Last news in Fakti

19 Май, 2021 15:14 5 619 66

"Галъп": 57,9% със сигурност биха гласували на изборите на 11 юли

  • галъп-
  • галъп интернешънъл-
  • избори-
  • парламентарни избори

Електоралните нагласи все още са неясни и не е коректно да се конкретизира формула за брой потенциално влизащи в парламента формации, отбелязват от агенцията

"Галъп": 57,9% със сигурност биха гласували на изборите на 11 юли - 1

57,9% от всички запитани в ново социологическо проучване на "Галъп Интернешънъл" споделят, че със сигурност биха гласували на парламентарните избори на 11 юли. 16,7% казват, че вероятно ще гласуват, 8,3% – че вероятно няма да гласуват. 13,7% казват, че със сигурност няма да гласуват. Има и малък дял, които не успяват да отговорят. Тепърва ще става ясно каква активност за изборите се очертава – при излизането на официалните избирателни списъци.

Ситуацията остава непредвидима и затова на този етап не е съвсем коректно да се конкретизира формула за брой потенциално влизащи в парламента формации, сочат от агенцията. Текат и коалиционни преговори.

Данните са от редовното независимо изследване на „Галъп интернешънъл болкан" "лице в лице" с таблети, проведено между 7 и 14 май, сред 812 пълнолетни българи.

Ако изборите бяха днес, онези, които се очаква да гласуват със сигурност, биха гласували така според "Галъп": ГЕРБ биха разчитали на 22,8% от гласовете, като тепърва ще се види дали и доколко влияе евентуална нова коалиция със СДС (с десети от процента). „Има такъв народ“ би разчитала на 20,1%, БСП – на 16,1%, „Демократична България“ – 11,6%, ДПС – 11,2% и „Изправи се! Мутри, вън!“ – 5,6%, ВМРО – 3,1%, партията на Васил Божков с 2,8%, „Възраждане“ – с 2,6%, „Воля“ – 1,4%. Общо 2,7% са за други партии, които имат под процент заявена електорална подкрепа – сред тях с отличими стойности са „Атака“, НФСБ, „Републиканци за България“, АБВ, формацията на Минчо Христов, КОД и др.

Водещите преговори формации като ВМРО, „Воля“, НФСБ, „Атака“ и т.н., явно имат възможност за сумарен резултат от близо 5% – макар автоматичното сумиране да не е винаги най-удачен подход в политическите изследвания.

Това е картината на електоралните нагласи към този момент. Тя е „моментна снимка“ и няма как да е прогноза за изборен резултат. Снимката няма как дословно да отчете потенциални коалиции, като например ГЕРБ-СДС, обединение на националистически формации, други обединения и т.н. Минимален процент биха гласували с „Не подкрепям никого“.

*Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Абсолютната максимална грешка е ±3,5% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    141 23 Отговор
    Не е възможно ппГРОБ да са първи ?!

    Коментиран от #17, #32, #44

  • 2 Последния Софиянец

    81 13 Отговор
    Още не знаем тарифата за глас.

    Коментиран от #58

  • 3 Последния Софиянец

    98 15 Отговор
    Пълни лъжи!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 choko

    86 29 Отговор
    1 ИТН
    2 БСП
    3 БНО
    4 ГРОБ-СДС
    5 ДБ
    6 ДПС
    7 ИМВ
    8 Шкембето

    Коментиран от #60

  • 6 Софиянеца

    95 12 Отговор
    Почнаха с манипулаците слугите на тиквите!

    Коментиран от #41

  • 7 Последния Софиянец

    50 12 Отговор
    Тия от Гугутка ядат просо от галещия кучета.Затова пеят за него.
  • 8 реалист

    78 15 Отговор
    Галъп излагате се. Кой ще гласува за Герб, та да е на първо място.?
    И циганите вече ги намразиха, а "войнството" вече се разпадна и то.

    Коментиран от #40

  • 9 гепарда

    29 53 Отговор
    Стига цензура, не може Славко да е толкова напред, вече се изложи дотатъчно :)

    Коментиран от #34

  • 10 Българка

    82 12 Отговор
    Много отрано започнаха платените прогнози! ГЕРБ няма да са първи!
  • 11 Анализатор

    66 12 Отговор
    Най-добрият вариант за България е второ служебно правителство на Президента Румен Радев.
    Единствено така може да се изчагърта простотията от властта....

    Коментиран от #29

  • 12 ще видим

    62 13 Отговор
    Сърце не им дава да сложат ГЕРБ втора политическа сила, но въпреки социологическите им манипулации кардливите ще са втори, че може и трети . Този път трудно ще си прокарат мъртвите души и купения вот.

    Коментиран от #21

  • 13 ПСР

    9 16 Отговор
    Със сигурност съм от тези %-ти.Дано да е така-числото е добро.
  • 14 Галъп

    54 8 Отговор
    Представителна извадка от 812 души. Смехория!!! Колко пачки взехте от нощното шкафче за скалъпеното проучване?
  • 15 Галъп лъжипутарниците!

    48 8 Отговор
    Пак яко надуват за ГЕРБ и ДПС!!!!
  • 16 БОЛШЕВИК

    41 11 Отговор
    Ей, тоя ГЕРБ вари го печи го, все го слагат на първо място. Сигурно Тиквата добре плаща на тия "социолози". Но ако наистина са първи, при изцяло машинно гласуване, това ще говори много зле за хората които са гласували за тия подли,долни,,гнусни и крадливи мутри.
  • 17 tate

    24 12 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Възможно е пич ,виж Тиквеника в кой район беше !! Всичките патладжани са в него те работят честно само един ден -този на изборите !! ЗАТОВА гласувайте масово народе и не гласувай за некви с по 2 -4% гласувай за реални , че още 12 години ще има Бостан с Тиква

    Коментиран от #33

  • 18 Галъп лъжипутарниците

    25 8 Отговор
    да публикуват цялото изследване,а не техните частични изводи!!!
  • 19 НКВД

    24 8 Отговор
    В Република България нац. телевии са обслужващ персонал на хунтата също и соц. агенции!
  • 20 Народе

    25 7 Отговор
    Излез и гласувай!!!
    Поне 70% трябва да гласуват.Така на практика ще се занули купеният вот на сиганите,,на гласуващите под строй от Турция,на измислените "патриоти"-Копейкин ,белата Златката,шкембето.
    Поне 70%!!!
  • 21 искам да искам

    7 11 Отговор

    До коментар #12 от "ще видим":

    И защо държите да сринете Президента? Давате ли си сметка, как се управлява без парламент , който да приема адекватни закони. Без промяна в законите не може да се направи нищо. Президента е с вързани ръце без парламент и подчерта , че силно се надява партиите да съставят правителство след изборити и да си поемат отговорността за управлението. Всичко друго е трупане на всички негативи на гърба на Радев , което ще го дръпне назад в президетските избори.

    Коментиран от #48

  • 22 Анонимен

    20 0 Отговор
    Галъп на 02 април 2021 седмица преди изборите :

    Данните показват, че коалицията ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила с 28.2%. Следват БСП с резултат от 20,8 на сто. Трета политическа сила, според прогнозата на "Галъп", е "Има такъв народ", а на четвърто място, с минимална разлика, избирателите класират ДПС.

    Коментиран от #28

  • 23 Галъп лъжипутарниците

    15 6 Отговор
    Абе как за 32 години никога никой не ме е потърсил за подобно изследване.Че аз от тотото спечелих няколко пъти четворка и много пъти тройки!Че то да спечеля от тотото по-вероятно от това да участвам в "изследване"!
  • 24 Галъп

    17 6 Отговор
    получиха твърде много поръчки и пари от предходното правителство, за да могат да предложат различно класиране:)))
  • 25 67778

    15 10 Отговор
    ИТН са първи - запомнете го. ГЕРБа 20 процента няма откъде да вземе вече
  • 26 Народе

    14 6 Отговор
    Излез и гласувай!!!
    Поне 70% трябва да гласуват.Така на практика ще се занули купеният вот на сиганите,,на гласуващите под строй от Турция,на измислените "патриоти"-Копейкин ,белата Златката,шкембето.
    Поне 70%!!!
  • 27 Doni Brasko

    21 10 Отговор
    Просто стъкмистика. ГЕРБ повече от15% няма как да имат.
  • 28 Тези

    9 6 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Даваха на Сидеров в денят на изборите 1,5%.А той събра -0,4%.
  • 29 искам да искам

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "Анализатор":

    А зaщo държитe дa cринeтe Прeзидeнтa? Дaвaтe ли cи cмeткa, кaк ce упрaвлявa бeз пaрлaмeнт , кoйтo дa приeмa aдeквaтни зaкoни. Бeз прoмянa в зaкoнитe нe мoжe дa ce нaпрaви нищo. Прeзидeнтa e c вързaни ръцe бeз пaрлaмeнт и пoдчeртa , чe cилнo ce нaдявa пaртиитe дa cъcтaвят прaвитeлcтвo cлeд избoрити и дa cи пoeмaт oтгoвoрнocттa зa упрaвлeниeтo. Вcичкo другo e трупaнe нa вcички нeгaтиви нa гърбa нa Рaдeв , кoeтo щe гo дръпнe нaзaд в прeзидeтcкитe избoри.
  • 30 Гражданин

    1 3 Отговор
    Търсят се, звънят си, събират се те бкп, а в герб по на различни възрасти, от 30 до 80,но кво си говорят и обсъждат??? Може и обратно в бсп, може и не. Работещи са, с големи парчетяки, както казват от селата. Късмет им пожелавам. Младо ми казва преди пандемията, добре че си отървахме от осемто панелки. Замълчах. Защо е нужно да учиш. Бензиностанции коли, гаражи и вие учихте и си похарчихте парите. От учене полза няма, бе го казал през 60те джелял на х. Х и да учиш и да не учиш шофьор и позна. Той изгонен от бг 1989 и днес в Истанбул бил най богатия бизнесмен, но си е сменил името, от махлата ми казаха. А юриста чел тонове. Късмет и така много калинки на бб днес са милионери.
  • 31 Гузен не гонен бяга!

    5 8 Отговор
    Още с първото изречение става ясно,че по-надолу се публикуват лъжливи данни!Типична 100%-а манипулация!Чрез първото изречение ГАЛЪП се застраховат от съдебно преследване за разпространение на ЛЪЖИ!
  • 32 Българка

    15 18 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Не възможно, защото четеш само този сайт. Нормалните хора са потресени от Мутри вън, Чалгари и гладни бесепари искат за 2 месеца да налапат колкото за 10 години Боко.

    Коментиран от #36, #37, #59

  • 33 12345

    14 9 Отговор

    До коментар #17 от "tate":

    Само не знам как ,, електората,, на Винету ще се оправи с машините.

    Коментиран от #39

  • 34 казвам ти

    7 16 Отговор

    До коментар #9 от "гепарда":

    ИТН ЩЕ спечели изборите.
  • 35 БЛАГОДАРЕНИЕ НА И.ТЪ.Н.

    5 8 Отговор
    ..В ПАРЛАМЕНТА ЖЪЛТАТА ТОРБИЧКА И ВАЛЕРМАРЕШКИ!⛲🐑🐀
  • 36 Чужденка

    7 9 Отговор

    До коментар #32 от "Българка":

    Ти да видиш, и значи си искат Тиквата за премиер.

    Коментиран от #50

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 асад

    5 8 Отговор
    тези тиняци от ново изплуваха - тиквата е първи ха ха ха
  • 39 tate

    6 6 Отговор

    До коментар #33 от "12345":

    Не ги подценявай патладжаните ,всичко им е ясно ,смарт фони,телевизори ,компютри !! Номера е че вече няма да снимат как са гласували с машината че всичко се вижда ако извади телефон ! А истината е масово гласуване ,не ми харесват много еле па ИТН и БКП /БСП , но ще трябват компромиси инак ТИКВИ И БОСТАН ФОРЕВЪР
  • 40 Аз бе

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "реалист":

    бе кой... Мислиш ли че ме интересуват другите отрепки?
  • 41 Свинчо

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянеца":

    Абе боклук в ден на изборите в 20 чс когато полови България няма да е гласувала ти и фатмака ли ще давате обяснение или ще се изпокриете като пиздюси .Тъпи червено тиквеници благодаря за вниманието

    Коментиран от #49

  • 42 Читател

    1 11 Отговор
    Не плачете на чужд гроб. Радев е умен и ще се оправи, но народа никога без връзки. Четох че ще го изтеглят в НАТО. Не съм фен на никога, но сме работили с техните. Може да са чешити, но са много умни. Перфектни в работата, стриктна, изпълнителна, чисти до болест и чистотста те влудява, могат психиатри да потвърдят, но лежеше в психодиспансера селската и от раз книжка за МПС. Заможни са, но с труда си и имаше един инженер.. Много хубава ракийка изкарвате и му носеше. Много бе умна. Рр не зная, но много сме на мнение, че е умен, но младите не искали умни, от тоя род... Простия си търси простакахихидпсима думата. Много са.
  • 43 РАШКО БОЙКОВ

    10 15 Отговор
    НАРОДА СИ ИСКА ГЕРБ ДА ГО УПРАВЛЯВА. ДРУГИТЕ С ПО 10% ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ И ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ИЗПОКАРАТ. НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ И ДА ИСКАТ ЩОТО СА ПЪЛНИ ДЕБИЛИ. ЕЛЕ ПА Я!
  • 44 Така

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    наречените "социолози" да депозират по 10 млн.€ срещу всяка своя прогноза. При разминаване от > 2.5 % сумата да не им се възстановява. Иначе е несериозно изобщо да се публикуват и четат.
  • 45 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 12 Отговор
    Гласуването ще е МАСОВО!!!Всеки ще иска да забие един пирон в ковчега на Гроб!!!
  • 46 Митьо

    7 6 Отговор
    Пищова! С Герб съм се родил! С ГЕРБ ще....! Пак започнаха внушенията и манипулациите! Много рано удряте с поръчките! Извадихас е пачките с по 500 Евро! Безсрамници!
  • 47 Сандо

    5 6 Отговор
    Стига сте спорили.Изборите ще спечели Херо!
  • 48 перничанин

    12 3 Отговор

    До коментар #21 от "искам да искам":

    Много си прав, фърчилото иска да е коректив, т.е. да трупа дивиденти, а негативите да са за Боко или Славчо ( да ме прощават другите, но нямат шанс). Проблема е, че появи ли се някоя силна личност за конкурент на фигуранта и тоя е аут.
  • 49 Умирай мъrho

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Свинчо":

    В тинята зарит!
  • 50 Българка

    5 5 Отговор

    До коментар #36 от "Чужденка":

    Какво чудно виждаш в това? Хората избират по-малкото зло.

    Коментиран от #55

  • 51 Демократична България - Пловдив

    1 7 Отговор
    Демократична България и зелените се обединиха не го забравяйте.. Имаме 2 повече гласове.. Няма го вече Боко да краде нашите гласове ние гоним 2,3място. Защо не и 1 во между 50, 70 мандата
  • 52 Цецо

    4 2 Отговор
    Кой би гласувал за ДБ?!

    Коментиран от #53

  • 53 Дядо вади ряпа

    2 6 Отговор

    До коментар #52 от "Цецо":

    Как кой? Десните хора умните искащи промяна.. Коятя само ДБ може да даде на България.. Всички партии са пропити с агенти на ДС освен Демократична България която Милев за България
  • 54 Два пъти предлагали на Себиле Ахмед Изет

    3 2 Отговор
    Два пъти предлагали на Себиле Ахмед Изет - блъсканата от лидера на НФСБ Валери Симеонов жена на границата, да заведе дело срещу него, но тя отказвала. Гарантирали й, че вицепремиерът ще бъде признат за виновен, ще бъде наказан с глоба за хулиганските си действия, а така също ще й плати обезщетение за претърпените неимуществени вреди.
    „Още на 26 март 2017 година, в деня на изборите, в село Чобанка й предложиха да й помогнат за жалба до прокуратурата. От Момчилград дори докараха адвокат, за да й обясни какво може да направи. Но и тя си знае добре правата, самият Симеонов го беше казал това по телевизията. Това лято пък, когато си дойде от Измир, пак повдигнахме темата и баба Себиле отново отказа. Каза „Аллах ще го накаже“ и беше категорична, че няма да се занимава с дело“, разказаха пред 24rodopi.com земляци на баба Себиле.
    Припомняме, че нападнатата от Валери Симеонов и хората му, които блокираха ГКПП „Капитан Андреево“, Себиле Изет гласува в 52-ра секция в момчилградското село Чобанка.
    „Ние, изселниците, сме добри граждани на България. Плащаме си данъците, обичаме родния си край. Гласувах моят роден край да остане спокойно място, да ни е хубаво на всички, които се връщаме тук“, заяви тогава баба Себиле.
    Пред адвоката, който пристигнал в Чобанка да я консултира пък отбелязала: „Аз съм родена в България, имам земи тук, паспортът ми е български. Той ми издърпа чантите и ги хвърли на земята, буташе ме. Не можех да повярвам, че един мъж се държи така с въз
  • 55 фалшив ник

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "Българка":

    Крадеш никове. Това с кражбите е характена черта на гербаджийските корумпета.
    Зад ника "българка" стои много по интелигентен човек и си личи.
  • 56 Деймос

    4 5 Отговор
    Около 20 -21 %
    1 ИТН
    1 БСП
    Около 15- 17 %
    3 ГЕРБ -СДС
    Около 12- 14 %
    4 ДБ
    4 ДПС
    Окло 7-8 %
    5 ИМВ
    Между 5- 7%
    6 Българска пролет
    6 Възраждане

    Коментиран от #63

  • 57 .......

    1 5 Отговор
    ЗАЩО СНИМКАТА Е РАЗМАЗАНА И ЗАЩО СПОРЕД МИСИРКАГОЛФ ГАЛЪП КЮЛЧЕ БЕКЪМА Е ПЪРВИ
  • 58 емииии

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    150 лв. за Г..Б Може и да се качи.
  • 59 Айде

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "Българка":

    пак герберски трол откраднал ник! Как пък няма един от тази партия с чест и достойнство? Герб стана символ на крадец, лъжец, отпадък!
  • 60 Боко

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "choko":

    ИТН
    ДБ
    БСП
    ГЕРБ
    ДПС
    ИМВ

    Коментиран от #64

  • 61 Това

    2 3 Отговор
    Раково образувание ГЕрП, трябва окончателно да бъде изрязано и изгорено като биологичен отпадък ,а главатаря му разследван от доблестен и смел прокурор, и всичките му престъпления и погроми над държава и бизнес осветени напълно.
  • 62 Асен

    3 1 Отговор
    Само да внимават да не гласуват за предатели и подлоги като ДБ и разни други смешни партии
  • 63 121212

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Деймос":

    толкова много чалгари ли има?
  • 64 Anonymous

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "Боко":

    Ти наистина ли вярваш че бсп е пред герб???
  • 65 един от многото

    3 1 Отговор
    Имам чувството , че анкетите и изследванията на Галъп се правят на галоп.
  • 66 Асен

    4 2 Отговор
    Резултатът на Демократична България е силно надценен, няма шанс да вземат повече от половината от посоченото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове