Last news in Fakti

9 Май, 2021 13:19 13 114 60

Христо Иванов: Собственикът на "Градус" сочи към Борисов

  • христо иванов-
  • корупция-
  • илчовски-
  • градус

Само на база на пълноценна реформа можем да продължим

Христо Иванов: Собственикът на "Градус" сочи към Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Иван Ангелов говори неща, които още повече водят към Бойко Борисов. Всичко стига до Борисов – това беше смисълът на изграждането на този 12-годишен режим, да концентрира всички лостове в своите ръце и да раздава порциите. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред "Неделя 150" на БНР.

Съпредседателят на "Демократична България" подчерта, че големият въпрос е дали ще се превърне личната вендета на "изскочилите гневни скелети от килера на Борисов", визирайки бизнесмените, говорили пред комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, в процес на въздаване на справедливост.

Според Иванов, част от реалността било "местните гаулайтери на ГЕРБ" да следят хората дори какво пишат във Фейсбук, но сега хората щели да почват да им казват да си гледат работата. Той каза това в смисъл, че 45-тия парламент показал, че вече хората почват да не се страхуват заради властовите лостове, които били съсредоточени сега в ръцете на Бойко Борисов и ГЕРБ. Ако сега изпуснем този момент, не знам какво ще се случи с България, посочи лидерът на "Да, България".

По думите на Иванов, политическата картина ще остане сложна и след предсрочните парламентарни избори, но това не значи, че няма да има промяна. Промяната обаче е процес, според Иванов – мнение, споделяно и от адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън". Базовият проблем е, че институциите са проядени от корупция и не може да дадат справедливост и сигурност, заяви Иванов и напомни, че ДБ е предложила такъв базов документ и никоя политическа формация не е седнала да подпише платформата.

Само на база на пълноценна реформа можем да продължим, смята Иванов, който е убеден – това върви през дълбока реформа на правосъдието, премахване на Иван Гешев от поста главен прокурор, лустрация на "ченгетата", "целия криминален контингент", който пълни институциите.
Същевременно Иванов обяви, че не би влязъл във формула "експертно правителство", защото това бил изпразнен от съдържание израз. Именно експертно правителство вижда като бъдещ път адвокат Николай Хаджигенов.

Няма ги скандалите, няма опортюнизма да се сгушим около голям партньор за власт, няма страх за отстъпление от принципите ни. Говорим за дълбока промяна, готови сме да поемем инициативата и да налагаме този дневен ред, независимо от нашите размери, обобщи Иванов ситуацията в "Демократична България". Продължаваме в този формат, ако някой иска да се присъедини, трябва да е наясно с рамката ни и платформата ни – готови сме да приемем всеки, но при диалог само за дълбока промяна, започваща от правосъдието и отстраняване на Гешев, завърши председателят на "Да, България".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    99 35 Отговор
    На новите предстоящи избори много от гласовете за Слави Трифонов ще отидат при Демократична България и Изправи се мутри вън! Причината е не толкова продължителното мълчание на Трифонов след изборите,а демонстративният отказ да се преизчислят пенсиите! Това показва,че той не е по- различен от диктаторското поведение на Борисов! Нашите родители, това сме ние!Има ли значение кой е предложил преизчислението на пенсиите? Важното е,че това беше правилен, разумен ход! Партия „Има такъв народ” го отхвърли с мотива,че е популистки ход от страна на БСП! Това показа недалновидното политическо мислене на Слави Трифонов, а такъв човек изобщо не трябва да влиза в парламента ! Той също като Борисов е индивидуалист,с мания за величие,а не отборен играч, което е много важно за един политик! На България не и трябва смяна на един диктатор с друг! В случая смяна на Борисов с Трифонов! И двамата трябва да бъдат извън политиката! В интервюто си пред медиите няколко пъти каза„Аз така мисля”! А, не „Ние така мислим” Това показва, че той не е отборен играч, а индивидуалист! А, това е много близко до това”Аз наредих” И точно това стана в Парламента! Някой нареди на председателката на парламента от „Има такъв народ” да прекрати заседанието за второто гласуване на пенсиите! Познайте кой?Този факт е много показателен

    Коментиран от #24, #28, #59

  • 2 КОТарАК

    89 13 Отговор
    всички сочат към тиквата...чакаме и някой прокурор да го посочи
  • 3 NeXu s

    46 64 Отговор
    На този само като му видиш отблъскващата комунистическа мутра..... лицемерен "демократ" от дъртия комунистически род Бойкикев.
  • 4 Някой си

    44 51 Отговор
    Ристю, я ми припомни кой управляваше с барисов и кой на два пъти гласува за правителство на гроб?
  • 5 гражданин

    73 13 Отговор
    Пилeтo се оплете в калчищата и рeвe дa нe бъдe разпердушинено, aмa гa клюцa тoлкoвa гoдини oт ГEРБeрacткo-шишивитe ръцe нe рeвeшe, зaшoтo нe миcлeшe , чe бeзврeмиeтo cпирa...и oблaцитe ce cгъcтявaт,тa щe ce излee бурятa нa Cувeрeннoтo нeдoвoлcaтвo, зaшoтo Имa Тaкъв Нaрoд в Дeмoкрaтичнa Бългaрия, Изпрaви ce, Мутри Вън !!
    ГEРБ прoпaдaт здрaвo нaдoлу, a пaтeрицaтa им ВМРO c другитe пceвдoпaтриoти нямa дa прecкoчи чeртaтa и щe глeдa Нaрoднoтo cъбрaниe caмo пo тeлeвизиятa!
    Чao рaгaци !
  • 6 Уууууууууу

    77 21 Отговор
    Борисов е олицетворение на злото.Крадец,лъжец,изнудвач и доволно П.Р.О.С.Т

    Коментиран от #37

  • 7 Ай ся

    41 32 Отговор
    Собственика на Градус, е хранилка на червеношийките. Сочи там, където са му казали

    Коментиран от #10, #31

  • 8 фра8

    52 5 Отговор
    даите да видим гнусния чандал градуса, как е обирал и трови Българите!
    орката бушон на бкпдс да отива в адските светове.
  • 9 хах

    45 2 Отговор
    Не само на ченгетата. Пълна лустрация, тогава и тоя ще е пряко засегнат.
  • 10 гдфгдф

    31 7 Отговор

    До коментар #7 от "Ай ся":

    ХХАХАХАХ КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА.ТРОЛЕ ЗА ТОЛКОВА ПРОСТИ ЛИ ИМАШ ХОРАТА ХАХАХХХАХА
  • 11 Да,бе

    42 10 Отговор
    Важното е ,че началото е положено и бандата е в конвулсии.Ще има още подскачане,крякане и квичене,но това са само гърчове на умряло.
  • 12 Истината и само

    28 17 Отговор
    истината.Само каква снимка на 100% .иган от Факлутето.
  • 13 CaizerSoze

    29 7 Отговор
    "На празници седя сам като куче горе в “Бояна” и гледам футбол. "
  • 14 дааа

    50 10 Отговор
    Дано мутрата влезе в затвора, а после го хвърлете на сръбската мафия... чакат го... за убуйството на един от техните.
  • 15 Нощни шкафчета

    37 6 Отговор
    Пилишара остава предан слуга на чорбаджията си хаджи Боби. 5223
  • 16 Родопчанин

    43 19 Отговор
    ИТН, ДБ, ИМВ на пресрочните избори ще имат със сигурност над 50 % и вече ще съставят самостоятелно монзинство и собствено демократино , българско и национално отговорно управление, което да демонтира дългогодишния авторитарно-тоталитаристки модел и режим на ГЕРБ-шиши, да реформира съдебната система и България най-сетне да бъде поне малко правова, европейска, демократична и свободна държава!
    ГЕРБ полека потъват все по-дълбоко и завличат и своите псевдопатриотични патерици ВМРО и сие , които няма дори да помиришат следващото Народно събрание...
    Мутри вън !!!
  • 17 чудно

    48 7 Отговор
    а кой ще арестува каскета ?
  • 18 Аз Негодника

    16 23 Отговор
    Изикскващия повече прозрачност,и реформи в съдебната система...Размахва предизборни димни завеси,без никаква доказателствена база...Не знам кое в случая е по ЖАЛКОТО това че Костовата партия,стигна дъното да коалира тайно с БСП...Или това че,играе безпринципно, в предизборната борба...Дори и на средно интелигентен циганин,му е ясно, че става въпрос за едни 63 милиарда...Който старите архитекти на прехода, искат да откраднат
  • 19 Към

    38 6 Отговор
    къде да сочи пилчарят със скапани смрадливи пилета ? Ако няма благословия и не се отчита с милиони , кой ще го остави ? Отврат и воня където и да подушиш !

    Коментиран от #25

  • 20 Последния Софиянец

    39 4 Отговор
    С такива приятели като Ангелов на Тиквата не му трябват врагове.
  • 21 Пинокио

    24 16 Отговор
    Не съм видял на каде водят глупостите на тия двамата, единия от ДПС другия от твоята сбирщина пинокио. Пинокио ти кажи твоя началник Маджо какво мисли за маймунярника.
  • 22 Чичак

    25 12 Отговор
    Долу ГЕРБ
  • 23 Христо

    19 15 Отговор
    Подкрепям изцяло казаното от теб? Пак ще гласувам за теб! Искам да мога поне веднъж до края на живота си да кажа, че съм българин! С повечето от чужденците, с които контактувам българин е синоним или на нищо или на втори клас европейци! И на какво деуго да е синоним? Слвд като по телевизията при тях показват такъв регенерат като БМБ? И като добавка - най-корумпирана, с най-висока смъртност, с най-нисък доход, с тотална липса на правосъдие и независима журналистика? Има ли по-нещо в което да не сме най-зле?
  • 24 Анонимен

    7 22 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Ти си политик сигурен съм,и какво точно целиш с написаното!?Да разпръснеш гласовете на ИТН към другите партии за да нямат мнозинство на предсрочните избори и отново да върнат мандата?Защото е почти сигурно че на 11.07 ще съберат достатъчно гласове че да управляват дори сами

    Коментиран от #48

  • 25 Пилето

    22 2 Отговор

    До коментар #19 от "Към":

    Навремето беше пръв приятел на Първанов. Що кашони му занесе … ама врътна трътката след 2009 много бързо.
  • 26 Българка

    13 16 Отговор
    Нека подкрепим на изборите ДБ. Те разполагат с ясна и последователна програма за реформи, както и с експерти, които да разрушат пирамидата на фараона, изградена на основа на корупция, рекет и извращения. Съдбата, бъдещето на всички е в ръцете на всеки един по отделно

    Коментиран от #52

  • 27 Искам да си призная пред вас !

    21 12 Отговор
    Досега тролех за Бойко тук във Факти,
    за пари, естествено,но вече ме хвана срам
    от простотиите които бълвам и спирам.
    Повече никога ГЕРБ на власт ! Бъдете живи и здрави !

    Коментиран от #30

  • 28 Анонимен

    16 10 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Иначе съм съгласен с казаното от теб за Слави Трифонов,единственото хубаво му е че е националист и обича България,и ако иска да промени България към добро ще го направи... поне ще има тази възможност.Ако смята да се изявява като "Борисов2"много бързо ще приключи като политик

    Коментиран от #35

  • 29 Стана Ясно

    20 10 Отговор
    Гешев е следващият. Само дето всичко става много бавно и това ме поддиска лекичко! Лустрацията да се надяваме ще стане много бързо!
  • 30 За осъзналите ще има

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "Искам да си призная пред вас !":

    Подаръци от съдбата! За “магаретата” ще има Зандан! (16:9)
  • 31 Медведь

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "Ай ся":

    Е ся разбра ли,та чак си и призна,че червеношийките са,,синьошийки" - ти да видиш,колко си бил заплеснат 12 години! Май ти си болшевик,и то син!!!
  • 32 Д Б París,France

    16 6 Отговор
    Давай Ице,с теб сме до катурването на ГРОБ.
    Ще помагаме с каквото можем. Желаем ви успех и късмет.
  • 33 Иван

    7 14 Отговор
    Всичко сочи към Да България-затвор за Ицето
  • 34 Дебилчев

    15 4 Отговор
    Вижте Румъния как се справи и как им работи съдебната система
  • 35 Дебилчев

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "Анонимен":

    И това не е сигурно, едно е да пееш патриотични песни, реалността е друга, действията сочат кой какъв е
  • 36 верго

    7 2 Отговор
    На собственика, като му се види физиономията и ми е ясен!
    Мутрата вика, дръжте мутрата!
  • 37 Свинчо

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Уууууууууу":

    Абе със една дума комунис
  • 38 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    В КОЯ ТОЧКА ДНЕС Е ПОЛИТИЧЕСКОТО " МАХАЛО " ????? В КОЯ ТОЧКА ЩЕ ГО СПРАТ -АГЕНТИТЕ НА ЦРУ В БЪЛГАРИЯ -С НАПЕЧАТАНИ ДОЛАРЧЕТА ????
  • 39 21 22

    11 2 Отговор
    Те колко бизнесмени изнесоха бизнеса по други държави заради тиквения рекет ум да ви зайде тука остава само АДМИНИСТРАЦИЯ И ТЪПИТЕ ШЕФОВЕ НА ХРАНИЛКАТА ДЪРЖАВНА
  • 40 Проблема

    9 2 Отговор
    На България е Прокуратурата. Тя не се задейства и един Премиер може да стане лесно Цар
  • 41 ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ИСКА БОКО В ЗАТВОРА

    10 4 Отговор
    Герб е токсична партия и е по опасна от КОВИД-19 на хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС

    Коментиран от #51

  • 42 ЕХХХ

    6 7 Отговор
    ЕИ ОЛИГОБФЕН МАЗЕН ВСЕ БОКО ТИ Е В ОЧИТЕ ТОЛКОВА СИ ЯСЕН НАТЕГАЧ САМОВЛЮБЕН НАРЦИСМИСЛИШ СЕ ЗА НАЙ УМЕН Е НЕ СИ
  • 43 ДО1618

    4 2 Отговор
    ТИ СЕ СЪБУДИ БЕ ЗАСПАЛА ОВЦА ЧЕ ИМА ТАКЪВ ИДИОТ ЗА НИЩО НЕ СТАВА
  • 44 АААХ

    6 7 Отговор
    РИСТО РЕВЕ ДА Е ГЛАВЕН ПРОКУРОР АМА СЕ ВИДЯ ЩО ЗА ТЪПАК И НАТЕГАЧ Е
  • 45 РИСТО

    5 8 Отговор
    РИСТО ТИ СИ СЕСТРА ГАЛЕВА 2 ВСИЧКО СИ ГОТОВ ДА НАПРАВИШ САМО ДО ЗАГУБИ БОКО Е НЯМА ДА ЗАГУБИ ЩЕ СПЕЧЕЛИ И ЗА СЕГА Е НАЙ ДОБРИЯ ИЗБОР
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 7878

    2 5 Отговор
    РЕВЕШ ЗА ЯДЕШ ПО ЯКО ПОСЛЕ АМА СИ ТЪП НА ПОРАЗИЯ И БЕЗЛИЧЕН
  • 48 1618

    2 4 Отговор

    До коментар #24 от "Анонимен":

    НЕ е нужно човек да бъде политик,за да направи анализ на случващото се!Слави Трифонов направи не една, а няколко грешки, които ще костват скъпо на партията му!За това много от гласовете му ще отидат при другите две протестиращи партии, които показаха далновидно , конструктивно и решително политическо мислене!
  • 49 Гост

    3 4 Отговор
    Факти,защо не му сложите и по-големи гърди на така направения фотошоп,ще му отиват на бойкикиев
  • 50 Не че нещо

    2 2 Отговор
    Да обвиняваш други с клевети без доказателства на фона на това, че първото нещо, когато се сдоби с малко власт е да върнеш Uber е меко казано нелепо!
    Явно за вас това беше най-важното в държавата!
  • 51 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 6 Отговор

    До коментар #41 от "ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ИСКА БОКО В ЗАТВОРА":

    ГЕРБ и Бойко - значи ХЛЯБ И РАБОТА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...Всичко друго е "пунта мара"....Некадърниците се дразнят от Бойко, заради строежитe на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н., c кoeтo ги кaрa дa ocъзнaят cвoятa нeпoтрeбнocт кaтo хoрa.
  • 52 На подкрепяй си

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Прокопиев като искаш
  • 53 Цецо

    1 0 Отговор
    "местните гаулайтери на ГЕРБ"? Кво означава туй на местния език на Ицко?
  • 54 Богдан

    1 0 Отговор
    За Иванов Борисов е виновник за всички злини по света, квото и да стане все той му е в главата, ще каже човек, че е обсебен от него.
  • 55 Иванов

    2 0 Отговор
    Докато следите към Христо Иванов сочат към Иво Прокопиев!
  • 56 Димо

    1 0 Отговор
    Ицо е много добър в това да посочва очевидното и да трупа дивиденти на чужд гръб
  • 57 Петър

    2 0 Отговор
    Иванов колкото и да си иска да няма следи, но си остава един от най-слабите министри на Борисов.
  • 58 Hasan

    0 0 Отговор
    Аз ще гласувам за Слави, както при царя гласувах за Боко.Но той се изложи даваха му по 3 кюфтета, а той крадеше още 3 кюфтета.
    Около 2010 година приятел полицай ми каза боко е много зъл човек.Не му повярвах.Мислих, че боко ще направиБългария богата, а той взе че я откраде
  • 59 Дружба

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Между дпс и дб се видя ясно защото дб е новата атака с парите на доган / христо пак трябва да расчистит път към пари за доган как-то го направиха бсп и атака Честито И горчивоооо
  • 60 Живка

    0 0 Отговор
    Христо Иванов си намери нова мантра сега, която да повтаря и с която да плюе срещу Борисов. Вече звучи като изтъркана плоча. То не беше Мата Хари, то не беше Росенец. Нищо обаче конструктивно и градивно като предложения за това как да се развива страната и какво може той да направи за по-хубавото утре.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове