Last news in Fakti

1 Юни, 2021 09:04 1 727 17

БЛС подкрепя министъра за разследване на високата смъртност

  • блс-
  • министър на здравеопазването-
  • висока смъртност

От гилдията пишат, че е притеснителен фактът, че думите на д-р Стойчо Кацаров са били и преиначени

БЛС подкрепя министъра за разследване на високата смъртност - 1
Снимка: БГНЕС

От Български лекарски съюз (БЛС) също искат да бъде анализирана високата смъртност в страната по време на пандемията от коронавируса. Повод за тяхната позиция е интервю на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров, дадено за БНР на 30 май 2021 г. В него той заявява: "Причината за ужасяващата смъртност у нас по време на пандемията трябва да се разследва".

"Български лекарски съюз напълно подкрепя възложения на НЦОЗА от служебния министър на здравеопазването анализ на здравното обслужване на населението в периода за епидемията, причинена от Ковид-19", се казва в тяхна позиция.

От гилдията пишат, че е притеснителен фактът, че думите на д-р Стойчо Кацаров са били и преиначени. "Интерпретирането на подобни изказвания оставя горчиво усещане и създава внушение, че българските лекари не са положили максимални усилия в лечението на болните от Ковид-19. Длъжни сме да заявим, че това категорично не е истина", се казва в становището.

"Ние, лекарите на България, заедно с професионалистите по здравни грижи не можехме да избираме да си останем у дома. През последната година и половина ние бяхме и продължаваме да бъдем на работните си места, продължаваме да бъдем на първа линия, излагайки своя собствен живот и този на близките и семействата си на риск", се казва в позицията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    26 0 Отговор
    От БЛС да не се правят на ощипани нима те не можеха да предложат същото на ботоксовия и на НОЩните разбойници, но не траяха си, а сега видите ли били съгласни.

    Коментиран от #10

  • 2 Мдаааа

    26 1 Отговор
    Високата смъртност с Ковид е да изкарват пари, бялата мафия на тиквата за всеки лекуван с ковид получават пари от СЗО затова и всеки го пишат с ковид и манипулират по този начин цялата статистика, Няма толко заразени и умрели от ковид колкото ги дават по статистика
  • 3 ЛЛЛ

    22 1 Отговор
    Високата смъртност е поради факта, че всички се пишат починали от Ковид, щото се дават едни пари и не можеш да си погребеш достойно мъртъвците. Отделно че много трудно се намират истински лекари. Всички работят на парче, изписват някакви лекарства а причината не се търси. Обаче си търсят направленията.
  • 4 русенец

    19 0 Отговор
    Да, знаем! Лекарите сте професионалисти и не бихте допуснали някой да не умре без вашата помощ!
  • 5 Геноцод

    15 0 Отговор
    Щом пациенти от болнице се хвърляха от прозорците представям си какви инжекции са им били....
  • 6 русенец

    18 0 Отговор
    Пък като се сетя за милите джи пита, които лекуваха по телефона и ми става едно мило и благо на душата... Иначе всеки може да отвори сайта на статистиката и да види колко души са починали миналата и тая година и колко - в предходните пет и да види разликата. Ужасяваща е!
  • 7 К Георгиев

    20 0 Отговор
    Всеки един от нас има близък или познат който се е изправял срещу безочливото и арогантно отношение точно на тези професионалисти .Нито морал нито срам.
  • 8 А МИ..

    14 0 Отговор
    КАЖЕТЕ ТОГАВА. ЗАЩО ИМАХМЕ
    ТАКАВА ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ???
    ВИЕ СТЕ НАЙ БЛИЗО ДО НЕЩАТА.
    ЗАПОЗНАТИ СТЕ. КАЖЕТЕ ПРИЧИНИТЕ?!?.ИНТЕРЕСНО ЩЕ БЪДЕ. КОЙ ЛЪЖЕ И ПРИКРИВА
    НЕЩАТА. ТО С ИДВАНЕТО НА
    ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО КОВИДА
    МАЙ ИЗЧЕЗНА ДАНО. И НЯМА ТОВА ОБЛЪЧВАНЕ ПО ТВ. НЯМА ЩАБ
    НЯМА НОЩ НЯМА БИБИ ВСЕКИ
    ДЕН ДА ВИСИ ПО ТИВИТО. С ТОВА ВАШЕ НАСАЖДАНЕ НА СТРАХ
    МНОГО ХОРА СИ ОТИДОХА ОТ НЕ
    ЛЕЧЕНИЕ. А ДРУГИ ОТ СТРЕСА.
  • 9 Българка

    20 0 Отговор
    Да бъдеш първенец по смъртност и да казваш, че си се справил отлично с ковид кризата заради"майсторското" й управление като ластик е меко казано цинично. И не разбирам що за вой от лекарското съсловие. Всички гледахме как хората умираха пред болниците, по домовете си без достъп до медицинска грижа. Бяха разхождани с часове линейки с болни в тях, които отказваха да приемат в болниците. Не изключвам лекарски грешки и неадекватност. В най-големия пик шеф на Пиригов и Костадин Ангелов вместо да изпълняват лекарския си дълг, разглеждаха от джипката маркировките на магистрала
    Трябва да има проверка, трябва да има наказания! Според мен и осъдени!
  • 10 ТРАЯХА

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    СИ за да могат да усвояват пари по кл. Пътеки.
  • 11 българин

    13 1 Отговор
    Защо, уважаеми лекари, допуснахте НОЩ да психяса хиляди българи с плашещите всяка сутрин прогнози за камиони с трупове? Това ли е хипократовата клетва?
  • 12 Перо

    12 0 Отговор
    Ясно е,че сме първи по смъртност.Това е от съпътстващи болести и лоша здравна организация,всичко,породено от беднотията и стандарта,който ни докара мутренската партия на толупа!
  • 13 Отговора е елементарен

    6 0 Отговор
    Причината е като всички други първопричини в герберландия, оглавявяме всички отрицателни класации, с това БМБ остана завинаги в 1400 г история! И по конкретно, в бг болниците се умира! Няма лекарства, апарати за дишане, за извличане на кръвма плазма и персонал.... Думата е НЯМА НИШО! Но пък има смъртност
  • 14 Отровното трио

    4 0 Отговор
    Какво разследване? Ще губим време! Ясно е и на малките деца че Тиквата е виновен - при Бай Ставри
  • 15 А не бе

    3 0 Отговор
    БЛС подкрепя министъра за разследване на високата смъртност, а БЛРС ще помогне виновните, да си получат заслуженото.

    Коментиран от #17

  • 16 Ветропоказател

    3 0 Отговор
    Винаги с властта и ...парите. Бърза да засвидетелства верност...
  • 17 ха-ха

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "А не бе":

    Само да публикуват списъка и сезона е открит.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове