4 Май, 2021 09:20 12 480 47

Специалист обясни кога имаме най-много антитела

  • антитела-
  • covid-19

Тя отбеляза, че при по-тежките случаи се изграждат повече антитела

Специалист обясни кога имаме най-много антитела - 1
Кадър БНТ

Бих препоръчала хората да се изследват за антитела още след първата поставена доза ваксина, защото има пациенти, които не отговарят на ваксината, има такива, които след първа доза установяват, че са преминали заболяването безсимптомно. Това заяви в "Денят започва" по БНТ д-р Ирена Иванова, началник на Клинична лаборатория в Университетска болница "Свети Иван Рилски".

По думите ѝ, за да се хване пик на антителата, трябва да се изчака повече време.

"Това е индивидуално, около месец след като сме преболедували можем да си направим тест. Пациентите е добре да следят антителата си на едно и също място, да се консултират и да не си самоназначават изследванията. Около година имам пациенти с антитела, още от първата вълна, и към момента имат, но те намаляват", допълни д-р Ирена Иванова.

Тя отбеляза, че при по-тежките случаи се изграждат повече антитела.

"До 8-10 000, докато средни и леки форми могат да достигнат до 2000, даже под 1000, това зависи от вирусното натоварване. След ваксинация титърът на антителата е доста по-висок, отколкото след едно леко или средно боледуване. Най-висок титър антитела правят хората, които са преболедували и се ваксинират с две игли", коментира д-р Ирена Иванова.

По думите ѝ е резонен въпросът кога да бъде поставена втората игла, а не дали. Към момента изследване за клетъчен имунитет не се прави комерсиално, каза още д-р Ирена Иванова.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдааа

    52 27 Отговор
    Няма да се ваксинирам. Колкото и да плашите с ковид.

    Коментиран от #3, #4, #14, #27

  • 2 др Гей Билтс

    53 16 Отговор
    Когато си изключите телевизора. Аз мойте антитела ги поддържам високи като псувам по цял ден Щаб и гербаджиите.
  • 3 честен ционист

    15 41 Отговор

    До коментар #1 от "мдааа":

    Лесно ти е сега да го заявиш с такава непоколебимост. Ще те видя зимъска като ти покажат опашката с неваксинираните пред Кауфланда. Всякакви тъмне субекти ще те изпреварват и с модерни телефони чекират, а теб сочат с пръст като прокажен.

    Коментиран от #7

  • 4 Ако БОТОКСА заеме стойка Г

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "мдааа":

    в края на някой от зелените коридори,Аз ще поведат километрична опашка
  • 5 русенец

    29 5 Отговор
    Аман от специалисти! То иначе и математиците и климатолозите се изходиха по въпроса кога ще имаме най-много антитела.
  • 6 Жабата в корема на Бойко

    31 7 Отговор
    Защо Боко не се ваксинира а кара нас страх го е да не вирне краката
  • 7 А сикир бе Чико

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Това отдавна се изтърка

    Коментиран от #8

  • 8 честен ционист

    5 22 Отговор

    До коментар #7 от "А сикир бе Чико":

    Ще ти се изтърка носната кухина от бързи тестове, за фризьор, за магазин, за лекар, за банка, за работното ти място.

    Коментиран от #10, #47

  • 9 русенец

    24 5 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Пациентите е добре да следят антителата си на едно и също място, да се консултират и да не си самоназначават изследванията."
    ...
    Защо на едно и също място? Не учите ли по едни учебници? Нали сте лекари, а не шамани.:)))
  • 10 Е ще го преживея някак,

    20 4 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    поне няма да съм протъркан отзад,като доста плиткоумници
  • 11 цербер

    3 2 Отговор
    Специалистка обясни кога ще имаме най-много антитела в организма си. д-р Ирена Иванова, началничка на Клиничната лаборатория в Университетска болница "Свети Иван Рилски".
  • 12 ннннннннн

    2 1 Отговор
    Писали и се обрисали.
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 2 Отговор
    Божееее,вземи си вересиите!!!!Не разбрахте ли все още как действа имунната защита????Пак ли да ви обяснявам????За последно!Антителата се образуват,когато агент атакува организма!Създават се от Бклетките,които получават заповед от Т-клетките,а те от своя страна получават заповет от ЦНС,или Мозъка!!!Когато агента е унищожен,се Разпуска войската-Антителата намаляват и толкова!Когато се получи нова атака се повтаря цикъла,кое не сте разбрали???
  • 14 Така, така

    17 17 Отговор

    До коментар #1 от "мдааа":

    И индийските мангъровци говореха, че заради Т2 хромозомата индийският народ е защитен от ковид, ама я виж какво става там в момента, умничък. Заради "умници" като теб ще ходим с маски още 10 години, защото новите мутации се развиват в неваксинираната тълпа, такива като теб - ти може да оцелееш, но ще предадеш на следващия кухандрел вече мутирал вирус, за който пак ще трябва да преформулират ваксините и така безкрай. Без 8 от 10 ваксинирани нищо няма да променим, разберете го.

    Коментиран от #16

  • 15 Тото 1 и Тото 2

    11 4 Отговор
    Какъв е имунитета на наший любим вожд и самодържец ! Туй е важното за народа !
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 12 Отговор

    До коментар #14 от "Така, така":

    Умнико ваксината няма да те спаси да не те посети НЕЩОТО!Дори да те боцкат на 6 месеца пак ще те намери!Само срещата с НЕщото те пази!Мисли ,развий мозъка си -играй Шах!

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Така, така

    15 6 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Да, то ще те посети, но организмът ти ще го подтисне веднага, а няма да си отворено поле за мутации, като всеки индийски умник.

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Пенчо

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "Така, така":

    Най-опасните мутации станаха в държавите където се тестваха ваксиниъе - Англия, ЮАР, Бразилия ...

    Коментиран от #32

  • 19 Хораа

    8 8 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Умнико 17 ти го е казал много ясно.По ясно от това няма как да ти се обясни.Пък ти продалжавай да си играеш шах.Нещо много шахматисти се извъдиха в България.

    Коментиран от #21

  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 6 Отговор

    До коментар #17 от "Така, така":

    Това ти го казваш,но дали е така????При някой ще мине по леко,но при други по тежко!Това се опитвам да втълпя не на вас ,а на дъщеря ми Лекар,която е решила да се ваксинира с мъжа си с Бионтех.В Германия Пфайзер бионтех е наистина ПФайзер БИонтех....За разлика от по бедните страни,където астра зенека,може да придобие етикета на рнк...ваксина!

    Коментиран от #23

  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хораа":

    умник има разлика от играещ шах и Шампион нееднократен на БЪлгария и гросмайстор за мъже от ФИДЕ,не е като измислен професор бг!Отнасяй се с уважение,защото ковидко обича такива ,като теб!

    Коментиран от #25, #40

  • 22 боц боц

    4 3 Отговор
    ами,ако имам антитела и без ваксина,какво правим? или ни пропагандирате ваксините пак!
  • 23 АНОНИМЕН

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    На такива дето се напъват да споряд с теб по темата бих препоръчал да ядат много риба! Същото, което Марк Твен препоръчал на една упорита почитателка желаеща да поумнее и да пише като него! Поне толкова колкото тежи един кит среден размер! Защото рибата съдържа много фосфор, а от фосфора се поумнява! Така, че да ядат много риба!

    Коментиран от #24

  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "АНОНИМЕН":

    Рибата е много полезна!Освен Фосфор в Рибите се съдържа и много СЕлен и магнезий,те са много важни за бързо протичане на нервните импулси в тялото!Когато ви казвам играйте Шахмат,това еза ваше добро!Няма по естествен начин за Концентрация и Дълбоко виждане от Шахмата!Игрите на стратегия имат 50% ,късмет и те са рефлексни!Те ви дават бързина,но не и Дълбочина на виждане!Само шахмата и ЙОГИ може да ви даде това от ,което се нуждаете!
  • 25 Хораа

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ковидко обича всякакви и гросмайстори мъже,и жени танцьорки на пилони,че дори и милионери.Така че не подвеждай хората.Който иска да се ваксинира да се ваксинира,който не иска ,да не се ваксинира.Не разбирам агресията на т.н антиваксари.

    Коментиран от #28, #29, #30, #37

  • 26 2323

    9 2 Отговор
    По принцип, като си прост и ти е лесно. Прави впечатление, че на доста от коментиралите им е лесно. Чули от една баба на пазара, че ваксини те са опасни и бързат да споделят дивотиите си, с обкръжаващите ги тъпаци, защото всеки тъпак е заобиколен от сходни индивиди, в среда където може да се изяви

    Коментиран от #36

  • 27 пак не разбрал

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "мдааа":

    Някой, да те е питал?
  • 28 антиваксър

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хораа":

    агресията идва от ваксърите,но не го осъзнават, тъй като са проводник на политика,която някои наричат конспирация за редуциране на населението!по този начин принуждават ,дали с ваксинационен паспорт,дали с някакви други мерки, всички останали да влизат в матрицата!
  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Хораа":

    Ваксината,особенно еднодозовата е МНОГО ОПАСНА!!!Може да доведе до СЪЗДАВАНЕ НА НОВ МНОГО ПО ОПАСЕН ЩАМ,който да ЗАПОЧНЕ Масово да ........!Това ,разбрахте ли го ,или пак да обяснявам???Защо еднодозовата???Някой умник би ли обяснил?

    Коментиран от #31

  • 30 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хораа":

    Колкото до ШАХматния Вирус,това същество, е по силно от всичко!!!Когато те нападне шахматния вирус ТИ си защитен от всичко друго и няма вирус,който може да ти навреди!
  • 31 Хораа

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Тоя път сериозно.Без лоши помисли към теб.Би ли обяснил защо така мислиш.Интересна мисъл извади и защо точно еднодозовата.Към момента са Астра,Спутник,Джонсън и китайски.

    Коментиран от #39

  • 32 Кубадински

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Пенчо":

    Най-опасните мутации станаха там, където щяха да създават стаден имунитет и не затвориха.

    Коментиран от #35

  • 33 АНТИТЯЛО

    1 4 Отговор
    НМА КАК ДА ИМАТЕ АНТИТЕЛА ОТ НЕЩО КОЕТО ОЩЕ НЕ Е ИЗОЛИРАНО,ЗАЩОТО ЛЪЖАТА САРС КОВ 2 ОЩЕ НЕ Е ИЗОЛИРАН ИМА ДОКУМЕНТИ ЗА МОЕТО ТВЪРДЕНИЕ.
  • 34 Ралчев

    0 0 Отговор
    Много омраза в тия форуми бреее...
    Ще направим Стоичков министър на културата и тогава ще ни заобичате още повече...
  • 35 Пенчо

    1 4 Отговор

    До коментар #32 от "Кубадински":

    В Англия затвориха, в Швеция не … Шведски вариант нема

    Коментиран от #38

  • 36 Пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "2323":

    И на теб май ти е лесно да съдиш и даваш бързи заключения, не ли ? Това какъв те прави по твойта логика ?
  • 37 Ваксиниран/а = СТЕРИЛЕН/НА ;)

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Хораа":

    Агресията е от ковидВаксърите. Тяхната ПРОПАГАНДА не спира. А за ковидАнтивксърите - аз другите (Изпитаните!) ваксини съм си сложил! За тази експериментална генна терапия ще почакам. Да видя на стадото как ще му се отрази. Така или иначе доброволци има. Аз ще ги изчакам:)
  • 38 КъсопаметенТрол

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Пенчо":

    В Англия затвориха след байряма. А Лондон поддържа линии с Китай, САЩ и къде ли не
  • 39 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "Хораа":

    Ще започна от историята,ще мина през....Мафията и ще стигна до НЕЩОТО...Вие такова виждане-просто нямате!Нещото постоянно Мутира,то може да бъде спряно само чрез-УНИЩОЖЕНИЕ!!!Единичната ваксина ти дава уж защита и уж унищожение на ,около 70%,останалите до 99.99% са напълно достатъчни да направят мутации и нов опасен щам!Двойната ваксинация е по правилната,тя уж пази до над 90%,а това не дава възможност за Много мутации на Нещото и би трябвало вероятноста му да създаде нов ЩАМ да е много по малка!Едно време,особенно Ротшилдовото племе избива унищожава и семето,точно поради тези причини!Това е аксиома,от създаването!Вие имате срещу себе си ЖИВ ОРГАНИЗЪМ!Това ,че не разбирате езикът му не означава,че той е по ниско интелигентен от нас.Молете се Създателят ,тоест Теория вероятности да се намеси,така щото с глупавото ваксиниране по време на епидемия да не ни докара.....Ново НЕЩО!!!

    Коментиран от #41

  • 40 Единствените международни гросмайстори

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Са Путин, Ердоган, Си, и Ким. Останалите само местят.
  • 41 хораа

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Значи,ти не си принципно против ваксинирането, а по скоро против ваксинирането по време на епидемия.Има логика при теб.Но защо? Какво би могло да се случи?Може би се позоваваш на нещо случило се в миналото,някаква епидемия при която след ваксинация се е случило увеличение или мутация?Интересно би било да я научим,защото всички казват ,че трябва да се учим от историята и да не повтаряме лошите примери.

    Коментиран от #42

  • 42 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "хораа":

    Ако гледате историята,нямаше да правите Нелогични действия!Първо Трябваше да се каже НЕщото е Култивирано,дали в космоса,дали на Земята,но е Култивиран организъм!По този начин всички щяха да бъдат Нащрек и щяха да са по внимателни!Понеже на Властимащите им дойде,като гръм от ясно небе те започнаха да правят грешка след грешка!Основата на нещото е създаване на микротромби по алвиолите и трябваше да лекуват ,като в Русия с Аникоагуланти,или антиагреганти!Снимките на бял дроб са напълно ИЗЛИШНИ!!!Това,което ще видиш на снимка и ще те уплаши не е действително!!!Белия дроб има функция да вкарва въздух,проблем не е Вкарването на въздуха ,а усвояването!Усвояването става чрез червените кръвни телца!Трябва да се лекуват единственно симптомите,а не да се Затварят и какво ли не още!За една година не може да Разберат Как и защо ,а са създали ваксина!Не може от отгледан вирус в организъм на шимпанзе да направиш нещо за човек и без да го провериш във времето да го прилагаш,като ваксина!Смъртноста в Русия,която постоянно плюете е ниска,защото още в началото те лекуваха с Антикоагуланти!Аз лично не мога да си обясня,защо някой хора НЕ губят обоняние и Вкус,а точно това е признак ОСНОВЕН за среща на Човек с НЕЩОТО!!!Ако логично разсъждаваме,ще излезе,че НЕЩОТО може да атакува не само през носоглътката....ОТ собствен опит ..В моя случай антибиотика,който гълтах на свой избор бе дълбоко погрешен!Но аз съм почти 63г,за млади ми се струва ,че е добре!Антибиотика намалява имун
  • 43 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    .В моя случай антибиотика,който гълтах на свой избор бе дълбоко погрешен!Но аз съм почти 63г,за млади ми се струва ,че е добре!Антибиотика намалява имунния отговор!Ако пиете антибиотик,не го прекъсвайте и не го сменяйте...Най важното,ако НЕЩОТО дойде пред Вас не губете ума и дума,това,което пишат медиите не е ВЯрното!Оня мангъров най точно ви каза-Аспирин,протект,парацетамол и МНОго течности!Една партия се губи,когато следваш до край грешен план,когато се притесниш и се страхуваш от противникът си,или Подцениш врагът!Организмът ни е създаден от Господ,той е висше Богоподобно творение,разликата е,че ние хората сме Тленни!Няма какво друго да ни унищожи освен ние сами себе си!Стегнете се,и тези,които карат НЕЩОТо и други,които се психясват от медите!И Доброто и Злото идват и си отиват!ЧЕСТИТ ВЕЛИК ДЕН!Здраве на Фамилиите ВИ!
  • 44 Мисля

    2 0 Отговор
    Че е редно,когато те ваксинират първо да ти покажат
    етикета на ваксината.

    Коментиран от #46

  • 45 Мисля

    2 0 Отговор
    Че е редно,когато те ваксинират първо да ти покажат
    етикета на ваксината.
  • 46 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Мисля":

    би трябвало и партидния номер на ваксината да го пишат,нали дават кетап
  • 47 Нещастник!!!

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Ти си, егати и тъпото парче!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове