Last news in Fakti

20 Май, 2021 19:25 1 964 18

Янаки Стоилов: Не става дума за реваншизъм, а да имаме ефективно правосъдие

  • янаки стоилов-
  • правосъдие-
  • мерки

Животът има друга динамика

Янаки Стоилов: Не става дума за реваншизъм, а да имаме ефективно правосъдие - 1

Предложих на Висшия съдебен съвет (ВСС) да изготви анализ за съдебната система, за да може обществото да разполага със солидни факти и да оформи своите позиции. Както стана ясно, ВСС одобри срок от три месеца за този анализ, което се очакваше. Търси се известно удължаване на сроковете, за да се притъпи тази острота на дебатите. Това сподели в студиото на "Лице в лице" по bTV служебният правосъден министър Янаки Стоилов.

Той допълни, че предвид така развилата се ситуация, ще поискат от ВСС да им предостави информация по най-важните въпроси, за да може министерството на правосъдието да извърши паралелен анализ, който по думите на Стоилов няма да претендира за изчерпателност, но ще бъде обективен.

Животът има друга динамика, дори в тази пандемия виждате колко хора си отидоха от вируса и някак да съществува друго измерение на времето в съдебната власт не приемам за нормално. Искаме да видим какво е състоянието на съдебната система, защото е крайно време да излезем на един нов път на стабилност, обясни министър Стоилов.

Той разкри, че предстоят проверки по дирекциите на министерството, като за целта вече е подписал необходимите документи и очаква в началото на следващия месец вече да има конкретни резултати.

Янаки Стоил отрече проверките да са реваншистки.

Ама какви реваншистки проверки?! Няма нито един уволнен служител. Ще настоявам да се работи качествено и срочно и не трябва да оставаме безучастни там, където има нарушения. Хроничните слабости, известни в публичното пространство, трябва да бъдат отстранявани, отбеляза още служебният министър на правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП КЪДЕ БЯХА КОГАТО

    28 7 Отговор
    ГЕРБ дадоха ТЕЦ- Варна На ДОГАН, за смешната сума 3500 лева?? След което му даваха по 50 милиона за студен резерв на ТЕЦ- Варна?? Народеее!?!?

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Майна

    31 5 Отговор
    Трябва да се повдигне обвинение и на Борисов и на Гешев! ВЪВ ВАС НИ Е НАДЕЖДАТА!
  • 3 Майна

    24 4 Отговор
    Разследване и обвинение и на Пеевски! Почвайте ги!
  • 4 Искат да мачкат народа

    18 3 Отговор
    Така са направени от ГЕРБ.
  • 5 Мери

    21 4 Отговор
    Работила съм като анализатор и най-отговорно мога да кажа, че няколко добре подготвени човека с информация, налична в компютърни програми, могат за месец да подготвят пълен и точен анализ. Ако има воля за това, разбира се.

    Коментиран от #10

  • 6 Конфискация

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "БСП КЪДЕ БЯХА КОГАТО":

    На всичко което има Доган - Крдеца
  • 7 Майна

    14 4 Отговор
    Използвайте тяхните методи с компромати и ги накарайте да се чистят ядни други. Стяхните методи по тяхната глава..Те исключително дребни душички и ще се самоизядат..
  • 8 Ковид умря от резултатите от изборите

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "БСП КЪДЕ БЯХА КОГАТО":

    Комунистическият ци😉ани😉 Ахмед Доган много лесно може да бъде премахнат като фактор от политиката с едно ново и обективно разследване на убийството на Ахмед Емин в неговите сараи.
  • 9 Майна

    6 1 Отговор
    Мале, извинявам се за правописа....,от бързане
  • 10 нннн

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Мери":

    Без да съм работил като анализатор, днес си го помислих . Дори месец е много. Нещо ни будалкат май... Но Яначко-юначко си знае работата. Тиха вода, ама дълбока!
  • 11 АМОН

    11 5 Отговор
    Активно правосъдие се прави не със статистики , а с превръщането на ЗАКОНА в действие , а не във врата в полето.

    ДПС и ГЕРБ създадоха такова правораздаване , което го е нямало и през турско.

    СВАЛЯНЕТО НА ИМУНИТЕТА НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ , И НОСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА ИМ И БЕЗДЕЙСТВЕЯТА ИМ БИ ВЪРНАЛО ДОВЕРИЕТО В ДЪРЖАВАТА.

    КОЛКО ДЕЛА СЕ ВОДЯТ ОТ ОЩЕТЕНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ В СТРАСБУРГ И КОЛКО СЪДИИ И ПРОКУРОРИ СА УВОЛНЕНИ ЗА НЕГОДНОТИ СИ ПОВЕДЕНИЕ ЗА КОЕТО ПЛАЩАМЕ НИЕ БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ?!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Г-н Стоилов,

    1 1 Отговор
    Мого мудно и плахо действате. Не сте за тая работа. Никакви обективни данни и анализи няма да получите от Бойковите ВСС и досегашните отговорни служители от министерството. Не се залъгвайте. Имате работа с добре организирана мутро-мафия. Нужна е повече смелост и ктегоричност.
  • 14 Истината2

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Вся още не е ясно кой ще се гръмна. Дали ще да е оня от Банкя.Той трябва най после на обясни коя е тая Мата Хари,дето му е сложила толкова пари в евро и кюлчета злато..ЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВА НА П ЪРВО МЯСТО ГОСПОДИН СТОИЛОВ.
  • 15 Истината2

    1 0 Отговор
    Защото не само аз искам истината за тази М.Х.Но и други хора го искат.Защото много хора изработват и мизерстват за сметка на това Чекмедже , пълно с евро и злато.Крадливите мутри са вече вън от властта.СЪД и затвор за Чекмеджан Банкяниски.
  • 16 Истината2

    0 0 Отговор
    Да са чете изнемогват
  • 17 Истината2

    1 0 Отговор
    Защото не само аз искам истината за тази М.Х.Но и други хора го искат.Защото много хора изработват и мизерстват за сметка на това Чекмедже , пълно с евро и злато.Крадливите мутри са вече вън от властта.СЪД и затвор за Чекмеджан Банкяниски.
  • 18 ПАРАЗИТ КАТБОКО

    0 0 Отговор
    КАТО ПЛЯМПАШ ЗА ЕФЕКТИВНО ПРАВОСЪДИЕ ВКАРАЙ ЕФЕКТИВНО В ЗАТВОРА СЪПАРТИЕЦА СИ БОЙКО ДРУГАРЮ ЯНАКИЕВ , ДВА МЕСЕЦА МАЙ ЩЕ ПРАЗНОСЛОВИШ ТАКА МИ СЕ СТРУВА ! ЦЯЛ ЖИВОТ ТАКА ПРАВИШ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове