8 Май, 2021 07:20 11 295 59

Ченалова: Кога ще проговорят останалите мишки, крали заедно с властта

  • румяна ченалова-
  • власт-
  • герб-
  • управляващи

Матросовците на ГЕРБ са готови да проливат кръв, коментира бившият съдия

Ченалова: Кога ще проговорят останалите мишки, крали заедно с властта - 1
Снимка: БГНЕС

"Това, което се случва пред комисията, извършваща ревизия на управлението на Борисовото правителство е много показателно. Залата е пълна с ГЕРБ матросовци, които са готови да проливат кръв".

Това написа в профила си във Фейсбук бившият съдия Румяна Ченалова.

"Улична журналистика се вживява на разследващ орган.

Поведението на Беновска, е не само неуважително.Това е хулиганство , което осъществява всички признаци на състава на престъпление по чл.325НК. Журналисти има, но прокурорите отсъстват. Ощетени бизнесмени като Илчовски има вероятно стотици.Мълчат, стаяват се и чакат. Първи Божков разказа за рекета в милиони. Сега е Илчовски. Другите кога ще се осмелят и дали?! Мишки, крали заедно с управляващите, и алчни и страхливи.Сега е времето за смелост. Време за достойнство.

Време за истина.

Случващото се крещи колко е важно съдебната власт да е независима. Днес Илчовски трябваше да бъде разпитан от прокурор.А утре - останалите, които, както твърди Илчовски са гледали онзи позорен филм.

Нужен е само още един, който да потвърди.Само още един.

И арестите са неизбежни.

Хайде мачовци бизнесмени! Слезте от скъпите си коли и бъдете мъже! Кажете истината! Имате ли кураж или ще си останете мишки...", пише още Ченалова.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 170 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    56 159 Отговор
    ченалова и ти си от това котило , не се прави на светена водица .

    Коментиран от #10, #11, #55

  • 2 Чичак

    52 94 Отговор
    Да питаме ли Френският посланник, какви ги дробиш?
  • 3 ПСР

    141 16 Отговор
    Хубав призив,но поне на този етап,едва ли ще се случи.Може би/дай Боже/,след 11.07.Има огромен куп обвързаности,далавера,пари и страх.Не се чисти бързо и лесно.В този си вид,тази Държава е тотална омерта.
    Разложена и криминално обхваната."Стълбата се мете отгоре надолу.",каза Президентът.

    Коментиран от #22

  • 4 дедо

    45 102 Отговор
    тая гнила ябълка и тя изскочи от батака
  • 5 хах

    97 11 Отговор
    Къде са фурмите?
  • 6 РЕАЛИСТ

    60 12 Отговор
    Това бе принос в световната парламентарна практика. Сложил си двамата душмани един до друг , събрал си една маса с хора и станала една говорилня. Абе никога ли не сте виждали, как се прави в стари демокрации, като САЩ и Великобритания такова парламентарно разследване?
  • 7 Ченалова, не смяташ ли, че трябва нещо

    60 15 Отговор
    Първо да се промени в съд и Прокоратура??? Не обвинявай мачканите хора в Мишки!! Искаш да се хвърлят сами в Огъня, трябва да се случат някой неща, Курбан хора те устройва, но не си ти човека, който ще ги мотивира за това!!!!
  • 8 Лесно ти е на теб

    80 12 Отговор
    Ако е истина, как да излезе човека и да каже че е изнасилван в затвора от хора на властта? Защото някой твой колега също се е подписвал за да го смачкат човека! Сигурно и видео ужасяващо държат и го заплашват че ще излезе по каналите! Имаме поговорка" Бития и оправяния не си го признават"! Язък че сте допуснали да стават такива неща!
  • 9 123

    62 5 Отговор
    В много сектори в България има висок риск за корупция. Липсата на автономност,прозрачност и отчетност в съдебната система отслабва разследванията за корупция и правата на собственост, насърчава безнаказаността на държавните публичните служители и създава нестабилна и високо рискова инвестиционна среда. Изплащане обратно към одобряващия кой печели търга на част от сумата на общественните търгове и огромни подкупи тормозят сектора на обществените поръчки, унищожавайки всяка възможност за лоялната пазарна конкуренция на местните компании, всичко това води до отблъскване на на чужди инвеститори и до по-малко възможности за вложения на чуждестранните инвеститори. Компаниите са изправени пред искания да плащат на чиновници и висши функционери за улесняване на административни и други услуги,както и подкупи при регистрация на нов бизнес или за достъп до различни обществени услуги. Наказателният кодекс забранява различните видове корупция, включително изнудване, търговия с влияние, улесняващи плащания и подкупи на държавни служители. Улесняващите плащания и подаръци са официално забранени, но са честа всекидневна практика. Сложната но с правни дупки рамка и слабото прилагане или никакво на законите възпрепятстват способността на страната да се бори ефективно с корупцията.
  • 10 Да те питам

    41 6 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Според теб защо я разкараха?
  • 11 Пешоооо

    43 8 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    оди при тиквата да цицаш.... все още може да ти метне некоя стинка!!!
  • 12 big

    59 9 Отговор
    Да, може и мишки да са, може и друга квалификация да се даде, но хората си гледат на хляба мекото! ГЕРБ все още държат и контролират цялата държавна машина, включая: полиция, прокуратура и съд. С други думи никога няма да се съберат достатъчно убедителни доказателства за съд, други ще изчезнат като едно тефтерче от близкото минало. Не знам защо, Ченалова говори за мишки, нима тя не мълчи за всички престъпления вършени в съдебната система: корупция, клиентелизъм и т.н. Тя е съдия с продължителен стаж, т.е. видяла е "две и двеста", защо не говори? Първо ще се инкриминира, второ може да сгази лука! Разбираемо е, но да си мишка, а правиш на лъв е смешно!

    Коментиран от #13

  • 13 само да ти кажа

    38 15 Отговор

    До коментар #12 от "big":

    Какво контролират бе? герб за политически труп от 04.04.21 Ако се нядяваш че ще са партия се лъжеш 2-3 да вкарат където им е мястото другие ще се разбягат като мишки

    Коментиран от #14

  • 14 Гого

    18 24 Отговор

    До коментар #13 от "само да ти кажа":

    Само лайене, какво ще вкарат. Една жена казала, ако имаха доказателства, нямаше да гледаме този цирк

    Коментиран от #18

  • 15 Gowo

    39 14 Отговор
    Правилно призовава Ченалова.Мслко смелост още и пирамидата от герберски фек#лии ще започне да се свлича.Голяма воня ще е.И колемо пищене
  • 16 Мишките

    30 7 Отговор
    са се покрили в миши дупки и треперят от страх!
  • 17 Чичак

    21 5 Отговор
    Ако Божков има връзка с Белведере, това камъче му е обърноло "Бентлито". Има си народна мъдрост, каквото си надробиш....
  • 18 Гошеее

    24 9 Отговор

    До коментар #14 от "Гого":

    лаене се казва, не лай...не. А за доказателства има много прокуратура няма все още но и там ще поправят нещата каскетурата вие на умряло вече скоо и те в затвора за кокошкарстовто. От Европа Кьовеши ги гледа под лупа няма даа ги огрее да замажат положението целия свят разбра за корупционните схеми на гроб и всички очакват присъди!

    Коментиран от #28

  • 19 де юре

    13 10 Отговор
    Ще си останат мишки , мъжете измряха до 1878 г. !
  • 20 Деймос

    39 21 Отговор
    Румяна Ченалова ще бъде депутат след 11 юли, а Възраждане ще влезе с много над 4% ...Има нужда от такива хора , а не от ПКП !

    Коментиран от #48

  • 21 Смешници

    26 5 Отговор
    Михаил Тиков,натиснете го и ще разберете всичката помия в държавата и тогава или всички политици по затворите или по добре народа да изчезва от тази държава,пропита до костите си в корупция.
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "ПСР":

    Да попитам,сега ще бъдете ли толкова строги съдници наНерон Калигула ,Сталин,Пиночет......Или ще видите и скритото за очите???
  • 23 Ники

    19 9 Отговор
    Тая мръсотия трябва да търка нара зад решетките за това, че пусна убиеца от Соло , ама да и се дава глас.
  • 24 жжжжжж

    18 17 Отговор
    чаталова отдавна й изгни ябълката.
  • 25 Темидец

    20 10 Отговор
    А,опрасканите мишки се показаха от дупките.За дискотека Соло нещо ново да кажеш?
  • 26 номад

    17 9 Отговор
    Чанта ти си 5000 леа и едно прасе не се прай на луда
  • 27 Онуфри

    18 9 Отговор
    Май искаш пак да се върнеш на софрата.Че много огладня.
  • 28 Ташо

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Гошеее":

    Мечтите са безплатни.Няма лошо да бълнуваш .Медицината поскъпна и е разбираемо.Сульо мисли,че може да раздава присъди.
  • 29 onq bez konq

    4 2 Отговор
    ''The judges of this state may go right ahead and convict us for
    our actions at that time, but History, acting as the goddess of a
    higher truth and a higher justice, will one day smilingly tear up
    this verdict, acquitting us of all guilt and blame.'
    And then she will call all those before her judgment seat, who
    today, in possession of power, trample justice and law underfoot,
    who have led our people into misery and ruin and amid the
    misfortune of the fatherland have valued their own ego above the
    life of the community.''- Бойко( Моја борба ).
  • 30 Николай

    14 21 Отговор
    Поредния корумпиран съдия се обади в полза на престъпниците.
  • 31 Николай

    17 12 Отговор
    След над четири години дела Румяна Ченалова окончателно е освободена от съдебната система. Петчленен състав на Върховния административен съд потвърди решението на Висшия съдебен съвет за уволнението на Ченалова от ноември 2015 г.
  • 32 Николай

    19 17 Отговор
    Давате ли си сметка колко нарушения е извършила тая мома, че да бъде уволнена дисциплинарно. Като знам колко трудно се уволняват съдии и прокурори. Тя е направо за затвора, обаче има закон който я пази.
  • 33 Николай

    12 8 Отговор
    Съдия Румяна Ченалова е задържана за 72 часа в ареста на Националното следствие. От прокуратурата ще поискат съдийката да остане за постоянно в ареста. Според наши източници Ченалова сама се е явила пред следователите, след като вчера тя беше обявена за общонационално издирване. Ченалова беше временно отстранена от поста й заради дисциплинарните производства, които се водят срещу нея - за престъпление по служба и за документно престъпление. Делата срещу съдийката бяха образувани в края на февруари, но тя не се яви пред разследващите. Скандалите около съдия Ченалова станаха публично известни миналата година, след като френският посланик Ксавие дьо Кабан обяви, че чрез съдебно дело, водено от нея, се прави опит да се открадне собствеността върху две фирми на френски инвеститор.
  • 34 Румяна Ченалова? Какво стана с

    22 7 Отговор
    Перничанина, който уби две момчета и рани трето до дискотека "Соло"?? Ти го "изпусна" да изчезне!! Не са забравили много хора, как остави "отворена вратата," .....
  • 35 Сух

    7 1 Отговор
    Хахахах то мишок бе, кога трябва да прояви мъжество тогава мишка, ама кога гледа през прозореца на колата е голям мъж, че понякога рипат да се бият.. Най-обикновена торба с лай. а
  • 36 Ха ха ха ха ха ха

    4 1 Отговор
    Никога
  • 37 Николай

    14 5 Отговор
    Сред хората, опарили се от наглостта на съдийката Румяна Ченалова, е и бизнесменът Димитър Попов, който води шумни съдебни дела с енергийния бос Ангел Божилов от "Обединени енергийни търговци". Родената в Стара Загора аферистка иска и прибира подкуп от 690 000 лева от Ангел Божилов, за да реши в негова полза съдебен спор с НЕК, твърди в броя си от днес столичен седмичник.
    Така държавното дружество НЕК е принудено да плати 16 милиона лева на Обединени енергийни търговци Свидетелят срещу Ченалова твърди, че корумпираната съдийка е ползвала и други благини от Божилов, допълва още изданието. Миналото лято например почивала цяла седмица на неговата 20 метрова яхта заедно с мъжа си и семейството на брат си. Целият род Ченалови обикалял около Миконос с тузарската яхта на Ангел Божилов, а съдийката се била опънала на палубата по монокини, допълва още столичният седмичник. Носила гордо подарена гривна на Картие за 12 хиляди евро и тъмни очила на Том Форд за 1200 евро. В други разработки срещу Ченалова също се споменава, че тя обичала скъпите подаръци и даже препоръчвала да й се пращат кошници с плодове.

    Коментиран от #42

  • 38 Николай

    4 7 Отговор
    Седем мъже и жена са задържани днес по време на протестните действия в столицата, организирани от партия „Възраждане“ на отявления русофил Костадин Костадинов и дейното участие на уволнената съдийка Румяна Ченалов.
    Трима от тях – на възраст 21, 40 и 45 години, и 36-годишна жена са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане.
    У 46-годишен мъж е намерен забранен предмет – нож. Друг от задържаните, 42-годишен, е с множество криминалистически регистрации и е обявен за общодържавно издирване. Двама мъже, на 32 и 33 години, с множество криминалистически регистрации са задържани, след като хвърляли предмети, в това число и бутилки, по сградата на Министерството на финансите. У 32-годишния е намерена и иззета тревиста маса.
  • 39 Заралия

    18 11 Отговор
    Ченалче, ти като лапа парите на престъпниците, тогава не рева.....
  • 40 Госあ

    16 3 Отговор
    Направо ми се повръща от бг действителност. Едни измекяри клепат други измекяри в борба за кокала.
  • 41 Страничен

    14 4 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца!
  • 42 Сух

    5 5 Отговор

    До коментар #37 от "Николай":

    Туй от опорките ли е?.

    Коментиран от #57

  • 43 Един

    11 7 Отговор
    По голяма крадлива мишка от теб има ли
  • 44 Мишката

    7 2 Отговор
    си ти кажи за твоя провал, просто и в зурлата си мишка
  • 45 Гацо

    4 1 Отговор
    Че и разплетем търлъка с кожената губерка...
  • 46 Не съм от Гепи

    6 3 Отговор
    Но щом тази ни учи на морал сме много загубена нация. Нещо като Мая с аз предложих Пеевски ама мутри вън.
  • 47 Българка

    4 2 Отговор
    Продажните слуги на ГЕРБ са по-скоро плъхове, които се крият, но приклещени хапят.
    Очаквам да има бизнесмени, които с труд са изградили бизнеса си, а когато са успели, от шайката са им изпратили рекетьори

    Коментиран от #52

  • 48 big

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Деймос":

    Името е доста "привлекателно", но дали са възрожденци? Костадинов е политическа пеперуда, а е факт, че в ОС Варна крепеше "топките" на ГЕРБ. Не може да се "връткаш" в политически аспект като едни девойки и да ти се вярва! Един път предател, оставаш завинаги предател!

    Коментиран от #58

  • 49 roki

    3 2 Отговор
    ГЕРБ са готови да проливат кръв, това е вярно, даже са готови да вкарат държавата във война само да се спасят. Народа обаче прогледа и ще измете всичко по пътя си.

    Коментиран от #53

  • 50 NAZI

    5 3 Отговор
    Продажна гад си ти,Ченалова.
  • 51 бейко

    3 2 Отговор
    тая пусна убиеца от соло с мярка подписка и той избяга
  • 52 Кой го интересува

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Българка":

    Какво очакваш.Аре у лево.
  • 53 Само така

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "roki":

    Си мислиш.
  • 54 джуки

    2 0 Отговор
    И ти си като тях и от тях.
  • 55 Свен

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Ченалова, къса ли ти е паметта какви Ти лично ги забърка преди време или имаш избирателна памет!?
  • 56 ААА

    2 0 Отговор
    А КОЙ Е ОЩЕ ЖИВ И ЗЛОБЕН
  • 57 Николай

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Сух":

    Дeлaтa cрeщу cъдийкaтa бяхa oбрaзувaни в крaя нa фeвруaри, нo тя нe ce яви прeд рaзcлeдвaщитe. Cкaндaлитe oкoлo cъдия Чeнaлoвa cтaнaхa публичнo извecтни минaлaтa гoдинa, cлeд кaтo фрeнcкият пocлaник Кcaвиe дьo Кaбaн oбяви, чe чрeз cъдeбнo дeлo, вoдeнo oт нeя, ce прaви oпит дa ce oткрaднe coбcтвeнocттa върху двe фирми нa фрeнcки инвecтитoр.
    -Сух ли си Мокър ли си не знам, ако не беше засегнала френски инвеститор и да се намеси френското правителство чрез посолството си щеше да излезе СУХА, ни лук яла ни лук мирисала. Няма опорки само факти.
  • 58 далекоглед

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "big":

    Не само ГЕРБ а беше и заедно с ТИМ.От хулиган по природа и незачитащ правилата човек айде сега и парламента.Чалга поколението ни завзе барабар с фронтмена Слави.Нищо не става от тази държава и действително има такъв народ дето си избира такива екземпляри гнили ябълки хулигани и чалгари

    Коментиран от #59

  • 59 селтак

    0 2 Отговор

    До коментар #58 от "далекоглед":

    По добре чалгари и хулигани отколкото мухлясали и полумъртви комундели!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове