Last news in Fakti

17 Май, 2021 15:05 1 952 32

Пристигнаха нови 273 780 дози ваксина на Pfizer/BioNTech

  • ваксини-
  • ваксина-
  • ваксиниране-
  • pfizer-
  • пфайзер

Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква в сряда

Пристигнаха нови 273 780 дози ваксина на Pfizer/BioNTech - 1
Снимка: БГНЕС

В България са пристигнали 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Доставените количества веднага са били разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.

Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква в сряда, 19.05.2021 г., от производителя Johnson and Johnson – 19 200 дози.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    20 4 Отговор
    Да не си въобразихте, че новият касапин ще ви пощади. Отдавна са ви продали душите и повели през деветте коридора към Преизподнята.
  • 2 аоди

    23 9 Отговор
    НЕ на ваксите!
  • 3 На печелившите честито

    11 3 Отговор
    Само една молба имам към тях, да ми разцелуват от мен Свети Петър като го срещнат!
  • 4 Майна

    15 7 Отговор
    Ваксинираните предават не само себе си , но и човешкия род. Невежеството не е оправдание....Тези , които са божии създания ще се възпротивят...и ще оцелеят
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "xaxaxaxaxaxa":

    Ами не можем всички да сме гастарбайтери като теб в Западна Турция /бивша Германия/ и да чистим тоалетните на средно заможни араби:) П.П. Баба Меркел дава ви ли още да дишате без да сте си направили тест?
  • 7 Олеле

    14 3 Отговор
    Как ли сме оживели досега без да се набоцкаме, не знам! Отвратителната манипулация се крие в това, че ни плашеха, плашеха, маскираха само и само да драпаме и да молим, да умоляваме да ни набоцкат. Само, че от същата тая прехвалена течност преди месец си замина мой добър познат на средна възраст! Получи инфаркт 3 седмици след втората игла. Дали е съвпадение, никой не знае!

    Коментиран от #14

  • 8 Малевв

    7 2 Отговор
    Повече няма да се събирам на партита с ваксинирани.Като пиинат ще се избият нещо им става на тия хора...Както си говореха и прегръщаха приятелски преминаха в спор после крясъци блещат се ококорени почервенели в лицата...Ужас хора,това са приятели,които не бяха такива.Едва ги успокоихме и признаха че не знаят защо са стигнали до това положение.Опази боже пфу пфу

    Коментиран от #9

  • 9 ...

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Малевв":

    Преди това си приказваха как се били ваксинирали и какво стана никой не разбра.Незнам дали е от ваксините,но това са много добре възпитани и въздържани пичове..ужас
  • 10 Анонимен

    2 2 Отговор
    Западните медии... За мъжете.. Дай инфо. Има ли два вида ваксини. За бг и тяхните, не можели да се възбуждат след ваксината. Може и да следва безплодие. На запад едва ли биха посегнали, но като се знае бг материал, може и да го ликвидират ваксинирайки се. Предпиложение, но това го прочетох е един сайт, сътворено от сащ. Без уружие осакатени.

    Коментиран от #13

  • 11 Друг път

    2 0 Отговор
    Не сте набоцкани, амс друг път, набоцкани сте с БЦЖ, който е приел и втората доза съвсем е оглупял. То се вижда.
  • 12 Много плебей много нещо

    1 10 Отговор
    Ако някой иска да ограничи и намали човешката популация според мен няма да го направи с ваксини, а като забрани да се скача в движение от влака. Маса бай Ганьо и коментиращи тук ще се метнат в името на конспирацията. Неандерталци хахаха :))))
  • 13 То такива

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Такива неграмотни като теб с право не трябва да им се позволява да не се възпроизвеждат хахах. Всички претендирате да сте умни, ама сте с акъл на врабче
  • 14 Лекар

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "Олеле":

    Ти си боцкан много пъти и затова и си оцелял, в тъмните векове вече щеше да си на оня свят и нямаше да пишеш глупости.

    На децата се слагат следните ваксини:

    Ваксина DTaP/IPV/Hib/HepB (6 в 1), Пневмококова ваксина (PCV), Ваксина срещу ротавирус, Менингококова болест, Ваксина MenB, Ваксина MMR.

    Слагат се 2, 3, 4 месеца, на първи рожден ден и така нататък.

    До пълнолетие сте надупчени от ваксини!

    Ето затова и живеете по 80+ години.

    Тука виждам доста просто хора желаещи да се върнат в средновековието, да се отказват от колите, технологиите и да ходят по горите. Там да ви лекуват врачки и шамани!!

    Аман човешка простотия!

    Коментиран от #16

  • 15 Летописец

    1 2 Отговор
    Българите биха се ваксинирали с най-добрите ваксини - руските. Но колонизаторите не разрешават. Човешкия живот не е от значение за тях.
  • 16 Олеле

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Лекар":

    Само, че аз нямам нищо против старите и изпитани ваксини, а не тези, които са символ на страха, мракобесие то и медицинския фашизъм. Освен това изреждат куп болести, които са далеч по-ужасни и смъртоносни от короната. Но 10-те кинта за поставена течност явно се харесва, не само парите под масата и екскурзиите от индустрията нали така г-н доктор?

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Аз123

    4 0 Отговор
    Когато се поставя ваксина се нарича ваксинация. Имунизация е когато се прилага серум с антитела.
    По време на епидемия/пандемия/никога не се поставят ваксини,защото е възможно допълнително заразяване,преди да се изработят антител от ваксината.Ваксина се поставя на абсолютно здрави хора и с добър имунитет.
    Защо се нарича ваксина, експерименталния бъркоч който не е изпитан как действа в дългосрочен план и как взаимодейства с лекарствата които хронично болните приемат?
    Какви преимущества дава?
    Реално никакви.Еветуално по-леко прекарване при зараза,но и това не е гарантирано,та се налага да се подпише съгласие,че всички последици са за сметка на ваксинираните.
    Изборът е ваш и отговорността също.
  • 19 Аз123

    2 0 Отговор
    Когато се поставя ваксина се нарича ваксинация. Имунизация е когато се прилага серум с антитела.
    По време на епидемия/пандемия/никога не се поставят ваксини,защото е възможно допълнително заразяване,преди да се изработят антител от ваксината.Ваксина се поставя на абсолютно здрави хора и с добър имунитет.
    Защо се нарича ваксина, експерименталния бъркоч който не е изпитан как действа в дългосрочен план и как взаимодейства с лекарствата които хронично болните приемат?
    Какви преимущества дава?
    Реално никакви.Еветуално по-леко прекарване при зараза,но и това не е гарантирано,та се налага да се подпише съгласие,че всички последици са за сметка на ваксинираните.
    Изборът е ваш и отговорността също.
  • 20 Аз123

    3 0 Отговор
    Извинете за повторението.
  • 21 Лекар

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "Олеле":

    Нямa вaкcинa бeз cтрaнични eфeкти!

    Дaжe oт тeзи кoитo ти нaричaш "cтaритe и изпитaни вaкcини, a нe тeзи, кoитo ca cимвoл нa cтрaхa, мрaкoбecиe тo и мeдицинcкия фaшизъм, имaт ceриoзни cтрaнични eфeкти, дaжe умирaт хoрa!

    Иcкaм дa ти кaжa, чe cлучaйтe нa ceриoзнa трoмбoзa при БЦЖ ca 1:50000, a при РНК вaкcинитe 1:500000, aмa ти oткъдe дa ги знaeш тeзи нeщa??

    В мeдицицинaтa нeщaтa oпирaт дo фaкти и нaукa, a нe дo рoмaнтикa!!

    Aкo имa зaрaзнo зaбoлявaнe и oт нeгo 10 нa 1000 умирaт и вaкcинaтa нaмaли тoвa чиcлo, примeрнo дo 1 нa 10000, вклювaмe и тeзи дeтo мoгaт дa умрат eвeнтуaлнo oт cтрaнични eфeкти, тo тoгaвa тoвa e ДOБРA вaкcинa и cпacявa чoвeшки живoти! Прocтa мaтeмaтикa! Числата са примерни, не се хващайте за тях!

    Oщe НИЩO пo-дoбрo нe e измиcлeнo!

    Виe кaквo прeдлaгaтe? Дa спрем да вaкcинирaмe хoрaтa oт КOВИД и тия дeтo ги хвaнe и ca зaплaшeни дa дaдaт фирa дa УМИРAТ ли? Тoвa ли e вaшeтo прeдлoжeниe??

    Кaтo нe мoжeтe дa прeдлoжитe нeщo пo-дoбрo cи мълчeтe!

    Коментиран от #22, #23, #27

  • 22 Аз123

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Лекар":

    Primum non nocere "докторе"..
  • 23 Лекар

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Лекар":

    И за да ви го кажа още по-просто, всички анти-ваксъри дето пишат глупости по форумите, даже коментират неща от които грам не разбират, индиректно убиват маса хора с простотията си!

    Да, ваксините също убиват определен брой хора, но анти-ваксърите убиват в стотици пъти повече хора! После обаче едните са медицински фашисти, а другите ангели, да ама не!

    Едните са прагматици, а другите са едни болни или прости хора които търсят под вола теле.

    Коментиран от #24, #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Олеле

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Лекар":

    Благодаря за интелигентния отговор! Хората трябваше да бъдат научени да проветряват постоянно закрити пространства, в които са, а не да ги лъжат с маските! Защото вече има доста научни изследвания, които доказват, че аарозолната инфекция не се бори със заключвания и маскирания на хора, а само с проветряване и хигиена плюс специална грижа за податливите. Даже през топлата част от годината общуването между повече хора е добре да е само на отворени прозорци,за да се имитира открито пространство. Но българинът е учен от бебе, че ако отвори прозореца ще се разболее. Не случайно в момента има затишие, защото поведението на хората от топлото време е променено - излизат повече на открито и повече проветряват. Много хора, които се заразиха и си спомнят, къде може да е станало разказват за закрити пространства, офиси, опашки и др., където останалите са само маскирани и не се проветрява. Тоест маските са тотално разоблечени! Иначе ваксинирането с абсолютно недоказани течности е престъпление срещу човечеството, защото ненаплатената научна общност е притеснена от това, че се извършва по време на епидемия, защото в последствие има опасност от възникване на автоимунни и онкологични заболявания, които са далеч по-отвратителни от короната. Все пак става дума за нов вирус, който чисто статистически удря прекалено малко хора сериозно и една малка част от тях губят живота си. Няма да навлизам в подробности за починали от старост и без болести, които бяха писани коронавирус ил

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 А бре смешник

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Лекар":

    Казваш антиваксъри, а един от тях е производителят на Пфайзер. Отиди в Германия и го попитай защо не иска да ваксинира себе си и семейството си. Защото самия той казва че неговата ваксина е в клинично изпитание 3 години. А сме още в няколко месеца от създаването на Пфайзер.Това означава че до 2024 ще се видят всички странични ефекти.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Лекар

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Олеле":

    В България много малко хора можеш да ги научиш на нещо! Тук е територията на Ганьо, който знае и може ВСИЧКО, то това електротехника, вирусология, машиностроене, космически технологии, всичко знае.

    В България умните ги гонят, примери много, Чирков например.

    Последният ми пациент дето едвам не умря от рак, беше ходил да се лекува 6 месеца с орехова шума при някъв шаман в Пловдивско, после ми го докараха с 10 пъти по-голям тумор и полумрял.

    Да, медицински фашизъм е да карат хората да се ваксинират насила! Това е лично решение и хората трябва да са запознати с евентуалните последствия и да е доброволно!

    Личното ми мнение е, че новите РНК ваксини са по-безопасни от предишни поколение ваксини и се надявам бъдещето да го покаже.

    Трябва да се има предвид, че мръсният въздух, отровната храна, цигарите, алкохола са много в пъти по-смъртноносни от ВАКСИНИТЕ! Напушва ме смях когато някой пушейки ми обяснява как щели да го отровят, а той ми вони на катран!

    Здравната култура на населението е покъртителни ниска! И не само! Затова сме на последно място във всички класации!!
  • 32 Олеле

    4 0 Отговор
    Искрено ми е жал за садизма спрямо децата да ги нахлуват с маски, които не вършат абсолютно никаква работа и въздействат на психиката им. Жал ми е за хора, които дори при ветровито и дъждовно време, сами на улицата, сами в колите или на колелета и тротинетки ходят с парцали по лицата! Почти няма случай в света на зарязване на открито, но те пак носят намордниците! А гледам голяма част от тях изглеждат интелигентни и образовани. А най-жал ми става за тия дето се набоцкаха, въобразявайки си, че това ще ги защити и, че ще излекува страха им. Моите наблюдения са, че дори и ваксинирани най-наплашените остават най-наплашени и зомбирани, вярващи в маските и заключванията макар, че световния опит е крещящ. Аз съм избрал активен живот, срещи с хора, имал съм няколко доказани или съмнителни контакта и нищо не съм усетил. И, ако се ваксинирам ще е след поне 1 година или изобщо няма да се ваксинирам! И всеки бих посъветвал същото освен, ако не е затлъстял, за със залежал начин на живот или с хронично заболяване. Тях дори също бих посъветвал да изчакат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове