Last news in Fakti

28 Май, 2021 15:41 4 209 130

Нито един кредитополучател от ББР не се яви на среща с министър Кирил Петков

  • ббр-
  • кирил петков

Започваме да получаваме сигнали от малки предприятия, които не са имали достъп до кредити от ББР, заяви икономическият министър

Нито един кредитополучател от ББР не се яви на среща с министър Кирил Петков - 1
Снимка: Архив

На поканата за среща днес с икономическия министър Кирил Петков не се появи представител на нито една от фирмите с големи кредити от ББР. Шест от тях (без "Благоевград-БТ" АД и "Транспект" АД) изпратиха писмен отговор до министерството, в който съобщават, че плащат заемите си без забавяне, предаде Епицентър.бг.

Вчера на среща с министъра отказаха да дойдат и двама от тримата надзорници на банката, които след това бяха уволнени от Петков.

Тази сутрин министър Кирил Петков обяви, че трябва да се срещне с представители на едни от най-големите кредитополучатели на Българската банка за развитие. По план в срещата трябваше да участват ръководствата на осемте компании, получили кредити с размер над 60 млн. лв. от Българската банка за развитие - "Слънчев ден" АД, "Благоевград-БТ" АД, "Роудуей кънстракшън" АД, "Маркет инвестмънт"АД (собственикът на веригата магазини за техника "Техномаркет"), "Интернешънъл инвестмънтс" ЕАД, "Параходство БМФ" АД, "Транспект" АД, "Инса Ойл" ЕООД.

В крайна сметка за среща в министерството не се появи представител на нито една от фирмите, но шест от тях (без "Благоевград-БТ" АД и "Транспект" АД) изпратиха писмен отговор до министерството, в който съобщават, че плащат заемите си без забавяне.

"Получихме отговори на запитванията ни от 6 от 8-те големи кредитополучателя на ББР, каза на брифинг служебният министър на икономиката Кирил Петков. Двете компании, от които не получихме никакъв отговор, са "Благоевград БТ" и "Транспект" АД. От всички други получихме писмен отговор. Някои от тях се извиняват, че не могат да дойдат. Други обясняват какво е било целевото използване на техните кредити. Добрата новина е, че шестте фирми, казват, че си плащат заемите и няма забавяне. Много съм щастлив като принципал на ББР, че въпреки, че има големи критики към начина, по който банката е давала кредити на големи компании, вместо да следи стриктно малките и средни предприятия, поне на базата на тези писма първата индикация е, че парите, които са били използвани и дадените кредити в момента се обслужват без никакви проблеми. За мен остава въпросът това ли е най-доброто използване на единия милиард лева, които са държавни средства, добави той.

Не знаем обаче в никаква конкретика какви лихви се плащат. Надявам се, че в близките дни с одитния комитет ще знаем повече. Целта ми като принципал е банката да е работеща, банка за развитие. Истинската ми цел е тази банка да финансира иновативни предприятия, заяви Петков.

Започваме да получаваме интересни сигнали за малки предприятия, които не са имали достъп до кредити. Искам да се обърна към всички тях – ако имате въпроси и проблеми, свързани с кредитирането от ББР, министерството е отворено и ние ще искаме отговор от ББР за всеки един отказан кредит, който е целесъобразен. Молим за сигнали, за да насочим капитала на банката по най-правилния начин, посочи икономическият министър.

С промяна в устава повече от 5 млн. лева кредит няма да могат да се дават от ББР. Оттук нататък банката фокусира малки и средни предприятия, с лимит до 5 млн. лева. Министерството е отворено да прави проверки и да направи така, че банката да работи по-добре, обяви Кирил Петков.

Моята роля е да съм сигурен, че парите на данъкоплатците се използват по най-ефикасния начин, каза още Петков.

Този месец стана известно, че ББР е раздала кредити на обща стойност близо 1 млрд. лв. едва на осем дружества, вместо да финансира приоритетно малкия и средния бизнес. В четвъртък Кирил Петков дори съобщи, че общо 20 фирми са получили 1,8 милиарда лева или почти всички кредити, стигнали до частни клиенти.

„Защото аз не искам да се запозная на база документи, искам да чуя истинските управители на тези фирми, да ми кажат как се развива техният бизнес план, работи ли, как виждат връщането на тези пари и как тези дейности са увеличили конкурентоспособността на България, как тези дейности са увеличили иновативния потенциал на страната“, каза вчера министърът.

„Аз не съм тук, за да атакувам нечий бизнес план, по никакъв начин. Те, въпреки всичко, са клиенти на банката. Това, че в момента стратегията е разрешила този тип заеми, това е проблем не е задължително на крайните клиенти, това е проблем на управлението на банката, на надзора“.

Българската банка за развитие трябва да съществува, за да подпомага малки и средни предприятия, не за да дава по 100 млн. на работещи големи бизнеси. Надзорът трябва да е пазител на публичния интерес, но те не са единствени. Другите трябва да са министерството и правителството. Те са директно отговорни дали спазват закона, но реално принципалът – Министерството на икономиката е трябвало да се намеси много по-рано. Това каза пред Нова телевизия служебният министър на икономиката Кирил Петков.

„Ще има много повече ликвидност за малките и средните предприятия, но за да се случи това, трябва да съберем частния капитал в банките плюс помощта на държавата, като това ще влезе заедно в пазара, защото ако се разчита само на бюджета, няма да никакви заложени мерки след май месец”, каза още той и допълни, че идеята е одобрението да става страшно бързо, така че да не се бавим през административни процедури. „Ще използваме за част от новите мерки, които ще обявим, самите търговски банки, така че те да разпределят възможността за ликвидност до малките компании”, поясни служебният министър на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    82 10 Отговор
    Какви ви представители, те са заети сега да учат младежкото ГРОБ как да саботират изборите.

    Коментиран от #4

  • 2 серго

    110 9 Отговор
    Давай момче, мафията ГЕРБ трудно се премахва, смело напред!
  • 3 Гост

    81 10 Отговор
    Е защо това да е провал на служебния икономически министър, По-скоро с тази постъпка кредитополучателите потвърдиха съмненията към тях

    Коментиран от #30

  • 4 сара

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Излъчвайки доброта, а ще се карат големите.
  • 5 десар

    73 7 Отговор
    Всички очакват ареста на Тиквон, действайте!
  • 6 Беше

    52 5 Отговор
    явно като бял ден , че няма да се появят !
  • 7 КИРЧО СВИРЧО

    11 51 Отговор
    НЕ ГО БРЪСНАТ ЗА СЛИ...А
  • 8 ГЕРБ

    9 15 Отговор
    Червена баронеса. Сорт тиква от средния сезон, който узрява 100 дни след появата на първите издънки. Плодът е едър (до 10 кг), заоблен, с ясно изразени сегменти. Пулпът е вкусен, сочен и богат на витамини. Консумира се както прясно, така и печено.
  • 9 КИРЧО СВИРЧО

    10 46 Отговор
    ОТСВИРИХА ГО....МАЙ
  • 10 Взеха

    32 4 Отговор
    милионите и "чао" !
  • 11 гост

    37 5 Отговор
    Прасето не се явило - чака Коледа!
  • 12 РАДЕВ, КВО СТАВА

    12 44 Отговор
    ТИЯ БАРОВЦИ ТЕ ХВАНАХА ЗА....КАНАРЧЕ

    Коментиран от #35, #70

  • 13 ах ти

    49 6 Отговор
    наглите мутри ,зеха народните пари сега се правят на интересни ...ще поживеем и ще видим как скоро ген Янев ще изкомандва падни/стани и бегом до хоризонта мутри и обратно и как ще гледат късчето небе през решетките... мафиоти м ъс ни
  • 14 Последния Софиянец

    40 5 Отговор
    Рашков да прати еничарите да ги доведат с белезници.
  • 15 Слънчев ден

    16 3 Отговор
    е стара фирма на милиционери още от 90-те.
  • 16 Българка

    50 5 Отговор
    Чудна работа. Всичко в ББР е законно, отпуснатите почти милиард кредити на само 8 фирми са редовни, за развитие на бизнес, а никой и от получателите и двамата надзорници се крият! Защо? То е ясно!
  • 17 Дельо Хайдутин

    41 4 Отговор
    Сигурно са на съвещание в Банкя.
  • 18 гост

    42 5 Отговор
    искаме веднага арести за мутромафиотите ! не се предавай Петков ,народа е с теб!
  • 19 българка

    35 7 Отговор
    Нужни са промени в законите, за да се спре ограбването и сериозни наказания, за да се пресекат мераците на бандитите в бъдеще! Стига сме се лигавили с престъпниците!!!

    Коментиран от #33

  • 20 Техномаркет

    25 3 Отговор
    Само търговия ли ще развиваме в територията?
  • 21 !!!?

    10 39 Отговор
    Това момче може да е светило на икономическата мисъл, но в желанието да направи бързо червени точки пред военната хунта рискува да прегори и да загуби доверието на партньорите си от които зависи нашата икономика !!!?
  • 22 Мутра

    32 6 Отговор
    Пускайте качулките и който не идва ще бъде влачен
  • 23 СРАМ И ПОЗОР

    19 28 Отговор
    МОЖЕ ЛИ МИНИСТЪР ДА НЕ ЗНАЕ ЧЕ КРЕДИТИТЕ СЕ ОБСЛУЖВАТ РЕДОВНО И ЛИХВИТЕ СЕ ПЛАЩАТ РЕДОВНО....ЗА КАКВО Е СОБСТВЕНИК И ШЕФ НА ББР.....ЯВНО ГОЛЕМИТЕ КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ ГО ПРАЩАТ ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР
  • 24 Змей

    34 5 Отговор
    Мили момичета и момчета, особено онези, които бяха шутирани от топлите държавни столчета, още ли се надявате Буци да се върне на власт? Надежда всяка тука оставете! Дори и да спечели изборите, власт няма да види, щото в никакъв случай не може да направи пълно мнозинство, а останалите бягат от него като от прокажен! Силно се съмнявам дори последната му патерица, т.н. "патриоти" + Марешки, ако случайно влязат в парламента, ще го подпрат втори път, щото бая негативи обраха и ако имат поне малко мозък в тиквите си ще бягат от банкянския зайчар като дявол от тамян...
  • 25 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    29 8 Отговор
    ББР - касичката на ГЕРБ, ами как ще дойдат?
  • 26 ЦАРО

    27 5 Отговор
    В ТАЯ ДЪРЖАВА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ Е БИЛО ПУНТА МАРА ВЕРВАЙТЕ МИ
  • 27 КИРЧО СВИРЧО

    8 26 Отговор
    ХВАЛА НА ТАКИВА МИНИСТРИ......ТИЯ ШЕ НИ ЗАКОПАТ ОЩЕ.....
  • 28 !!!?

    8 23 Отговор
    Този министър с кого ще развива икономиката, като се ежи на най-мощните си бенефициенти и работодатели !!!?

    Коментиран от #34

  • 29 РАДЕВ, КВО СТАВА

    10 26 Отговор
    БАРОВЦИТЕ НЕ БРЪСНАТ МИНИСТЪРА ЗА НИЩО.....НАПРАВИХА ГО ЗА....СМЯХ

    Коментиран от #50

  • 30 Змей

    28 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    На такива да ти е драго да им пратиш НАП, икономическа полиция ГДБОП, ДАНС...Все ще има за какво!
  • 31 баба мара

    24 4 Отговор
    ВКАРАЙТЕ ГИ В БЕЛЯНЕ 2 И ВИКНЕТЕ НАРОДА ДА ГИ ЗАМЕРЯ С КАМЪНИ
  • 32 asd

    24 3 Отговор
    Да се явяват на среща...

    Ти нормален ли си бе? Прави кредитите предсрочно изискуеми!
    Да си търсят финансиране от търговските банки при пазарни нива на лихвата!
  • 33 КИРЧО СВИРЧО

    10 22 Отговор

    До коментар #19 от "българка":

    НЕ СЕ РАЗБРА КОЙ ОГРАБВА БАНКАТА....БАРОВЦИТЕ СИ ОБСЛУЖВАТ КРЕДИТИТЕ ПО ПРИЗНАНИЕ НА САМИЯ МИНИСТЪР....ТОЯ МАЙ Е ГОЛЕМ....СМЕШКО7676
  • 34 Ала Бала

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "!!!?":

    Ей, чуденка с питанка, знаеш ли какво е значението на думата "бенефициент"?
  • 35 айдук Кольо

    28 8 Отговор

    До коментар #12 от "РАДЕВ, КВО СТАВА":

    откога крадците и кредитните милионери се наричат баровци, баровец се казва на човек със собствени пари ,като Божков ,който скоро ще се върне и ще има доста наакани гащи ...страхувайте се

    Коментиран от #42

  • 36 информиран

    25 5 Отговор
    Пocлушнитe кaлинки мижитурки ГEРБeрacтки и нa шиши oт ББР близo 1,8 млрд(нaд 90% oт рecурcитe!) ca рaздaли eдвa нa 20тинa фирми!?! A мoжeшe бaрeм нa 10 000 миркo, мaлки и cрeдни прeдприятия и фирми дa ce рaздaдaти дa ги пoдпoмoгнaт в Пaндeмиятa- тoвa ca ФAКТИТE!!!
    Кредитополучателите са основно на олигарсите , поддържащи режима БорисОff-шиши !
    Пoрaди тaкивa oщe и пoдoбни бeзoбрaзия ГEРБ щe ce cгрoмoляcaт жecтoкo, a квaзи пaтрEoтитe ВМРO, Мaрeшки Дaлaвeри, Вoлeн щe пoрпaднaт извън бaриeрaтa и нямa дoри дa пoмиришaт Пaрлaмeнтa!
  • 37 БАЦЕ

    20 2 Отговор
    Дo 20.09.2019 г. 72% oт кaпитaлa нa Тeхнoмaркeт държи Блaгoeвгрaд БТ - тoвa e зaщoтo нe ca cвързaни лицa c Пeeвcки.
    Cъщaтa - Тeхнoмaркeт - зaвършвa 2018 г. нa 3 млн. зaгубa. Зa 2019 нe e публикувaлa oтчeт.
  • 38 !!!?

    9 15 Отговор
    Да викне Илчовски...той много обича да стой пред камерите !!!?

    Коментиран от #41

  • 39 Морето

    25 5 Отговор
    Изпокриха се като мишки. Един не извади доблест и топки да отиде на крака при министъра и да каже кое как е. Страх и гузна съвест. Обяснения в писма не вършат работа. Сигурно като са искали кредитите-пътека са направили до банката, а сега се спотайват и чакат бурята да отмине.
  • 40 Че кой

    11 25 Отговор
    е луд да му се върже на този!? Той да каже как е продал дяловете си във "Верита" ООД и "Майкъл Кирил" ООД,с деклариран приход 1.876 млн. лева , за скромната сума от 4500 лв!? Бил е собственик на 90% от дяловете и някак си на 05.05.2021 без да знае, че ще става парче-министър, решава да ги продаде на загуба!?
  • 41 asd

    16 6 Отговор

    До коментар #38 от "!!!?":

    Лай кухоглав геп-ераст! Лай още!

    Хахахахахаха
  • 42 НОВО ПЕТ

    6 16 Отговор

    До коментар #35 от "айдук Кольо":

    ДРУГАРЯТ БОЖКОВ, ОТ КОТИЛОТО НА МУТРИТЕ ПРЕЗ 90те ГОДИНИ И С КУФАРЧЕТАТА НА ЛУКАНОВ....КОГАТО СЕ СТРЕЛЯХА ЕДИН ДРУГ.........И ИМА ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ ПО ЦЕЛИЯТ НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС......

    Коментиран от #53

  • 43 ХаХаХа

    18 8 Отговор
    Познах че, никой няма да дойде, защото чакат БМБ да се върне на власт и теб Кириле, те вземат за мезе. Ако дай Боже, цялата власт мине в народа на 11.07, демек Гербаджийската колака съвкупно бъде низвергната, по-голямата част от въпросните кредитополучатели, ще спрат да обслужват задълженията си, фирмите ще се окажат отдавна прехвърлени на маолимотни граждани или със собственик друго юридическо лице в същото цветущо състояние, а следващия министър на икономиката ще получава поучения от лицето БМБ, че така е станало защото новите са съсипали всичко създадено от старите. Това е к.. капан, както се казва. А и да ти кажа, че са ибслужвани, кой го твърди? Кредитополучателите? Управителния съвет давал кредитите или Надзорниците дето вчера уволни? Ако на това се базират заключенията ти, да ти кажа НЕ Е ВЯРНО! На днешно време банките не предоговарят. Те просто отпускат нов кредит за обслужване на стария. Живи тарикати мога да ти посоча в няколко търговски банки. А кога стане дума за ББР и за баш тарикатите кредитоплучатели там….. даже не ми се мисли.
  • 44 КИРЧО СВИРЧО

    7 19 Отговор
    МЛАД И ЗЕЛЕН СИ....ИМА МНОГО ДА УЧИШ ОТ РЕАЛНОСТИТЕ БЪЛГАРСКИ....ТО САМО С ОБВИНЕНИЯ ПО МЕДИИТЕ НЕ СТАВА.....ТРЕБВА ДА ИМАШ И НЕЩО У ...ГЛАВАТА

    Коментиран от #49

  • 45 ТИЯ СЕ ПОДИГРАХА

    8 15 Отговор
    ПУБЛИЧНО С НОВАТА ВЛАСТ......
    ПРАТИХА Я В...ТРЕТА ГЛУХА
  • 46 Гост

    13 1 Отговор
    Министърът какво иска - да се курдисат при него пееФски, домуса, гергов и вълка ли?! Все представители на "малкия" и "среден" бизнес и "въобще" не са се обаждали на безкнижника да натисне еди кой си да се обади на ръководството и надзора на банката да отпуснат кредита!? Нали това знаят, това могат да му кажат, ако се явят, защото с друго не са наясно, така че очаквано не се явяват!
  • 47 pbdan

    9 2 Отговор
    Министре, едно предложение: Тия 20 фирми, които са взели 90% от парите на ББР да бъдат принудени да направят следното: Имат имущество с което да обезпечат кредит от някоя търговска банка, така че да теглят заем от нея с цел изплащане заема към ББР. Да им се даде някакъв срок в който да извършат тази рутинна операция и да върнат тия 1,8млрд. на ББР. Нали и без това лихвите в ББР били по-високи.
  • 48 Б.Х

    10 3 Отговор
    Министъра трябва да направи кредитите предсрочно изискуеми, и всички вкупом ще са на колене. Има право , принципал на банката е . Да видим после какъв вой ще настане
  • 49 ЕНП

    14 1 Отговор

    До коментар #44 от "КИРЧО СВИРЧО":

    Не луд тоя дето яде баницата, а Тиквата дето им я е дала !!!

    Коментиран от #51, #58

  • 50 С КАКВО

    11 4 Отговор

    До коментар #29 от "РАДЕВ, КВО СТАВА":

    го направиха за смях? С признанието, че няма какво да кажат на директните въпроси - вкл. и "Колко и на кого дадохте за да ви бъде отруснат този заем"? Следва ли, чи Борисов е направил за смях Народното събрание, като бягаше толкова бързо, че дажи и коляно усука/!/ от явяване пред него?

    Коментиран от #54

  • 51 луд

    8 0 Отговор

    До коментар #49 от "ЕНП":

    И той не е луд и той! Галаба няма и % за него или около него? Значииии, ние сме лудите, че ги търпяхме!
  • 52 БАЦЕ

    10 0 Отговор
    Нахалниците от "ТРАНСПЕКТ" АД - Юнион Ивкони и Груп - заявиха, че няма да отидат на среща с Министъра и не участват в комедийно шоу. Те получиха този заем, за да изкупят таралясниците на Юнион Ивкони и Груп и да си разделят милионите като изкупят дяловете. Има подрбно описани в Капитал.
    ББР дава заем от милиони на фирма "ТРАНСПЕКТ" АД, която е регистрирана през 2017 г. и същата година няма дейност.
    През 2018 г. има приход от хиляда лева и загуба от 377 хил. лева.
  • 53 Тази песен

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "НОВО ПЕТ":

    се изтърка... Хайде да прочетем някои окончателни решения на съответните съдилища по казусите "Божков" и обвиненията срещу него? А и да си спомним уникалната в историята на правото реплика на главния прокурор, че "Прокуратурата не се интересува от решенията на съда, вожно е да има сействие...". Та обвиненията срещу Божков преобладаващо са в графа "действия..."

    Коментиран от #55

  • 54 РАДЕВ, КВО СТАВА

    2 14 Отговор

    До коментар #50 от "С КАКВО":

    НЕ ВИЖДАМ НИЩО НЕЗАКОННО....ВЗЕТИ СА ГОЛЕМИ ЗАЕМИ, КОИТО СЕ ИЗПЛАЩАТ РЕДОВНО С ЛИХВИТЕ...КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА....ПАРИТЕ СЕ ВРЪЩАТ А ДЪРЖАВАТА СИ ГУШКА ЛИХВИТЕ.....ЯВНО МИНИСТЪРЧЕТО, СОБСТВЕНИК И УПРАВИТЕЛ НА ББР НЕ ЗНАЕ ЗА ТОВА......И ТИЯ ГО НАПРАВИХА ЗА СМЯХ....И РАДЕВ ПОКРАЙ НЕГО

    Коментиран от #56, #66

  • 55 НОВО ПЕТ

    3 7 Отговор

    До коментар #53 от "Тази песен":

    ЧАКАТ ГО ДА СЕ ВЪРНЕ И ДА ГО РАЗПИТАТ В СЪДА...КАТО Е НЕВИНЕН, ЧИИ ГО КРЕПИ В ДУБАЙ....
  • 56 Дръндьо

    4 2 Отговор

    До коментар #54 от "РАДЕВ, КВО СТАВА":

    То пък ти знаеш!

    Коментиран от #59

  • 57 Да се направи ревизия за взетите...

    10 1 Отговор
    Милиони!Дали са инвестирани в предприятията реално тези средства( за машини,технология,иновация,недвижимо имущество) или повечето са изнесени в офшорки в чужбина и са оставили по някакъв милион,само за обслужване на заема,докато се изнесат от държавата и фалират всичко до което са се докосвали.Трябва бърза ревизия и арест на злоупотребилите мафиоти и бандюги....Трябва БЪРЗО,БЪРЗО да се ДЕЙСТВА ,БЪРЗО!!
  • 58 НОВО ПЕТ

    2 13 Отговор

    До коментар #49 от "ЕНП":

    ХОРАТА СИ ВРЪЩАТ ЗАЕМА С ЛИХВИТЕ...КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА...ТАКА Е ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ....
  • 59 КИРЧО СВИРЧО

    3 13 Отговор

    До коментар #56 от "Дръндьо":

    БАРОВЦИТЕ СИ ОБСЛУЖВАТ КРЕДИТА...САМО МИНИСТЪРЧЕТО НЕ ЗНАЕ....ИЗБРАНО ОТ....РАДЕВ
  • 60 РАДЕВ, КВО СТАВА

    3 11 Отговор
    ТВОЙТЕ МИНИСТЪРЧЕТА ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ДЪНЯТ......САМО ПЛЮЯТ ПО МЕДИИТЕ И НИЩО СЪЩЕСТВЕНО....ДАЖЕ ХОТЕЛЪТ .НА АЛЕПО СЕ СТРОИ......РАДЕВ, КВО СТАВА

    Коментиран от #68

  • 61 Софиянецо

    11 2 Отговор
    БАНКАТА Е ПОДГОТВЯНА ДА ПОСЛЕДВА КТБ. Точка по въпроса.
  • 62 Канавал

    5 10 Отговор
    другарю министър, не се коси... ти толкова си можеш...
  • 63 мишо

    8 2 Отговор
    БРАВО НА ТОЗИ МИНИСТЪР ТАКА СЕ ПРАВИ ДАНО ДА ОСТАНЕ И СЛЕД ИЗБОРИТЕ
  • 64 Аз съм пак

    1 5 Отговор
    Братя от СИК и ВИС Тия мафиоти май не се шегуват !! Както е тръгнало нали разбирате?? Кой каквото е скътал там някое друго милиарди за черни дни да си взема куфарите и нали знаете накъде бяхме се уговори ли да тръгва!! За Хотелите не бъдете спокойни те са записани според инструкциите на доверени хора!!ей тия мафиоти протестиращите всяка вечер какво ни навлякаха на главите!!
  • 65 ХАРИ

    2 4 Отговор
    МИНИСТЪРА КАЗА ЧЕ БАНКАТА Е ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА МАЛКИЯТ И СРЕДЕН БИЗНЕС ЗАТОВА ГИ НЯМА ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ
  • 66 Хайде опитай

    9 2 Отговор

    До коментар #54 от "РАДЕВ, КВО СТАВА":

    да попиташ хиляди малки и средни фирми,дали твоята " теза" е правилна.Или ляляш на ангро.Лаф да става,и да си покажа негативно отношение към Президента.Тази сума представлява 90% от целия кредитен портфейл на банката.Простичко казано,че за останалите хиляди" балъци" са оставили трохи.Като са толкова " могъщи" защо не теглят от други банки.У нас ври от търговски банки.Със всякакви условия за кредитиране.Но там лихвата няма да бъде 3%,а доста повече.И обезпечението е доста сериозно.Груб пример,да теглиш кредит от 50бона,но срещу ипотека на жилището си,чиято пазарна цена е три -четири пъти по висока.Отделно високата лихва,такси за " подръжка и обработка" и още куп други " екстри",или през " свой човек" ББР да ти ги отпусне срещу нищожна лихва.Та не излизай с тази елементарна позиция.Радев бил виновен,че Министъра на финансите ( мъжко чедо) ги подпука по закон.Ами там са част от твоите внесени данъци.А ти им поддържаш бек - вокал.Вах ти дивите д,бб,или ,дето се наплодихте за десетина години.

    Коментиран от #74

  • 67 МИНА

    8 2 Отговор
    БРАВО НА МИНИСТЪР ПЕТКОВ ЗАЩИТНИК НА МАЛКИТЕ
  • 68 Алоо,

    8 1 Отговор

    До коментар #60 от "РАДЕВ, КВО СТАВА":

    " Грамотния" .Нерде Стамбул,нерде Ямбол?- по комшииски.Вероятно и мисленето ти ,е като писането. За " Алепо" е град в Сирия.Но ти си от герберската порода.Дали Пекин е въвВиетнам,или Алепу е Алепо,няма никакво значение.Важно е да ръсим мозък.Дали е шилешки,патешки - също е без значение.

    Коментиран от #73

  • 69 amon

    3 5 Отговор
    министърът на икономиката кирил петков попитал фирмите, взели заеми от стотици милиони от държавната банка:
    - кх, кх! абе момчета, вие плащате ли си вноските по заемите, бе?
    те му изпратили писмо, в което пишело: 'ами, да!'
    министърът казал: - ми ... добре!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ха ха ха

    2 5 Отговор
    Ами нормално е да не се явят на някаква наредена от някой си рекламна среща . Това опуленкото, пак му показаха комбинация за една ръка .
  • 72 Абе опуленото

    3 5 Отговор
    Ами на мистърчето толкова му стига въздуха под налягане . Жалка история е тая срещичка ...
  • 73 РАДЕВ, КВО СТАВА

    0 5 Отговор

    До коментар #68 от "Алоо,":

    ТВА НЕ Е ВАЖНО...ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЗА КВО СТАВА ДУМА....А СТРОИТЕЛСТВОРО ТАМ НА ХОТЕЛ Е ПОДИГРАВКА С ВЛАСТТА НА ДРУГАРЯ....РАДЕВ

    Коментиран от #80

  • 74 РАДЕВ, КВО СТАВА

    0 4 Отговор

    До коментар #66 от "Хайде опитай":

    КОМЕНТИРАМЕ ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ ТЕГЛИЛИ МИЛИОНИ ОТ ББР ПО ОНЯ СПИСЪК....ЗА ТОВА ГОВОРИ И КИРЧО СВИРЧО....КАТО ПОЧНЕ ЗА СРЕДНИТЕ И МАЛКИТЕ ФИРМИ....ЩЕ ГО ТЕСТВАТ ПАК...МИНИСТЪРЧЕТО
  • 75 Павел пенев

    7 1 Отговор
    Г-н Петков не виждате ли че тези алчни нахалници са получили големи кредити за да срутят ББР, с крайна цел да не ги връщат. Пеевски, Гаетански и Домусчиев са мошеници от голяма величина, а кредитния портфейл на банката е в размер на 500 милиона. Или казано накратко до тук ББР вече е обречена заради раздадени 2 милиарда на 20 субекта. Веднага започвайте процедура за предсрочно обявяване на изискуемост, което закона ви позволява.
  • 76 Сър Пичук

    2 6 Отговор
    Кое е по-добре - да се финансират 10 000 еднолични търговци с по 1-2 служителя или 8 големи фирми с хиляди служители всяка + десетки сателитни фирми около тях, които също хранят хора.
    Въпрос на сметки.
    Ако искат да се финансират само малки и средни бизнеси, да направят правилника на банката така, че да позволява само такива кредити.
    Случващото се в момента си е чиста саморазправа и овладдяване на банката от хора на Радев и стоящите зад него.

    Коментиран от #77

  • 77 наблюдаващ

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "Сър Пичук":

    Та той правилника е такъв, за малки и средни фирми! Едрият бизнес се финансира от търговските банки! В случая собствениците на държавата ни, са си присвоили и банката!

    Коментиран от #102

  • 78 БЕЗ ДЪРЖАВНИ БАНКИ

    0 2 Отговор
    ТОВА Е РЕШЕНИЕТО
  • 79 НОВО ПЕТ

    1 3 Отговор
    В САЩ И ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ Е ...ЧАСТЕН...ТЕ ЗА ТОВА СА НАЙ МОГЪЩИ

    Коментиран от #83

  • 80 наблюдаващ

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "РАДЕВ, КВО СТАВА":

    Подигравка е с хората и с родителите ти! Между другото, знаят ли, че вместо да учиш уроците, се занимаваш лъжи?

    Коментиран от #82

  • 81 РАДЕВ КВО СТАВА

    2 3 Отговор

    До коментар #70 от "Булаир Фружин":

    И АЗ ИСКАМ ДА СЪМ МИЗЕРНИК И ДЪРЖАВНАТА БАНКА ДА МИ ДАДЕ 150 000 000 ЛЕВА......ЩОМ БАРОВЦИТЕ СИ ОБСЛУЖВАТ КРЕДИТИТЕ СПОРЕД ......МИНИСТЪРЧЕТО............КАКЪВ Е...ПРОБЛЕМЪТ
  • 82 РАДЕВ НЕ ТАКА ДЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "наблюдаващ":

    ЗНАЯТ МОИТЕ РОДИТЕЛИ И МЕ...НАСЪРЧАВАТ........

    Коментиран от #84

  • 83 наблюдаващ

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "НОВО ПЕТ":

    Сащ е един въздух под налягане! Толкова трильони вътрешен дълг са натрупали, че сигурно 5 пъти трябва да са фалирали! Това безотчетно печатане на пари, вреди на целият свят! Но някой ден света, ще се осъзнае и това ще свърши!

    Коментиран от #87

  • 84 наблюдаващ

    3 1 Отговор

    До коментар #82 от "РАДЕВ НЕ ТАКА ДЕ":

    Това е много жалко! Да те насърчават да си без достойнство, е трагедия! Дано да няма други такива родители, да превръщат децата си в нищо!

    Коментиран от #86

  • 85 КИРЧО СВИРЧО

    1 4 Отговор
    ТВА МИНИСТЪРЧЕ НЕ Е ЛИ ПОИСКАЛО ДОКУМЕНТАЦИЯТА ЗА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С....КРЕДИТИТЕ...ЯВНО НЕ Е...И СИ ГОВОРИ ЕДНО КЪМ ГЬОТВЕРЕН....ДА СЕ ХАРЕСА НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ....
  • 86 РАДЕВ НЕ ТАКА БЕ

    1 4 Отговор

    До коментар #84 от "наблюдаващ":

    ЩО ДРУГАРИТЕ ВСЕ НАРЕЖДАТ ИЛИ ДАВАТ ПРЕПОРЪКИ КАК ДА ЖИВЕЕМ...ПРЕДИ ДА НАПИША СЛЕДВАЩИЯТ КОМЕНТАР, МОЖЕ ДА ТЕ ПИТАМ ДАЛИ...МОЖЕ
  • 87 САЩ НАЙ МОГЪЩИТЕ

    2 4 Отговор

    До коментар #83 от "наблюдаващ":

    ДРУГАРИТЕ ЧАКАТ 250 ГОДИНИ САЩ ДА ФАЛИРАТ...ЩЕ ЧАКАТ ПОНЕ ОЩЕ 250 ГОДИНИ....ЗА РАЗЛИКА ОТ СОЦА И СССР КОИТО ФАЛИРАХА ЗА 70 ГОДИНИ СОЦИАЛИЗЪМ

    Коментиран от #89, #93

  • 88 наблюдаващ

    4 0 Отговор
    Морала е задължение на родителите! Аз няма какво да те уча! А те щом те подкрепят, имате сериозен проблем от липсата на морал! Много жалко!

    Коментиран от #90

  • 89 наблюдаващ

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "САЩ НАЙ МОГЪЩИТЕ":

    Ами с глупости или без, те реално са фалирали! И да ти е мъчно, е факт!

    Коментиран от #91

  • 90 РАДЕВ НЕ ТАКА

    1 4 Отговор

    До коментар #88 от "наблюдаващ":

    ТО МОРАЛНИ МАЙ СА САМО ВЪЗГЛЕДИТЕ НА...ДРУГАРИТЕ ОТ БСП

    Коментиран от #92

  • 91 САЩ...НАЙ МОГЪЩИТЕ

    0 4 Отговор

    До коментар #89 от "наблюдаващ":

    ВЕРВАЙ СИ.....КАТО ГЛЕДАМ КОЛКО ХОРА ИСКА ДА ЖИВЕЯТ ВЪВ *ФАЛИРАЛИТЕ* ЩАТИ.........А НЕ В ПРОЦЪФТЯВАЩА....РУСИЯ

    Коментиран от #94

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 САЩ НАЙ-СМОТАНИТЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #87 от "САЩ НАЙ МОГЪЩИТЕ":

    Какви 250 години? САЩ до няколко години ще бъдат разградени като труп на умряла крава!

    Коментиран от #95

  • 94 наблюдаващ

    4 0 Отговор

    До коментар #91 от "САЩ...НАЙ МОГЪЩИТЕ":

    Е какво значение има кой иска в Русия или в Сащ към факта за задлъжнялостта на Сащ? Детски глупости ръсиш и се излагаш!

    Коментиран от #96

  • 95 Е ПО ПОЛЕКА

    1 2 Отговор

    До коментар #93 от "САЩ НАЙ-СМОТАНИТЕ":

    КАТО....СССР.... ЛИ
  • 96 САЩ...НАЙ МОГЪЩИТЕ

    0 2 Отговор

    До коментар #94 от "наблюдаващ":

    НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ....ЗА ТОВА СИ ИМА ПРАВИТЕЛСТВО В САЩ.....НО ХОРАТА ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ТАМ....И СТОЙЧКОВ ЖИВЕЕ ТАМ...И СИНЧЕТО НА...НИНОВА....И ДРУГИ....

    Коментиран от #99

  • 97 КИРЧО СВИРЧО

    1 3 Отговор
    НЕ РАЗБРАХ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА В ТАЯ БАНКА.....МНОГО ШУМ ЗА...НИЩО
  • 98 Кински

    4 0 Отговор
    Шишко срина КТБ ,сега ще срине и ББР .скоро ще има фалит .да го д... Т бедните
  • 99 наблюдаващ

    2 0 Отговор

    До коментар #96 от "САЩ...НАЙ МОГЪЩИТЕ":

    Не се интересуват децата! Те просто не разбират и ръсят глупости по детски!

    Коментиран от #100

  • 100 САЩ...НАЙ МОГЪЩИТЕ

    0 4 Отговор

    До коментар #99 от "наблюдаващ":

    ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА СЕ ИЗНАСЯТ ЗА САЩ, НЕ САМО ДЕЦА

    Коментиран от #104

  • 101 САЩ НАЙ-СМОТАНИТЕ

    2 0 Отговор
    Дишат праха на Китай
  • 102 Сър Пичук

    2 1 Отговор

    До коментар #77 от "наблюдаващ":

    Стига с тези клишета и опорни точки.
    Няма никакви нарушения при финансирането, нито на законите, нито на правилника, а само общи приказки, че банката била направена за малки и средни бизнеси.
    Всички вие, които защитавате овладяването на държавата от военната хунта на Радев, горчиво ще съжалявате.

    Коментиран от #103

  • 103 наблюдаващ

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "Сър Пичук":

    Чакай малко! Значи банката е създадена за подпомагане на малкият и среден бизнес, но видиш ли теб това не те кефи и тя автоматически преминава в клишета и опорни точки! После видиш ли, сме участвали в овладяването на държавата! Ами да те попитам! Ти държава ли имаш? Имаш ли правосъдие или назначен от Доган главен прокурор и обслужващ лични интереси?!! За мен няма държава без правосъдие! Та не ми се изрежда натам! Но къде ти е държавата човече, че да я усвоява някой? Може ли да се усвои, нещо дето го нямаш! Аз това го наричам отвоюване! Ако можех да приема поне малко, че имам държава, можеше и да се съглася с теб! Но нямам!

    Коментиран от #109

  • 104 наблюдаващ

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "САЩ...НАЙ МОГЪЩИТЕ":

    Бравооо! Ще папкаме бонбончета! Детска радост, розови бонбонки! 😂

    Коментиран от #105

  • 105 САЩ..НАЙ МОГЪЩИТЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #104 от "наблюдаващ":

    ПО ДОБРЕ БОНБОНКИ ОТКОЛКОТО РУСКИ КВАС

    Коментиран от #107

  • 106 КИРЧО СВИРЧО

    0 0 Отговор
    ИМА ВЕЧЕ И ВИЦОВЕ ЗА...КИРЧО....АМА ТЯХ ПО НАТАТЪК
  • 107 наблюдаващ

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "САЩ..НАЙ МОГЪЩИТЕ":

    Какви руснаци те преследват дете? Някакви комплекси ли имаш? Сащ са бог, Русия не знам кво си! Опомни се! Звучиш смешно и по детски!

    Коментиран от #108

  • 108 САЩ...НАЙ МОГЪЩИТЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #107 от "наблюдаващ":

    Я ПОЯВИ СЕ И МОЯТ ...ГУРУ
  • 109 Сър Пичук

    2 0 Отговор

    До коментар #103 от "наблюдаващ":

    Държавата не е само правосъдие и правосъдието не е само Главният прокурор. Говорейки за Главни прокури, пък искам да попитам какво правиха Главните прокурори преди Гешев - Цацаров, Филчев, Татарчев и т.н. Те с какво трябва да бъдат запомнени - със спорни действия или с бездействия. Аз помня времето и преди 1989г, помня и първите години след това и смея да твърдя, че сега имаме много повече държава отколкото през 90-те години на миналия век, когато "се наливаха основите" на днешните управления от БСП, ДПС и техни производни.
    Предлагам ти да погледнеш нещата от друга гледна точка. Всеобщо е мнението, че в България има олигарси и мафия. Гешев атакува някои представители на тези кръгове (за разлика от другите главни прокурори, които никой не закачаше). Съвсем логично е мафията и олигарсите, които са свързани с кръгове от бившата БКП и тайните служби, да не стоят и кротко да чакат да ги разбиват, а ще се опитат да се защитят. И те го правят. С парите и контактите си та ангажират партии, политици, журналисти, общественици, граждански сдружения, социолози, техни "спящи" хора в държавната администрация и навсякъде другаде. И те започват общ синхронизиран отпор срещу ГЕРБ и ББ, както и Главният прокурор, които водят атаките срещу тях. За краткия живот на парламента видяхме и опити за промяна на закони, които да ги измъкнат.
    Не е ли по-голично и достоверно, отколкото нелогичните и неподкрепени с нищо твърдения, които слушане от повече от година.

    Коментиран от #111

  • 110 ЧОБИ

    2 1 Отговор
    АМИ ТЕ ТИ ОТГОВОРИХА ЧЕ НЯМА ДА КОМЕТИРАТ СЕРИОЗНИ НЕЩА С КЛОУНИ НАЗНАЧЕНИ ОТ КРАДЛИВ ФАТМАК И ПОДКРЕПЯНИ ОТ КРЕСЛИВИ ЛУМПЕНИ
  • 111 наблюдаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "Сър Пичук":

    Ами за съжаление, не е по логично! Изглеждаш мислещ човек, а допускаш, да те заблудят в едни други медии, които не уважавам! С теб сме си писали под други никове! Та да поразсъждаваме!

    Съдебната система за мен е първото нещо, което показва имаш ли държава или не! Нямаш ли независимо, правосъдие, нямаш и държава за съжаление! Та аз не твърдя, че предишните ни главни Прокурори, са били независими! Но твърдя, че никой не е бил толкова зависим! Твърдя, че никой, не е бил толкова нагло избран! Твърдя, че никой, не е изпълнявал нечии поръчки като този!

    Та аз бих се съгласил с твоята логика за олигарсите, ако бях видял, да обвинят някой в прегрешение! Каквито разбира се имат в изобилие! Беше нужно само да ги по разработят няколко месеца! За съжаление, фактите друго показаха! Подкараха ги тези олигарси и започнаха едни бизнеси да изчезват, да се прехвърлят, да се препродават, да се запорират сметки и да изчезват пари и т.н.!

    Божков го сготвиха буквално за месец! Даже и толкова нямаше! Докато излезе подлогата Далавери Симеонов и подготви обществото с 5 приказки за лотариите и оня вече беше в Дубай! И нещата се развиха лавинообразно! Запори, на сметки, тарашене по имоти, съкровища и т.н.! Да не влизаме в подробности!

    Коментиран от #112

  • 112 наблюдаващ

    0 1 Отговор

    До коментар #111 от "наблюдаващ":

    Продължение:

    Резултата! Изпразнени сметки, включително и задължителния гаранционен фонд на лотарията! Кой къде и как, никой не знае! Но факт! Нима не можеше да покрият печалбата на спечелилите, ако се бяха развили честно нещата? Колко останаха излъгани? Колко народ остана без работа? Спрягат се цифри за 20 000 - 30 000 човека! Ами тези хора нямаха ли семейства? Нямат ли кредити и задължения? След фалита, няма и обезщетения! Кой ги ограби? Нима ако си прав и всичко е честно, ще се случи така? Навсякъде по света се случва да ококошарят, бизнесмен или олигарх или както искаш го наречи, но къде се случва да го грабят? В бяла държава, ще го съдят, но бизнесите, никой няма да затрива и да граби! После ако е виновен, ще си понесе последствията, ако е невинен, ще го пуснат! Та ако прибавим данъците, а те са много! Осигуровки на хората, ддс и т.н.! Със сигурност става въпрос за много милиони месечно, да влизат по малко в бюджета! Та питам те! Това стрували ти се нормално? И какъв е крайният резултат?

    Коментиран от #113

  • 113 наблюдаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "наблюдаващ":

    Продължение:

    Божков оневинен, защото вместо да е обвинен както трябва, някой на бързо трябваше да скалъпи обвинения! Изпразнени сметки! Някой със сигурност е станал по богат! От кражби!!! Ощетен бюджет със стотици милиони! Съсипани хиляди човешки съдби и ограбени! И това е от само един олигарх! Ами останалите? Ами хотели на Ветко със нови собственици? Бюджета на държавата в годишно измерение от всичките, със сигурност е в милиарди ощетен! И сега за капак, ще заведат дела и ще осъдят България със стотици милиони! И ще я осъдят! И вярвай ми, не защото са невинни, а защото някой е решил, да рекетира или да присвоява да граби, да краде и т.н.!

    Ами КТБ? Отново Гешев главно действащо лице! Колко милиарда ни струваше? Е извинявай! За какво говорим? И това са десетки милиарди щети, само от обира на едни олигарси! Ако държавата беше ги обвинила по нормален и честен начин и ако имаше да им конфискува имущества, тези пари щеше да са влезли в държавата, а не по джобовете на Доган и обкръжението му! И това е една малка част от всичко!

    Коментиран от #114

  • 114 наблюдаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "наблюдаващ":

    Продължение:

    Та съжалявам, но фактите не са в полза на твоята логика и на кафявите сайтове подчинени на Доган! Та къде е държавата? Имаш ли такава? Според мен Доган има! Аз нямам! Доган си има Данс! Правят му компромати! Такива като бате ти Бойко наджапали с двата крака в лай-на-та ги държи на къс повод! Откъде мислиш се появяват записи на чекмеджета, телефонни разговори и така нататък! Просто се предупреждават определени хора, ако са тръгнали да кривнат от "правият" път! И като знаят, че човека си има и главен Прокурор и слушат без да се противят! Това е действителността, колкото и да е жалка!

    Та излишно е да ти пиша повече! Не си глупав! Та няма как да се съглася с теб, за логика, която не е подкрепена от фактите! Иначе държава никога не сме имали! 90-те години нямахме и мутрите си правеха каквото искат! И сега нямаме, но вече мутрите не са с бухалки, а със силовите институции на държавата! Идват ти НАП, Мвр, Нсбоп, данс, манс и каквото се сетиш и те оправят за норматив! Тия какви са? Олигарха печели от сделки с държавно покровителство, а тези освен това, обират и олигарсите! Та имаме нова порода! Надградени и ъпдейтнати олигарси! Ония свършват мръсната работа и тия после наготово прибират всичко! И народа плаща сметката!

    Коментиран от #115

  • 115 Сър Пичук

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "наблюдаващ":

    Колкото и да ти е чудно, ние не си противоречим, а пишем за едно и също - един главен прокурор гони едни олигарси и те скачат върху него и властта, която е зад него, нали.
    Само подбудите са различни. Не са идеалистични, чисти и в полза на хората, а мръсни и за преразпределение на бизнеса - от един клон на мафията - в друг.
    Смяташ ли, че със смяната на ГЕРБ и Гешев нещата ще се оправят.
    Ако покрива ти тече, дали ще събираш водата в кофа, варел или леген, това няма да спре теча. Трябва да оправиш покрива и точно това е проблема у нас - никой не иска да отстрани главната причина за проблемите, а всеки драпа до властта с тайната надежда на се възползва от слабостите на системата, която е изграждана от 30г именно по този начин, за да позволи определени хора да я контролират. Просто ББ я овладя бързо и я завъртя в своя полза, което вбеси всичките му противници. Един клон на мафията накара системата да работи за него 12г и другите клонове на мафията се обединиха срещу него.
    Ако някой иска да смени системата, той няма да слага в екипа си хора, които са били ключови за изграждането и - като например Янаки Стоилов и Б. Рашков. Няма да се опира на партията, която е създала този контролиран хаос - БСП, което виждаме в служебния кабинет на Радев.
    В систамата е вградена възможността за едноличната власт, която ББ имаше законно, вграден е политическият и компроматният контрол над съдебната власт и подобно на борческите бригади от едно време, които се използваха за
  • 116 Сър Пичук

    0 0 Отговор
    В систамата е вградена възможността за едноличната власт, която ББ имаше законно, вграден е политическият и компроматният контрол над съдебната власт и подобно на борческите бригади от едно време, които се използваха за "важни задачи", а в останалото време бяха пуснати да се самоизхранват от обикновени хора и бизнеси, сега същото е и със съдебната власт - прощава и се корупцията на всякакви нива само и само да е "на линия" за "важните" задачи.
    Така, че за съдебната власт си прав и напълно се съгласявам, както и с всичко останало. Единствено имам резерви с връщането на "държавата". Не драги няма какво да се връща. Държавата просто трябва да се изгради отново, но това иска нова Конституция, нови закони, пълно "преораване" на съд прокуратура, полиция, армия. Което не виждаме и няма да видим нито от сегашните, нито от следващия парламент.
  • 117 Сър Пичук

    0 0 Отговор
    Партиите у нас са вождистки и вожда на спечелилата изборите партия става Министър-Председател, с което оглавява Изпълнителната власт. Същият този вожд командва и парламентарната група, която гласува под строй когато трябва. По този начин същият вожд вече еднолично контролира и Законодателната власт. С начина за избор на ВСС, а оттам и на Главен прокурор същият този вожд не особено трудно влияе и на съдебната власт. По този начин един вожд съвсем законно управлява уж независимите 3 власти. Дали ще е сам или с патерица или съучастник, това е подробност.
    Това е заложено в Конституцията докато не се промени, трите власти няма никога да са независими и порочният модел на ББ ще продължи да се самовъзпроизвежда. Затова, за да стане съдебната система истински независима и работеща, тя трябва да се освободи от политическото влияние, а после и от корупцията и зависимостта на различни магистрати от компромати. Чак тогава, при работеща съдебна система може да се говори за изграждане на модерна, правова държава.
    За съжаление не се виждат никакви наченки дори на идеи за действия в тази насока. Всичко се върти в смяна на някакви процедури и правила, както и на политически фигури тук и там, което по същество не променя нищо.
    Сигурно си забелязал, че всичко се върти само около ББ, ГЕРБ и последните 10-12г, което недвусмислено показва, че никой не иска да промени нищо, а разните декларации за връщане на държават, парламентаризма и бла-бла са само прах в очите на тъл

    Коментиран от #118

  • 118 наблюдаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Сър Пичук":

    В крайната цел, определено не си противоречим! 😃 Но пътя до там и логиката ни се разминават! За теб Радев обслужва БСП! А за мен не е така! БСП е част от всичко което ти описах! Ще ти дам няколко факта, за да разбереш, какво имам предвид! Но има доста!
    При застъпването на Радев на Президентският пост, трябваше веднага да направи служебно правителство! Да но туко що застъпил, беше като в не брано лозе! И БСП му подреди кабинет! Кабинет, който напълно обслужи статуквото на ДПС и Герб и не направи нищо за по честни избори! Визирам купеният вот, изборни списъци подмяна и подправки и всички останали екстри! И въпреки множеството сигнали и журналистически разследвания, всичко си мина по старому! Просто БСП си обслужи статуквото, на гърба на Радев! Сега ако се вгледаш внимателно, от тогава и отношенията му с Нинова започнаха да изстудяват! Спомни си по предишният парламент по време на протестите! БСП се правеха на великата опозиция и подкрепящи протеста и казаха, че няма да се регистрират в парламента, за да няма кворум! До тук добре и така вървеше! Обаче имаше 2-3 важни гласувания, които обслужваха герб и дпс! И как точно за тях, кворум имаше? Звучи ли ти логично? За мен БСП си е под пълен контрол на ДПС! В този парламент, също се видя единодушие! Сега ако се загледаш, Радев се отдалечи от БСП! Може те да са го предложили за Президент, но отношенията им изстинаха! Радев просто ги отряза!

    Коментиран от #119

  • 119 наблюдаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "наблюдаващ":

    Виж, че и БСП не застанаха зад него, като обяви, че ще се кандидатира за втори мандат! После с половин уста ужким, щели да го подкрепят! Смънкаха уж, че са водили някакви разговори, но бяха доста изненадани и разочаровани! Та аз смея да твърдя, с много голяма вероятност за мен, че там връзката прекъсна! Дори съм почти убеден, че Радев гласува на изборите не за БСП а за ИТН! Гледах го няколко пъти и превърташе страницата два пъти! Отделно, се вижда изключително единомислие и действия с ИТН! За мен Радев отлюспи БСП и е с ИТН! Може и да бъркам, но според мен, много малко вероятно! Просто фактите това показват! Олигарсите е чиста опорка на медите на ДПС и техните сателити, защото именно Доган ги разграби чрез Пеевски! Или не са плащали вноски или са нарушили правила на кръга или нещо друго, но кой избяга, кой в ареста и навсякъде се тръгва от Пеевски и личният им Прокурор Гешев! Ако се загледаш в жълтите и в Догановите медии, има пълно единодушие и главните опорки са за Радев и Слави! Като сега разбира се е Радев! Слави не е на дневен ред! Ръсят се всевъзможни глупости и лъжи, което показва, че нямат контрол върху тях! Да България и триото плюеха с тролове преди изборите яко по Слави и ИТН! После по времето на парламента замлъкнаха! Случват се доста динамични неща! Такава ситуация, досега не е имало! Странното е как обаче за Доган всичко се забравя и той стои отстрани и почти не се споменава! Това му е запазена марка! БСП по времето на Станишев, заедно с НДСВ

    Коментиран от #120

  • 120 наблюдаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "наблюдаващ":

    БСП по времето на Станишев, заедно с НДСВ го обслужваха, после изядоха целият негатив, а НДСВ и изчезнаха! Сега се случва същата работа! Герб го обслужваха отвсякъде последният мандат и сега те ще изядат целият негатив, та и за по следващите избори, може да последват съдбата на НДСВ! А Доган пак сух!
    Иначе съм съгласен, че трябва да изградим държавата наново! Но как да стане, като друг я контролира! Трябва всичко да сринем и да му отрежем всички пипала, за да си върнем контрола! И това може да стане само от хора, които не са били в политиката, за да нямат контрол над тях с компромати! От стари муцуни, няма да стане! За това, аз съм фен на ИТН! Единствено те са новите и единствено към тях се показва страх от медиите на Доган! Да партия с вожд, както казваш! Но той няма да става министър Председател, което няма да повтори сегашните модели! Според мен те имат подготвено правителство от чисто нови хора, но няма да го обявят преди да приемат мандат! Защото, ще се излее страшна помия и опорочаване от медиите на Доган! И за мен тактически, това е правилен ход! Аз не виждам друг шанс!

    Коментиран от #121

  • 121 наблюдаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "наблюдаващ":

    Кой? БСП, контролирани от ДПС и продължаване на 30 годишният ни модел! Герб? Пълно обслужване на ДПС, лъжи и измами! ДБ? Обслужване на другият кръг на Прокопиев! Да заменя един кръг, с друг? Мерси! Трябва да съм идиот! ДПС, пълен абсурд! Все пак това е главният тумор за рязане! Божков? Крадец и лъжец и не знаеш в кой момент на кой ще те изтъргува! Триото? Не мерси! Борба за власт и кокал! Няма друг! Единствено на ИТН, мога да разчитам да срине всичко и да тръгнем да градим нещо! Затова, аз съм привърженик на тоталното разрушаване на всичко! Така и така, няма нищо полезно за запазване! Просто всичко е опорочено и нищо не работи!
  • 122 Жоро

    0 0 Отговор
    Прав е парите не са на данъкоплатците както и правителството което ги е дало не е на народа а на богатите грабители на народа които го принудиха да кара с запалени фарове през лятото!
  • 123 Сър Пичук

    1 0 Отговор
    Ще се върна назад.
    Още от началото на 80-те години на миналия век е ясно, че социализмът в този му вид е утопия и започва подготовката на елитите за времето след него. В България този процес се проведе в няколко насоки:
    - верни хора бяха вкарани да учат полезни за бъдещите им роли специалности - финанси, икономика, външна търговия, социология, философия. За някои от тях това беше втора специалност след школата на МВР или образование от СССР.
    - други верни хора бяха изпратени да учат и работят на Запад и оставени там да се внедряват в бизнеси и институции, откъдето да подкрепят бъдещия бизнес-елит и политика на България.
    - Беше издаден Указ 56 за частната дейност и докато на обикновените хора се обясняваше как могат да отварят частни кръчмички и баничарници, определени хора отвориха тухомълком банка и започнаха да овладяват икономиката на България.
    Когато беше извършен преврата през 1989г определени кръгове от бившата номенклатура вече бяха готови да овладеят икономически България и съответни хора бяха назначени за банкери, бизнесмени, олигарси и т.н. За да могат да управляват държавата и да създават нужните им закони тези кръгове имаха нужда от политическо представителство и тогава БКП стана БСП, а ДС си създадоха ДПС. Бяха създадени и разни патерици, марионетни партийки за имитация на плурализъм и т.н. БСП и ДС си създадоха ВИС, СИК и някои други, на които прехвърлиха нелегалните канали за търговия с произведения на изкуството, дрога и оръжие. Ос
  • 124 Сър Пичук

    0 0 Отговор
    Продължение от 123:
    Освен това ги използваха и като бухалки срещу някои, помислили си, че могат да развиват истински бизнес.
    Така се създаде дълбоката държава, контролирана от мафията, която управлява и днес. Няма защо да се лъжем, тази дълбока държава се управлява от хора с огромни ресурси, огромно количество информация и свързани с подобни структури в други държави. Партиите и техните лидери като Станишев, Нинова, Доган, Борисов, Сидеров, С2 и т.н. са обикновени марионетки. Проблемът както в бизнеса, така и в политиката е, че някои започват да си вярват, че са голямата работа или не тропат по правилата и тогава съответните бизнесмени биват отстреляни, а политиците изпращани в девета глуха или на политическото бунище.
    Тази държава не може да бъде пипната в този и вид. Навремето СДС бяха много по-голяма сила отколкото днес са ИТН и задкулисието не беше толкова силно нито икономически, нито политически и пак не успяха да направят нищо. Някои от техните лидери бяха сплашени, други купени, трети компрометирани и т.н., а структурите им овладдени от подставени лица и накрая движението беше размито, разпокъсано и маргинализирано, а И. Костов довърши разбойническата приватизация. В този смисъл ИТН не могат да са никаква алтернатива и дори да им бъде позволено да управляват, това ще бъде само поредната дъвка за народа докато се разочарова от тях и потърси поредния спасител, който разбира се, ще им бъде доставен.
  • 125 Сър Пичук

    0 0 Отговор
    Продължение от 124:
    Накратко, у нас не се извърши преход, а Перестройка и това се поддържа и от Жан Виденов. В своята същност Перестройката е запазване властта на комунистическата номенклатура, която вече не е тоталитарна, а икономическа и се имитира плурализъм, демокрация и т.н. Естествено, че правосъдието и силовите министерства и служби трябва да са под контрола на задкулисието за да се гарантира тяхната неприкосновеност.
    Навремето Ж. Желев в книгата си „Фашизмът” пишеше, че преходът от тоталитаризъм към демокрация трябва да мине през диктатура, като идеята е, че именно тази диктатура трябва да разгради тоталитарните структури и да отнеме всички възможности на бившите управляващи да управляват отново, легално или не и след това да върна държавата към демократичното управление. Алтернативата беше лустрацията, която другите бивши соц-държави извършиха. Ние обаче не направихе нито едното, нито другото.
    Действията на Радев в момента ми приличат на някакъв опит за налагане на еднолично управление, на нещо като диктатура, с която той може би иска да оправи еднолично нещата, но това няма да му бъде позволено нито отвътре, нито отвън. Лошото е, че ще изгубим още много време и златни възможности да се приобщим към европейското семейство, където ни е мястото.

    Коментиран от #126

  • 126 наблюдаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "Сър Пичук":

    Съгласен с теб на 100%! Аз лично не съм гласувал от 90-те години! Защото просто не виждах смисъла, да го правя за нещо отцепено от старото и представящо ми се за ново! Именно затова, сега за първи път има нещо различно! Нещо не участвало в цялата тази гняс! Друг е въпроса, че е много вероятно, някой да не позволи! Но това означава ли, че не трябва да дам шанс? А и каква е алтернативата? Казваш, ще загубим време в експерименти! Ами съгласен! Ама алтернативата да се повтаря и възпроизвежда всичко старо, и някой да става все по богат и с все по силен контрол, нима не е губене на време? Иначе действията на Президента може да опишат книгата на Жельо! Но за мен са ход в правилната посока! Трябва всичко да се срути! А за да не се прероди в някоя нова изродска диктатура, трябва буден народ! Народа не трябва да спи, докато го грабят и съсипват! Аз съм на пълно ЗА лустрацията! Но тя никога няма да стане от стари муцини! Може да бъде осъществена само от нови и не манипулирани хора!

    Коментиран от #127

  • 127 Сър Пичук

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "наблюдаващ":

    Ето го парадокса - опитваме се да променим системата с инструментите, които тя сама е създала с цел да я пазят. Ясно е, че това е обречено и затова трябва да се търсят други пътища.
    По мое виждане, един такъв път е да се организират широки народни протести, без участието на фалшиви граждански активисти като сестра Галева, вонящото трио и други подобни, без политици, без партии. Да се включат и синдикатите с общонационална стачка. И да се предизвика Белико Народно Събрание само с мажоритарни избори от граждани, несвързани с политическите партии и движения и неучаствали в парламенти и правителства, които да изработят нова конституция, да прокарат закон за лустрацията, да направят законите така, че да има истински независими три власти, да има лична отговорност от депутатите, да се разформироват признатата със закон за престъпна БСП и етническата и антибългарска ДПС, да се забранят проруските партии, да направят закон за разследване на прехода и приватизациите без давност, да се направи харта, Бяла книга или някакъв друг документ, който да очертава главните цели и насоки на България в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план и те да са задължителни за всички партии и т.н. и т.н. И да започнем на чисто.

    Коментиран от #128

  • 128 наблюдаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "Сър Пичук":

    Аз съм съгласен с теб! Но как да стане с протести, като те веднага ще бъдат опорочени! Веднага задкулисието ще плати за контра-протести и всякакви сценарии на протести и всичко ще бъде смазано и опорочено! Нима не видяхме как спонтанно тръгнаха протестите и как бързо им се смаза енергията и чистотата! Протестите при Оршарски като бяха, на мой познат племенницата му и мъжът и, ходеха на протестите, но срещу заплащане! Куриозното беше, че той участваше от страната на контра протеста от Атака, че бил по набит, срещу 60 лв., а тя за протеста, срещу 40! Беше ми интересно кой за какво плаща и го бях накарал да ги пита кой им плаща! Оказа се, че един и същи човек им плащаше за протеста, за да се подържа някакъв огън и за контра-протеста! А през това време докато правят шоу и скандали за обикновеният човек, КТБ се оправяше с пълна сила! Та кажи ми как да стане? Според мен, първо трябва да се подкастрят пипалата, та да може поне протеста да ни е истински! Така като гледам, май повече си падаме идеалисти с теб, колкото реалисти! 😃 Но ти си по големият от двама ни!

    Коментиран от #129

  • 129 Сър Пичук

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "наблюдаващ":

    :))))))))))

    Коментиран от #130

  • 130 наблюдаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "Сър Пичук":

    Забелязваш ли какво се случва! Щом се намеша пропаганда платена от Русия, срещу Радев, явно нещата са излезли извън контрол на нашите мафиоти! Явно са ударени на място, където изпускат контрола! Предстоят интересно неща!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове