8 Юни, 2021 17:34 1 383 19

Омбудсманът: Закриването на съдилища ще ограничи достъпа до правосъдие

  • закриване-
  • съдилища-
  • диана ковачева

Повод за позицията на Ковачева са жалби и петиции на граждански сдружения, местни органи, адвокати и съдии, които протестират срещу приетия от ВСС модел на реформа на съдебната карта

Омбудсманът: Закриването на съдилища ще ограничи достъпа до правосъдие - 1
Снимка: БГНЕС

В позиция до Висшия съдебен съвет омбудсманът Диана Ковачева алармира, че обсъжданото от ВСС закриване на съдилища ще ограничи достъпа на гражданите до правосъдие, съобщи БНР.

Повод за позицията на Ковачева са жалби и петиции на граждански сдружения, местни органи, адвокати и съдии, които протестират срещу приетия от ВСС модел на реформа на съдебната карта, който ще доведе до закриване на част от районните съдилища у нас.

Общественият посредник изтъква, че достъпът до правосъдие е безспорно и неотменимо право, което следва да се осъществява безпрепятствено.

Срещу закриването на районни съдилища се обявиха вчера столични адвокати, които излязоха на мълчалив протест пред Съдебната палата .


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    4 11 Отговор
    Ковачева е винаги права!!!
  • 2 хъхъ

    11 4 Отговор
    Ами не може в един град с 4-5 хил. човека да има съд...то и без това там се разправят за глупости от типа на "Кой ми открадна цървулите, кой ми издои кравата", да търсят направо Жоро Игнатов.
  • 3 Госпожата

    13 3 Отговор
    току ден през ден каже някое и друго изречение !
  • 4 То па

    16 2 Отговор
    един съд. 10години дела и забравяш закъде си тръгнал. Закривай
  • 5 Гръч

    10 2 Отговор
    Закриваме герберските калинки,които по цял ден клатят краката,тролят по медиите и вземат неземни заплати.Всичко герберско трябва да бъде изчегъртано до дупка и на ново изградено с нови хора и нови правила
  • 6 Кой

    11 2 Отговор
    ма , госпожа , ще плаща тези големи излишни масрафи на някакви мини съдилища ? Данъкоплатците ! Както твоята супер заплата , нали ?
  • 7 Ура,другари!!!!

    1 1 Отговор
    Ама оттук насете за какво ни е правосъдие ?
    Радев,Рашков – с тези двама
    химна пей и страшно няма 😉
  • 8 Хохохо

    3 0 Отговор
    Щом адвокати и съдии протестират, значи реформата е правилна.
  • 9 Киро казана

    2 0 Отговор
    То пък едно ПРАВОСЪДИЕ ....цялото е за закриване заедно с прокуратурата. Ами МВР-то ...В 15-милионен Ню Йорк има 33 000 полицаи, у нас са 47 000 на 7 млн. население и 5 пъти по неефективни. Войска 28 000 заедно с офицерския състав - 40 генерала( на 700 военнослужещи се пада по един ) за полковници, подполковници, майори,лейтенанти незнам но общо ще са поне 10 000...и кво остана 18 000 старшинки и аскер. За сравнение в САЩ на 4000 се падат по един генерал. Администрация!? Същата работа една от най- големите но и най неефективни. Всичко това трябва да се изрине но не с лопатата а със булдазера да се полее обилно с бензин.Кметове на села от по 350 човека със служебни коли за по 100 000 лв ?? Само със пръскане на евтин одеколон няма да заличим миризмата на некъпано.Газ до дупка и сега му е майката иначе ще си останем същите. Наздраве!!
  • 10 Гост

    1 1 Отговор
    Дианче то и от теб голяма файда няма, ама 8к бруто ти брои данъкоплатеца.....
  • 11 Петър

    0 0 Отговор
    През 2012 година при едно проучване за комерсиални цели , една адвокатка случайно открива че държавите ни държат в робство чрез заблуда.
  • 12 Петър

    0 0 Отговор
    Всички държави са регистрирани като частни корпорации в Американска комисия за ценни книжа и борси- sec. Всяка държава на определен период трябва да дава отчет за приходите и разходите за всичко като се започне от природните ресурси, телевизии, хотели и най - интересното е че и гражданите са регистрирани като ценни книжа.
  • 13 Петър

    1 0 Отговор
    Когато се роди едно бебе, родителите го регистрират в общината, което е обичайната практика но от този момент нататък, бебето става собственост на държавата. После "държавата " взема кредит от банката за международни разплащания- Швейцария от името на бебето- около 3.000.000 евро днес. Естествено родителите не знаят тази подробност.
  • 14 Петър

    0 0 Отговор
    Тъй като тази практика е нелегална , защото едно бебе не е в състояние да взема каквито и да е решения, адвокатът прави по - подробни проучвания и решава да депозитирира всички документи и да обяви нищожност- несъстоятелност на държавите.
  • 15 Петър

    0 0 Отговор
    Какво става после с бебето? Родителите го отглеждат без да знаят че детето им е длъжник още от раждането, расте, учи и един ден, когато е голям човек решава че иска да купи жилище , за това решава да вземе кредит от банката, която естествено ще отпусне кредит но в същност, тези пари са вече записани на човека преди години, когато се е родил и са му дали егн. По този начин му дават част неговите пари, които трябва да върне дори с лихвите. На практика външният дълг идва от този механизъм, за всяка душа се тегли кредит, който никога няма да може да се изплати. За това може би ромите са оставени на мира да се размножават - това са доста пари , които се разпределят между малка група късметлий.
  • 16 Петър

    0 0 Отговор
    След обявяването за незаконосъобразност на държавите, следва възбрана - фалит тъй като никой не е оспорил обявеното от адвоката, защото и без друго всички данни са били в публичния регистър на комисията за ценни книжа и всеки е можел да ги разгледа. Така всеки човек в света става свободен от държавата в която е роден. Това от една страна е хубаво но е нож с две остриета.
  • 17 Петър

    0 0 Отговор
    Днес всички държавни институции - министерства,
    полиция, съдилища, кметсва, общини в това число и банките, са нелегални и трябва да гледате на тях като на частни фирми, с които не сте длъжни да имате договори. Ако имате задължения към банки , знайте че са нищожни от 2013 година.
  • 18 мнение

    1 0 Отговор
    не госпожо достъп до правосъдие,то тъй или иначе в българия нема правосъдие закриването на съдилища ще ограничи престъпниците адвокати до големите и лесни пари
  • 19 Адвокатина

    0 0 Отговор
    Няма правосъдие...има платено кривоправие!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове