Last news in Fakti

3 Май, 2021 08:35 5 577 25

Нови разкрития за фондацията, събираща пари за болни деца

  • фондация-
  • деца-
  • разкрития-
  • разследване

Последваха заплахи за хора, които са били заснети

Миналата седмица Нова телевизия разказа за едно измамно милосърдие и как фондация, която съществува повече от 20 години събира пари за болни деца. Само, че те не достигат до тях. Показани бяха няколко ощетени семейства, както и начина на работа на фондация “Социално братство и милосърдие“.

Видяхте и реакцията в лицето на ръководството на известна пловдивска болница. Те научили от екипа на медията, че се събират средства за лечение в болницата. Последваха и заплахи за хората, които заснехме. Кой събира парите? Къде отиват даренията? Как се внедрихме във фондацията и проследихме порочната практика за укриване на средства? Вижте втора част на разследването на Тина Ивайлова.

Пред скрита камера част от сътрудниците на фондация „Социално братство и милосърдие“ признават как основната им работа е да събират дарения за болни деца, а средствата не отиват при тях.

Ползват ги да покрият нуждите на собствените си домакинства. Разказват също за начините на събиране на пари. За дейността на фондацията вече ви разказахме в първа част на нашето разследване. Беше показано как работят сътрудниците на Ангелин Кулински и за кого събират средства.

Медията срещна зрителите си с родители на тежко болни деца от цяла България. Тези на Божидара от Мизия, Наско от Димитровград, Ивена от Каспичан, Божидар от Белово и тези на момиченце от Сандански.

„За това дете специално от Мизия два пъти пускаме писма до Здравната каса дете да разрешат магнитен резонанс.“, обясни Ангерин Кулински, председател на фондация „Социално братство и милосърдие“.

Той добавя, че помага на родителите със скъпоструващи лекарства, които не могат да се открият в страната ни. Проверихме. Става въпрос за лекарства, които има във всяка една аптека и струват близо 20 лева.

Веднага след като Нова излъчила разследването, последвали заплахи за хора, които са били заснети. Те пък пуснали жалби в Районна прокуратура –Пловдив. На ход са разследващите.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    91 2 Отговор
    Всички фондации са за затвора!!!

    Коментиран от #18

  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    36 3 Отговор
    🤔🤔🤔 заплахи ЗА хората които са заснети или ОТ хората които са заснети 🤔🤔🤔
  • 3 Един от народа

    67 9 Отговор
    Тя полицията е по канавките с радарите да рекетира народа
  • 4 Един от народа

    52 6 Отговор
    Аз освен по пътищата и по митингите другаде полиция не съм виждал

    Коментиран от #16

  • 5 Турбо

    51 5 Отговор
    Пряко следствие от бездействието и пълната липса на държава! Браво на управляващия в оставка шаман на всички мисирки и дребни души
  • 6 И ми се

    61 3 Отговор
    Като чуя за НПО и фондация и...... и ми си повръща.
  • 7 Последния Софиянец

    44 14 Отговор
    В четвъртък Протеста заедно с Майките от Системата ни убива събирахме пред Партийния дом храна за бедни.Събрахме цял камион с козунаци,яйца и други храни и ги разнесохме по селата със собствен транспорт.Мисирките от телевизиите разбира се нищо не споменаха .А за Корнелия не спряха да говорят.
  • 8 dfер

    31 3 Отговор
    Обесете ги !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 7789

    42 2 Отговор
    В европейските държави държавата помага на болните хора,а не хората да се молят и просят по телевизиите и фондациите.Срам за България.Колко пари са за една дъргава,милиярди дават за самолети и не знам си какво,а не може да направят списък с болни и да им помогнат както трябва! СРАМ!Управляващите мразят народа,това е истината.

    Коментиран от #11, #19

  • 11 Последния Софиянец

    32 3 Отговор

    До коментар #10 от "7789":

    В четвъртък пред Партийния дом ни носеха от залъка си опърпани хорица,а депутатите с костюми за хиляди левове лев не дадоха за бедните.Позор!

    Коментиран от #15

  • 12 2loop

    23 1 Отговор
    А прокурорчетата вместо да си гледат работата, озлизат под команда на уж спонтанни протести
  • 13 Последния Софиянец

    7 25 Отговор
    Почна се ! Връщаме се в 90-те и мутренските времена ! Само генерал Бойко Борисов ще ни спаси !
  • 14 Venturа

    25 2 Отговор
    Защо за децата в това положение, не се плаща от бюджета, а за държавниците, заплатите да се събират чре SMS и капачки!
  • 15 Хахаха

    11 17 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Особено са алчни от ИТН на Славун, ДБ на Ристю Бойкикиев и ИСМВ на Маямата, на които първата работа беше да си направят запратите по 10 хиляди лева

    Коментиран от #17

  • 16 мислещ

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Един от народа":

    И по кафенетата да тормозят нормалните хора (Разбира се изключваме мутренски кафенета).
  • 17 Последния Софиянец

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хахаха":

    Те взеха много заеми за изборите и сега пак ще трябва.Закъсаха го яко с парите.Изборите са скъпи.
  • 18 Антимафия

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Факти":

    В България тези са" Богатите просяци" на власт- имащите?
    Делян Пеевски ги ползва за реклама ,
    като им раздава пари, крадени от бюджета ,
    като "Деяанови далавери с оръжие" ,
    "Пеевската национализация",
    и Ахмед Догановия "фалит" на банка КТБ,
    чрез прокурора Иван Гешев!

    Дали разследващите Прокурори ,
    ще стигнат до тези донори?
    Или само бушоните ще горят ,
    в създалото се късо съединение ,на
    фалиралата политика на Хунтата и Бойко Борисов!?
  • 19 324

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "7789":

    Много се засили да плюеш България, не че няма за какво, но да обясняваш, че в Европа не се събират пари и не се проси от фондации е невярно твърдение. Тези фондации, които се пръкнаха тук след 10 11 89 г да не смяташ, че са български патент? И недей да мислиш, че там не лъжат и грижата за децата е всьо и вся, така е за част от тях, а фондацията е прикритие за лесен живот без много работа на ръба на закона.
  • 20 ле ле

    10 1 Отговор
    признавам само фондации които са на богати хора..доказано че са платили всички данъци..такива са кът..Други които събират пари и имат екип от 20 човека "просяци" които ходят по улиците и изнудват граждани..са за бой..За тях това е бизнес..офис,чистачка,кола..и др.прелести на мошеници..
  • 21 Потрес

    12 1 Отговор
    А какво стана с кредисимо и тяхната подобна фондация?
  • 22 Иван Грозни

    9 2 Отговор
    Боко, Боко, ти даде пример как се разрушава държава с традици в съпричастието и милосърдието. При твоето ръководство хората показаха вълчия си нрав.
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 4 Отговор
    Докато има Балъци ще има и баровци!Вълкът има дебел врат,защото сам си върши работата....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 124

    1 0 Отговор
    Ако са близки на мутрата, ще бъдат оневинени, но ако не са, ... идват държавните бухалки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове