Last news in Fakti

3 Юни, 2021 11:51 5 636 50

Севлиевски: Прокситата на руските шпиони се показаха в България

  • мирослав севлиевски-
  • санкции магнитски-
  • сащ-
  • корупция

Големият въпрос е институциите да разчетат тази мрежа и да открият връзките между икономически и политически интереси

Севлиевски: Прокситата на руските шпиони се показаха в България - 1
Снимка: Архив

Изводът е прост. Трябва да ни казват отвън, че имаме проблеми. Аз не бих се концентрирал върху конкретните лица, а върху това кой им дава подкрепата. Това заяви Димитър Аврамов в студиото на „Здравей, България“ по Нова.

„Има една институция, пред която вчера имаше протест – Прокуратурата – и тя трябва да дава отговори“, добави той.

Това е втори, подобен случай, припомни Антоний Гълъбов: „Този път имаме осветена мрежа. Големият въпрос е институциите да разчетат тази мрежа и да открият връзките между икономически и политически интереси". Според него връзката не е толкова пряка: „Важно е разчитането на мрежата от фирми и зависимости“.

Това е новият свят на Джо Байдън, категоричен беше Мирослав Севлиевски. „Руските шпиони се гонят от различните държави. Прокситата им се показаха в България. Голямото нещо, което стана е, че се създава нова среда за новото поколение, което да влезе в Българската политика. Мрежите се посочват като лоши и българската държава трябва да ги изчисти“. По думите му само изглежда, че Илко Желязков е ударен заради Пеевски, но всъщност основната причина е енергетиката.

„Правителството, което си отиде, допусна България от енергиен хъб на Балканите, да бъде заобиколена“, каза Аврамов. Според него информацията, която Държавният департамент на САЩ е извел е нещо, което се знае от много години в България. „Създават се модели за източване на държавата в частна полза. Не съм склонен да приписвам всичко на ГЕРБ, това не би било честно“, коментира той. Очевидно Румен Радев е бенефициент, заяви Севлиевски.

„Институционалното противопоставяне започна от Румен Радев. Вчерашното изявление на говорителя на правителството, че започва институционална война е нелепо. Институционалното противопоставяне руши демократичните институции“, категоричен беше Гълъбов.

Според него има много изявени авторитарни претенции в страната ни: „Вниманието на българските граждани не трябва да бъде отклонявано в подобни противопоставяния“. Мирослав Севлиевски коментира чистката в държавата като „не е краят на света“.

„ГЕРБ не е политическа формация от типа на НДСВ. Зад ГЕРБ стоят от около милион български граждани устойчиво“, каза Гълъбов. „Публичният образ на България беше разрушен от ЕС. Беше приета една резолюция, която ощети образа на България“, допълни той. Той припомни, че американските служби са получили информация от българските и опитът да се противопоставят българските служби на чуждите е некоректен: „Разказът, че учителката е дошла и ни се е скарала, не е верен“. Той изрази мнение, че в българското общество няма критична маса, която да има автентично желание за борба с корупцията.

По думите на Севлиевски настъпва промяна в страната ни: „Идва поколението Z“.

„Имаме проблем, защото действията на служебното правителство деформират кампанията. Най-вероятно ще имаме 8-членен парламент. Румен Радев скъси мандата на този кабинет, за да си запази възможността, ако не се формира редовен кабинет, да сформира нов служебен“, прогнозира Антоний Гълъбов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоа па...

    50 5 Отговор
    ...кой беше...?!

    Коментиран от #2, #5, #11, #23, #27, #35

  • 2 Смайл 439

    58 10 Отговор

    До коментар #1 от "Тоа па...":

    С Кошлука бяха таралежи едно време , сега биха били прекрасна двойка гербери.
  • 3 Румен Радев

    38 13 Отговор
    Когато аз говорих, мнозина мълчаха.
  • 4 ХАН КРУМ

    35 12 Отговор
    Мнoгo ce рaдвaм, чe зaпoчвa рaзбулвaнeтo нa иcтинитe зa упрaвлeнитo дoceгa! Иcкaм дa oбърнa внимaниe нa ceктoрa здрaвeoпaзвaнe. Aкo трябвa щe пoкaжa дoкумeнти.
    Чрез здравеопазването ГЕРБ не само се опитват да манипулират общественото мнение но и крадат безогледно.
    Преди повече от година Нова ТВ показа механизъм за отклоняване на европейски средства от ръководството на МБАЛ "Св. Анна " София. Д-р Близнаков директора на болницата се хвали, че докато е под крилото на д-р Москов, Бoриcoв ще го покрива. Крадец да си в тази държава. Доколкото се чува, сега ще се опита да се скрие при Мая Манолова, защото и тя била от Дупница. Така се хвали! Пoлиция и прoкурaтурa прикривaт прecтъплeния нa Близнaкoв и Мocкoв, a върху тях трябвa дa ce рaзпрocтрe зaкoнa "Мaгнитcки"
    СЕГА Е МОДЕРНО ,ЗА ДА ПРЕЦАКАШ НЯКОГО И ДА МУ ЗАЕМЕШ МЯСТОТО, ПРОСТО ТРЯБВА ДА ВТЪЛПИШ НА НАРОДА ,ЧЕ Е РУСКИ ШПИОНИН. ПРЕДИ БЕШЕ ,ЧЕ Е КОМУНИСТ. ПОСЛЕ ВЪРВИ ДОКАЗВАЙ, НЕ НЯМАШ СЕСТРА И ТЯ НЕ Е БРЕМЕНА. ТОВА ВСИЧКО СТАВА С ЛЪЖИ ОТ КУПЕНИ МИСИРКИ.
  • 5 ГОСТ

    28 6 Отговор

    До коментар #1 от "Тоа па...":

    МЕКЕРЕ НА ЦАРЯ.
  • 6 Това си е

    19 1 Отговор
    водовъртеж от интереси, наши и чужди. Чакаме да изплуват живите и България трябва да остане, не география
  • 7 !!!?

    21 27 Отговор
    САЩ: Корупцията в България служи на Кремъл, защото е хранителна среда за руския шпионаж и води дестабилизиране на държавата !!?

    Коментиран от #37

  • 8 ИМПИЙЧМЪНТ

    23 38 Отговор
    РУСКИЯТ ФИГУРАНТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН,

    Коментиран от #10, #12

  • 9 324

    28 5 Отговор
    Малииий, селяндурина ни показва, че знае английски, айде сега не посредник ами прокси, боже каква Ентелегентност струи от тоя.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Антимафия

    34 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тоа па...":

    Този Севлиевски ,да не се прави на" света вода ненапита" ,
    ами да връща , всичко което заграби?
    Кирливите му ризи още висят,
    на" простора "в Прокуратурата?
    Я да видим декларацийте и офшорките на този?
  • 12 DRIS

    19 10 Отговор

    До коментар #8 от "ИМПИЙЧМЪНТ":

    ИМАШ ПРЕДВИД ВАШ БАЦЕ ЛИ?
  • 13 Коко

    34 3 Отговор
    След като и Севлиевски излезе от нафталина значи, че старите лапачи са много изгладнели.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Да изчегъртаме

    12 14 Отговор
    болшевишкия башибозук и да направиме България,место от което никой няма да се срамува!!!

    Коментиран от #33

  • 16 Позна ли са

    23 8 Отговор
    Да показаха са , на яхта в Монако , с международният контрабандист Доктора ,лека му пръст , играят белот и мислят как да откраднат милиони от държавата. Такива са русофилите.
  • 17 Гълабов, кух новоизлюпен Професор,

    22 11 Отговор
    СДС школа, Празнодумец!! Къде ги виждаш на следващите избори тези 1милн поддръжници на ГЕРБ!!??? Наполовина МАКС!! Миро Севлиевски, бръмка от Енергийната Мафия??? В Какви Схеми измислени вкарваш и Радев, по важното е да се Омаскарява, това правиш Миро!! Изкараха и Енергийната Мафия на Барикадата!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мой

    7 0 Отговор
    Абсолютно нищо не разбрах.
  • 20 оказа се

    13 3 Отговор
    че прокситата на руските шпиони са българските олигарси.

    Коментиран от #49

  • 21 Ихтамнет

    11 8 Отговор
    Пеефски разбирай ДОГАНЯ бошков разбирай РУМЕН Р са проксита на хибридната политика на супер човека който никога не е заспивал никога не е ходил до тоалетна роден на слънцето застанал с гърдите си да брани ссср когато гадните капиталисти илюминанти и соросоиди превзеха гедерето
  • 22 ГЕРБ=БСП=ДПС

    17 3 Отговор
    Севлиевски, а ти не си ли прокси и нечии шпионин?
  • 23 Отговор

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тоа па...":

    Един от четиримата , на една яхта в Монако. А като гръмнаха доктора за първи път , по асфалта се разлетяха едни много интересни снимки.
  • 24 СМЕРШ

    15 2 Отговор
    За американските шпиони и проксита нито дума!По този начин се нарушава баланса
  • 25 Още

    15 3 Отговор
    един със странна биография , бъркал яко в кацата с меда !
  • 26 Афера

    5 1 Отговор
    Направо като по Филип Ейджи!
  • 27 ами

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тоа па...":

    От ''царските'' циреи - опраска енергетиката. А инак, започна с разграбването на ''Бакантурист'' и най-вече Слънчака. В зората на демокрацията, на морето, с парашут от София каца Мирослав Сев­лиевски.

    Лидерът на „Новото време" тогава е млад геолог.

    Шефката на Агенцията по приватизация Ре­нета Инджова си го заплюва, а Министерският съвет му слага короната. Правят го шеф на бор­да на директорите в Слънчев бряг. Първата ра­бота на Севлиевски е да отмени арендаторския списък. Обявява го за остарял и лансира нов. Дър­жавата гръмва в гейт „Двойни списъци".
  • 28 Бай Тошо

    10 6 Отговор
    "Спомняте си репликата на Румен Радев, че аргументите на Божков са по-добри от тези на неговите критици", думи на президента от миналия юни.
  • 29 досадно е

    12 4 Отговор
    Аман от буклуци в тая държава.И тоя психодесен клепарник се изходо по темата за Русия.Интересно ако Русия се изпари,такива като него откъде ще намерят друга тема за плюене,та да изкарат по някой пършив долар.Само да не забравяме,че Руската мечка си записва подобни екземпляри в тефтера и някой прекрасен ден може да поиска ресто.А тя бави,но не забравя.
  • 30 Фани мотиката бе

    11 1 Отговор
    Копни пет лехи домати-краставици,стига ни баламосва със шпиони,цял живот се врете у парламенто,лупате безплатни кюфтаци и си дигате заплатите,искате ли пак да ви награбим както в 1997?
  • 31 Харесвам 🎃, само сготвени

    7 3 Отговор
    Този гълъбoff или е силно зависим или е скъпо платен или е на нещо силно или не гледа новините.
  • 32 Потрес

    8 1 Отговор
    Добре де, всички се пишете умни и знаещи. Наистина ли никой от вас не се светна какво точно стана с тези санкции и защо точно тези хора?! Просто САЩ удариха по един от трите главни мафиотски групировки. Черепа от СиК, Пеевски ВИС, Третият се кланя на тимаджиите!
  • 33 маждраков

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Да изчегъртаме":

    и кой е болшевишкия башибозук,герб ли,за един приятел питам само,не че нещо....
  • 34 Ели

    5 0 Отговор
    Колко кал и мръсотия потече!...но това май е нарочно! народът ни е казал, че в "мътна вода най-добре се лови риба". Не случайно всички това правят. Не виждам защо трябва да се ядосвам. Ще застана тихо на брега и ще чакам мътилката да се утаи и да се огледам вече по-добре. Който иска да ходи и да скача пред разните институции, аз не искам да влизам в калта. Просто ще чакам! до изборите! Тогава ще си дам мнението!
  • 35 Тоя бе...

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тоа па...":

    ...по едно време ...- Министър на Енергетиката...!Тогава всички се чудехме как може да станеш такъв министър със специалност...-,,Географ"... и нито един ден стаж в енергетиката...?!?!Но явно в страната на чудесата- всичко е възможно...
  • 36 Р ПЕТКОВ

    9 6 Отговор
    БРАТЯ АМЕРИКАНЦИ, ОГРАБИХТЕ НИ С 3 МЛРД. ЗА ЕДНИ САМОЛЕТИ, ЧИИТО ЧЕРТЕЖИ ОЩЕ НЕ СА ДОЛЕТЕЛИ ДО БЪЛГАРИЯ И ТОВА Е ЦЕНАТА ВАШАТА ШИЗОФРЕНИЯ! Това, че САЩ ни подслушват, проследяват и унижават – факт. Това, че Европа е безгръбначна да се защити – аксиома. Това, че шизофренията в САЩ взе връх – теорема.
    Васил Божков призна, че е раздавал огромни рушвети и закона Магнитски се стовари върху него, но шизофренно пропусна взелите рушвета Горанов и Борисов. Братя американци, ограбихте ни с 3 млрд. за едни самолети, чиито чертежи още не са долетели до България и това е цената на вашата шизофрения. Жалко.
  • 37 Рони

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    А къде са хамериканските разузнавачи,или няма такива а?????
  • 38 Феликс Дж

    10 2 Отговор
    Приятел на Милен Велчев и барт му, Ники Вацилев и сетне наследник на Милко Ковачев в министерство на енергетиката. ХИПЕРКРАДЕЦ. Добре ще е Баширов и Петров да го посетят и нагостят с новичок. И да е качествен препарата и в подходяща концентрация. А, и с Каролев е партия. Все отбор юнаци и ръсят мозък с лопатата.
  • 39 Време беше

    8 9 Отговор
    ЕС и Америка да разберат, че това е една русофилска комунистическо - болшевишка кочина.
  • 40 123

    4 1 Отговор
    Кой боклук беше ти
  • 41 Павел пенев

    9 0 Отговор
    Този известен рекетьор от Слънчев бряг,много е цъфнал на снимката. Може би пак е заработил за министерски пост, но за сега е само политически анализатор. Какво доживяхме,престъпници крадци и рекетьори да ни ги натрапват от екрана в ролята на русофоби този път. Виждали сме го и като енергиен експерт-нищожество.
  • 42 Биби Кинг

    5 4 Отговор
    Кольегите од ФБР са испаднале ф амок кога са разбрале ка Грипена и останалите пембени киликанзери са снимале с тельефони мониторите с докоменти на НАТО и са праштали езображениата по вконтакте на савецките си подруги деа! Само кофтиа матреал може да избере за пРезеденд такав наведенак и нехранимайко, кой мислейки с онуя си е изоставил благоверна сапруга и деца заради една пиана,пушешта ка дръта циганка секретарка-повлекана! Башта на нациата? Скъсан цравул е Пембен Мразеф деа!

    Коментиран от #50

  • 43 Пунта Канна

    7 6 Отговор
    Кремъл издигна кандидатурата на Радев и пази Васил Божков и Цветан Василев от екстрадиция.
  • 44 Тредстоун

    4 5 Отговор
    Естествено че фатмака е на прицел , случайно ли точно в този момент САЩ дават рамо на прокуратурата и българските служби, едва ли , както стана ясно американските и Българските служби с работили по това с месеци. Решили са да засвидетелстват подкрепа към българските си колеги и в частност Гешев защото виждат на какъв натиск е подложен българския Giovanni Falcone и за да не спира със започнатото и за да улеснят работата му след като запорират всичко имане на бандюгите и семействата , като отрежат достъпа до свежа пара на платените човечета които ноно стоп лопат менчето колко е бил лош каскетът.
  • 45 Митко

    6 4 Отговор
    Какво да каже друго чифутина .
  • 46 Gen Gurko

    4 1 Отговор
    Това корумпе откъде изпълзя. Нали вече овърша Слънчев бряг и нищо не му се случи.
  • 47 Хахаха

    2 1 Отговор
    Не е ли време нац. си празник да го празнувате два месеца след 3 март? Глухи ли сте, слепи ли сте, страхливи ли сте, наведени до предел ли сте?
  • 48 иис

    2 3 Отговор
    Американците подадоха силен сигнал към Радев че с него е свършено. Трябва да го държим далеч от оръжия за да не свърши като Салвадор Алиенда.
  • 49 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "оказа се":

    И тоя отбеляза своята лоялност към западните лицемери, като спомена Русия. Нещастник...
  • 50 бузю

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Биби Кинг":

    многогоо си т@п Сашеее
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове