Last news in Fakti

7 Юни, 2021 16:50 1 907 29

Рекорден брой секции в чужбина, интересът обаче е слаб

  • гласуване-
  • избори-
  • чужбина

Обикновено гласуват от 2,5 до 10 пъти повече българи от подадените заявления

Рекорден брой секции в чужбина, интересът обаче е слаб - 1

Сънародниците ни в чужбина ще гласуват в рекорден брой секции - между 800 и 850. До момента обаче подадените заявления от българите в чужбина, че искат да гласуват е много нисък - едва 37 000, заявиха от ръководството на Работна група „Избори” в МВнР.

Иван Кондов, постоянен секретар и председател на РГ „Избори”, изрази надежда, че през следващата седмица, когато все още имат право да подадат такова изявление, повече българи ще го направят.

„Обикновено гласуват от 2,5 до 10 пъти повече българи от подадените заявления”, коментира Калин Анастасов.

Има затруднения с намирането на помещения, отговарящи на противоепидемичните мерки. Задграничните ни представителства обаче полагали всички усилия.

Анастасов обясни, че в Северна Гърция ще има секции на всеки 20 минути една от друга.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все оше българин

    28 9 Отговор
    Интерес има само от небългарите в Турция подаръка на ИТН за българския етнос от сърце и с песен, ДПС втора сила в парламента. Българите са мноого просто племе

    Коментиран от #26

  • 2 Апостол

    10 3 Отговор
    Нека отварят колкото искат по света само в Резания да ги закрият до една

    Коментиран от #7

  • 3 Вероятно

    13 2 Отговор
    в Турция ще е силен , след визитата на Де Пи Сието.....
  • 4 от Мюмюнхен

    18 5 Отговор
    За кого да гласуваме? Гласувахме за някакви чалгари, те пък се изпокриха. Няма за кого друг!:( Бе оправяйте се! Който ви е по сърце и по кесията, за него си гласувайте!
  • 5 Майна

    13 1 Отговор
    Ми как няма да е слаб, като им ,,лъсна ,, ТРИФОНОВ.., щото някои йе гласуват с главите си...НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ЩЕ ПРЕПЗНАЯТ ДРУГИ ОТ ПАРТИИТЕ СРЕЩУ ТАЗИ МАФИЯ...ТРИФОНОВ МИ БЕШЕ ПРОЗРАЧЕН КАТО ОРИЗОВА ХАРТИЯ...
  • 6 Майна

    17 4 Отговор
    ТРИФОНОВ ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗРЯН... ДАНО БЪЛГАРИТЕ НЕ СЕ ОБЕЗСЪРЧАТ...МИСЛЕТЕ, СЪНАРОДНИЦИ
  • 7 Гюлен

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Апостол":

    Защо?! Аз, и цялата ми рода сме с българско гражданство и живеем в Турция. Кой ще ни забрани да гласуваме на българските избори?!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Апостол

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гюлен":

    Защото ако беше Германец щяха ли да ви пуснат да гласувате в Израел примерно ... тая партия трябва да се забрани със закон

    Коментиран от #13

  • 9 Много

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гюлен":

    голяма част са с българско и турско гражданство .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 !!!?

    11 1 Отговор
    Предстои голямо фиаско за Фигуранта и така наречените "честни" избори. Много е вероятно те да бъдат манипулирани (със мълчаливото съгласие на всички политически субекти) откъм така наречената избирателна активност, защото "промяната" ще се появи като поредното недоносче и де факто нелегитимен Парламент !!!?
  • 12 ТО НЕСАМО ГАСТАРБАЙТЕР

    1 2 Отговор
    НО И блгapите в българия НЯМА ДА ГЛАСУВАТ „МАСОВО”!!!!На 11.07.21 ГЕРБ.БСП.ДПС.ДБ.ИТН.ММ/ВАЛЕРМАРЕШКОВМРО?
  • 13 Гюлен

    0 6 Отговор

    До коментар #8 от "Апостол":

    Ами,като си евреин сигурно ще те пуснат!:) Германец съм отдавна!

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бай Даньо

    3 0 Отговор
    А Ганчо не си прав че интерес няма да има. В Турция ще гласуват на българските избори едни който живеят и смятат Турция за своя родина.. Не си прав Ганчо.
  • 16 Излъган

    2 3 Отговор
    Много наши сънародници ще гласуват на тези избори около 400000 гл.

    Коментиран от #20

  • 17 Има интерес в чужбина хората си

    3 6 Отговор
    Попълват на място и си гласуват там са грамотни и знаят за кого да гласуват и ще гласуват за Христов.ДПС БПС мутри вън и Караянчева заедно с ГЕРБ нямат място в парламента.Място има и Възраждане

    Коментиран от #19

  • 18 бай Даньо

    4 0 Отговор
    Не са проблема само секциите в Турция. ДПС си потисна гласуването предния път - в Кърджали и Айтос имаше само 25% изборна активност (най ниска в страната инак в район с 50% турци поне!) Сега идва да видим какъв ще е резултата на ДПС при 70% гласували в тия райони. Очаквам ДПС втори докато празнуваме окончателната победа на изчегъртвачите под звуците на чалгата ... Ганчо!?

    Коментиран от #21

  • 19 Водомер

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Има интерес в чужбина хората си":

    Турците в българия, а и изселницети в Турция знаят не само турски, но и отлично владеят български! Ти, колко българи познаваш, които владеят турски?! Балонът ни всеки момент ще се спука! Защото се правим на голямата работа, а сме гола вода!
  • 20 Нено

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Излъган":

    И от мен 400 000 х. станаха 800 000!:) Боже! Колко мъка има на тоя Свят!
  • 21 Попечител

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "бай Даньо":

    Бъркаш се Байчо!:) Пак ще си изберем ГЕРБ защото се е доказал! А, ти и приятелите ти може да се веселите на чалга и да си направите с.....т!:)
  • 22 АнтиРезняци

    1 0 Отговор
    това е гавра бе,как може хора пребиваващи на чужда земя да имат право на глас,ама то собствената му жена няма а иначе да гласува иска...по ниски от тревата,смръзливи чалми

    Коментиран от #24

  • 23 ОСМАНАГИЧ

    0 0 Отговор
    Побъркаха ме тези избори. Македония ,България, Турция. Абе не моа се запра.😨
  • 24 За сметка на това твойта жИна

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "АнтиРезняци":

    Много гласовита 😉
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Все оше българин":

    Хората знаят,че ще отворят автоматично секции и за това не се регистрират,а и много ще са в България по време на изборите.Проблемите с гласуването в Турция идват само от Ердоган.Всеки, който гласува за партий от статуквото и техните патерици,патриоти, Божков и т.н.са съученици във затриването на България.Замислете се, особено след всекидневните разкрития.Няма оправдание за никого.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Няма да гласувам!

    0 2 Отговор
    Живейте си в кочината и си избирайте престъпници от типа Тиквата или Доган. ДПС трябва да бъде заличена. Не си представям в Франция етническа партия.Няма как да стане.Партия може да е на база идеи, на база визия за бъдеще но не етнос или религия.

    Коментиран от #29

  • 29 Ами тя Франция съществува...ли още???

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Няма да гласувам!":

    Отдавна е вече Арабска джамахирия Марсилия!Там се говори само на арабски...Полицията е от араби и кметовете са араби!Тунис и Алжир е навсякъде....Баболюбеца ,отдавна е васал на бившите колонии на бивша Франция...А иначе се меси в международната политика..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове