Last news in Fakti

25 Май, 2021 10:17 3 420 25

Цял автобус с българи, идващи от чужбина, е под карантина

  • автобус-
  • българи-
  • карантина-
  • тестове

Пътниците от автобуса правят опит да се свържат с РЗИ – Благоевград два пъти – веднъж в 4 часа сутринта и след това следобед. Телефоните на Здравната служба били изключени

Цял автобус с българи, идващи от чужбина, е под карантина - 1

Пътници от цял автобус, връщащи се от Гърция, са били поставени под карантина, въпреки представените отрицателни тестове. Всички в автобуса имали тест за COVID- 19, направен в Гърция 24 часа преди пътуването. Когато стигнали до българската границата обаче, тестовете им не били зачетени, съобщи Нова ТВ.

„От месец фирмата превозвач работи по този начин. Това е първият такъв случай. Имахме отрицателни тестове, които представихме на РЗИ- Благоевград. Жената ни каза, че този тест е невалиден. Не ни обясни защо, не искаше и да се легитимира. Усложни ни това, че вчера беше почивен ден и не всички лаборатории работят”, разказа Йорданка Налбантова, която е сред пътниците в автобуса. Жената е стигнала до Стара Загора, където живее.

Пътниците от автобуса правят опит да се свържат с РЗИ – Благоевград два пъти – веднъж в 4 часа сутринта и след това следобед. Телефоните на Здравната служба били изключени. В автобуса имало двама пътника, които са си направили тест в друга лаборатория. Техните резултати са признати и те не са карантинирани.

„Мотивът на РЗИ- Благоевград е, че тестът не фигурирал в листата. Държанието им беше нечовешко. Наложи се да си направя още един тест, който отново е отрицателен. Изпратили сме мейли до РЗИ – Благоевград, за да отпадне карантината. Нямаме отговори засега. Звъняхме в РЗИ- Русе, РЗИ – София и РЗИ – Благоевград. Нямаме отговор от никого, държат ни в неведение”, сподели Нели Богданова – друга пътничка в автобуса.

Кореспондент на NOVA също опита да се свърже с РЗИ – Благоевград, но също безуспешно.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубава

    27 1 Отговор
    работа , ама българска !

    Коментиран от #8

  • 2 русенец

    35 0 Отговор
    РЗИ Благоевград да не са излезли в неплатен, че стана навик при държавните хрантутници да се крият когато трябва да отговарят на въпроси. Министърът защо не уволни всички в службата там, а останалите служби ще се сетят как се работи.

    Коментиран от #12

  • 3 Nik

    27 1 Отговор
    Не разбирам що за простотия е изискването за повторен ПСР тест в рамките на 24 часа от завръщането в България, след като преди това изискването за да влезеш в страната е да имаш отрицателен ПСР тест, направен в рамките на 24 часа преди влизане в България. Значи двойни разходи за оня що д у х а. До кога на всякъде всеки сам ще си определя правилата.

    Коментиран от #20

  • 4 Гост

    6 4 Отговор
    Списъкът с признатите тестове е публикуват от министъра на сайта на министерството - четете преди да пишете!

    Коментиран от #14, #18

  • 5 Абе хора не виждате ли че сега

    6 12 Отговор
    Не е момента да се ходи на гръция пък и на карантина да сте какво лошо има?стоиш си дома почиваш си зяпаш талавизор спиш си абе рахат и срещу тва негодувате
  • 6 Каишков

    23 1 Отговор
    Разбира се, че ще ви цакат! Как така ще ходите на море в чужда държава! Трябва на "наш"то море да ходите. Как иначе ще издеянат мафиотите по морето
  • 7 благо

    14 4 Отговор
    Гяурска работа ,винаги със злоба и с лошо към сънародника си.
  • 8 Нека да пиша

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хубава":

    Направо Булгаристанска работа .
  • 9 Българка

    24 0 Отговор
    Какво се чудим? Кухи , некомпетентни калинки са налазили всички държавни институции. А ние им плащаме заплатите. Време е за промяна
  • 10 Дидо

    17 0 Отговор
    Държавен чиновник да е човек сега! Чакаш си повишението на заплатата два пъти в годината, получаваш бонуси за това, че не работиш, не плащаш осигуровки , пенсионираш се на 55 години и т.н. И т.н......Време е за промяна на това безобразие!!!!
  • 11 Уволнение

    17 0 Отговор
    Каква е тая госпожа , която казва , че тестовете са невалидни , не посочва нито един аргумент и отказва дори да се легитимира ? Сигурна явно , че няма да я изхвърлят от държавната хранилка !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ахахаха

    8 0 Отговор
    Някой може ли да пробеа да се свърже с България Еър?! Тези дебили тимаджийски анулират полети и се крият, не вдигат за да не връшат пари а ваучери. На мейли въобще не отговарят
  • 14 Арменският поп

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Е! Кой да чете?!:) Въпросът е да се сее омраза срещу всичко и срещу всички! Ако, ги бяха "заковали" гърците и им искат повторен тест на кого щяха да се оплачат?!:)
  • 15 директорът

    9 0 Отговор
    на РЗИ-Благоевград, Калоян Калоянов, скри полицаите от Сандански, които празнуваха през февруари по време на пандемия. "Проверил", заведението не работело.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Калоян

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Федосий":

    Калоянов, директор на РЗИ - Благоевград си е още на мястото, а е гербаджийска креатура. Да не е в неплатен отпуск и той!
  • 18 и какво е

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    написано, бе, отворко "В България ще се влиза по три начина - с ваксинационен сертификат, отрицателен тест или с документ за преболедуване". Представили ли са отрицателен тест! Представили са! Друго?!
  • 19 Македончето

    4 1 Отговор
    Пустата му булгаристанска простотия...вече е нарицателна на Балканите.
  • 20 Хихата

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Nik":

    Да ти обясня логиката на тая простотия - лакомията. Тестовете, с които пътниците влизат в Б-я са правени в Гърция. Ама нашите лаборатории и те искат да лапат! Писиарчето върви по 130 лв./парчето, как да изпуснат такава печалба? Та вече лафа е не "търси жената", а "търси парата"!

    Коментиран от #22

  • 21 Иво

    4 0 Отговор
    Сега голяма част от държавния апарат на ръководни длъжности е в неплатен отпуск или “сериозно болен” в дългосрочни болнични!
  • 22 Лаборантка

    1 5 Отговор

    До коментар #20 от "Хихата":

    Не ги жали! Щом са имали пари за гръцкия, ще имат и за българския!:)
  • 23 Софиянец Бг.ком

    4 0 Отговор
    Адвокат, дело, съд за Рзи, това е начина.
  • 24 РЗИ Благоевград!!! Гербави чиновници!!!!

    3 0 Отговор
    Чиновника е Велик в тази Държава, той Е свещената Крава на ГЕРБ!! Избирателите на ГЕРБ, той си мисли, че е вечен и незаменим, че света е създаден за да има чиновници!! Буров е казал"" Няма по вредно нещо от Държавния чиновник, Алчен, мързелив и иска все още и още" Атанас Буров!!!
  • 25 Ало РЗИ Благоевград

    1 0 Отговор
    И вие ли се разболяхте бе въшльовци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове