и тази статия!
  • 140 Ееххх

    6 1 Отговор
    Тази баба още си мечтае за комунизъм!Имало пари ,видите ли!Те европейците щели да ги дадат, а комунистите "справедливо"да ги разпределят!С такова мислене още векове ще бъдете най-бедната държава в Европа!ЕС да не е благотворителна касичка !Научете се да мислите и работите!Да работите,не да имитирате,че работите!!!
  • 141 Боже

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Жив да не бех":

    Де да не беше,умнико!Мисленето ти е противопоказно!Кой ти е съсипал фалиралата държава,или забрави купоните на Луканов.Преди него след 80 г България приличаше на дискотека,ток има,ток нема!Да ти припомня ли 97,когато заплатата беше 3,4 долара!Какво да ви прави човек!!!
  • 142 Зайкучкова

    3 1 Отговор
    Той е гармян заек и от такива у........и кучета не се страхува. Тия памперси които рекламираш са много издръжливи щом не ти потичат по краката.
  • 143 #78#78#

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Ку-ку":

    Много точно казано!
  • 144 Гошо

    2 0 Отговор
    Изключително много уважавам госпожа Зайкова но вече отдавна ми е писнало от това “ трябва да се направи “ или “ ще се направи “ ние българите страшно обичаме да даваме акъл ! ами хайде направете го ! Като че ли много от политиците които отдавна познаваме се държат така като чели до сега са живели в Австралия !
  • 145 123

    4 0 Отговор
    Боже как може възрастен човек да лъже така?
    Тази госпожа явно е стар апаратчик.
  • 146 Политолог

    3 0 Отговор
    Мика, с всеки изминал ден започваш да приличаш на Цола Драгойчева. Скъпа, изкуфяла си вече, защо не си гледаш старините и пенсията, а даваш глупави съвети и изводи
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 анонимин

    0 3 Отговор
    Поклон пред тази жена!Тя е правилният премиер в създалата се ситуация!А не някакво крадливо сикаджийче!
  • 149 WENKO

    1 0 Отговор
    НЕ Я ПОКАЗВАЙТЕ ТАЯ БАБА ЯГА, ЯЕ ПЛАШИТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ !!!
  • 150 стария КУРТИ

    1 0 Отговор
    МИКЕ МА ! БЕГАЙ СИ СМЕНИ ПАМПЕРСА ! МИРИШЕШ НА ЧАЛГА МА !
  • 151 Asterix

    0 0 Отговор
    Не разбрах,как стана така,че Цола Драгойчева отново е с нас!?
    Абе чалга,дай като лице млади хора...
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове