Last news in Fakti

26 Май, 2021 07:31 2 013 24

Обсъждат новите цени на газа

  • цена-
  • газ

„Булгаргаз” иска увеличение от 13%

Обсъждат новите цени на газа - 1
Снимка: БГНЕС

Поскъпване на природния газ с близо 13% до 42,54 лв. за мегаватчас от 1 юни. Това искане на „Булгаргаз” ще обсъжда Комисията за енергийно и водно регулиране.

От компанията мотивират предложението си с европейските пазари, където имало повишение на цената. Ако поскъпването бъде одобрено, то цената почти ще се изравни с тази от март 2019 година. Тогава след споразумение с „Газпром”, цената на синьото гориво тръгна надолу. Окончателното решение ще стане ясно на 1 юни.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    18 3 Отговор
    На печелившите - честито

    Коментиран от #3

  • 2 бл.134 в Зап. парк

    16 3 Отговор
    Няма проблем - може и двойно. Ромите ще плащат!

    Коментиран от #4

  • 3 Мдааа

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Така е, миналиямесец с 16 процента, тоя 13, следващия 10, а от ноември с още 50 щото ще стане студено примерно.
  • 4 666

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "бл.134 в Зап. парк":

    Те ток плащат, сега и газта ако плащат, няма ли да се претоварят
  • 5 оня с коня

    22 6 Отговор
    Официалната версия за съществуването на това Правителство- Произведение на Радев е,че то може да направи Неща които Правителството на Борисов не правеше.Ето сега се явява и Сгоден случай да ДОКАЖЕ че работи за интересите на Народа и да Натисне надолу исканото Увеличение от Булгаргаз.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Така е

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    А дано, ама надали. А цените се определят и от руснаците. А предвид външната ни политика към тях, не сме в изгодна ценова позиция

    Коментиран от #13

  • 7 Я ми кажи

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Как точно трябва да "натисне" Булгаргаз? Ти постоянно оплюваш Радев,сега пък изведнъж се загрижи за "Народа" че и с главни букви си го напечатал.Ако не знаеш как,питай коня си за съвет..

    Коментиран от #14

  • 8 Това е цената

    3 6 Отговор
    На диверсификацията.
  • 9 Гост

    10 2 Отговор
    Честито! Даже с 20 ще го вдигнат. Ванката си е получил наградата и е готов. Този вирус защо подминава 75 годишни безценни кадри на управлението?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Варна

    17 3 Отговор
    А увеличение? - Що бе? - Диверсификация, добиваме си газ. Енергиен хъб... - Къде е селянина от Бънкя да ми се кара от джипката че съм неблагодарен?

    200 милиона печелехме от транзит на газ към Гърция и Турция за 15 млрд. куб.м. на година. - 12 за турците и 3 за гърците. Сега плащаме транзитни такси на турците за руският газ, а то гърците плащаме за разтоварището на Американски газ и им плащаме такса за пренос до българската граница.
    Мисля няма какво да говорим повече...
  • 12 Milaner

    2 0 Отговор
    Аха,лафа за зелника го знаем
  • 13 Milaner

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Събуди се.Договорите не са ден за ден, а на дългосрочна основа.Не става така, скимнало им на газпром днес ще продаваме по скъпо
  • 14 оня с коня

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Я ми кажи":

    Определено имаш много пропуски в Знанията си,но ще съм щастлив ако запълня поне един и ще ти обясня ПРОСТИЧКО как се натиска "Булгаргаз":Ами ЧРЕЗ КОМИСИЯТА за Водно и Енергийно регулиране,към която е и отправена Молбата Му!Ама не може ТАЯ Комисия да разпорежда на Булгаргаз?А след като Президента МОЖЕ да смени без да му мигне Окото Персонала на ЦИК,кво го бърка да смени и тоя на КЕВР?

    Коментиран от #21

  • 15 мъкаааа

    7 0 Отговор
    "Поскъпването на природния газ ще е с близо 13% до 42,54 лв. за мегаватчас от 1 юни." А "поскъпването" на пенсиите ще е само някакви си 5%,ама чак от 7-ми юли. Цели 8% скъпотия пак ще гонят бабетата и дядките. Ду....ъъъъ,таковата да им е яко! Щото също 13% ще е и поскъпването на тока.
  • 16 лупи

    5 7 Отговор
    А честито на протестърите! Нали искаха промяна-имат я!

    Коментиран от #23

  • 17 влък

    7 0 Отговор
    А оня послушко-шефа на КЕВР-ата кога ще го шутират оттам?
  • 18 завод

    6 0 Отговор
    Искаш да кажеш КОВР-ата ли?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Потребител

    6 0 Отговор
    Това е безочие! Мафия!
  • 21 Комисията за ВиЕР

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    не Може да разпорежда на "Булгаргаз".А и защо любимият ти Борисов досега не използва "ценните ви съвети",господин родолюбецо?! Или го чакаше да се срути ведно с гербаджийското Срутище,та да започнеш да поучаваш Р.Радев?! И да пишеш Народ с главна буква..

    Коментиран от #22

  • 22 оня с коня

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Комисията за ВиЕР":

    Глуповатият ти Инат започва да ме нерви- След като твърдиш че КЕВР не може да разпорежда на Булгаргаз относно Цените,ЗАЩО Той ще си прави труда да подава Молба до тая Комисия и няма да си прави каквото си Знае?Не разбирам и защо намесваш Борисов в случая нали такива като тебе Уточнихте че ББ е Лошият,Простият и Крадливият и обявихте че Радев и "Партиите на протеста" са новото Бъдеще на България?Затова и питам:С КАКВО Правителството на Президента е по-добро от предишното на ББ,след като Цените си вървят устремно нагоре?Е...,има разлика и то доста очевадна между двете правителства и тя е че При Борисов Еврофондовете регулярно влизаха в БГ,а сега СА СПРЕНИ.

    Коментиран от #24

  • 23 т-п трол гербав

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "лупи":

    То пък тиквоча ако беше на власт щото нямаше да пъскъпне газа! Нали вече сме диверсшфицирани, нали уж договори по-ниски цени с руснаците, щото ни бири журели яко... Няко да усети някакво намаление?
  • 24 т-п конь гербав

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Как да не намесваме тиквоча, който управляваше до вчера? Че и още неговите хора са в комисиите? Как да не вървят на горе цените, щом хората на тиквоча ги определят?! Фондове не са спряни, а ще има евентуално разследване за злоупотреби. Казвам евентуално, щото процент крадено се е връщал и към Брюкселските зелки, та не им е изгодно да се разследва на дълбоко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове