ФАКТИ.БГ

Нови рокади в седем министерства

Решението е на премиера Стефан Янев

Публикувана: 14 Май, 2021 19:53
27 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3899
Нови рокади в седем министерства
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови заместник-министри в седем министерства, съобщиха от правителствената пресслужба.

Яна Балникова, Ирена Младенова и Калина Константинова са новите заместник-министри на икономиката.

Ирена Младенова два пъти е заемала поста заместник-министър в рамките на две служебни правителства – през 2013 година в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и през 2014 година – в Министерството на икономиката и енергетиката. Дългогодишен преподавател е в СУ „Св. Климент Охридски“. Притежава образователно- квалификационна степен магистър по специалността „Стратегическо управление“ от СУ „Св. Климент Охридски“.

Калина Константинова е била икономически съветник на министъра на икономиката, енергетиката и туризма през 2013 година, а в периода 2014 г. – 2017 г. е съветник в кабинета на вицепремиера по коалиционната политика и публичната администрация. Магистър е по Устойчиво развитие от „London School of Economics“.

Яна Балникова е заемала ръководни длъжности в компании от частния сектор, като през последните четири години се занимава с развитието на стартъп проекти. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ и Американския университет в България.

От длъжността заместник-министър на икономиката са освободени Яна Топалова и Стамен Янев.

Четирима заместник-министри са назначени в Министерството на образованието и науката – Генка Петрова-Ташкова, Евгения Пеева-Кирова, Мария Гайдарова и Нели Косева.

Мария Гайдарова е заемала поста заместник-министър на образованието и науката в служебното правителство през 2017 г. Дългогодишен директор e на едно от първите иновативни училища в страната - ОУ „Райна Княгина“ в гр. Пловдив. Трикратен носител на почетното отличие „Неофит Рилски“ на МОН, както и на приза „Директор на

годината“ на Синдиката на българските учители. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“, както и „The Universisy ot Worcester”, Великобритания.

Проф. д-р Нели Косева е главен научен секретар на БАН. Била е директор на Института по полимери в БАН от 2012 г. до 2020 г. Проф. Косева е доктор по химия. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски”. Специализирала е във Великобритания, Япония и Полша.

Проф. д.ф.н. Генка Петрова-Ташкова е доктор на фармацевтичните науки от Медицинския университет в София. Била е два мандата заместник-ректор на същия университет по научната дейност. Има две висши образования - по фармация от МУ - София и по икономика и организация на труда от УНСС.

Евгения Пеева-Кирова е основател и дългогодишен изпълнителен директор на фондация „Заедно в час“. Има бакалавърска степен по икономика, политология и социология от Харвардския университет в САЩ. Завършила е също магистратура по образователен мениджмънт в ПУ „Паисий Хилендарски“.

От длъжността зам.-министър на образованието са освободени Петър Николов, Карина Ангелиева и Таня Методиева-Михайлова.

На длъжността заместник-министър на туризма е назначена Даниела Стоева-Иванова, като от поста са освободени Ирена Георгиева и Любен Кънчев.

Даниела Стоева-Иванова е магистър по международен туризъм и доктор по икономика и управление на туризма, с близо 30 години опит в сектора. Стоева е била председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, член на борда на Европейската асоциация на туроператорите, както и член на Консултативния съвет по туризъм към Столична община.

Валентин Гичев е назначен на длъжността заместник-министър на младежта и спорта. От поста в министерството са освободени Николай Павлов и Стоян Андонов.

Валентин Гичев е заемал поста ръководител направление „Организация състезания“ в Българската федерация по ски в периода 2006 г. – 2020 г. Бил е състезател по ски алпийски дисциплини в националния отбор от 1979 г. до 1987 г. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от НСА.

На длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са назначени Валентина Върбева, Тодор Стоянов и Тодор Анастасов. От поста е освободен Валентин Йовев.

Валентина Върбева е заемала длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство през 2017 г. В рамките на професионалната си кариера е работила също в Министерството на финансите, АПИ и БДЖ. Притежава образователно- квалификационна степен „магистър“ от Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Тодор Стоянов е дългогодишен служител в МРРБ, като от 2011 г. досега е бил директор на дирекция „Държавна собственост“. Висшето си образование е завършил в Академията на МВР.

Тодор Анастасов е работил в Централната лаборатория по пътища и мостове. Притежава също дългогодишен управленски опит, ръководейки дружество за транспортни изследвания от 2008 г. досега. Магистър-инженер е по специалност „Транспортно строителство“ от УАСГ.

Нели Андреева и Христина Велинова са назначени на длъжността заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От този пост са освободени Андреана Атанасова, Ангел Попов и Велик Занчев.

Христина Велинова започва професионалната си кариера в Министерството на транспорта, близо 10 години работи в ИА „Автомобилна администрация“. От 2017 г. досега е съветник по европейски политики в ДП „Ръководство на въздушното движение“. Магистър е по икономика от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Притежава също образователно-квалификационна степен „магистър“ от СУ „Св. Климент Охридски“.

Нели Андреева от 2019 г. досега е заемала длъжността директор на дирекция „Стратегическо планиране и инвестиционни проекти“ в ДП „НКЖИ“. Преди това, от 2012 г. е била главен експерт в Управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 г. – 2020 г. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на проекти“ от ВТУ „Тодор Каблешков“ – София. Завършила е също така УНСС.

Мирослав Дамянов и Александър Николов са новите заместник-министри на енергетиката, назначени от премиера Стефан Янев. От длъжността заместник-министър на енергетиката е освободен Жечо Станков.

В Министерството на културата от длъжността заместник-министър са освободени Амелия Гешева и Румен Димитров. Постовете си на заместник-министри в Министерството на отбраната освобождават Атанас Запрянов и Анатолий Величков. Освободени са също така заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов, заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов, както и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.2 от 21 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Последния Софиянец
1 Отговор
Затвор за гербавите примати!

Оценка:
-7 +50

Мдаааа
2 Отговор
Дано успеете г-н Премиер за първи път от 12 години насам имаме държавност институциите ги тресе страх и започнаха да работят но да се изчегъртат калинките на гроб е трудна задача прекалено много бюрокрация създате този банкярски глуак. Успех желая на Вас и министрите ви !

Оценка:
-5 +52

яяяя
3 Отговор
Продължават назначенията на кадри от ГЕРБ, Сорос и Роско клоуна !!! Масоне, така ли инструктира губернатор Мустафа ?!

Коментиран от #8


Оценка:
-33 +8

цетя ръе ааъ
4 Отговор
Държавата се чисти от паразитите

Оценка:
-6 +27

Хигиенистка
5 Отговор
Адмирации Г–н Янев! За да сме добре, първо си чистим къщичката– от вътре навън, отгоре, надолу до последната прашинка(калинка). Колкото по–бързо, толкова по–добре. Задължително– дезинфекция, дезинсекция и дезитерация повсеместно!!!

Оценка:
-5 +36

Ал Бунди
6 Отговор
Много са малко..още трябва , още..режи до кокал. Особенно в клоаката МВР, ДАНС И СЛУЖБИТЕ. Там трябва валяк да гази.....ха напред, ха назад. А Рашков си мълчи и им раздава пенсии..защо бе, г-н Рашков?Отговорихте ли на онази майка, дето вчера ви прати открито писмо.Обществото чака отчет в края на всеки божи ден какво сте свършили и колко сте репресирали по чл.106...и колко са следствени по каушите за изстъпленията на протестите. Чакаме отговор, г-н министре!!! ПП- защо още няма заповед за ясно и точно обозначение на всеки един полицай от кордоните по време на безредици - номер и принадлежност към коя структура е всеки един от тях.Ясно написани на гърбовете с бяла боя.

Оценка:
-4 +23

32134
7 Отговор
Мдаааа, чистката върви с пълна сила. След два месеца ще дойдат други и ще издухат пък тези. Септември отново ще бъде май... Изобщо голям цирк ни очаква тази година.

Коментиран от #18


Оценка:
-10 +13

Врачка
8 Отговор

До коментар #3 от "яяяя":


Какъв ти е проблемът с Масоните? Те не са SIC?

Оценка:
-7 +4

50014
9 Отговор
Изстъргване на всички ГРОБАРИ в НАП е пълно с Бокови калинки, няма място на което да не е поставена некадърник но от партията на рекетьорите! Чистене и то здраво от ГЕРБ ако искаме да има промяна и демокрацията да се завърне в България!

Оценка:
-5 +25

Антимафия
10 Отговор
Поздравления за Премиера ни?
Продължавайте с пълна сила ,
това което сте започнали?
Благодарим ви за работата ви?
Време Е и за медиите, на държавна издръжка?

Оценка:
-6 +20

Ал Бунди
11 Отговор
Пътя е правилен( с малки отклонения) но скоростта е още ниска. Дано се наберат обороти и се разгони шайката най-вече на местно, общинско ниво. Там колко тор има за изриване, майко мила.

Оценка:
-4 +17

Мама
12 Отговор
ПЪРВО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СРЕЩНЕТЕ С ,, МАЙКИТЕ ОТ СИСТЕМАТА НИ УБИВА ,, И С РУСКИЯ ПОСЛАНИК . ПОЗОР.

Оценка:
-6 +6

Behemoth
13 Отговор
Квичене ли дочувам?Зайчарника се тресе...

Коментиран от #15


Оценка:
-4 +8

Джипко Бибитков
14 Отговор
Лошо ми е

Оценка:
-4 +10

Пунта Мара
15 Отговор

До коментар #13 от "Behemoth":


Страх тресе кочината

Оценка:
-3 +9

Давид
16 Отговор
Смяна на караула :) американците няма да разрешат да се вкарат по затворите старите бандити. Те са тяхни хора. Новите ни играят медиен цирк.

Оценка:
-8 +7

КОГА
17 Отговор
ЩЕ СЕ СРЕЩНЕТЕ С РУСКИЯ ПОСЛАНИК , НИЕ ЧАКАМЕ , И ВИЕ ЛИ ЩЕ НИ ПРЕДАДЕ ?

Оценка:
-2 +4

Мдаааа
18 Отговор

До коментар #7 от "32134":


Няма да е точно така! До тогава ще има повдигнати обвинения!
Държавата може да се справи много лесно с мафията с калинките и корупцията ( те си квичат нека си вият) Ние просто нямахме държава прес последните години имаже само за накои а за други не, в това беше проблема а ако се спазват законите и да сме равни пред закона държавата се оправа много бързо но манталитета на бившите беше за кокошка няма прошка за милиони (милиарди ) няма закони, а закони има но не се прилагат от каскетурата....

Коментиран от #22


Оценка:
-1 +6

Миро
19 Отговор
ЯНЕВ СРЕЩНИ СЕ С РУСКИЯ ПОСЛАНИК БЕЕЕ.

Оценка:
-3 +4

Държавата Да се Справи
20 Отговор
С МАФИЯТА (ГРОБ=СИК=МВР)

Оценка:
-2 +5

00001
21 Отговор
Пълно със шпиони на ГЕРБ, ПЕЕВСКИ, ЦЕКО И Т.Н ПРЕЗИДЕНТА Е ПОДВЕДЕН . ЗАОБИКОЛЕН Е ОТ ПРЕДАТЕЛИ.

Оценка:
-5 +2

мдааааа
22 Отговор

До коментар #18 от "Мдаааа":


Както се видя правителството на БСП, сложено от Радев, почна с летящ старт да твори глупост след глупост. Хайде, рейтингът на БСП и без това е във фризера. но сриват и рейтинга на самия Радев. И качват на ГЕРБ, съответно. Мутрите на Мая и на Сл. Тр. заглъхнаха и няма да се покажат изобщо до новите избори. Ще има от време на време по някой пост на Трифонов и до там. Което не предвещава розови перспективи. Едва ли ще влязат в парламента. Тъй че подлъганата от Сорос градска десница /няма леви, няма десни, всички са чудесни без Борисов/ не стига да направят с БСП и ДПС Орешарски 2. "Сорос" е употребено като метафора, разбира се. Става дума за проповядващите ляволибералния модел псевдомарксисти.

Оценка:
-10 +3

Нас червеното знаме роди ни
23 Отговор
На никой ли от най -възторжените почитатели на румунчо не му прави впечатление, че за 2месеца работа на служебния кабинет изпоназначиха един куп зам.министри и зам. на замовете😂😂
На всичкото отгоре всички с тъмни петна в биографиите. Ако тия ще ни оправят, България просто е загинала скоропостижно, но не от Ковид, а от простотия и дементна памет!Заслужихме си управлението нали Манолова Хаджигенов,Иванов, Трифонов и най вече комплексарчето, подлогата на източния самодържец!

Оценка:
-8 +3

Гюро Михайлов
24 Отговор
Служебното правителство трябва да увеличи оборотите с уволненията на калинките.

Оценка:
-2 +8

ммм
25 Отговор
... идва ВИДЕНОВ ДЕН.

Оценка:
-2 +7

kjl
26 Отговор
Премиерът Стефан Янев незабавно да провери автобиографията на министъра на спорта!!! Пълна е с откровени лъжи!!!! Ако и останалите министри са със същите ФАЛШИВИ автобиографии, голям автогол за всички.

Оценка:
-3 +6

chi
27 Отговор
На това му се вика възраждане!

Оценка:
-1 +5

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5