3 Май, 2021 06:13 6 650 100

Стефан Цанев: Депутатите всяват раздор сред населението

  • стефан цанев-
  • демокрация-
  • писател-
  • политика-
  • депутати

Демокрацията е капризен режим, тя е диктатура на мнозинството, заяви писателят

Стефан Цанев: Депутатите всяват раздор сред населението - 1
Снимка: БГНЕС

"Искам определено да кажа, че нашите депутати всяват раздор сред населението, сред народа със своите ежби. Техните политически позиции не отразяват вижданията и въжделенията на народа, а отразяват битките на олигархични кръгове, които са в жестока схватка за по-широки територии и по-големи печалби. Тук трябва да се разграничават тези две неща - сред народа няма такова озверяване, каквото има горе. Трябва да бъдем бдителни към това и да не обвиняваме народа".

Това каза писателят Стефан Цанев пред БНТ.

"Сред народа няма такова противопоставяне - жестоко и просташко, каквото има горе на върха… сред обикновените хора няма такова разделение”, каза още Стефан Цанев.

"Българският Великден е една голяма мечта. Вече 30 години сме в постоянно очакване да се случи доброто и това дълго чакане умори хората. Трябва да се замислим защо това се случва и кой е виновен, защото не може да бъде обвиняван народът, който понася всичките последици на политическите разправии", каза още Цанев.

"Демокрацията е капризен режим, тя е диктатура на мнозинството. Когато това мнозинство е недостатъчно интелигентно, тогава положението е много лошо. Тя не е естествена система. Системата е да има вождове и хората да се подчиняват. Ние сме стадни животни и искаме да имаме водач. Предполага се, че демокрацията е за високо интелигентни хора, хора, които са преодолели своя инстинкт за алчност, за грабеж, да владееш другите, да подтискаш другите", коментира писателят.

Според него “ние страдаме от диктатурата на масовия лош вкус, масовия лош характер, лош манталитет и на простотията преди всичко”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аззззз

    38 11 Отговор
    ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ НА ДОСЕГАШНИТЕ ПАРТИИ БИЛЕ ВЪВ ВЛАСТА
    ПЪЛЕН ОДИТ НА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ
    ЗАТВОР И КОНФИСКАЦИЯ НА ПАРИ И АКТИВИ

    Коментиран от #19, #25, #81

  • 5 РЕАЛИСТ

    55 29 Отговор
    Браво господин Цанев. Последното изречение обяснява, защо за един прост чалгата гласуваха толкова наивници, обяснява защо един грубиян и простак ни управлява вече 10 години и защо България е най бедната държава в Европейския съюз.

    Коментиран от #6, #97

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 РЕАЛИСТ

    46 10 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Ще повторя мисълта на Сталин" Интелигенцията или се убива или се купува". Бойко си ги купува, защото такова е времето сега, а неудобните ги мачка . Низвергнати са всички инакомислещи/ Комарницки, Милен Цветков и др/

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 БАЙ Х@Й ‼

    39 3 Отговор
    Криворазбраната ДЕМОкрация::: Виждали ли сте болница в която санитарите и сестрите да взимат решение как лекарите да лекуват или оперират пациентите 🤔🤔🤔
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 67889

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Абе, айде сега интелигенция пък кои, за починалите или само хубаво или нищо, нищо не казвам
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БАЙ Х@Й ‼

    43 1 Отговор
    Нищо лично , но как Ви изглежда референдум в Столипиново, Факултето, Максуда ..... на тема " За бъдещето на ядрената енергетика в България" 🤔🤔🤔

    Коментиран от #16, #20

  • 15 5789

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "Гневен Бургазлия":

    Или тия навън, които не го отнасят избраното от тях управление, пък и с разширени възможности ги направиха, едно е да пеят някои патриотични песни от екрана, а в действителност обратното вършат
  • 16 Дебилчев

    25 10 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Питай джуджакът, той всичко знае, нали направиха вота от турция да е по-обхватен, ще ти определят съдбините хора незнаещи български и отдавна дезинтересирани от БГ, те щот големи "хуманисти" го правят не заради друго

    Коментиран от #27

  • 17 БАЙ Х@Й ‼

    46 2 Отговор
    Щеше да е смешен виц, АКО НЕ Е ТЪЖНАТА ИСТИНА ‼‼‼‼ Общински съветник от Пловдив прави втори опит да завърши средното си образование. Айри Мурад е избран от листата на Реформаторския блок.
    Мурад има двойка на последната матура по български език, това обаче не му пречи да е член на комисията по образование в Пловдивския общински съвет.
    Екип на Нова телевизия се среща с Айри Мурад и му зададе няколко въпроса от матурата. Според общинския съветник правилно е да се изписва „гониДба” и „надеЖна”. ‼‼‼‼‼
  • 18 Колчо

    12 9 Отговор
    не трябваше ли Демокрацията да е представителност от няколко избрани на мнозинство от Народа ? Избрани за да работят нещо. Според писателя излиза ,че стадните животни си избират водач-вожд. Той пък от своя страна сигурно е най-алчния щом винаги и задължително първо си увеличава законните доходи с проценти . Винаги с проценти върху предишните проценти . За другите доходи и облаги да не издребняваме . И така стадото няма водач , а има професионални политици характеризиращи се с изключителна и невиждана алчност . Те нямат нужда да работят за избиращите ги защото сами си определят доходите и си ги получават от стригането на стадото. Само да попитам ,ако може пистеля - Гласувате ли на избори и смятате ли ,че тези " вождове " имат стадо и не отглеждат ли ялови овце нищо не даващи ,почти голи и криещи се на други места. Колко са им кучетата платени и когато дойде вълк, стадото дали ще даде овца курбан за да не отнесе тяхно политическо величество . Чорбаджии вождове много станаха . Индианец няма . Индийци ще стрижете ако можете ,господа политикантски мошеници.

    Коментиран от #24

  • 19 5677

    14 7 Отговор

    До коментар #4 от "Аззззз":

    Кой да го свърши изправените мутри бивши бсп депутати или новите стари ъндърграунд мутри, не бъди наивен
  • 20 РЕАЛИСТ

    16 1 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Ами, писателят ни го напомня" Демокрацията в диктатура на мнозинството". Два гласа от Столипиново са повече от този на писателя. Чърчил е казал" Демокрацията не е най доброто, но по добро не е измислено".

    Коментиран от #28, #34

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Населението

    9 8 Отговор
    има глава на раменете си да мисли , господине! Не е добитък , както искаха да го направят и да го под карат ! Стига манипулации, бе !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 67889

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "Колчо":

    Тия навън няма как да ги стрижат, затова пък тук стриганите от тях да зависят, така го нагласиха "новите" добре забравени стари
  • 25 ее стига

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Аззззз":

    вече. Спри с тази лустрация и виж какво означава! Че пък и на партиите лустрация. За останалото съм съгласен.
  • 26 прав ама

    24 3 Отговор
    донякъде - "Сред народа няма такова противопоставяне - жестоко и просташко, каквото има горе на върха… сред обикновените хора няма такова разделение”. Има, има. Ако надникнеш в този форум, ще ти настръхне косата.
  • 27 ти не разбра

    13 14 Отговор

    До коментар #16 от "Дебилчев":

    ли, че дали ще има пет или хиляда и пет секции в Турция те пак ще гласуват - чинно и под строй. Нещо тебе да те бърка? Те си гласуват за тяхната партия. Въпросът беше българите в чужбина да могат да гласуват. Ужасът на ГЕРБ се сбъдна. Не ги искат там хората, защото тази партия ги прогони. Оправи ли се държавата тези хора ще се върнат.

    Коментиран от #30, #32

  • 28 БАЙ Х@Й ‼

    15 1 Отговор

    До коментар #20 от "РЕАЛИСТ":

    Демокрацията в миналото няма нищо общо с демокрацията днес ‼ А за начина на управление- щом това е най-доброто защо няма фирма в която с референдум да решават кога, как и колко да работят🤔 и какво възнаграждение да получават 😉 КАКТО Е В ПАРЛАМЕНТА ‼

    Коментиран от #31

  • 29 Иван Грозни

    7 3 Отговор
    Нищо подобно г-н Цанев, трябва да се отсее зърното от плявата.
  • 30 Дебилчев

    15 5 Отговор

    До коментар #27 от "ти не разбра":

    Щом ги няма Герб ще се оправим и те ще се върнат, тъй ли? Това е МИРАЖ, а тези които познавам заминаха преди да се появи Герб, тъй че нещо не е точно така

    Коментиран от #33

  • 31 РЕАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Разбрах гледната ти точка , но има разлика. Учих преди много години по един предмет" Теория на управлението" Там се правеше разлика между управление я политиката, бизнеса и армията. Целите са различни . Ако има някой пресен със знания,да припомни. Остарял съм.

    Коментиран от #46

  • 32 Дебилчев

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "ти не разбра":

    Пък и гласуват чинно и под строй за когото им кажат, от последните избори 300 000 гласа им се губят, прелети са в итн, това е партия от която зависим 30г, затова сме на тоя печален хал и наклоняват везните при коалиционните управления винаги, дпс е създадена от луканов със съгласието на желев, това какво ти говори

    Коментиран от #35

  • 33 ти знаеш

    11 6 Отговор

    До коментар #30 от "Дебилчев":

    ли колко народ се изнесе за последните 12-13 години. Знаеш ли? Такова напускате на България никога не е било. От хубаво?! Виждаш ли какво и за колко работят. Репортажи по телевизията - бол. Кой човек иска да е дърво без корен. Гарантирам ти, че ще се върнат, ако държавата се оправи. Въпросът е дали ще се оправи.

    Коментиран от #38

  • 34 Коментатор

    5 5 Отговор

    До коментар #20 от "РЕАЛИСТ":

    Цитирам


    "Чърчил е казал" Демокрацията не е най доброто, но по добро не е измислено".


    Това че го е казал Чърчил не го прави верно. Държавите трябва да се управляват не от ИЗБРАНИ а ПРИЗВАНИ

    Коментиран от #37, #39

  • 35 не ме

    4 4 Отговор

    До коментар #32 от "Дебилчев":

    карай да се смея. Виж извадките на ЦИК. ГЕРБ ни има за лош мат,риЯл и са сигурни, че нито търсачка ползваве, нито в сайта на ЦИК влизаме. Истината е, че този път не всички турци излязоха, заради пандемията, но гласове за ИТН оттам няма. Тук и от българите в чужбина се преляха гласове от ГЕРБ и БСП не само в ИТН, но в останалите партии, които нямат общо със статуквото.

    Коментиран от #40

  • 36 Госあ

    8 10 Отговор
    Доста тъпо. Цанев по добре да не говори много. До вчера той настройсваше хората един срещу друг.

    Коментиран от #49

  • 37 РЕАЛИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Коментатор":

    Добре, предложи тогава по добро. Обществото е минало през различни форми на управление и е стигнало дотук. Минахме и през диктатура на пролетариата и пак се върнахме на демокрацията. Колкото и да си напъват мозъка, нищо друго не измислиха.
  • 38 Дебилчев

    8 4 Отговор

    До коментар #33 от "ти знаеш":

    Преди напуснаха доста повече, преди Герб напуснаха всички роднини и комшии, през последните 10г несравнимо по-малко
  • 39 РЕАЛИСТ

    11 0 Отговор

    До коментар #34 от "Коментатор":

    ПРИЗВАНИ, казваш. Хайде пак да припомня една мисъл на Платон" Тези , които искат властта - не я заслужават, а тези, които заслужават- не я искат"

    Коментиран от #45

  • 40 Дебилчев

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "не ме":

    Смей се щом ти е смешно, етническата партия дпс е създадена от луканов в съгласие с желев с цел машина за ясно гласуване т.е. контролиран вот, доказано в годините досега, какво ти говори това
  • 41 Хаджиментов

    15 2 Отговор
    Българските депутати не са изразители на народната воля, а на интересите на олигарсите, които защитават лично и чрез партиите си.
    Народа им е нужен само за да ги легитимира и те умират да се изказват от негово име, че искал това и онова, което е пълна лъжа. Всъщност самите партии казват на народа какво да иска.

    Коментиран от #43

  • 42 Деймос

    7 11 Отговор
    Забрана за най -крадливата и извратена партия ..ГЕРБ !
  • 43 Дебилчев

    12 4 Отговор

    До коментар #41 от "Хаджиментов":

    Точно така, умението да внушиш какво да се иска, партиите внушават и с някой лев като летните притестъри /месеци стоят без нищо, кой го вярва това/🙂
  • 44 Котарак

    8 12 Отговор
    Дали С. Цанев разбира какво се случва? Води се война на живот и смърт срещу герберастията.
  • 45 Коментатор

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "РЕАЛИСТ":

    Платон е прав но все пак трябва да се управляваме от ПРИЗВАНИ.
    Тук няма място за подробни обяснения но накратко

    Призвани са хора готови да работят безвъзмездно за обществото

    Пред очите на цялото общество трябва да минат през детектор на лъжата че са откровени във всяко отношение

    Тези хора трябва да имат много високо IQ

    Всичките трябва да са с най-малко две висши образования


    Да знаят поне два чужди езика

    Да бъдат от всички основни професии в държавата

    Самите те да се организират и да създадат постепенно но
    ви закони


    Част от тях да се заменят периодично от други с подобни качества

    Като се има предвид че това са най-кадърните и безкористни хора в държавата не трябва да има никакви протести защото никой друг не би могъл да създава правила и да управлява така че всичко да бъде по най-добрия начин

    Много е малко мястото не мога всичко да обясня но МОЖЕ да се измисли по-добра система за управление

    Само да напомня че и Хитлер е дошъл по демократичен път на власт И какво от това

    Коментиран от #55, #64

  • 46 БАЙ Х@Й ‼

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "РЕАЛИСТ":

    Всички ЛЪЖЕуправници ни ЛЪЖАТ ДВОЙНО‼ Първо не искат да знаем , че ДЕМОСА в миналото не е включвал НЕграмотни, безимотни и неуседнали ‼ Второ постоянно ни навират думичката демокрация, но бягат като дяволи от тамян от думичката МЕРИТОКРАЦИЯ ‼ Нещо повече - нито една мисирка по нито една медия не пита за нея ‼

    Коментиран от #52

  • 47 нннн

    12 2 Отговор
    В оригиналната древна гръцка демокрация избирателни права са имали свободните мъже, при условие, че имат имот. На тази основа и в духа на казаното от Стефан Цанев, когото уважавам, сега избирателни права трябва да имат мъже и жени, които плащат данъци и имат минимум основно образование.

    Коментиран от #51, #61, #91

  • 48 Gowo

    7 7 Отговор
    ,,Просташко и жестоко"...много точно описание.Напомна ми на един бивш вече премиер с особените му заслуги за опростачването на населението.ББ.А напоследък и се е ожесточил като изоставена....м@стия .
  • 49 Gowo

    4 4 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ":

    Бойко.Ти нямаш работа тук.

    Коментиран от #50

  • 50 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #49 от "Gowo":

    Прав си принципно, но не се казвам Бойко.
  • 51 Ооооооо

    7 0 Отговор

    До коментар #47 от "нннн":

    Хора които са само с основно образование по правило са си го купили така че те не би трябвало да гласуват

    Образованието трябва да се доказва пред избирателната комисия по много лесен начин

    Ако някой се интересува мога да му обясня как да става това

    Коментиран от #53

  • 52 Gowo

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Не съм запознат много по въпроса.Но мисля че 2013.г.След бунта на народа срещу системата, се появиха някъде предложения за отпадане досегашната форма на управление и парламентаризъм.И въвеждане няква европейска .Не помня коя държавна Но липсва парламент, с на негово място ,,старейшини".Подобно е на това което казваш..,,МЕРИТОКРАЦИЯ".А именно.......,,меритокрация“ също често се използва, за да определи типа на обществото, в което богатството, положението и социалният статус се определят чрез доказване на таланта, уменията и интелигентността, било чрез конкурс или друга демонстрация на идеи и възможности, както и чрез заслужаването на доверие."
  • 53 нннн

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "Ооооооо":

    Е, то и виШо може да се купи. Давай си идеите...Освен избирателите, и кандидатите трябва да отговарят на много по- завишени изисквания. И най- важното: Ако политиците нагазят лука, трябва с лекота да им бием дузпата. Че кой работодател би търпял крадлив и некадърен работник 4 години?

    Коментиран от #54, #60

  • 54 Последния Софиянец

    7 1 Отговор

    До коментар #53 от "нннн":

    Предлагаме всяка година референдум.Вот на доверие към правителството.

    Коментиран от #62

  • 55 Хаджиментов

    5 3 Отговор

    До коментар #45 от "Коментатор":

    Някои допълнения:
    - Едно време депутатите не са били платени и не са имали привилегии. Работели са си техните работи и са се събирали на няколко сесии годишно.
    - Освен всички изброени качества, депутатите трябва да имат и политически опит, да могат и да комуникират. Все пак парламента не място за обучение на политици, а само експертни качества не стигат.
    - Освен детектор на лъжата, да мнават и психически тест, както и такъв за наркотици.
    - Да имат добър морал, колкото и архаично да звучи това. Не може някой зарязал децата си, действал хулигански, безскрупулен кариерист, нарушител на обществените правила и дори законите и т.н. и т.н. да определя политиката и морала на държавата.

    Коментиран от #57, #59

  • 56 Що бе ?!

    4 3 Отговор
    БИБИТКО да лъже и краде !
    А народа да е стадо от овце !
    Не очаквах това от Стефан !
    Народа се събуди ! Стига с вашите
    Заблуди ! Няма вече луди !

    Коментиран от #67

  • 57 Коментатор

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Хаджиментов":

    Съгласен съм с всички тези допълнения вероятно могат да се добавят и още и все пак по-добре ще управляват такива хора отколкото избраните едва ли не по симпатия
  • 58 Празни мисли на един празен човек

    3 4 Отговор
    Много напъни за мисъл,но без смисъл !
    Май с умисъл ! А БИБИТКО се вмирисъл !
  • 59 Нека да допълня

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Хаджиментов":

    Управляващите трябва да имат политически опит но да не забравяме че всеки човек с политически опит е започнал да влиза в политиката без никакъв политически опит просто такъв се придобива по време на работа

    Коментиран от #79

  • 60 Ооооооо

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "нннн":

    Никой не е казал че най-кадърните хора трябва да управляват четири години


    Ако и такива хора нагазват лука значи нацията си заслужава 100% управлението
  • 61 Дебилчев

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "нннн":

    Нормално, имащ имот успешно се справя, който не може да се погрижи за себе си сега тръгнали да определят кой да управлява

    Коментиран от #65, #69

  • 62 нннн

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Последния Софиянец":

    Съгласен! Но политиците дали са съгласни???
  • 63 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Добре казано по отношение озверяване на елита и всяване раздор от депутатите. Не съм съгласен,че демокрацията е за високо интелигентни хора. Защо? Защото САЩ са просташка държава а твърдят че имат най добрата демокрация.

    Коментиран от #70

  • 64 Историк

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Коментатор":

    В статията отпреди няколко дни писах за сигнал отправен до разследващ орган, като Прокуратурата.За плачевния резултат от проверката има много фактори.
    Основният проблем, обаче не е в липсата на закони, а в това че те си противоречат.Нямат ясни дефиниции при тълкуването им.Тази гозба се вкарва или не се вкарва в съда и знаем какво се получава и тако и вако.Това е цирк, който изцежда и последните пари на обикновения човек и най-вече с присъдите си, ако се стигне до такова решение не постига превантивен ефект, а напротив насърчава злоупотребите и измамите.
    Демокрация, сулюкрация, трябва който управлява да има правото да налага на тези органи да си вършат работата, за да има резултати, а тези с липса на морални качества да се наказват сурово

    Коментиран от #68

  • 65 Тънкчев

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Дебилчев":

    Имот може да се придобие и по наследство или по втория начин това не е гаранция че човекът е успял сам да се погрижиш за себе си

    Коментиран от #71

  • 66 Мушенгийчо

    4 3 Отговор
    Май е време ! Узря това племе !
    На път е и властта да вземе !
    Е ! Има такъв народ !!!
  • 67 67889

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "Що бе ?!":

    Аааа, има има и винаги може и още, след итн какво следва, ако продължим по тия наклон, оркестъра от мааалата депутати
  • 68 Коментатор

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "Историк":

    Това което сте написали господине само доказва моята теза
  • 69 нннн

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Дебилчев":

    Могат да се добавят и хора без имот, но плащащи сериозни данъци. Ако живее под наем, но работи и е полезен на обществото - О.К.

    Коментиран от #73

  • 70 Теньо Павлов

    4 2 Отговор

    До коментар #63 от "Павел пенев":

    Съединените щати могат да твърдят каквото си искат за тяхната демокрация, но фактически тя се свежда до едно огромно шоу
  • 71 Дебилчев

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "Тънкчев":

    Е, подробности, плаща данъци, грижи се, иначе го губи, продава и изпива, важното допълнение в случая е, имот придобит по законен начин, което бсп 90г не го включиха в конституцията
  • 72 Behemoth

    1 1 Отговор
    Вярно е долу всеки обича ближния ...аз като мина покрай няколко панелки и научавам за себе си неща които дори не съм подозирал хахах...
  • 73 Дебилчев

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "нннн":

    Това са нюанси, разбираш идеята каква е била в миналото, сега е обслужваща демокракция
  • 74 И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO

    3 2 Отговор
    Мили хора. Лозето не ще МОЛИТВА
    А МОТИКА. Работа Работа Работа
    Само Бибитко ли работи ?!
  • 75 доко

    1 1 Отговор
    ауу...не знаех че има строй като демокрацията..мислех си че е автокрация..цанев какви ги дрънка диктатура на мнозинството леле означава демокрацията е на циганите..леле че интересно хем получават помощи от социала хем не плащат вода и ток и данъци а пък демокрацията е тяхна..ади бе..цанев нещо май се обърка..то ако имаше такъв строй ленин щеше да го въведе мноого отдавна..
  • 76 Шерт

    3 0 Отговор
    Само да попитам: Берачите на ягоди плащат ли данъци в България.Ако плащат съм съгласен да гласуват и да определят бъдещето на децата ни.Ако не плащат -сори, без техния глас.
  • 77 Дървен философ от Майкрософт

    2 1 Отговор
    Браво ! НАРОДА взе да мисли !
    Все пак е нещо ! Ще става горещо !
  • 78 Магелан

    2 1 Отговор
    Как в една Чехия народа и полетиците им за 30гд.да вдигнат в пъти стандарта на чехите а в България се случи точно обратното

    Коментиран от #89

  • 79 Хаджиментов

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "Нека да допълня":

    Политиката е доста отговорна професия, която изисква много и най-различни качества, част от които са даденост, а други се изграждат. Една грешка на лекаря може да убие човек, но грешка на политика може да убие стотици хиляди, дори милиони.
    Затова е много жалко, че хора, които за нищо на света не биха позволили на някой политик дори да ги подстриже, оставят живота си и съдбата си в ръцете на хора, които си нямат и понятие от истинската и сериозната политика.

    Коментиран от #90

  • 80 Проследете му

    4 0 Отговор
    биографията и ще забележите много интересна закономерност - умело се държи близо до силните на деня и когато им се "разклатят краката", пристъпва към добре пресметнато дисидентство. Така се случва с БКП преди и непосредствено в навечерието, на промените, после - спрямо новите, после - спрямо БСП, НДСВ, ГЕРБ... На кого ли прилича - ами на героя, който казва "Ами като видим, че им се разклащат краката, ще им ритнем едно текме - и с новите -пак на враст, а?"
  • 81 алооо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аззззз":

    БИЛЕ?! ха ха ха
  • 82 Аз съм прост, и вий сте прости...

    1 1 Отговор
    Затова се разбираме....
  • 83 Галилео Галилей

    1 1 Отговор
    И все пак,тя се върти....
    Политиката,де !!!
  • 84 chi

    0 3 Отговор
    Референдум за чиста и свята президентска република!

    Коментиран от #86, #87

  • 85 алооо

    2 0 Отговор
    " Този коментар е премахнат от модератор."

    КАКВО Е ТОВА??!!
    ЗАЩО НЕПРЕКЪСНАТО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ??!!
    ТРЯБВА ДА НИ ОСТАВИТЕ ДА ДИАЛОГИЗИРАМЕ, НЕ Е ДОБРЕ
    ДА ИМА САМО МОНОЛОЗИ...........................
  • 86 ДА БЕ ДА

    4 0 Отговор

    До коментар #84 от "chi":

    може би имаш предвид, начело с ''чистия'' и ''свят''
    президент - Румбата, м?
  • 87 Историк

    0 1 Отговор

    До коментар #84 от "chi":

    А с предния референдум какво стана ?Протече по Сталински.*не е важно кой как е гласувал, а кой ще брои бюлетините.
    Ако не сте забравили, имаше хора от чужбина, на които не им бе позволено да гласуват, на опашки в Сащ, Великобритания и т.н, където са основните диаспори.Не забравяйте и защо тези хора са извън страната, понякога просто не е само за парите.Когато решим въпросът, кой ще брои бюлетините, тогава може и да тръгнем в правилна посока с швейцарските референдуми
  • 88 Всички тук не сте на нивото на Стефан Ца

    1 0 Отговор
    Прочетете нещо от него-каквото и да е .ще ви е полезно.Но не!Вие си слушате чалгата защото с чалга сте закърмени.Чалга са слушали и родителите ви.
  • 89 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Магелан":

    Стартът беше различен.
  • 90 Нека да допълня

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Хаджиментов":

    Жалко е разбира се ако политици без опит правят грешки и не само е жалко е опасно. В този форум КОМЕНТАТОР се опитал да покаже как да се постигне това да бъдем управлявани от хора които биха правили минимум или никакви грешки
  • 91 Сегашната

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "нннн":

    От древните гърци сегашните папуняци са взели само думата за заблуда и манипулация. Преди 2500 години елините са постъпвали много по-балансирано - хем демокрация,хем охрана и запазване правата на общността създала тия правила.Алистотел например никога не е получил права да гласува в Атина,нщо,че с Платон са двамата най-велики древногръцки философи. Аристотел просто е бил метек,тоест роден извън Атина някъде около Солун и поради това въпреки заслугите му, права на атински гласопадавател не е добил. Сегашната демокрация се е превърнала в диктатура на простаците,чуждите навлеци и малцинствата.
  • 92 Роза

    3 0 Отговор
    В един учебник за пети клас открих най-краткото определение за република:"Републиката е страна,която се управлява от хора,избрани за определен период от време."Така е написано,за да е по-разбираемо за децата.Древните общества са измислили републиката и демокрацията като противовес на монархията и диктатурата.Но в съвременното общество политиката се управлява задкулисно от олигархични кръгове и групировки и някогашното понятие за демокрация е крайно опорочено.И както винаги,потърпевши са обикновените граждани.
  • 93 С други

    1 0 Отговор
    думи,др.Цанев,демокрацията е болшевизъм.Топлата вода е открита отдавна:Бог,Цар и отечество.

    Коментиран от #94

  • 94 Корекция

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "С други":

    Отечество.
  • 95 а бе

    2 1 Отговор
    хора стига сте се заблуждавали щели да се върнат от чужбина пчелата бяга ли от меда та и те или искате пак както преди 10 ноември да отиеш до елхово тополовград малко търново открит лист от милицията българи демокрацията е в опасност червените комунисти нинова радев манолова дончева р петков и тъмно червените комунисти хр иванов и ат атанасов искат да зазушат демокрацията отново да управляват и това ще стане
  • 96 възпитаник

    0 1 Отговор
    Комунисте пиши си книгите и ако ти ги купуват се радвай,а не коментирай сдс бокл-к
  • 97 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    Целта беше, чрез провокации от „протестиращите“ да се предизвика въвеждане на военно положение от пРЕЗИДЕНТА. План "А" не сработи, преминават към план "Б"...
  • 98 Матей

    0 0 Отговор
    Озверяване има и сред населението,по места всички алчни гербаджийски мут-рафони създават раздори на ниско ниво,това са едни дър-ти муф-ло-ни,оядени от кражби и и далавери.само че не кандисват,искат още повече да лапат и надушват плячката от голямо разстояние.Не щат да се откажат от лапачката с еврофондове,градинки,асфалти,сапуниране,фонд земеделие,митници,застраховки и т.н.Сега като дойде служебното правителство трабва с широк замах да спре тия мощни течове от хазната и фондовете,които се разграбват от вътрешни хора.

    Коментиран от #100

  • 99 Alex

    0 0 Отговор
    Бай Стефане,напълно поддържам думите ти в тази статия!Лошото е,че започнахме да изпадаме в безпомощност не само поради възрастта,но и за възвръщането на комунистическите порядки.Като малко момче помня,че при избори имаше и стрелби по т.н.опозиция и кютеци в милиционерските изби.Е,после всичко се "укроти",щото нямаше никаква опозиция.Сега тържествено се завръща репресията и буквално прибиране на неудобните в участъците на МВР!И нарастваща неграмотица,лумпенизиране на младото поколение!Та,така,бай Стефане- от нийде взор се не види в морето от простотия!
  • 100 Аlex

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Матей":

    Просто съм "възхитен" от вашата осведоменост.Явно,не е останало и кокалче от това курбанче,което били изяли предишните управници.Човешка черта е завистта,велика е омразата!Все пак ви питам: чели ли сте приказката за "добрия" цар?Вие това ли очаквате с въвждане на чалгализацията?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове