Last news in Fakti

3 Юни, 2021 10:19 6 393 35

34-годишна българка преведе над 170 000 лева на мним американски лекар

  • българка-
  • лекар

Преди дни от ГДБОП предупредиха че подобни измами в последните месеци са станали масови в интернет

34-годишна българка преведе над 170 000 лева на мним американски лекар - 1

Над 170 000 лева преведе 34-годишна българка на фалшив американски военен лекар в Афганистан.

Сигналът за измамата е от вчера, но до момента от МВР официално не са съобщили за него.

Сънародничката ни се е запознала с фалшивия американски военен в социалните мрежи. След няколкоседмична комуникация с него е била убедена от него да преведе сумата.

След това профилът на неистинският лекар е изчезнал, а жената избрала, че е обект на измама и подала жалба в ГДБОП.

Преди дни от ГДБОП предупредиха че подобни измами в последните месеци са станали масови в интернет и всяка седмица има сигнали от няколко жени - жертви.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВАЛА МАЦКО

    75 1 Отговор
    ДА ТИ ДАМ И МОЯТА СМЕТКА
  • 2 КОТарАК

    56 1 Отговор
    Гергьовден ще спре да се празнува , когато свършат агнетата

    Коментиран от #8

  • 3 Ивайло

    49 2 Отговор
    Докато има балъци, ще има и тарикати!!! Докато има рибки да кълват, ще има и рибари със съответната стръв!!! Всеки си е виновен сам за своята наивност и глупост!!!
  • 4 Щом

    50 4 Отговор
    разполага с такива средства и ги превежда без много да му мисли едва ли се е трудила за тях.Гешеф ти си...
  • 5 Да пие

    40 2 Отговор
    чаша студена вода !
  • 6 Перо

    21 2 Отговор
    Сега може да скача на маймун,гювендията!
  • 7 170 000?!

    29 1 Отговор
    И насън не съм сънувал такава камара,хак да и е,друг път да не прави така..
  • 8 бл.134 в Зап. парк

    26 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Имала -дала ! Като иска внимание ще си плаща . Иначе да ходи във факултето
  • 9 Псевдоним

    26 2 Отговор
    Звучи по-скоро като схема за пране на пари.
  • 10 От къде

    42 2 Отговор
    От къде толкова много пари на 34? Някой от вас да е видял на куп 170 хил. лв. Коя е тази БАНКА или институция, която е позволила да се направи този превод въобще и то до Афганистан. Ние да не живеем в Пакистан, че не съм разбрал. Смот....... и ши........ "граждани" фрашкани с пари, крадени по комунистическо и удвоени... по демократическо. Ако им поискат дарение за лечение на дете НЯМАТ, но когато е за Ку..... имат! Едни крадат кутии за дарение за лечението на дете, други "даряват" на терористи и БЪЛГАРИТЕ били много толерантни. Е ви е................
  • 11 Човека Коза

    12 1 Отговор
    Има - дава. Аз като нямам, и да искам не мога да дам.
  • 12 Худини

    24 0 Отговор
    Много ми е интересно как я убедил да преведе сумата?!:) Сигурно е хинотизатор и е въздействал чрез Нета!:)

    Коментиран от #33

  • 13 ЩОМ ИМА ОВЦИ

    23 1 Отговор
    ТРЕБВА ДА СЕ...СТРИЖАТ
  • 14 Бай Ганьо

    13 1 Отговор
    Имал си бол пари, дал си .
  • 15 Да се разследва

    17 1 Отговор
    какъв е произходът на парите на дамата. Щом някой може да даде ей тъй такива пари, значи ги е получил ей тъй
  • 16 Пране

    16 0 Отговор
    Товае чистоипростопране на пари.Кифлата дая разследват,като оня измимник в Разлог.
  • 17 Амммм

    8 0 Отговор
    Имала бол пари - дала!
  • 18 Банкер

    10 0 Отговор
    Зачестяват, разбира се. Сега опипват почвата и ако се получи "измамените" ще увеличат сумите. Жените са идеални за тази измама... уж наивна и глупава. Едни пари от банкови сметки в България изчезват в други международни сметки безследно. Ако са на фирми или юридически дружества ще ги разследват, но частни лица "измамници" минават между капките. И както много от вас коментират, имала- дала, глупава-наивна била, човек да се замисли малко трябва.
  • 19 гост

    7 0 Отговор
    ИмАла бол пари - дала! Лошото е, че акъл не е имАла ...
  • 20 айде айде

    7 6 Отговор
    Нашенката си е мечтаела да отиде в америка някой ден, да си намери богат мъж, доктор.
    Иначе ние нормалните мъже, ако се опитаме да заговорим някоя мадама, на момента ни режат. Ама тоя щот е бил американец, дори без да са го виждали превеждат пари за 3-стаен апартамент. Брех, брех.
    Те нашите били много леки, много.

    Коментиран от #25

  • 21 Не разбирам,

    4 1 Отговор
    как има все още хора, които да "изберат" (така пише в статията "...избрала, че е измама") да бъдат измамени по този начин. Постоянно се говори за такива измами, но хората продължават да се връзват.

    Коментиран от #22

  • 22 И то млад

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Не разбирам,":

    човек - на 34 г. Разбирам да е пенсионер/възрастен човек, да кажеш, че е "недоразбрал", но на 34 г. би трябвало да си подочул, че има такива измами.
  • 23 въпрос

    5 0 Отговор
    Не разбирам как като оня е "фалшив" герой от интернет, как нашата разгонена мома е разбрала колко му е голям..........портфейла, ей така от дистанция :)
  • 24 Мюмюн

    5 2 Отговор
    Таз шма.т.ка е скивала черната ланга на тоз мушеник и си е казала..."ухаа,котьо, как ша ма лашка с тоз прът, ша ма изпални ду гарлото чак, ей туй е килипир за мене " с тез паре колку магарита и атове могат да са земат, будала. Ут акъла си сига таз мума ша тегли.
  • 25 неее

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "айде айде":

    Не е наша, ваша е. Само те се женят за чужденци.
  • 26 dfu

    5 1 Отговор
    Ех, любов, любов прекрасна... ще взема едно дърво и ще те фрасна. :D За да няма такива измами, задължително в училище трябва да се преподава култура на поведението в интернет, в който предмет да се засяга и темата за любовните и търговски измами. Освен това работодаттелите и банките трябва да дават брошури по темата на служителите и клиентите си, когато им дават пари.

    Коментиран от #32

  • 27 324

    6 1 Отговор
    Толкова глупаци по земята, че започвам да мисля за себе си за нормален.
  • 28 дедо Шишарко

    2 2 Отговор
    Овца с рогца!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гнида

    2 1 Отговор
    Има една песен на Руслан Мъйнов . Да си я пуска по-често .
  • 31 истината

    4 1 Отговор
    Като ви искат ПАРИ, трябва да ви светне предупредителната лампичка, че нещо не е наред!
  • 32 истината

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "dfu":

    Трябва и по телевизияте да предупреждават хоратаа за измамите, за да не се подвеждат други. Просто има по-доверчиви хора.
  • 33 истината

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Худини":

    Има приложения за запознанства. И там има едни измамници, които лъжат, че са на мисия, че е военен лекар, че много я харесва, че иска да се ожени за нея, че не може сега да дойде да се видят, че е закъсал с парите, не е на такова място, че не може да изтегли, защото е военна зона, че като се видят ще й ги върне, а той има много пари ... и наивните самотни жени, които жадуват за любов и богат мъж чужденец кълват. А това са бедни африканци някъде в Африка, които живеят и издържат семействата си с тези измами. Гледах го по немската ТВ, даваха предаване за цялата схема и предупреждение към жените да внимават.

    Коментиран от #34

  • 34 Роза

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "истината":

    Самотният живот е накарал тези жени да се доверят на лоши хора.Това не е жажда за секс,както пишат тук някои коментиращи,а наивна мечта за взаимна обич и разбирателство.Приели са желаното за действително и са се излъгали.Затова да не ги съдим толкова строго!За съжаление,докато има наивници на този свят,винаги ще има и измамници!
  • 35 Масово

    0 0 Отговор
    Това жената е ненаситно и гладно и жадно за голем и дебел чепъ та пред нищо се неспира за да удовлетвори фетиша си някой здрав с униформа да я излангърка на миндера.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове