Last news in Fakti

14 Май, 2021 21:15 2 172 32

Димитър Ганев: С този служебен премиер решаващата дума ще е на Румен Радев

  • румен радев-
  • служебен кабинет

След извършените промени в предните ешелони, смените на фигури на постове ще продължат

Димитър Ганев: С този служебен премиер решаващата дума ще е на Румен Радев - 1
Снимка: Фейсбук

Безспорно, всички ще запомним 45-ото Народно събрание като най-краткото и единственото след 1991 г., което не успя да състави правителство. Като последствие България влезе в политическа криза, от която се надяваме да излезе след изборите на 11 юли. Това коментира пред Радио София Димитър Ганев - политолог от изследователския център „Тренд“.

Въпреки надеждите, нищо не е сигурно - и да има, разместванията няма да доведат до драстични промени в електоралната картина. Протестните партии – „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън“ и „Демократична България“, едва ли ще успеят да съставят правителство без подкрепата на т.нар. партии на статуквото.

Без съмнение, предстоят интеграционни протести в „патриотичното пространство“, механичното сборуване в политиката води до изненадващи резултати в реалността, смята политологът. „Те трябва да разкажат нещо около едно подобно действие. Разговорите тепърва предстоят, за да се коментира в този момент.“

Според Ганев служебното правителство влязоха хора с опит и биография от различни политически пространства. Съставът е намигване към левия електорат (Янаки Стоилов), към либералната гражданска десница (икономическия блок), към летните протести от 2020-а г. (Велислав Минеков), подчертана антиГЕРБ стъпка (Бойко Рашков).

„Изборът на този министър-председател пък ни казва, че Румен Радев ще бъде основната фигура в този кабинет. За разлика от предишното служебно правителство (2017), в това президентът ще има решаващата дума.“

След извършените промени в предните ешелони, смените на фигури на постове ще продължат – следват областните управители, както и в областните дирекции на МВР, допълни Димитър Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    25 6 Отговор
    Е добрутро не на Тиквата ще е решаващата дума.
  • 2 El boko

    23 6 Отговор
    Къде е шефа на данс? хаха
  • 3 Бъди патриот

    16 6 Отговор
    Радев,не предавай България!
    Турска армия нахлува в България този месец и всички мълчат, нито една медия не снима и излъчва навлизането на турска армия в България, в Гърция е забранено на турска армия да влиза,дори и да е НАТОвска,не може да влиза в Гърция,ако е турска, а у нас нахлуват най-нахално! Това ново турско
    робство ли е? Луди ли сте?
    Протестирайте!

    Коментиран от #5, #9, #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Запознат

    14 3 Отговор
    Да питам.. Кой разпъна чадър над Емил димитров бивш министър на мосв и чрез него над прасето и каскета и ена фирма? Е димитров през последната 1год организира най наглите грабежи чрез схеми с отоадъци в която са замесени в ОПГ и френска фирма! Кой иска да опази прасето, емил димитров, каскета и една почка пазарджишка фирма- мутри който присвоиха към 30 млн за година... Мая Нанолова, надявам се не си ти, но кой знае.. Много тишина около тези престъпници

    Коментиран от #12

  • 7 така така

    7 8 Отговор
    Пингвинът нищо не решава. Решават шефовете му в НАТО.

    Коментиран от #27, #29

  • 8 Плонж

    10 4 Отговор
    Няма смисъл от четене. "Тренд" и другите герб подложки продължават с плонжовете. Вече на никой не му пука за мнението им.
  • 9 ха ха идиот

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бъди патриот":

    Радев взе гласове от ДПС. Много си наивен. Мислиш ли, че Радев не знае??
  • 10 Go go

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бъди патриот":

    Отивай да протестираш. Дано ти върже.
  • 11 КРОКОДИЛА

    8 3 Отговор
    СРАМ СРАМ СРАМ .....................
  • 12 Гост от делиормана

    4 14 Отговор

    До коментар #6 от "Запознат":

    Да, разбирам, но истината няма да излезе сега, тея са оплетени чрва... Само Слави Трифонов и партия ИТН като дойдат на власт могат да осветлят всичко!
  • 13 Горе МОЧА

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Долу МОЧА":

    СДС—ДБ—Фашистите правят плахи опити за възтановяване на фашистката диктатура у нас.Напоследък техни фюрерчета и партайгеносета получават медийна трибуна за антируски настроения.Дългата ръка на Козяк явно е натиснала копчето на недотам умните градски олигофрени членуващи в тази човеконенавистна партийка.
  • 14 мдда

    11 7 Отговор
    Резидентът е роден и израснал в потурнашки район. Така като го гледате на българин ли ви прилича?? Хаскьой е вилает на Тюркийе.
  • 15 Румпелщилцхен

    11 14 Отговор
    Че какво лошо има да се слуша думата на Румен Радев.
    Той е най-добрият политик от прехода насам.
    Запърви път от 30г се гордея с Президент и че този човек е Българин.
    Почти всички остани са невероятни мекотели плюс още няколко специални думички дето не са за тука.
  • 16 Славчо

    10 11 Отговор
    Боклука Радев трябва да бъде съден пред военен съд. По жалък и лицемерен човек не съществува

    Коментиран от #28, #31

  • 17 до президента

    9 2 Отговор
    президента да погне областните мвр та и да види къде са началници кадри на дпс с небългсрски имена! ще се изненада!
  • 18 ФАКТ

    5 8 Отговор
    ИСТИНАТА ВИНАГИ ИЗЛИЗА НА ЯВЕ.ДНЕС ВИЖДАМЕ ПОТВЪРЖДЕНИЕТО НА ДУМИТЕ НА ЧЕРЕПА ОТ ЗАПИСА ЧЕ РАДЕВ Е ЕДНА БЕЗГЛАСНА НЕГОВА МАРИОНЕТКА.СЛУГАТА НА МУТРИТЕ,ПЛАЗМОДИЯ РАДЕВ И ДРУГИТЕ МУТРЕНСКИ ПОДЛОГИ ДБ(НЕЗНАМ КОЕ ИМ Е ДДМОКРАТИЧНОТО-ЛИШИХА ХОРАТА ОТ ПРАВО НА ИЗБОР ПРИ ГЛАСУВАНЕ И КОЕ ИМ Е БЪЛГАРСКОТО СЛЕД КАТО ПОДКРЕПЯТ ПОСОЧЕНИЯТ ОТ ЧУЖДА ДЪРЖАВА ПРЕЗИДЕНТ),ИТН НА НАРКОМАНА ЧАЛГАР,ПРОЕКТА НА ГЛАВНОТО ОПГ(КОРУМПИРАНИ СЪДИИ,АДВОКАТИ И ЖУРНАЛИСТИ) МАНОЛОВА И ДОНЧЕВА ВСИЧКИТЕ ЯКО НАГУШИЛИ СЕ С ПАРИ ОТКРАДНАТИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ЧЕРЕПА,МАДЖО ИКОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЧЕНГЕТА.

    Коментиран от #20

  • 19 Аз, аполитичният

    5 8 Отговор
    Стоя над всякакви политически пристрастия. Не си замърсавам ума с мисли, които не биха променили играта на буквално враждуващи, крайни играчи на бойното поле.
    Но гледайки, дори от пиедестала на безразличието, виждам, че тези дни и месеци, дори година-две, ще бъдат записани в нашата история, с букви, алено червени от срам, от неудобство и отвращение.

    Коментиран от #21

  • 20 не позна

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "ФАКТ":

    НЕ виждам защо трябва да замесваме името на Манолова с това на Радев. Както видяхме, Радев не връчи мандат на ИСМВ. Останалото са само спекулации и домисли на пишман-политици.

    Манолова можеше да направи правителство, но факт е, че Радев даде един абсолютно обречен мандат на БСП.

    Престанете да вкарвате всички в кюпа. Не работят така нещата..
  • 21 Да бе

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Аз, аполитичният":

    Тоест твоят вожд е бил много велик и след него - погром? Нямаше нужда да пишеш есе по тема: критика на всичко, което не е герб.
  • 22 Перко

    4 1 Отговор
    Ганеев ,е много си досетлив!На кого да е последната дума?! На Бойко ли?!?!
  • 23 Павел пенев

    2 2 Отговор
    Ротарианец ли е премиера Стефан Янев- т.е. масон?
  • 24 тъпня

    3 1 Отговор
    Е и , какво от това , нормално е да носи отговорност , след като го е назначил. Щом носи отговорност нормално е и да има думата. Бегай бе шебек , не ми губи времето да ти чета глупостите.
  • 25 !!!?

    3 1 Отговор
    Служебното правителство - Генерали командват послушни министри от Харвард !!!?
  • 26 Аз Негодника

    1 2 Отговор
    Да ти оставим ли линк от видео със записите на БОЖКОВ...Да видиш колко е РЕШАВАЩ...България е собственост на 5 души и техните прислуги...Останалото е панаири на суетата...
  • 27 Ако някой

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "така така":

    си мисли, че списъкът на служебното правителство най-малко не е съгласуван с посолството , а най-вероятно е подготвен другаде, ако някой си мисли, че изтичването на служебния премиер при посланника не е било съгласувано с Радев, то той просто няма понятие от всичко у нас. Даже не се споменава за мястото на срещата, защото не срамът, а позорът е пълен.

    Нивото на един премиер е по-високо от това на един посланник, но ние държим да покажем , че сме колония с губернатор, а местните аборигени все пак са нужни за трансфер на интересите. Всеки българин трябва да е потънал от срам от тази среща, от преминаването на турски военни през наша територия.

    Сега на ясно ли сме защо Нинова оттегли мълчаливо подкрепата за изправарващия мерак на Радев?
  • 28 С провала

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Славчо":

    на сбраното от кол и въже служебно правителство ще се осъзнае от малоумните почитатели на президента, че той е същото зло за България като Тиквата и наесен ще бъде натрапен като президент.
    Льотчикът разчита на гласовете на ИТН, които са евроатлантици като него, а тъпите избиратели на бсп, които още го мислят за русофил, му идват като бонус.

    Великолепно е, че намаляха силно зом бираните иб рикчии на радев и още от първите дни на служебния кабинет се удря по фуражката президент Мунчо.
  • 29 Какво

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "така така":

    очаквате от „човек“, който носи зелени чорапи и е назначен от „човек“, който още не е събул зелените чорапи??
    Никой не може да помогне на дебилите лутащи се безцелно из пущинака,наричан кой знае защо България! Всичко вече отдавна е приключило за тази територия.

    Коментиран от #32

  • 30 СЪЩОТО

    0 0 Отговор
    ПРИ ПЛЕВНЯЛИЕВ КАК БЕШЕ , КОЙ КОГО БИЕШЕ ПО ТЪПАТА ГЛАВА ?
  • 31 Амсалакчо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Славчо":

    А със Бойко какво ще правим няма ли да го съдим няма ли да види откъде има толкова пари в шкафа ти ако имаш какво ще те направят знаеш ли пиленце мозъчето ти май не работи много .
  • 32 Не никога

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Какво":

    Трябва пак Тиквата да остане премиер той е учен човек владее много езици не ползва услугите на преводач никъде по света оправя се с 200 трябваше да ни довърши малко остана подкрепям мнението ти защото съм същия простак като тебе и пак ще гласувам за ГЕРБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове