Last news in Fakti

7 Юни, 2021 13:49 1 513 53

Радев: Служебното правителство е длъжно да минимизира риска от финансови санкции

  • румен радев-
  • служебно правителство

Той подчерта, че такива мерки вече се взимат, а като основен приоритет на служебното правителство той очерта възвръщане на доверието в изборния процес

Радев: Служебното правителство е длъжно да минимизира риска от финансови санкции - 1

България трябва да избегне тежки финансови санкции по закона "Магнитски" и да се минимализира рискът за държавните институции и българските граждани във финансово отношение. Това заяви днес президентът Румен Радев, който е на посещение в Пловдив, съобщи БНТ.

Той подчерта, че такива мерки вече се взимат, а като основен приоритет на служебното правителство той очерта възвръщане на доверието в изборния процес.

Преди малко приключи посещението на Румен Радев в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив. След тази среща той заяви, че държавата трябва да защити финансовата сигурност и своята, и на българските граждани, защото ако държавни и бюджетни организации по някакъв начин на свързване попаднат под санкциите на закона "Магнитски", това ще означава, че работата не е свършена добре.

"Това е прецедент за ЕС. А се озоваваме в един момент редом с Уганда, Судан, Саудитска Арабия. Няма ясна нормативна база за страна съюзник, страна членка на ЕС и на НАТО, попадаща под такива тежки санкции, точно как да се действа. Но едно категорично трябва да е ясно, че служебното правителство е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират риска за държавните институции и за българските граждани във финансово отношение", каза Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    11 13 Отговор
    Ама хич не ме засягат тез санкиций, но се омитайте.

    Коментиран от #20

  • 2 Българка

    19 13 Отговор
    ГЕРБ заедно с патериците си ни уверяваха колко умело и "майсторски" ни водят към Европа, че сме на врата на Шенген, а какво се оказа? Оказа се, че сме на едно с Уганда, Саудитска Арабия, Африка. Корупцията е ендемия, но осъдени по високите етажи няма! Няма и с повдигнати обвинения!
    Очакваме Гешев да подаде оставка! Очаквам Янаки Стоилов да внесе още днес искане до ВСС за отстраняване на Гешев за уронения престиж на прокуратурата, за системни и груби нарушения. Така ще лъснат членовете на ВСС, които са чадъри на мафията и съучастници на мутрите

    Коментиран от #37, #42, #52

  • 3 Ясно е че

    15 3 Отговор
    Един стадион, ще е тясен, трябва още , поне два?
    Имаме закон и той действа?
    Нека държавата, да си ги осъди,един по един,
    защо да си цапа, някой ръцете?

    Коментиран от #53

  • 4 Електра

    16 13 Отговор
    Ми то трябва да се започни от Корумпирания каун, и неговите грипени...

    Коментиран от #9

  • 5 АУУУУУ

    15 5 Отговор
    КУЧEТAТA OТ "БЪЛГAРCКAТО ЛЯТО" ЛAЯТ , A ПЪК ЗAКOНA МAГНИТCКИ CИ ВЪРВИ И ПРИБИРA МРЪCНИТE ПAРИ .... ХA ХA ХA ХA ХA !!!!
  • 6 Сестра Галева

    19 14 Отговор
    Абе мунчо юмручето ти как стана президент като беха фалшиви изборите или като печелите вие са честни ако загубите са фалшиви мали колко е зле тоя чорап наи загубеният президент дето сме имали до сега е мунчо юмручето
  • 7 Електра

    19 11 Отговор
    Да бе да честни, колкото си честен ти или селската ти пръчка. Как Кауна, ще направи честни избори, със нациста Рашков като министър на милицията , не става ясно...
  • 8 Това

    11 5 Отговор
    е ясно и належащо , а и задължително в тази варварски опоскана държава !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Доротея

    14 16 Отговор
    Провал Радев! Бойко командва 12 годидни и нямаше никакви санкции! Сега служебнотот ти правителство за 12 дни затъна в ужастна корупция и хората ви наказаха!

    Коментиран от #11

  • 11 Че нали

    15 6 Отговор

    До коментар #10 от "Доротея":

    санкциите са за периода от неговата "управа" !
  • 12 А туй то

    7 5 Отговор
    Башибузука, крал години наред, сега и тежки финансови санкции, заради тях.
  • 13 ЛЪЖЦИ

    11 6 Отговор
    МУНЧО НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЕБ, ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИТЕ, КАКВА Е ТАЯ ИНФЛАЦЯ НЯМА ДА ВИ ТРАЕ НАРОДА. МАРШ КЪМ РУСИЯ.
  • 14 НА РАДЕВ

    12 4 Отговор
    ШЕФОВЕТЕ СЕ ОКАЗАХА БОЖКОВ И ПЕЕВСКИ, СВЪРЗВАТ ГИ МНОГО НЕЩА, КАТО ТОПЛА ВРЪЗКА СА ТРИМКАТА.
  • 15 Пич

    8 6 Отговор
    Абе тоя да вземе да види какви финансови санкции наложи неговото правителство срещу българския народ...!!!??? За " Магнитски " се закахърил ...!!!??? Цените летят като Ферари нагоре , ток , бензин , храни , резидента " Магнитски " му в главата...!!!??? Цял народ изнемогва , този американците мисли...!!!??? Неговите некадърници за два месеца върнаха държавата с 20 години назад. Както и да замазват , българите не са прости , и ще наритат всички нови айдуци и кандидат- айдуци 11- и. Бойко да се стяга , и да не ми разправя , че се е уморил от негативизъма , който се сипе върху него , а да хваща кормилото на държавата , че тея идиоти ще разбият кораба на България.
  • 16 Новото 20

    7 0 Отговор
    Всички потенциално „заподозрени“ от САЩ в корупция ще бъдат признавани за „виновни“ от българската страна, но не само това – наред с тях, в черния списък ще влизат близките им, приятелите им, съдружниците им и всички, които имат пряк или косвен досег с тях или бизнеса им.

    На практика, това означава директна „публична смърт“ за всички лица, които по лично усмотрение на работната група ще бъдат определени за корумпирани, според критериите и под давлението лично на САЩ.
  • 17 Въпрос

    6 1 Отговор
    Защо правителството иска така настоятелно, набързо и дори приемайки неприсъствено подобно решение да заклейми и изземе функциите на съдебната система, осъждайки по лична преценка всеки, който американците дори допуснат, че би могъл да бъде санкциониран по т.нар. „закон Магнитски“?
  • 18 Отговор

    5 1 Отговор
    Предстоящите парламентарни и президентски избори много просто отговарят на този въпрос, а несигурната политическа обстановка, разместването на пластовете и неясното бъдеще за стабилността на страната, може би сега са дали повод на силните на деня да положат основите на бъдещото си безвъзвратно окопаване във властта, при това чрез радикалното ликвидиране на свои противници.
  • 19 Сандо

    8 1 Отговор
    Нали се радвахте на американските санкции,ръкопляскахте и чинно удряхте чела в нозете на Хегемона?!И сега изведнъж разбрахте,че ще има тежки последствия за икономиката.Наивни глупаци,и те се наредили да управляват държава,а по-далеч от пъпа си не виждат.
  • 20 Иван

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Johansson":

    Никой не ще Тиквата обратно, и самият той не ще.

    Въпросът е, че Льотчик Радев е още по-токсичен и от него, заради мерака си за власт хариза държавата на ишлеме на Америка и някои хора и медии го разбират, някои блеят само Искаме Льотчика!
  • 21 Кольо

    9 0 Отговор
    Звучен шамар е и за стоящия зад прокопиевото войнство президент, на когото прокопиевите медии са яки пропагандатори.

    Коментиран от #50

  • 22 Много

    4 2 Отговор
    „загрижени“ новите големи братя за България! Затънали във вътрешни проблеми и противоречия хукнали нас да оправят.

    На американците хич не им дреме дали има корупция у нас и си гледат само техния интерес – да сме послушни и да сме срещу руснаците.

    Действията на САЩ изкараха на показ зависимостта на българските политици, слугинажа им на чужди интереси за власт и пари.

    България е превърната в една територия без правен статут в международното пространство и се управлява като колония.

    Тук животът не струва пукната пара, а хората са превърнати в роби. Българи има, но държава и държавност не!…

    Това е, пРезиденте, и ти пусна дявола в душата си.
  • 23 !!!?

    8 0 Отговор
    САЩ показаха жълт картон на Троянския кон - сега Радев е по-тих от водата и по-нисък от тревата !!!?

  • 24 Стойтагледай

    3 0 Отговор
    Нaй-гoлeмият риcк зa нaциoнaлнaтa cигурнocт e чужди държaви дa ce нaмecвaт в нaшeтo упрaвлeниe. Нo пък и нaшитe минaли, днeшни и бъдeщи упрaвници трябвa дa ни упрaвлявaт в имeтo нa нaрoд и рoдинa. Прocтo e: двe в eднo! Aмa кaтo влязaт във влacттa и нeщo им cтaвa – пaри, прeдaтeлcтвa, caмoзaбрава……Хеле пък и като се бетонират във властта, та стой, та гледай.
  • 25 Един коментар

    5 1 Отговор
    по същество – за ролята на тримореца, което е и темата на форума:

    Системното публикуване на материали за същността на радевизма като надграждане на бойковизма отваря очите на поклонниците на гуру Льотчик.
  • 26 !!!?

    10 0 Отговор
    Санкциите са за Радев & Со, а не за Борисов ! Ако бяха за Борисов Щатите щяха да приложат закона "Магнитски" по време на управлението на ГЕРБ !!!?
  • 27 БГ гражданин

    4 2 Отговор
    Американските интереси се пренасочват от Украйна към България.

    НИКОГА не се очаква добра промяна там, където стъпва американският ботуш….
  • 28 Съгласен съм

    5 0 Отговор
    с мнението на Велизар Енчев, че новият Изборен кодекс улеснява ДПС, и сега те ще получат много повече гласове, а този нов Изборен кодекс е изгоден за Радев, тъй че упреците в тая насока са само към него, той светкавично издаде указа за това.
  • 29 Цвета

    7 0 Отговор
    Защо дадоха живота си за България нашите Национални герои Левски,Ботев…днес да ги гледаме на портретите на Националните предатели без грам съвест и милост към собствения си Народ?
  • 30 Само

    5 0 Отговор
    два дни след 2-ри юни служебното правителство на изменника-пРезидент Румен Радев предаде суверенитета на България в ръцете на САЩ.

    Не е ясно и колко десетилетия напред ще са необходими на България да се измъкне от оковите на новия задаващ се тоталитарен режим.
  • 31 Анализатор

    3 0 Отговор
    Всичко изглежда, а и е!, предначертано вече. И идващите УЖ избори, и следващото УЖ българско правителство. Договорките зад завесата, с водещата размахана палка на американците, вече са поставили резки условия за оставане на всяка цена в следващото правителство на трима министри от службашите на Румен Радев. И тримата – от квотата на „десносектантите“, подпомагани от американците и припознати като първи авери от Румен Радев.

    За да има на всяка цена правителство „на сговора“, дирижиран от американците, нужен им във войната срещу руснаците.

    Румен Радев пее тая песничка от известно време – очевадно под диктовката на Херо Мустафа – че трябва този път на всяка цена да бъде излъчено редовно правителство.
  • 32 Магнитските

    2 0 Отговор
    бомбастични пушилки, които нямат никаква правна стойност, а са чисто политическо избирателно разчистване на американската писта на интереси у нас, след които не други, а първи Румен Радев и службашкото правителство получиха оргазъм от възторг, елиминират или поне правят опит за това – на други двама знакови и важни политически играчи – ДПС и „Българско лято“ на Васил Божков.
  • 33 Анализатор

    2 0 Отговор
    Истинското лице на „натовските генерали“ ще прозира все по-ярко и все по-ясно зад фалшивите им рецитации, вкопчено единствено в това да печели власт и предало се по бели гащи с вдигнати ръце на Херо Мустафа, разбирай САЩ.

    На пръв поглед всичко изглежда вече предначертано. И резултатите от изборите, и вече натъкменото следващо правителство, и „цветята и розите по пътя“, и улавия, за пореден път, обладан и успан „народ“.

    Но в такава безнадеждна ситуация винаги се ражда изненадващ избор, нестандартен трън в петата, странно обозначен не като бедствие, а като лек. Дали ще е пагубно абсурден за страната ни, или ще е зрънце надежда – не е ясно.
  • 34 Prof.Henrion

    3 0 Отговор
    Българинът е башка луд, и друго – българинът бързво му писва на пищялката.

    Льотчикът вече трупа голяма неприязън. Разконспирира се като предател, а хора които са гласували за него, сега си викат „Да се таковам в онаковата, как можах !“

    В това отношение „пикирането“ на льотчика надолу е доста по-бързо от това на Батката. Чакам консолидация на протестния вот. Проруските сили – за баланс на свинщината, която ни налагат херките !
  • 35 Всички са

    3 0 Отговор
    единодушни, че инициативата Три морета служи за затвърждаване на американското влияние и е насочена срещу Русия, и когато русофили не проумяват това, че Радев работи срещу Русия, то те са мало умни.
  • 36 Пунта Канна

    4 0 Отговор
    Румба, затова ли в служебното правителство има хора на Черепа? И след санкциите двама от тях си подадоха оставката? Защо шефа на НАП и Бойко Рашков още не са освободени?
  • 37 хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Да бе, все едно Радев, Рашков, Янев, Спецов, министрите от кръга Капитал и Янаки Стоилов не са слуги на мафията.
  • 38 1944

    3 2 Отговор
    гадев да зима миг 21 от руската амбасада и към сибир.
  • 39 ГАДЕФФФ

    5 1 Отговор
    СЛЕДВАЩИЯТ СЪС САНКЦИИ ОТ АМЕРИКА ЩЕ Е РАДЕВ, В МНОГО БЛИЗКА ВРЪЗКА Е С БОЖКОВ И ПЕЕВСКИ,
  • 40 Биби Кинг

    0 3 Отговор
    Пембене закривай сметките од Вацо и плувай кам Сибир баце!
  • 41 Я ми кажете тролчета герберски

    1 3 Отговор
    Кой е бил и кой е фигуранта ? 12 години на тиквата мафията му казваше какво да прави. Като шахматна фигура го местеха, от тато при царя после да прикрива мафиотите, след това кмет и тъй нататък. Радев го сложи в малкия си джоб. Ха ха ха. Ви да видите гребери.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ганьо

    0 0 Отговор
    Май е длъжно да пази Божков и Пеевски
  • 44 Муньо

    3 0 Отговор
    Шпаклата е истински факир в нищоговоренето и безсмисленото бляботене с рецитации на кухи, заучени фрази.
    Задмина дори такива признати майстори на нищоказването като другаря агент Гоце и Куневицата/Пръмовицата с кривата уста.

    То е повече от ясно, че Херото реди кабинетите в Мутрокочината, назначава и уволнява, както намери за добре.

    А Мунчо и безбройните мунчовци в Кочината са заели надупена позиция и са безкрайно щастливи в тази унизителна и обидна позиция.Като малки пуделчета са – изплезили езици и чак точат лиги от кеф.
  • 45 БГ гражданин

    3 0 Отговор
    На кого говори Радев? Той ли го мисли или цитира? Защо се обръща към партиите, а не към НАРОДА(ако все още има такъв изобщо)???

    Партиите ли избират себе си? Какво и за какво са ни изброри, ако правителство и парламент са въпрос не просто на договорки(както до сега), а на НАРЕЖДАНИЯ(заповеди навярно?).

    Аз не помня да съм гласувал да ме управлява чужд посланик или посолство.
    Въпросът е: КОЙ си позволява да решава съдбонодни въпроси, засягащи суверенитет и нац. сигурност без питане(референдум) към народа?

    Да разбираме ли, че гласно(негласно) суспендираха Конституцията на Република България, а оттам и нашите основни човешки права? Редник Райън(пардон Радев)? Отговори? Кой?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Вече

    3 0 Отговор
    разбрахте ли защо на този най му приляга прозмището зелен чорап ?!

    На коленете не му останаха гащи от лазене и от метани, та той е длъжен като завербован агент на ЦРУ да изпълнява заповедите на гУсподарката .
    На този се вика НАТОвски генерал, защото такъв лакей НЕ МОЖЕ да е български генерал !

    Генерал може да е такъв който милее за България и тя му е в душата и в сърцето, а този е една вмирисана, воняща партенка !
  • 48 Иван

    3 0 Отговор
    Искам да прочета и да чуя какво мислят за това, което се случва в момента всички онези фенове на Радев, които припадат от умиление след всяка негова дума.

    НИКОГА до сега американското вмешателство в политиката на България не е било толкова нагло и явно.

    Коментиран от #49

  • 49 Виж сега.

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Иван":

    Ако феновете на Радев са американофили, е естествено да примират от кеф, че той води такава политика.Прави са.

    Но ако русофил след всичко станало още не разбира, че Радев използва гласовете на тая група и после ги захвърли на боклука, то той си е просто и.иот.

    ОК, имало 70% русофили в България – ами как така тогава тоя точи лиги за втори мандат?
  • 50 Масонът

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Кольо":

    от пловдивската ложа Слънце Ориент посети шефа на ложата си Георги Гергов, пак се изпъчи като пуяк, развя Зеления чорап , и горд от себе си, че предишният Плевню само флиртуваше с Големия бял брат, а той, Малкият Зелен чорап, му се обясни в гореща любов и преспа с него, след което зачака изборите.
  • 51 Стоян

    0 0 Отговор
    Това сравнение със Саудитска Арабия много сполучливо.
    Да не сме открили нефт в Черно море или сме ограничили чуждестранните бизнеси?
  • 52 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Бяхме близо до сев корея и веницуела с 100% машинно гласуване А какво се оказа че сме некъдърни и това да направим/ защо някакъв глупак не остави да спи редакцията на «държавния вестник « за да бърза да бъде публикувано и да влезе в сила А сега няма машини Мислим за хората
  • 53 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ясно е че":

    Ясно е що затвори президенството за прокоратурата Срах лозе пази Пред дома на борисов протистираха някои от герб да е казал да идем да го пазим Не Честния човек е отворен А не невлизаи те ще се размирише
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове