Last news in Fakti

10 Юни, 2021 09:30 3 466 28

Богдан Милчев: Мантинелите у нас са бутафорни

  • мантинели-
  • катастрофа-
  • път

По цялото протежение мантинелата е хваната с един болт, тя е тривълнеста и би следвало да бъде хваната поне с два болта, каза Милчев

Богдан Милчев: Мантинелите у нас са бутафорни - 1
Снимка: бТВ

Челен удар между два тежкотоварни камиона стана вчера на АМ „Тракия“. Единият е пресякъл мантинелата и е навлязъл в насрещното. Инцидентът затвори за часове и двете платна на магистралата.

Причината за катастрофата остава неясна. Прави впечатление, че мантинелите в района са нови.

Богдан Милчев от Института по пътна безопасност заяви в „Тази сутрин“, че у нас мантинелите са „бутафорни“. Той даде пример с връзка между двувълнесто и тривълнесто преградно съоръжение в района на катастрофата, където свързващото колче е на отстояние от мантинелата.

„Виждаме и как болтовете не са хванати, гайките са развити. По цялото протежение мантинелата е хваната с един болт, тя е тривълнеста и би следвало да бъде хваната поне с два болта. АПИ трябва да представи монтажните протоколи и проекта за монтаж, многократно сме искали тези документи и те не са предоставяни“, каза Милчев.

Той призова новото ръководство на Пътната агенция да предостави на своя сайт тази информация.

„Наши доклади са констатирали, че имаме много сериозен проблем с монтажа на мантинели. Аз съм скептичен, че нещо ще се подобри, защото от май до днес имаме лавинообразно увеличение на жертвите при ПТП-та, с близо 50%“, заяви пътният експерт.

Милчев посочи, че подобен клас мантинели би трябвало да спират и камиони.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Игра

    43 0 Отговор
    с човешките животи за да грабят милиарди ! Ефтин измамнически декор !
  • 2 333

    55 0 Отговор
    Държавата е бутафорна
  • 3 бутафория

    28 1 Отговор
    И тиквите са ни бутафорни. Затова...
  • 4 Българка

    51 0 Отговор
    Гордостта на Борисов- магистралите са некачествени, защото парите , отпускане за строителството им отиваха не за качествени материали и труд, а бяха отклонявани/крадени в полза на бившите управляващи.
    ГЕРБ буквално убива!

    Коментиран от #6

  • 5 честен ционист

    41 1 Отговор
    То всичко в Кочината е бутафорно. Наскоро ходих в един Белград, който не е видял 1 Евро по европрограми и изглежда няколко класи над Софето. Гербаджийте докараха София да прилича на руски милионник от сорта на Саратов и Самара..

    Коментиран от #9, #10

  • 6 4 е равно на 5

    27 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Не бре, просто такъв си е матриалът - нечакчествен. Да си чувала за мълчаливо съгласие? Щом си трайката, значи ви е кеф в кочинката и си я заслужавате, такава каквато е - пълна бутафория.
  • 7 Аз бре

    5 18 Отговор
    Слава на вожда за магистралите - те ще останат .

    пп - в интернет има клипчета от Европата и там ТИР-ове си минават през мантинелите ..
  • 8 Zlobul

    4 17 Отговор
    Радев, Янев и Ко. са виновни, а ГЕРБ няма нищо общо с Богдан и приятеля му Ники Иванов от Пловдив - производител, доставчик и монтажник на мантинелите!

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мислещ

    20 0 Отговор
    Над 10 години цялата държава и държавност са бутафорни, та едни мантинели ли.
  • 12 111

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "Zlobul":

    Който приема работата - той отговаря!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Някой

    6 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Богдан Милчев: Мантинелите у нас са бутафорни.

    Милчев,ти си бутафорен в един бутафорен институт.Толкова си можеше и когато беше н-к КАТ.Ти напусна защото щеше да бъдеш най-позорно изгонен за системно несправяне с работата.За това спри да говориш глупости.Нито от института,нито от агенцията по безопасност на движението си вършите работата.
  • 15 ТИРАДЖИЯ

    7 8 Отговор
    АБЕ КАК МАНТИНЕЛА ЩЕ СПРЕ 40 50 ТОНА С 90 КМ В ЧАС ТОВА ДА НЕ Е ПРОТИВОТАНКОВО СЪОРЪЖЕНИЕ АКО ЩЕ И ДА Е ВЪЛНЯСАЛА ОТ ВСЯКЪДЕ

    Коментиран от #19

  • 16 тиквострой

    9 0 Отговор
    За само 3 милиона на километър ремонт, толкова! Радвайте се че поне един болт сме сложили.
  • 17 Варна

    12 0 Отговор
    Странно, е че от статията отсъства информацията за тежкото състояние на Аспарухов мост във Варна. Същият този експерт го съобщи в коментарът си! Той каза, че една от колоните на моста е компрометирана и проблемът е много сериозен!
    Мостът е основна артерия на Варна с огромно натоварване! Ако продължава това безхаберие след някой друг ден ще има инцидент с ужасно много жертви!

    Коментиран от #18

  • 18 Густо Майна

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Варна":

    Ами що не скочихте на времето срещу простотията с трите кръгови във въздуха? За тези 180 милиона можеха да направят още един мост над езерото, двулентов с по-ниска товароносимост, за лек трафик да речем и по-скромен пробив на "В. Левски". Търкалетата, ако не са във въздуха, а на инопланетяните от Максуда им липсваха локали, както и сложната крайезерна фигура дето я спретнаха - ето Ви lake pass 2

    Коментиран от #26

  • 19 Шофер

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "ТИРАДЖИЯ":

    Тирът не удря мантинелата директно, а под ъгъл. Една свястна мантинела е длъжна да го отклони обратно в своето си платно. Хайде стига с тия извинения за престъпносста по ремонтите.
  • 20 реалист

    7 0 Отговор
    След още полови години ще се окаже, че и магистралите ни са бутафорни.
  • 21 колю

    0 2 Отговор
    Бутафорен си ти и твоята организация.
  • 22 Ами

    3 2 Отговор
    По пътищата в Европа виждам как слагат мантинели като тази,само че три реда на височина.Тира просто го прегазва това. Най добре е с бетонни прегради както е почти навсякъде вече

    Коментиран от #25

  • 23 гост

    4 0 Отговор
    Разделението на магистралите трябва да е БЕТОННО!
  • 24 гост

    3 0 Отговор
    Една единствена фирма прави мантинелите, и тя е на РЕКЕТЬОРА БОРИСОВ.
  • 25 СтарТИРаджия

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ами":

    Най-добрите пътища в света имат американците, а основното положение, за да е така е обезопасеността им! Междущатските магистрали се правят с 20 - 30 метра разделителна ивица със скосености към центъра и, точно заради такива ексцесии - да не се достигне насрещното платно. А познатите ни бетонни мантинели, тип "Джърси" също са американски патент и се използват широко в последните 20 год. по натоварени магистрални участъци в Западна Европа! Според мен целият участък по "Тракия" от София до аутобан (полу)кройца с "Марица" трябва да е разделен с джърсита! Поради вече много сериозният делничен трафик.
  • 26 Варна

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Густо Майна":

    Височините на надстройките на някои кораби надхвърлят 25 метра от палубата. Това не е като да караш каяк по Марица бе пич. - Въобще къде влизаш в теми, които не са ти ясни? - Лек мост над плавателният канал във Върна... Тук влизат кораби по 50-70 хил. тона, високи по 40-50 метра. - Да не говорим за постоянните ветрове с висока скорост.
    Въобще можеш ли да асимилираш за какво става въпрос? - Лек мост... - Върви се занимавай с нещо, от което има повече шанс да разбираш.
  • 27 Жоро

    0 0 Отговор
    Кое не е ботафория! ГЕРБ гепим вашите парички много здраве на всички.
  • 28 Жан Виденов

    0 0 Отговор
    Кое не е ботафория! ГЕРБ гепим вашите парички много здраве на всички.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове