Last news in Fakti

1 Юни, 2021 11:00 1 407 36

Кунчев: Имаме две задачи – честни избори и ускоряване на ваксинацията

  • доц. ангел кунчев-
  • ваксинация

По думите му е нужна широкомащабна информационна кампания с голям диапазон на участниците

Кунчев: Имаме две задачи – честни избори и ускоряване на ваксинацията - 1
Снимка: БГНЕС

„В следващите шест месеца имаме две задачи – да направим честни избори и да възобновим ваксинацията, защото темпът е бавен“, каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Хората се страхуват, колебаят се, слушат глупости, четат неща в социалните мрежи, които ги плашат. Истината е, че ако си имал шанса да не се срещнеш с този вирус досега и имаш четири вида ваксини, и не се ваксинираш – това е тотална безотговорност“, категоричен е Кунчев.

По думите му е нужна широкомащабна информационна кампания с голям диапазон на участниците. „Кой когото харесва, трябва да чуе от него колко е важно да се имунизираш“, коментира Кунчев.

„Насищането в България с ваксини е достатъчно голямо. Няма друга европейска страна, в която да решите да се имунизирате и да отидете, и да имате такъв избор. Няма друга такава. Имам обаждания от колеги и познати, които планират да се върнат у нас, за да се ваксинират“, каза Кунчев.

На въпрос дали е трябвало първо да се ваксинира възрастното и уязвимо население, Кунчев коментира, че в повечето западни страни първо са ваксинирани рисковите групи и чак тогава всички останали.

По думите на здравния инспектор няма нищо притеснително да се направи ревизия на здравеопазването.

„Идеята е да се учим от грешките си. Няма начин човек да не допусне грешки, особено в такава ситуация“, каза Кунчев.

На въпрос дали са взимани политически решения за сметка на експерти, според здравния инспектор това не се е случвало досега.

„Не ми е искана оставката от Стойчо Кацаров. Аз не виждам и основание да ми я иска. Засега съм част от екипа“, каза Ангел Кунчев по повод спекулации, че служебният здравен министър е поискал да го освободи.

„Има една обида при хората, които работиха толкова много. Има РЗИ-та, в които хората имат 2000 часа извънреден труд за миналата година. Това не може да се компенсира“, каза Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    33 3 Отговор
    За изборите съм ЗА, за ваксинацията, въздържал се.

    Коментиран от #12

  • 2 Пенчо ахмака

    17 1 Отговор
    Такова нещо като честни избори няма. Просто ще накланят нещата в нечия друга полза.
  • 3 Дааааааа

    20 1 Отговор
    Важното е да си активен , другото няма значение, нали Кунчев????
  • 4 др Гей Билтс

    40 2 Отговор
    Имаш за задача да освободиш народа от присъствието си и никога повече да не си покаваш селската мутра.
  • 5 НАЗДРАВЕ ДРУГАРИ

    18 2 Отговор
    КУНЧЕВ, КУНЧЕВ ДО КОГА БЕ ТИЗЕ?
  • 6 асад

    25 2 Отговор
    а ние сме с една задача - в панделата тиняк
  • 7 чичо Пичо

    18 2 Отговор
    Този ЗАЩО не е разкаран ОЩЕ?!? А мишо професорчето от "ИНФОРМ. ОБСЛУЖВАНЕ" КОГА драги ми министре на Инф. технологии и транспорта!?!
  • 8 ТЕБЕ

    22 2 Отговор
    КОЙ ТЕ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА. ЗАЩО
    МИНАЛАТА ГОД. НЕ КАЗА ТОВА ЗА
    ЧЕСТНИ ИЗБОРИ?!??? КАЖИ БЕ?!??
  • 9 ттт

    24 2 Отговор
    Докторска работа ли е да се организират честни избори?????
  • 10 Афера

    26 2 Отговор
    Млъкни, нищожество продажно
  • 11 О. Ч. З

    11 2 Отговор
    Всеки резултат който не им изнаса на изборите значи че не са били честни. И как така имаш колеги доктори които ще се върнат да се ваксинират тук като на всякъде първо се минава през лекарите. И колко повече информация за ваксини те и вируса ще пускате като повече от година само за това се говори
  • 12 boiko

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    против не въздаржал се мамул

    Коментиран от #15

  • 13 4 вълна

    14 1 Отговор
    баламите свършиха
  • 14 И тоя

    20 1 Отговор
    интересчия селски ми заговорил за "честни" избори ? Колкото си доктор , толкова си ми и политик , толкова си и честен ! Спри с досадните изяви , бе , хрантутнико вечен !
  • 15 Варненец

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "boiko":

    Защо да съм против, неграмотнико, не може ли да се въздържа?
  • 16 MARIAN

    12 2 Отговор
    Не разбрах само,като какъв ще прави честни избори Кумчо Вълчо

    Коментиран от #17

  • 17 Варненец

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "MARIAN":

    Ами и той същия, като началника си, страда от мегаломания.
  • 18 апропо

    18 1 Отговор
    ти кой си, че имаш задачата да направиш честни избори. За ваксинацията остави хората сами да избират.
  • 19 dfu

    11 2 Отговор
    Някои предатели трябва да си платят за обслужването на чужди интереси и прилагането на ковид геноцида в България, заради който без ковид умряха повече хора, отколкото със! А влошаването на физическото и психическо здраве се отрази на целия народ. Тоя Кунчев е един от отговорните за това престъпление!

    Коментиран от #21, #23

  • 20 Ахахахах

    13 2 Отговор
    Чудна работа! Какво общо има Кунчев с честността на изборите?! Не съм чувал да е министър в служебния кабинет.

    Коментиран от #24

  • 21 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "dfu":

    Въпросът е : Защо още пишат за тоя !
  • 22 Този кой беше..

    6 1 Отговор
    Че не го помня...
  • 23 Ани

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "dfu":

    Май само си цитирате написаното в социалните мрежи, без да го проверите. Има ли значение от какво са умрели, като смъртността по време на ковид се е увеличила с близо 20% в сравнение с миналите години -2019 и 2018г. 20% означава по 1 човек от всяко семейство!!! това за мен е много! А вие си пишете каквото искате за Ковид! Майка си погребах, а не трябваше! Болниците бяха пълни с ковид пациенти! Лекарите изнемогваха! и се получи това- кой оцелял е имал късмет!

    Коментиран от #29

  • 24 Ели

    2 6 Отговор

    До коментар #20 от "Ахахахах":

    Човекът казва какво за него е на първо място-гражданска позиция просто! Вие не пишете ли собствените си мнения. нима няма право и той да сподели какво за него е на първо място и какво на второ, трето...Прекланям се пред хората, които имат смелост да покажат гражданската си позиция и презирам тези, които пишат анонимно глупости!

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ВЪЖЕ И САПУН

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ели":

    "човекът" Е ПЛАТЕН "ковидолог", А НЕ ЛЕКАР И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ "гражданин", ЧЕ ДА ИЗКАЗВА ПОЗИЦИЯ - ТОЙ И БЕЗ ТОВА ДРУГО НЕ ПРАВЕШЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ГОДИНА - САМО ПОЗИЦИИ, НЕПОДКРЕПЕНИ С КАКВИТО ИДА БИЛО РЕАЛНИ ФАКТИ "изказваше" НА "брифинги" И "интервюта", А ДЪРЖАВНАТА СТЪКМИСТИКА И ПЛАТЕНИ АГИТАТОРИ МУ КЛАКЬОРСТВУВАХТЕ!
  • 28 Zaza

    4 0 Отговор
    COVID19 STRATEGIC PREPAREDNESS AND RESPONSE PROGRAM според уебсайта на СЗО и Световната банка трябва да приключи на 31.3.2025 !!!!!!!!!!!! Чака ни още затваряне... лечения.... манипулации....и медиални кампании. Естествено следва бедност....
  • 29 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ани":

    Болниците се запълниха от изплашени хора или такива като циганчетата дето танцуваха в болнични стаи....чалга генерацията
  • 30 Хаха

    3 1 Отговор
    Какво общо има мйецащата муцуна на тоя с.... изборите?! Колкото до ваксинацията - ни вопъл за откритието на американски учени, че боледувалите имат вечен имунитет или поне 99 на сто от тях и нямат нужда от ваксини! Единствената му задача е да изчезне от екран и мисирите да не го търсят и дават думата да дрънка глупоасти!
  • 31 Българин

    3 1 Отговор
    Тоя пък няма усещане. То всичко приключи с този ковид той още бълнува. Ами така е при хората направени от пиянски ножки и събирани с лъжица, само и само да се пръкне нещо си.
  • 32 Абе, оядения

    4 0 Отговор
    Какви глупости говориш?! Токущо сметнах колко извънредни часове на ден в рамките на 365 дни. Знаеш ли какво се получава, мпмко, или ти лъжеш, или здравните инспектори? Защото няма такъв човек от РЗИ, който всеки Божи ден от годината да е работил 5,47945205 часа извънредно! Някой се Оля и носът му порасна!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 миро

    2 0 Отговор
    кой още вярва на бай шиле,да отива на село да гледа крави ама не знам дали и това може.
  • 35 миро

    0 0 Отговор
    кой още вярва на този неграмген и лъжлив човек,да отива на село да гледа крави ама не знам дали и това може.
  • 36 миро

    0 0 Отговор
    защо този още е на свобода.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове