20 Май, 2021 08:55 3 594 38

Специалист обясни защо ваксинираните трябва да продължат да носят маска

  • аспарух илиев-
  • ваксина-
  • маски

Ваксините ще имат поне 12 месеца издръжливост, не се знае дали няма да се наложи след година друга доза, коментира д-р Илиев

Специалист обясни защо ваксинираните трябва да продължат да носят маска - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Смъртността в България е 4 пъти повече от тази в Германия. Това заяви пред БНТ завеждащият Лаборатория по инфекции на мозъка в Берн д-р Аспарух Илиев.

"Трябва да видим дали COVID няма да ни изненада в средата на лятото. Давам за пример Индия, която пламна. Бразилия също е едно голямо огнище, а не знаем какво става и в Африка", каза още той.

"Почти всички ваксини дават добри резултати срещу вариантите на вируса. В Индия ги ваксинират основно с "АстраЗенека" и техен препарат, които дават резултати и по-леко боледуване", допълни завеждащият Лаборатория по инфекции на мозъка в Берн.

"Ваксините ще имат поне 12 месеца издръжливост, не се знае дали няма да се наложи след година друга доза", коментира д-р Илиев.

"Ваксинираните, макар и да са до висока степен защитени, трябва да носят маска, защото още може да отпускат малко количество COVID", заяви медикът.

"Децата трябва да се ваксинират, защото не знаем какви са дългосрочните последици от коронавируса. Виждаме, че и тези, които са го прекарали леко, имат проблеми след това.Включително децата са едни инкубатори на вируси".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха сега

    90 3 Отговор
    Реалността е такава, че се опитват да те изкарат безотговорен(ИЗБОРА да не се ваксинираш), а точно тези който пласират ваксината искат от теб ПОДПИС, че ги освобождаваш от отговорност. Кой сега е безотговорен?
  • 2 Хахах

    67 7 Отговор
    Абе я кажете на вашия специалист да си набута маската у газот…
  • 3 Мдаааа

    71 3 Отговор
    Опитните зайчета с маски, е каква ваксина е това? Просто експеримент!
  • 4 Ахахах

    46 9 Отговор
    Този брутален дебил да се гръмне! Аз няма да нося маска заради другите! Ако нося маска мога да си съсипя дробовете от бактерии всякакви! Няма как да ми пука за някой антиваксър! Тъпанар! А и тази Христина е още по тъпа!
  • 5 провинциалист

    51 3 Отговор
    Д-р Илиев и семейството му ваксинирани ли са?
  • 6 Йосиффф

    41 2 Отговор
    НЕ В ШВЕЙЦАРИЯ АМИ И НА КОСМОСА ДА БЪДЕШ КОГАТО СИ ГЛУПАВ ТО Е ЗАВИНАГИ.
  • 7 Ваксиниран

    2 35 Отговор
    Връщането към нормалното е задължително! Трябва ли отново ЕС да ви дава акъл?! Мислех, че българите са умни, но явно остатъкът от племето в България е облъчени или тотално изтрещяло! Скоро ЕС ще излезе с позиция всички ваксинирани да не носят маски и тем подобни простотии. Нека неваксинираните сами се пазят и "буустват" с някакви бабиби дееетини, както блееше една тъпачка в офиса!

    Коментиран от #12

  • 8 Елементарно, Уотсън

    33 3 Отговор
    Над половината от познатите ми преболедуваха, без официален тест. Като се сметнат реалните болни смъртността май не е много по висока.
  • 9 Точно

    15 13 Отговор
    Така трябва, ваксини рани с маски, защото могат и заразяват също!!!!!!!
  • 10 сПас

    34 3 Отговор
    ПРОДАЛ СЕ ГАНЬО ЗА НЯКОЛКО ФРАНКА.ЧОВЕК КАТО ПОРАСЪЖДАВА ЛОГИЧЕСКИ РАЗБИРА ЧЕ ВСИКО ТОВА Е ГРУБА ИЗМАМА.

    Коментиран от #29

  • 11 Измислици

    26 2 Отговор
    Специалист по какво? Слуги гнусни чифутски!
  • 12 Извинявай

    24 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ваксиниран":

    Ти не си Ваксиниран, по скоро Терминиран. 😂
  • 13 мародер

    28 2 Отговор
    Боже, Боже не можете и да си представите каква огромна далавера се върти върху вашите гърбове! Избора е ваш и личен! Вие сте тези които вземате решение дали да се ваксинирате и с какво! Да му мислят татикатите балъци!
  • 14 К 1929

    9 1 Отговор
    Издухан АспАРух.
  • 15 mi6osp

    6 30 Отговор
    Правилното носене на маски се оказа най-сполучливото (след изолацията в къщи) решение за намаляване броя на новозаразените. Ваксините не гарантират, че няма да се заразим, гарантират в голяма степен, че болестта ще е в лека форма. Липсата на маска улеснява заразяването и разпространението на заразата.

    Коментиран от #18, #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Овчар

    45 4 Отговор
    Тестът за интелигентност, продължава за шилетата. Всичко върви повече от успешно. Шилетата се умножават в геометрична прогресия. Маскирани протопитеци карат автомобили в които се возят само те. На празна улица с видимост 300 метра, размятва крачоли, поредното маскирано шиле. Пред "зелените коридори" се редят изплашени шилета. Натискат си и искат от всички възможни ваксини. Въпреки, че не се чуват сирени на линейки, шилетата вярват, че в тоя момент се "мре яко". Шилето не познава никой, дето е боледувал от ковид, но е убедено, че там някъде си има милиарди болни. Телевизора на шилето работи нон-стоп и то с дистанционно в ръка, сменя канала, ако по него не говорят за ковид. Трескаво настиска копчетата с надеждата да намери потвърждение на собствените си страхове. Ако няма такъв канал, шилето забива поглед в телефончето. РАзмазва сополи по дисплея и търси ковида. Дори си е сложило маска, защото е чувало, че има вируси и за андроид...
    Мдаааа, добре се развиват нещата!

    Коментиран от #25, #26

  • 18 Плосък

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "mi6osp":

    А липсата на акъл и елементарна логика, как ти се отразяват?
    п.п.
    Що ли те питам, като виждам как са ти се отразили.
  • 19 111

    7 2 Отговор
    гадове платени, стига лъгахте бе!
  • 20 Един

    21 2 Отговор
    Смъртността е висока поради:
    1. Застаряващото население - ЕС засмука младите
    2. Здравната ни система "работи" отлично
    3. "Лекарите" ни са способни

    !ЧЕСТИТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ!
  • 21 Пророка !

    18 0 Отговор
    Който си е сложил ваксина,вече е роб на фарм.мафия.Ще ви боцкат докато сте живи с разни боклуци,които ще ви съсипят здравето и психиката.
  • 22 Буха ха

    5 0 Отговор
    Не е редно в рекламните клипове да преобладават жени с големи ци.ци
  • 23 любител

    4 1 Отговор
    питам кое е вярно че сме се справили най добре според професор боко тиквата крадеца или че имаме 4 пъти повече смъртни случаи защото и без това сме много голяма нация и кой е виновен.
  • 24 Псевдоним

    11 1 Отговор
    Аспарухчо дава акъл тук, но в Швейцария е по-тих от водата.
  • 25 Геро

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "Овчар":

    Чудесно сте описали характеристиката на "шилето". Имам позната, която напълно се покрива с описаната от Вас фобия!
  • 26 До Овчар

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Овчар":

    Великолепно! Няма да допълня дори една сричка.Аз ги определям като: УМРЕМ ОТ СТРАХ,ДА НЕ УМРЕМ!
  • 27 ВАКСИНА

    29 3 Отговор
    ВАКСИНАТА Е ЗА ДА НЕ БОЛЕДУВАШ ,А НЕ ПО ЛЕКО ДА БОЛЕДУВАШ ВИЕ ЧУВАТЕ ЛИ СЕ ВЕЧЕ КАКВИ ГИ ПЛЕЩИТЕ БЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КАКВИ ВАКСИНИ СА РНК?ТЕРОРИСТИ?ИНДИЯ ПЛАНМАЛА ЛЪЖА В ТЕЛЕГРАМА Е ПЪЛНО С ВИДЕА С ПРАЗНИ БОЛНИЦИ ОТ ИНДИЯ БРАЗЛСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ КАЗА НА НАРОДА ДА ХОДИ И СНИМАТ ПРАЗНИТЕ БОЛНИЦИ В БРАЗИЛИЯ ЛЪЖЦИ СЕКТАНТИ НА ГЛОБАЛИСТКО САТАНИСТКАТА СЕКТА АГЕНДА 2030 ВИ Е ЦЕЛТА ПРЕСТЪПНИЦИ.

    Коментиран от #31

  • 28 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "mi6osp":

    Човече, къде се изгуби бе? Тука се подвизават все бивши ,,кадри" от Б..ц.Не се хаби да им наливаш акъл
  • 29 Нико

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "сПас":

    Я си сподели логиката да се посмея малко
  • 30 dsсса

    13 1 Отговор
    "Смъртността в България е 4 пъти повече от тази в Германия. Това заяви пред БНТ завеждащият Лаборатория по инфекции на мозъка в Берн д-р Аспарух Илиев."

    А бе Илиев, а бе Аспарухчо, откъде си изсмукваш тези данни? Бате Бойко, (дори БОЙКО) много добре обясни, че се справяме най-добре от всички, ти на кой свят живееш?
  • 31 Майна

    23 1 Отговор

    До коментар #27 от "ВАКСИНА":

    Промениха ,,зелените,, паспорти, защото пишело ваксина, а това дето ти инжектират не е...ВАКСИНАТА Е ЛЕКАРСТВО, ТОВА, КОЕТО ИНЖЕКТИРАТ НА СТРАХЛИВЦИТЕ СА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ТЕРАПИИ И ТЕ ДОБРОВОЛНО УЧАСТВАТ В ТОЗИ ЕКСПЕРИМЕНТ...
  • 32 ха хахахаха

    12 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Ваксинираните, макар и да са до висока степен защитени, трябва да носят маска, защото още може да отпускат малко количество COVID", заяви медикът.
    Цитат: .." още може да отпускат малко количество COVID"
  • 33 Ботьо

    9 1 Отговор
    ДНЕС ИЗЛЕЗЕ ГОЛЯМА СТАТИЯ В ЗАЩИТА НА ЕВРЕИТЕ, И ВАКСИНИТЕ...............И ЦИГАНИТЕ ВЕЧЕ РАЗБРАХА, ЧЕ ЕВРЕИТЕ ИСКАТ ДА ЗАТРИЯТ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЧОВЕЦИТЕ, АМА ДА ИМА И ГОЛЯМ КЕЛЕПИР........................
  • 34 dfu

    12 1 Отговор
    "не се знае дали няма да се наложи след година друга доза, коментира д-р Илиев"

    Знае се докторе, даже ние, обикновените читатели го знаехме още като заговориха за ковид ваксини. А ако беше сметнал процентите за Индия, щеше да видиш, че са далеч по-добре от нас и други европейски държави, нищо по-страшно не става там, идийския ворОс е по-слаб от европейския, и много по-безобиден от българския вирОс. А маските не пазят от предаване на вируси, само помагат да не люеш другите и те да не те плюят. Вируса е в издишания въздух, който излиза спокойно през маската. :)
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гост

    12 0 Отговор
    Възрастно семейство се разболява и отиват на преглед в Болница, тамо им поставят диагноза Ковид19 и на мъжа двустранна пневмония; той отказва лечение в болницата и се пробира, където се излекува от пневмонията, жена му отказва да се прибере в къщи и се оставя на грижите на докторите, от които грижи след няколко дни почива и става поредната "жертва" на ковида, а не да 4Грижливите" доктори, които за година и половина са убили чрез отравяне с лекарства три четвърти от "починалите"от Ковид, по нареждане на Борисов, за да може Престъпника да получи пари от ЕС, а за всеки "естествено" умрял от Ковид, болниците получават няколко десетки хиляди лева!!!!!!!!!!!
  • 38 ЯАЭЭАЯЬ

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ваксинираните...още може да отпускат малко количество COVID".ТОЕСТ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове