Last news in Fakti

25 Май, 2021 05:35 2 389 17

ЦИК: Няма да се обсъжда никакво намаление на секциите в чужбина

  • избори-
  • секции-
  • чужбина-
  • цик

Такава стъпка не може да се предприеме преди да стане ясен броят на заявленията за гласуване в чужбина и за кои места са подадени те, заявиха от комисията

ЦИК: Няма да се обсъжда никакво намаление на секциите в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи по предложение на посолството ни във Великобритания да се разкрият по-малко изборни секции в местата, в които Централната избирателна комисия обяви прогнозни автоматични секции, предаде БНР.

Това са места, с гласували повече от 100 избиратели в предходните 5 години.

ЦИК обаче се обедини около становището, че няма да се обсъжда никакво намаление на секциите преди да стане ясен броят на заявленията за гласуване в чужбина и за кои места са подадени те.

Председателката на ЦИК Камелия Нейкова коментира:

„Това решение – броят секции, който е посочен и в решение 34, е само прогнозен. Това в никакъв случай не трябва да се възприема като окончателен брой, тъй като срокът за определяне на избирателните секции в тези места ще стане ясен не по-късно от 19 юни“.

ЦИК допълни списъка с местата за разкриване на прогнозни секции с Битоля, Санкт Петербург и столицата на Катар Доха, тъй като и там гласувалите в предходните 5 години са били повече от 100.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Guest

    13 24 Отговор
    Никъде в чужбина го няма това гласуване в други страни. Не сме чували германци или англичани да гласуват в България. Който иска да си пусне бюлетина, да си дойде в България, където са изборите, и да гласува. Харчат се постоянно едни пари за хора, на които не им дреме за страната (щом са отишли да живеят на друго място).

    Коментиран от #3

  • 2 Повече секции

    18 3 Отговор
    Кошмар за обединените бгпатридиоти
  • 3 Така е защото

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "The Guest":

    В цивилизованите страни може да гласуваш и по пощата. Затова не си виждал

    Коментиран от #4

  • 4 The Guest

    7 12 Отговор

    До коментар #3 от "Така е защото":

    Гласуването по пощата не е сериозно нещо. С нашите пощи колко време ще трябва да са изборите - 1 година?

    Коментиран от #5

  • 5 Има и интернет

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "The Guest":

    В 21 век сме

    Коментиран от #6

  • 6 The Guest

    8 16 Отговор

    До коментар #5 от "Има и интернет":

    И това е вариант, но принципа уседналост трябва да се има предвид. Ако си заминал преди 10 години някъде, все ти е тая за България, нали? Ами редно е ние, които живеем тук да си сърбаме попарата. Видяхме какво избраха "мозъците" изтекли в чужбина. Май са изтекли в канала. Идеята ми е, че не е редно някой, който е избрал да живее в чужбина, да гласува на избори в страна, за която не му дреме.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Какъв

    3 4 Отговор
    рев и тръшкане бе за това гласуване в чужбина. Неограничени секции и пр. Оказва се че секциите са само с 35 повече. А в Америка бяха открити за тези избори не разрешените 35,а 25 секции поради липса на желаещи.
  • 8 И 50 години да са минали

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "The Guest":

    Няма как да ти е все едно. Като държава сме длъжни да осигурим конституционното право на всеки гражданин да упражни правото си на глас, а дали той ще се възползва си е негов личен избор. Както виждаш дори и от уседналите половината не гласуват. Явно и на тях не им пука за България.
  • 9 висок

    4 0 Отговор
    В Доха гласуват повече българи отколкото в Масква!!!
  • 10 681

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "The Guest":

    Кой казва че не ми дреме?
  • 11 гражданин

    8 3 Отговор
    Патериците ВМРО и ГЕРБерастите квичат като уплаени прасета и не желаят българите зад граница да гласуват, упражнявайки правото си на вот, затова ще се сблъскат със суровата истина: ГЕРБ ще се борят да бъдат 2ра сила, а ВМРО и обединените патрЕоте остават под чертата да гледат презкрив макарон Парламента!

    Коментиран от #12

  • 12 Бойко в затвора

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "гражданин":

    Колко млоумен трябва да е човек,за да гласува за ГЕРБ? При тяхното управление държавата е; на първо място по бедност в ЕС,на първо място по корупция в ЕС,на първо място по смъртност в ЕС, на последно място по качество на живот в ЕС,на последно място по свобода на словото в ЕС!
  • 13 РадеВ

    1 0 Отговор
    Малоум,,,и и ли сте или нарочно се правите на такива. Ако ще в чужбина и 5 млн да гласуват, то те пак ще изберат само 6 депутата.
    Но по ми е интересно дали ще се сравняват отрязъци от машината с резултата, защото ако не, то жалбна ни майка.
  • 14 Току що пристигнах

    0 0 Отговор
    Саутхемптън е най-великият отбор в света.
  • 15 Тредстоун

    1 2 Отговор
    Това със секциите в чужбина е парлама за наивници , то и сега може да се откриват колкото си поискаш секции , имаше някакво ограничение в страни извън европейския съюз , които в някои от тях не се достигна и броя на разрешените защото нямаше желаещи. Сега след изборите юли месец , когато излязат резултатите на бройката гласували ще установим едно , двойно увеличение на гласовете от турция и запазване на гласовете от други държави. Не дълновидната политика на новите варвари ще доведе до засилване ролята на дпс , това е , другото е пунта мара другари
  • 16 Народът БГ

    1 1 Отговор
    Вие от ЦИК глухи ли сте или ма-лоу-мни?!73% от всички Българи имащи право на глас искат да гласуват с хартиени бюлетини.Не дискриминирайте конституционното право на Българите да избират как да гласуват!
  • 17 123

    0 0 Отговор
    Интересно ЦИК как ще заобиколи текстовете от Избирателният кодекс. С последните промени воже да се гласува само на територията на български консулства и посолства. По изключение може да се създават и на на други места изборни секции но изключенията са в алинеи които вече ги няма след поправките в кодекса.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове