20 Май, 2021 13:17 4 081 31

Кметът на Пловдив: Локалът на Околовръстното в София е по-голям, това ме обижда

  • здравко димитров-
  • околовръстно шосе-
  • пловдив-
  • околовръстен път

Здравко Димитров твърди, че е възмутен и от нелепо поставените мантинели на обновения обходен път под тепетата

Кметът на Пловдив: Локалът на Околовръстното в София е по-голям, това ме обижда - 1
Снимка: БГНЕС

"Прави са хората, не може човек, който няма образование за пътища да прави такива, или да не може да ги наблюдава как се правят". Това каза пред журналисти кметът на Пловдив Здравко Димитров по повод подписките, които се събират срещу поставените мантинели на Околовръстното шосе на града, предаде Радио "Фокус"- Пловдив.

"Наистина, това е писта, ако спука някой гума, няма как да я смени, трябва да излезе на 1-5 километра", каза Димитров. След това той посочи, че локалът на Околовръстното на София е по-голям от нашето Околовръстно. "Мен това ме обижда", каза кметът.

Широка обществена реакция се получи в Пловдив и региона заради мантинелите на Околовръстното шосе, което бе ремонтирано. В десетки населени места тече подписка срещу монтираните предпазни съоръжения при ремонта на трасето. Хората смятат, че пътят е много тесен и мантинелите допълнително ограничават възможностите за реакция при инцидент. След катастрофата по Великден, в която загинаха трима души, хората наричат участъка "коридор на смъртта".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоз

    49 3 Отговор
    дето вожда му ходи "на свиждане" пред портала на болницата и той от обидената страна !
  • 2 пенсионер

    54 6 Отговор
    Ами ти къде спа по това време? Като няма ефективен надзор може и на осевата линия да ти сложат мантинелата.

    Коментиран от #5, #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Просто човек

    33 2 Отговор
    С този физкултурника, дето си избрахте, ще четем такива "бисери"... Жалко за прекрасния град!
  • 5 БСП в канала

    4 22 Отговор

    До коментар #2 от "пенсионер":

    Кмета не е строителен надзор. Отговорни са тия които дават Акт 16.

    Коментиран от #7

  • 6 Избирател

    33 2 Отговор
    Аха, към кого е насочена критиката? Кой направи проекта? Кой го провери и завери? Беше ли представен за обсъждане обществено ? Къде са контролните органи. Какво е тяхното стъновище преди да започне строежа? Спестено ли е от безапасността? некомпететно ли е строено? Къде е било становището на общината? Кой я фирма е изпълнила проекта? Кой е възложил проекта? И още и още много въпроси....! Ясно е че парите пак са в чекмеджето на Борисов! А калпавата работа остава за пътуващите по този път данакоплатци!
  • 7 Мазньо

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "БСП в канала":

    Ми да видят кой ги е назначил тия,дето издават АКТ 16,и да им търсят отговорност!Иначе ще се ремонтира, ама пак с наши пари!

    Коментиран от #23

  • 8 Ахаа

    17 3 Отговор
    И твоето време идва като кмет на Пловдив! Ще отговаряш за всички кражби и далавери.Да ти видим и на теб имотното състояние(че всички кметове станахте милионери).
  • 9 адаша

    11 3 Отговор
    Некадърността е повсеместна. Преди 5-6 години чух , че тоя който отговаря за стиковането на светофарите в София, нямал шофьорска книжка.
  • 10 споко

    6 0 Отговор
    Фирмата за надзора ще плати разликата по преместването на мантинелите .
  • 11 123

    21 3 Отговор
    Този е от близкото облизкото обкръжение на Борисов! За това говори небивалици срещу служебното правителство!Той ще се мъчи да пречи колкото се може повече с изказвания или дейности!А пък е пълен некадърник! От както е кмет на Пловдив града е занемарен до неузнаваемост! Да му се направи проверка къде отиват разходите за общината!
  • 12 Бойко

    7 2 Отговор
    А-а-а! Кмете, не хапи ръката дето те храни!
  • 13 Хаха

    14 3 Отговор
    По тъпо говорящ кмет, пловдивчани не сме имали. IQ 60-65 му е макс. Гърневски му е конкуренция. Бо-бо-бо....

    Коментиран от #20, #27

  • 14 Aaaa

    18 2 Отговор
    Този защо се прави на луд? Като кмет и представител на управляващата хунта, целият проект и реализация е станал с негово одобрение, ама чак сега бил разбрал, че няма къде да се смени гума... Евтини постановки от селски вечеринки, разследване и съд заслужава...

    Коментиран от #22

  • 15 UYU EU

    5 3 Отговор
    По-важно е истината за тоя път , а не на кого е човек кмета.
  • 16 Майна

    12 1 Отговор
    Ами със зоологическата градина кво стана?
  • 17 Неграмотен кмет

    11 2 Отговор
    Няма ли кой да обясни на пишман кмета, е "локал" и "локално платно" са две коренно различни неща... Страшно смешно и жалко е да не знае, че "локал" е: "Голямо питейно и увеселително заведение". Ясно е, че го влекат локалите, а не локалните платна, ама да се ограмоти малко, за да не става за смях.
  • 18 Боко "pomagai"

    6 1 Отговор
    Широки шкафове, тесни пътища! Сещай се кметски!
  • 19 фаа а

    5 1 Отговор
    хметче скоро ще си подсъдим за престъпно бездеийствие и измама .ела си поправи игрището на ул пенчо славейков 22 че скоро вратите ще убият някого
  • 20 ж и е

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хаха":

    то не че тотьо е громотен
  • 21 Хххххх

    4 2 Отговор
    Партия ГРОБ работи за вас в Пловдив благодарение на Здравко Димитров (Зико). След протеста срещу себе си на 'Алепу', сега и протест срещу безобразията на ГЕРБ от ГЕРБ.
  • 22 БОКО КРАДЕЦА

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Aaaa":

    ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ БОЙКО , ТОЙ ПОСТРОИ ВСИЧКИ МАГИСТРАЛИ ГОТОВИ ЗА РЕМОНТ , БЕЗ ПОНЯТИЕ ДА ИМА КАКВО СЕ СТРОИ .................... ХОДЕШЕ ВЪЗХИЩАВАШЕ СЕ НА РАБОТНИЦИТЕ И ТЕ НА НЕГО , СНИМАШЕ СЕ И ПЕЧЕЛЕШЕ ИЗБОРИТЕ , НАКРАЯ И БЕЗ САКО ОСТАНА И ПАК СПЕЧЕЛИ , А БЪЛГАРИЯ НЯМА И МЕТЪР ИСТИНСКА МАГИСТРАЛА КОЯТО ДА НЕ Е В РЕМОНТ ! КМЕТОВЕТЕ МУ ДО ЕДИН СА ТЪПАЦИ ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ -- НЕГОВИ КОПИЯ !
  • 23 БСП в канала

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мазньо":

    Не, кой ги е назначил, а самите те да носят отговорност. Докато гоним шефа, а оставяме плъховете, така ще е.
  • 24 Радо

    5 0 Отговор
    Абсолютно е прав! Навсякъде в България, се проектират и строят пътища неправилно! Редно е да се одобряват проекти за пътища от специална институция, запозната с всички специфики! В противен случай, изграждаме нови пътища, със същите грешки като старите! Така проблема с катастрофите, никога няма да свърши!
  • 25 Роки

    2 0 Отговор
    Ок,а обърнали ли сте внимание пътя за Пазарджик колко е стеснен с мантинелите,преди ремонта щеше да кандидатства за писта на ф16,,но вече готов не прилича на себе си
  • 26 Роки

    3 0 Отговор
    Аз и да питам нещо конкретно по темата - кога ще се свържат двете части на околовръстния път?
  • 27 Оооо

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хаха":

    Ами предишният кмет - мамин Ванчо, колко си напълни гушата, че и тези на родата. Той да не беше по-умен? От СПТУ по автотранспорт, много умни кметове излизат!!!!! Изведнъж се оказа, че бил инженер!!!!!!
  • 28 Такива си избирате Пловдивчани!!

    0 0 Отговор
    Сменяйте с нови, по Грамотни и не корумпета!!! Сега Фандъкова е на ред, може дае поканите в Пловдив!!
  • 29 Jack Bauer

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "пенсионер":

    Това ми мирише пак на опит за оправдаване на убиеца който погуби трима на околовръстното. Спрете се с тези мантинели, поставени са по съответните стандарти за второкласната пътна мрежа. Това че някой си не може да управлява автомобил или го управлява пиян със 137 км по сред нощ, не означава че мантинелите са виновни за инцидентите.
  • 30 тиквенсониада

    0 0 Отговор
    Много прост човек е този кмет. И веднага запява друга песен , сякаш не е знаел , че така правят мантинелите и то точно неговите хора ! Типичен БОЙКОвец ! Скора ще излезе даже и на протест.....срещу сабе си !
  • 31 Майк Алън Патън

    0 0 Отговор
    Интресно ! А казват , че баскетбола бил спорт за мислещи и интелигентни хора ! Този човек сочи обратното !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове