Last news in Fakti

10 Юни, 2021 10:47 1 950 54

Мая Манолова: Разрешенията за прилагане на СРС-та са незаконни

  • мая мано;лова-
  • омбудсман

Американското правителството свършило това, което българската държава не желае

Мая Манолова: Разрешенията за прилагане на СРС-та са незаконни - 1
Снимка: БГНЕС

Исканията и разрешенията за прилагането на специални разузнавателни средства, с които са били подслушвани политици, са незаконни. Това заяви Мая Манолова, съпредседател на "Изправи се! Мутри вън!" в "Денят започва" по БНТ.

„От формална гледна точка всичко е наред. Прокуратурата иска, твърди държавен преврат и Специализираният съд го разрешава. Въпросът е как е мотивирано това искане. От СРС-тата, които са в публичното пространство се вижда, че няма абсолютно никакви доказателства никакви факти за участия в такива действия. Самото искане е незаконно и самото разрешение е незаконно", заяви Манолова.

По думите ѝ става дума и за подслушване на обикновени граждани - предприемачи, счетоводители, хотелиери, които са доброволци в платформата "Изправи се БГ". Хората от екипа ѝ са били подслушвани в продължение на месеци, считано от 17 август. След това исканията и разрешенията за прилагане на СРС-та са били удължавани многократно.

"Искането е обосновано с извършването на тежко престъпление по чл. 95 от Наказателния кодекс, а именно - подготовка за участие в преврат, въоръжено въстание, бунт, което се наказва с лишение от свобода над 10 години. Изключително тежки обвинения, които са мотивирали Специалния наказателен съд да издаде тези разрешения за прилагане на СРС", заяви Манолова.

"Когато една партия се срасне с държавата, когато един лидер като Борисов се олицетворява с държавата, той приема всяко едно искане за оставка като държавен преврат", добави още тя.

Манолова обяви, че днес ще се срещне с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, за да му предостави документи по отношение на скандала със специалните разузнавателни средства.

Тя коментира и ситуацията със санкциите по закона "Магнитски", наложени от САЩ на няколко български лица.
"Американското правителството свърши това, което българското правителство и българската държава не желаят да вършат. Всъщност очакването на хората не е американците да вадят фрапантни случаи на корупция, корумпирани лица, фирми и корупционни схеми. Очакването на хората това е да правят българските институции, българската държава, българското правителство", коментира Манолова.

Според нея в МВР вътрешният министър Бойко Рашков е започнал операция „чисти ръце“.

"Предстои много долна, тежка и черна предизборна кампания, което е жалко. Компроматите няма да нахранят семействата", заяви още Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    24 18 Отговор
    Кой е тоя о-лигофрен дето гледа като дрогиран от тази снимка?!

    Коментиран от #13

  • 2 Маниак

    17 14 Отговор
    Има ли и видео заснемане??? Тая Майчето нищо че е баба си е направила операции и е същинска милфарка
  • 3 КРАДЛИВА СВРАКА

    29 16 Отговор
    Всички знаят, че от поне десетилетие Мая Манолова остава неизменно приближена на бандитите–беглеци братя Галеви, които и до днес я ползват зa политически и адвокатски услуги с оглед предстоящето им завръщане в България поради давност на присъдата им. Затова българите я наричаме сестра Галева.

    Всички знаят, че заедно с изпечения мошеник Николай Бареков Мая Манолова спретна бeзпрeцeдeнтнaтa предизборна фaлшификaция, прочула се като Костинбродска афера, за която по закон и двамката трябваше да отидат директно в затвора. Затова българите я наричаме и г-жа Афера Костинбродска.

    Всички знаят, че заедно с червения премиер Олигархски Мая Манолова използва цялото си влияние като зам.председател на парламента за да нaзнaчи прecтъпния oлигaрх oт ДПC Делян Пеевски за шеф на ДАНС и за същата тази цел на всеослушание и до последно драпаше със зъби и нокти.

    Всички знаят, че Мая Манолова caмo допреди няколко месеца бясно и всячески отричаше да е имала нещо общо с мeждунaрoднo извecтния мутренски бос Васил Божков, докато фактите не я заковаха, че не само го е чувала, но и на крака му е ходила в офиса, при това неведнъж. Вече стана ясно защо и за какво го е ухажвала и за какво продължава да поддържа връзкa и с него.

    Всички знаят, че колкото и да се заканва да се изправи, Мая Манолова си остава една все така наведена и все така закоравяла криминална лъжкиня и мoшeницa и че мястото й е в Сливенския затвор. Нека дружно я изпроводим дотам !

    Коментиран от #22

  • 4 зъл пес

    25 12 Отговор
    Сигурно са били незаконни и по ваше време,на комунизма,но масово са подслушвали кой ли не, при това НЕЗАКОННО.Така че ,нищо ново под слънцето.
  • 5 Българин

    25 12 Отговор
    Според нея в МВР вътрешният министър Бойко Рашков е започнал операция „чисти ръце“,но си забравил да си измие мръсните ръце.
  • 6 Последния Софиянец

    12 9 Отговор
    Цяла година ме подслушват и ме заплашват цивилни и униформени агенти.

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Болшевик

    24 10 Отговор
    - Фалшивото възмущение е най-отблъскващата форма на лицемерието.
    Тях червеното знаме,роди ги.
  • 9 НАВЕДИ СЕ МУТРИ ВЪТРЕ

    20 9 Отговор
    АМИ ОСЪДИ ГИ БЕ ДРУГАРКО МАНОЛОВА....АМА НЕ ТИ СТИСКА
  • 10 Българка

    8 13 Отговор
    Излизат все повече доказателства и документи за незаконни и неправомерно законни подслушвания на опоненти на Борисов! ГЕРБ бяха спокойни, че свитата им в силивите институции са унищожили доказателствата и нагло рИвяха, че искат доказателства. Много интересно защо сега си мълчаливи?!
    По-важното е всички замесени в скандала със СРС, който в същността си е престъпление, да бъдат веднага отстранени от заеманите постове, разследвани и съдени! А поръчителите им- арестувани!
  • 11 ГДБОП

    15 5 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    И какво идват в заведението ти, поръчват само минерална вода и слухтят, така ли? По кво ги позна? Че искат фактура на МОЛ МВР за водите ли?

    Коментиран от #21

  • 12 Хйкхг

    16 5 Отговор
    Колежке, върни си дипломата. Не ти е проблема в искането на прокуратурата. Проблема ти е в съда. Той може и да не разреши. Стига с таз прокуратура. Съда решава в държавата. Като съди Бойко нали съда ти отсъди.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тиквата

    14 2 Отговор
    А, какво стана с Илчовски?!?

    Коментиран от #27

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Перо

    6 6 Отговор
    Факт е,че всяко едно действие на протестиращите беше известно на мутрата-Министър на МВР и района на протестите,предварително се блокираше от безброй полицаи/повече от протестиращите/. За най-многолюдните протести се мобилизираха полицаи от управленията в цяла България. Няма никакви съмнения за незаконното подслушване.

    Коментиран от #26, #28, #30, #33

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Bar

    16 5 Отговор
    Отвратителна, духовно нечистоплътна, плоско скълъпена, .... Отвръщава ме. Не знам какви сексуални извратенязи я намират за обект на страстите си, но за мен това нещо е ГРОЗНО!
  • 21 Последния Софиянец

    5 8 Отговор

    До коментар #11 от "ГДБОП":

    Преди всеки голям протест идваха униформени или цивилни агенти и казваха да внимавам какво правя защото всичко е заснето и записано за мен.
  • 22 гнус

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "КРАДЛИВА СВРАКА":

    За написаното в твоя чаршаф ММ осъди ББ.

    Коментиран от #35

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Подслушко Ушев

    3 3 Отговор
    Рано или късно, всичко излиза на повърхността!
    Круша 🍐 крий, ТИКВА излизай!...
  • 25 Пич

    13 0 Отговор
    Всички политици от всички партии , ако са чисти , няма какво да реват... Но като ги знам колко са устойчиви на корупция , без изключение , явно се занимават с политика заради лично облагодетелстване ... Затова ги плаши подслушването ... А трябва да ги подслушват , за да имат страх поне от това . Иначе ще продадат държавата без да им мигне окото...

    Коментиран от #37

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 бв56х

    2 9 Отговор

    До коментар #14 от "Тиквата":

    Илчовски го привикаха в прокуратурата и го накараха да млъкне.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мая ще кара до края !....

    6 2 Отговор
    Мутри ВЪН! Чуден звън!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ИСМВ LOS ANGELES

    2 12 Отговор
    Едно голямо браво за труда на Мая.
    Трябва да го доведе до края.
  • 35 Не на нас тия

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "гнус":

    От съдебно решение на най-първа инстанция до присъда има голяма разлика, мойто момче 😉
    Впрочем ако българската правосъдна система беше наистина справедлива, твоята мутреса сестра Галева–Костинбродска мнооооого отдавна трябваше да си носи раираното костюмче в Сливенския затвор
  • 36 Гербав ковидиот

    4 1 Отговор
    Преди подслушва! Сега се ослушва !
    Вече няма да се нагушва !!!
  • 37 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пич":

    Правят им компромати и стават зависими.В България трябва остракизация като в древна Гърция -провалените политици да се гонят от държавата. Сегашния термин е персона нон грата

    Коментиран от #42

  • 38 Кама СмУтра

    13 1 Отговор
    Партия изправи се мутри вън е противоконституционна защото всички в Република България са български граждани по конституция и определението мутри е с цел дискриминация и саморазправа с граждани на Република България по някакъв неясен критерий използвайки държавните институции и субсидията на държавата за партия изправи се мутри вън

    Коментиран от #39

  • 39 Закс

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Кама СмУтра":

    Точно това се случваше още преди да ги има.
  • 40 СТРАХУВАЙ СЕ

    11 1 Отговор
    МАЯ МАНОЛОВА Е СТРАХ ДА НЕ ЦЪФНЕ НЯКЪДЕ С ПЕЕВСКИ И БОЖКОВ ЗАТОВА СА НЕЗАКОННИ СЕРЕСЕТАТА, И БЕЗ ТОВА ЦЕЛИЯТ НАРОД ТЕ РАЗБРА КАКВА АТОМНА ПОДВОДНИЦА СИ...
  • 41 МУТРЕВА

    15 0 Отговор
    СХЕМАДЖИЙКАТА НА ИСТИНСКИТЕ МУТРИ. АДВОКАТКАТА НА ВАНКО ЕДНО ПРОМЕНИ ЗАКОНА ЗА ДА ГО ОТЪРВЕ ОТ ЗАТВОРА СУТЕНЬОРА НА МАЛОЛЕТНИ ДЕЧИЦА. БОКЛУЦИ.
  • 42 БРАВО

    9 0 Отговор

    До коментар #37 от "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ":

    ТОЧНО ТАКА И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ ЕПЪРВАТА ИЗГОНЕНА....

    Коментиран от #52

  • 43 ГАЛЕВА

    11 2 Отговор
    САМО ЧЕ МАЯ Е СЛЕДВАЩАТА В СПИСЪКА НА САЩ, КОЙ ХОДИ НА ГОСТИ В ДУБАЙ ПРИ БОЖКОВ, КОЙ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ В ПАРЛАМЕНТА, КОЙ СЕ ПОДВИЗАВАШЕ С ГАЛЕВИ МА. АКО ИЗТЕКЪТ СРСТ ЗА МАЯ КАКВО ПРАВИМ, ТЯ НЕ ТРЯБВА ДА ЗАЕМА ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ. МНОГО СКОРО МАЯ ТИ СИ СЛЕДВАЩАТА.

    Коментиран от #45

  • 44 Vinetu

    10 1 Отговор
    Сестра Галева мутра вън 😁🎃🇻🇳🚾
  • 45 Дългият

    1 12 Отговор

    До коментар #43 от "ГАЛЕВА":

    Браво майче. Пак начука грубо канчето на мутромилиционерите.

    Коментиран от #46

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 стоян

    7 0 Отговор
    Досега тази крякла не е направила нищо добро за България а само лъжи от грозната и крякаща уста -ако някой има хубав спомен да го опише тук-без лябовните
  • 48 подозрителен

    2 0 Отговор
    Доколкото си спомням," Операция чисти ръце"имаше на времето в Италия. След нея дойде Силвио Берлускони на власт! Е, да видим Бойко Рашков, като я проведе, кой ще ни се натресе!
  • 49 Стив

    6 0 Отговор
    Така така - Галева, продължавай все повече да лазиш по търпението на избирателя и ще видиш след месец изборните резултати, които хич няма да ти харесат!

    Мутри, вън! А ти, мутресо, марш при спонсорите си!
  • 50 Манолова

    6 0 Отговор
    с тази мазна п о р н о-усмивчица е много подходяща за сайт за запознанства.

    Ама е дъ р та и, ако не е фотошопът, няма как да кандардиса някой клиент, освен съвсем закъсал.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "БРАВО":

    Мая поне е работила нещо за обществения интерес.А другите стари муцуни "преживяли катарзис"какво са направили ? И всичките говорят за статуквото , като чели те не са част от него. Републиканския апартамент, Кадиев, Дончева, Румен Петков -правят се, че вчера са дошли от някаде.Щом и Виденов изпълзя, какво да говорим.Утре и Борисов ще е новия месия.Добре, че Георги Димитров и Васил Коларов не си правят партия по разбираеми причини.
  • 53 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Да-еа-ае, само разрешенито от Мая е законно...
  • 54 браво

    0 0 Отговор
    сестра галева много си компетентна вие комунягите сте наи ценния и незаменим кадар на майка България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове