Last news in Fakti

11 Юни, 2021 15:47 7 033 92

"Спектър": Служебното правителство удря по рейтинга на ГЕРБ

  • герб-
  • итн-
  • бсп-
  • демократична българия-
  • спектър-
  • проучване

ИТН прицелва първата позиция, а БСП са трети

"Спектър": Служебното правителство удря по рейтинга на ГЕРБ  - 1
Снимка: Фейсбук

ГЕРБ запазва лидерската си позиция с 21 %, но търпи сериозни имиджови щети в резултат на данните, изнасяни почти ежедневно от служебното правителство. ГЕРБ избра защитна стратегия, която от една страна сплотява твърдия електорат на партията, но от друга страна кара част от нейните привърженици да се разколебават и да се насочват към други политически проекти.

Това показват резултатите от социологическото проучване на агенция "Спектър".

В периода 5-10 юни 2021 г. беше проведено експресно социологическо проучване за регистриране на нагласите в началото на първата седмица на официалната предизборна кампания за предстоящия български парламент.

На основата на получените данни, могат да се откроят следните основни тенденции и характеристики на старта на кампанията.

Медийните изяви на Бойко Борисов се ограничават единствено до срещите с младежките структури на партията, а неговите заместници не успяват да достигнат с посланията си до хората. В последния месец особено активните мероприятия на служебния кабинет по репутацията на бившия премиер носят своите негативи. Ако тази тенденция продължи, има вероятност ГЕРБ да загубят символичната битка за първото място.

От друга страна ИТН засега се ползва с доверието на 19,40% от българските избиратели. Разликата с основния им конкурент ГЕРБ може да бъде стопена само при продължаваща криза при Борисов. Интересно е да бъде отбелязано, че не се наблюдава отлив на гласове от ИТН в следствие на декларирания отказ от страна на Слави Трифонов да бъде депутат. Това се дължи на факта, че неговите симпатизанти не смятат професията депутат за особено престижна. Дори със своя отказ от депутатското място, шоуменът повиши положителното отношение към себе си. Има сериозна възможност партията да обедини основните искания на протестите, което да доведе до възможност нерешилите за кого да гласуват да гласуват за ИТН в последния момент. При такава хипотеза ИТН ще изпревари ГЕРБ.

БСП към момента се ползва с доверието на 14,10% от респондентите. Партията на Нинова, изпитва сериозни затруднения да атакува върха. На първо място това се дължи на скандалите, свързани с номинацията на депутатските листи. На второ място е сериозната конкуренция в лицето на Жан Виденов, който много бързо се настани в крайното ляво на политическия терен. Тези гласове до момента отиваха при БСП. Има вероятност за отлив на симпатизанти към столетницата. Дали Нинова ще успее да набере скорост до края на кампанията е една от големите въпросителни.

Демократична България диша във врата на БСП. Със своите 11,50% формацията, водена от Христо Иванов, има сериозни шансове да измести столетницата от третото място. Сериозното присъствие в политическия живот носи солиден успех на дясното движение. Ключов за растежа им се очертава въпроса дали ДБ може да направи силен резултат освен в столицата, в някои от другите големи градове.

ДПС със своите 10,30% се очертава, като четвърта или пета политическа сила на тези избори. Партията е в добра кондиция. Допълнителен стимул за нейните привърженици е улеснената възможност за гласуване в чужбина. След посещението на Карадайъ при Ердоган се очертава и силен резултат в Турция и сред българските турци, работещи в Европа.

Освен БСП, ГЕРБ, ИТН, ДБ и ДПС, които несъмнено ще имат свое представителство в новия български парламент, своите шансове имат и Българските патриоти (ВМРО, Воля, НФСБ) и “Изправи се. Мутри вън”. И двете формации влизат в кампанията с доверие от 4,80%. От една страна партията на Мая Манолова има основна заслуга за поддържането на анти-ГЕРБ реторика в публичното пространство. От друга страна решението на Каракачанов, Симеонов и Марешки да не участват в депутатските листи носи своите дивиденти. Загатването пред обществото, че няма да се коалират с ГЕРБ след изборите, също носи позитиви за тях.

Под чертата в началото на кампанията са Възраждане с 2,80%, и партията на Жан Виденов с 1,5%.

Интересни са обществените настроения, свързани със задължителното гласуване с машина на 11 юли в секциите над 300 избиратели. Данните показват, че всеки трети не одобрява машинното гласуване. Одобрение към този начин на гласуване споделят 27,40%. Много е висок броят на заявилите, че не могат да преценят – 41,10%.

На този етап колебаещите се да гласуват са по малко от изборите на 4-ти април. Само 9,20% споделят, че не са решили за кого ще гласуват. Хората, които категорично няма да гласуват са 36,70%. Към настоящия момент 49,20% са твърдо решени да отидат до изборните урни. Съвсем реално може да се повтори избирателната активност от предходните избори, въпреки опасенията, че сезона на отпуските ще повлияе негативното на българския избирател. На тези избори гражданите са по-категорични в своите предпочитания.

Основна причина, която мотивира респондентите да вземат такова решение е избистрянето на политическите послания на партиите на протеста, както и на основните системните партии. Залогът е много голям за всички политически играчи. За това е важна ролята на посланията, които ще представят политиците на избирателите: градивни идеи и решения или ще се насочат към повече скандали и негативизъм, отколкото върху съдържателни дебати и реални послания към избирателите, коментират от "Спектър".

_______

Информация по чл. 205 от Изборния кодекс:

Проучването е осъществено от Изследователски център „Спектър“ с ръководител Петко Петков, доктор по социология, в рамките на самостоятелна изследователска програма, финансирана със собствени средства.

Паспорт на проучването:

Извадка: Извадка на пълнолетното население (18+) с размер 731 лица от цялата страна.

Метод на събиране на информацията: CATI, Максимално допустим размер на стохастичната грешка при 50% дялове и 95% гаранционна вероятност – 3,10%.

Период на проучването: 5-10 юни 2021 г.

Дата на първа публикация: 11 юни 2021 г. - фейсбук страница на ИЦ „Спектър“

Изследователски център „Спектър“ носи отговорност за данните и техния анализ във вида, в който са оповестени от нас публично, но не и за превратни, манипулативни или избирателни интерпретации от други лица и организации.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САНДОКАН

    86 12 Отговор
    ИСТИНАТА Е ДРУГА. ГЕПИ СА ТРЕТИ
  • 2 Кой беше

    61 8 Отговор
    Тоя плондер
  • 3 Румен

    25 5 Отговор
    Очертавайте ги, ние после ще минем с вилите и манарчетата
  • 4 Българка

    15 67 Отговор
    Бюлетина #5 , а на есен събаряме фърчилото.

    Коментиран от #16, #19, #35, #54

  • 5 ТаУмВзе

    69 16 Отговор
    ГЕРБЕРАСТИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБУЧВА СЪС ВСЯКАКВИ НАЧИНИ! ВЕДНАГА.

    Коментиран от #71

  • 6 БСП в канала

    18 77 Отговор
    Истината е една, ГЕРБ са първи.

    Коментиран от #15

  • 7 БОЛШЕВИК

    69 16 Отговор
    Служебното правителство ще направи много, ако срине рейтинга на ГЕРБ до 10% до изборите. Само трябва да вади по-често далаверите и кражбите на тия мутри, а следващите да ги съдят задържат, конфискуват и да ги пращат по затворите.
  • 8 После Софиянец

    14 44 Отговор
    Бюлетина номер 5 е истината, всичко друго е ЛГБТИ.
  • 9 бушприт

    10 32 Отговор
    И Тъй Нататък ще катурне България още преди да състави правителство. Суафчо Босоногов Дънков ще ходи на инструкции при Ердо в Истанбул или Мустафа Карадайъ ще пре-предава сигналите от Томбул-а.
  • 10 Българка

    56 15 Отговор
    Съветвам членове на ГЕРБ, които все още не са се овъртолили в престъпни схеми да напускат, бягат и се дистанцират! ГЕРБ доказаха ,че са разбойническа шайка, която употребява властта в своя лична изгода!
    На 11.07. масово да гласуваме за партиите на промяната ДБ, ИСМВ, ИТН, за да има правителство на промяната!

    Коментиран от #14, #40

  • 11 Дреме им на ГЕРБ

    12 34 Отговор
    То да е е лесно да управляваш и-ти .Да управлява който иска, ама май на никой не му стиска.Така или иначе и следващите ще бъдат наплюти както предишните и по по .....предишните.Накрая ще Ви управлява само БСПто, те са винаги готови
  • 12 JEFF

    36 12 Отговор
    Какво трябва да стане ? Да мълчат за всички далавери, калинки, кърлежи и т. н. , за да се поддържа фалшивия рейтинг на ГЕРБ ? Ако българите сме достатъчно отговорни за бъдещето на България, ГЕРБ не могат да вземат и 2 процента на изборите. Дано е така !
  • 13 този

    30 8 Отговор
    "Спектър" го чувам за пръв път! Имат шанс патрЕотарите, ама друг път!
  • 14 Тези

    12 21 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Дето си избройл като партии на промяната са промяна само за загубили памет или изобщо нямащи такава

    Коментиран от #22

  • 15 Само

    12 7 Отговор

    До коментар #6 от "БСП в канала":

    В кражбите рекета манипулации те.
  • 16 Българка

    13 14 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Престани да пишеш от ника, който ползвам вече година!
    Вярната бюлетина е 23- ДБ

    Коментиран от #24, #25, #27

  • 17 Българка

    22 31 Отговор
    Служебното правителство е най-доброто , което може да ни се случи. С некомпетентността си, с постоянните гафове и безпочвени, и недоказани обвинения, с безпинципните рокади, накара много хора да преосмислят негативното си отношение към ГЕРБ. Обикновения човек вижда, че има много по-лошо от управлението на ГЕРБ.

    Коментиран от #37, #53

  • 18 Фактъ

    32 10 Отговор
    Истината е ,че с герб е приключено . След тези избори опг - зайчарник , няма да съществува .
  • 19 вземай

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    си партакешите, детето-олигофренче /което се страхувало от лицето на Президента/ и отлитай на друга планета!

    Коментиран от #30

  • 20 Светослав

    7 6 Отговор
    Ако Слави направи правителство, ще е удар на века. Но от страхливци не очаквам
  • 21 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    18 5 Отговор
    Социологическите агенции трябва да бъдат забранени със закон!!!
  • 22 или си

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тези":

    оправи правописа, или се разкарай, че дразниш с тази неграмотност!
  • 23 ГОРСКИ

    22 6 Отговор
    Служебното правителство трябва да изкара всички кражби и далавери на Диктатора!!!!!!

    Коментиран от #38

  • 24 После Софиянец

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Нещо искаш да си присвоиш членство към нашата партия, както си присвояваш никове?!? Ние с попа приемаме само ЛГБТИ, ако си от нас, ела утре на прайд .

    Коментиран от #31

  • 25 досега

    15 9 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    не съм видял нормален човек, който да краде никове. Това само гербаджия може да го направи. И употребявана тоалетна хартия ще открадне.
  • 26 Тодор Живков

    6 10 Отговор
    Само излезте и подкрепете Бойко той ще ви награди богато.
  • 27 ГРОБ

    14 17 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Вярната бюлетина е № 22 за ИТН!

    Коментиран от #32

  • 28 Хайде бе!?

    19 10 Отговор
    Откъде ги вадят тези проценти за учиндолската партия? Разговарял съм на тази тема минимум с 150 души.От тях само двама са гласували за Славуца.Останалите за различни партии,но никой не изрази подкрепа и одобрение.Тази масивна атака през социлогични сондажи, има някаква много подмолна цел.Пълен абсурд е,тази ерзац- партия да има такова одобрение,та дори предсказват за Първа политическа сила. Тук играят много големи пари! Славуца е параван, на група олигарси,който не могат сами да влязат в политиката през Парламента.Славуца е идеален" ключар" който ще отключи вратата,за техни представители,под флага на учиндол партия.
  • 29 Христо Ботев

    7 13 Отговор
    Българина е алчен и продажен не го мислете ГЕРБ са първи там е лапането.
  • 30 Българка

    8 14 Отговор

    До коментар #19 от "вземай":

    Ей , това платените на фърчилото, все летене ви е в главите. Лети си ти, аз "детето" наричам много сладък померан.

    Коментиран от #33

  • 31 и ти си

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "После Софиянец":

    от крадците. Малък проблясък се прояви при теб като махна окончанието на "последният" и го преправи на "последен". Пак имаш някакъв напредък!
  • 32 секта умрела

    7 13 Отговор

    До коментар #27 от "ГРОБ":

    Бюлетината е номер5.
  • 33 откриват

    4 6 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    нова психиатрична болница! Това е новина за теб, нали! Поемай!
  • 34 С К Т Р

    16 10 Отговор
    ГЕРБ - 14%, не повече.
  • 35 Българин!

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Ще събориш...,на баба ти- фърчилото..
    😛😂😆
  • 36 ЗАТВОР ГЕРБ

    10 6 Отговор
    ОТКОГА ФЕКАЛИИТЕ СТАНАХА РЕЙТИНГ
  • 37 ГОРСКИ

    7 8 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Ти не си БЪЛГАРКА ти си просто една Герберастия!!!!

    Коментиран от #41

  • 38 БГ-Избирател!

    15 9 Отговор

    До коментар #23 от "ГОРСКИ":

    Ами щеше да ги изкара всички мръсни гербаджийски далавери,ама няма да им стигне времето...!Но все пак-евалла на служебното правителство за куража и упоритостта да се борят срещу крадливото гербаджийско статукво...!!!
  • 39 Страх и памперс

    13 7 Отговор
    Служ. правителство удря по чекмеджето на Боко.
  • 40 6666

    10 13 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Тези така наречени партии на промяната са на принципа сани за да седна.При тях ще стане по-лошо.Да не говорим че са и супер противни....
  • 41 Да Горски!

    10 8 Отговор

    До коментар #37 от "ГОРСКИ":

    Само да те допълня...!Тая не е никаква ,,Българка"....,а изкукала куха Гербаджийска лейка и изтъркана подметка на Буци...!!!

    Коментиран от #75

  • 42 JEFF

    16 8 Отговор
    Стига сте ни показвали Борисов . Нека всеки забрави за него , освен прокуратурата, ако има такава.
  • 43 Куку

    8 11 Отговор
    Запазва мястото но търпи щети????С няколко уморени комунисти,неграмотния Минеков,културист-измамник,няма да стане промяна!

    Коментиран от #58

  • 44 МЕНТЕ ГЕН

    10 4 Отговор
    ТОЯ НА ФОТОТО ОСВЕН ДА ЛЕКУВА ЗАПЕК И ДА ПРЕДИЗВИКВА ДИАРИЯ ЗА ДРУГО НЕ СТАВА

    Коментиран от #49

  • 45 Партай геносе

    4 2 Отговор
    Единият бандит има партия, на другия я забраниха. Това е американската демокрация по съветски образец - бандит, бандит, ама НАШ!
  • 46 Хахаха

    7 7 Отговор
    Е, нали това му е работата, и такива са възложените му задачи от кандидат-президента. Едва ли остана някой, който да си мисли, че основната му задача е да организира честни и прозрачни избори. Всъщност, като гледам какви ги вършат, може да се каже, че работят за изборите, но така работят, че да организират резултатите, и то не толкова в "+" за някоя от партиите, защото не могат да се разберат за кой колко, колкото да сведат до минимум гласовете за ГЕРБ. Това им е целта в крайна сметка. Даже четох одеве, че ЦИК започнали преговори с друга фирма за доставка на машини. Знае ли човек, тези може да дойдат направо с готовите резултати.
  • 47 Ми ся

    9 11 Отговор
    Ми ся' ФАТМАКА има ЗЪБ на БОЙКО......едва от вчера започна да шава из Европа, почувства се мъж , до сега все едно беше под чехъл !!! До сега и тук да дойде европеец отиваше при БОЙКО и там да имаше сбирка ..канеха пак БОЙКО!!!! А ся' кат няма кой ФАТМАКА отива ....щат , не щат напъхан е там и слага КА'ПУ'ТА на устата , ЧЕ да не стане като ТАЛИН !!!
  • 48 Народа

    6 14 Отговор
    Ние си харесваме БОЙКО и ГЕРБ , само те могат да управляват успешно държавата !!! Затова пак ще си ги изберем !!!!

    Коментиран от #56

  • 49 Ми то

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "МЕНТЕ ГЕН":

    И от теб се гади тук ......ама се натискаш и пишеш простотиите си !!!
  • 50 Милия ми той

    6 7 Отговор
    Какви глупости. Кой дава пари за такива проучвания? Питахме сто човека във централата на ГЕРБ. 21% казаха че ще гласуват за Б.Борисов

    Коментиран от #55

  • 51 Яяяяяя

    10 7 Отговор
    Я ква стана тя? Голям реев! Затова ли пропищяхте да няма служебно правителство? Да вземем да си го оставим 4 годинки да ви свърши вашата 12 годишна работа! и да удари една здрава метла!

    Коментиран от #74

  • 52 Милия ми той

    9 3 Отговор
    Това лице го ненавиждам. Няма ли да го мятате вече?
  • 53 уммх8му

    10 5 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Служебното правителствио показа какви трябва да са българските политици - добре образовани като сегашния Министърът на икономиката от служебното правителство Кирил Петков, завършил магистратура в Харвардския университет, а по-късно преподавал там. И като сегашния финансов министър Асен Василев също завършил Харвард. Сравнете го с Тиквата ограничена, дето ни управлява последните почти 12 години, завършил кумунистическо милиционерско образование, ниската му езикова култура и морал и си направете изводите сами какви политици са нужни на България, добре образовани и интелигентни или прости селяндури.

    Коментиран от #72

  • 54 Брей

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Разбира се, както кажеш, така ще е!!! Сега си вземи хапчетата и се разкарай.!!
  • 55 ухуиух

    5 3 Отговор

    До коментар #50 от "Милия ми той":

    Защото са прости като него.
  • 56 реш

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "Народа":

    Разбира се, всеки има право на избор и мнение, но в моите очи той е един нискоинтелигентен некадърник, с ниска еѝикова култура и възпитание, с посредствено образование и липса на качества да управлява държавата ни, няма добри специалисти около него, заобиколен е със същите х;ра като него със съмнително образование, не прави дълбоки реформи в съдебната система, нивото на корупция при него е на много високо ниво, което пречи на страната ни да се развива с бързи темпове.
  • 57 отан

    5 6 Отговор
    долу герб
  • 58 Реалист

    6 6 Отговор

    До коментар #43 от "Куку":

    Ама то щот вашият Буци не е Комунист и щото е много грамотен,с диплома на пожарникар от Милиционерската школа в...Симеоново...😂😂😂?!?!
  • 59 Дебилчев

    5 5 Отговор
    То, затова толкова искаха служебно, да работи подривно срещу Герб
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Българка

    9 4 Отговор
    Всеки има право на мнение. Една си мисли, че е запазила право върху име, друг на доктор се прави, аз мразя БЕЗПЛАТНО фърчилото и подлогите му. Бюлетина номер 5 е спасението.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 SAAB

    2 5 Отговор
    ТоА кога ще е стобора........наплют от мухите ?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 бай Даньо

    4 5 Отговор
    Ами ако стане ДПС втори след ГЕРБ !? Ще излезе че няма начин за правителство без ДПС или ГЕРБ. Тогава кво правим Ганчо!? Избори до дупка !? До коя дупка!!?
  • 68 БКП=герп=сдс

    4 6 Отговор
    Никога повече мафията - герп на власт!
  • 69 Симо

    7 1 Отговор
    Къде ги видяхте тия 11,5% за тия провали ДБ?
  • 70 Mister Cro

    2 5 Отговор
    Не ви ли писна, не ви ли се повръща вече повече от едно десетилети от герберастката мутрафония?

    Коментиран от #73

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Аз Човек

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "уммх8му":

    Служебните са аут Сбор от СТАРИ Мутри от 90 год Комуняги освен да уволняват да заплашват да рушат друго не правят Никога повече Комуняги Разберете Го тези Кръвожадни Комуняги ни върнаха 80 год назад Сега е Демокрация И тези Гадевата Хунта ще бъдат изметени има безброй начини
  • 73 Аз Човек

    4 3 Отговор

    До коментар #70 от "Mister Cro":

    Повръща ми се от тези мутри от 90 год сега изпълзели от дупките си безчестни разрушители и вие които крещите от радост сега много скоро ще видите че става въпрос за България
  • 74 Аз Човек

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "Яяяяяя":

    Става въпрос за Развитието на България А не за стани да седна и яко разграбва не сега слепи ли сте тези Старчоци Комундетатя от 90 год са голямата ПРОМЯНА е стига вече 2021г е тази работа с ад служебните няма да свърши добре А и още нещо Итн= ДПС =БКП
  • 75 Аз Човек

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "Да Горски!":

    Българи Българи живеят тук разберете го и когато това Проумеете тогава може да се развива Успешно България С тази ваша омраза нищо нищо няма да постигнете

    Коментиран от #80, #85

  • 76 Вальо Топлото

    0 1 Отговор
    партията на Тошко Йорданов как се движи?
  • 77 Петър

    2 1 Отговор
    Хората знаят, че Демократична България са слуги на олигархията и никога няма да имат такъв резултат. Всичко е просто предизборни внушения.
  • 78 наблюдаващ

    5 1 Отговор
    Тия социологически проучвания, много измислени! Като се има предвид липсата на купен вот, герб ще е десетина процента надолу и ще се позиционира около бсп, а най вероятно отдолу! ДБ възможно също да са пред герб! ИТН са първи, а дпс, ще загубят е те проценти от липсата на купен вот! Та резултатите няма да са такива!
  • 79 :D:D:D

    4 1 Отговор
    Лъгането започна.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ДОЛУ ГРОБ!

    3 0 Отговор
    ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА, ВЪТРЕ В ЗАТВОРА!!! С ТУЛУП БОРИСОВ НАЧЕЛО И ЗАЕДНО СЪС ГЕРБЕРИ ДО ОРГ.СЕКРЕТАРИ И СЕЛСКИ КМЕТОВЕ!!!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ТИя

    2 0 Отговор
    на маймуни ли ни правят с измислените %.Никой не ви вярва-може да замотавате само велики болни мозъци,които са ви платили.
  • 84 asdf

    1 0 Отговор
    Те сами се сгромолясаха. Колос на глинени крака.
  • 85 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Аз Човек":

    Боли ли? Нека ви боли!
  • 86 възпитаник

    0 0 Отговор
    Трябва и прокуратурата и съда да ви ударят бе мутро
  • 87 Ицо Шпека

    0 1 Отговор
    Видимо е: Коалицията на МВРО + другите двама тулупа и тази на Демонократите - Христо Маджото и Иван костов, са тези, които най дълбоко са се бръкнали в кофчежетата с алтъни! Пирвите имат кеш, защото много крадиоха 4 години, а вторите защото имат безкрайното финансиране на хамереканските НПОта! За по- бедните партии - пълно мълчание от социолозите и изолация - С изключение на ИТН всички останали ги тресе страхът - да не би случайно Виденов, Възраждане или Черепа да влязат... до последно ще им дават по 1% щото не са желани от ГОЛЕМИТЕ КАНДИДАТИ ЗА ЛАПАЧКА
  • 88 Ханко Брат

    0 1 Отговор
    Псевдо патреотите ги бройте като част от герп! така че ако влязат - значи герп си дигат процента с 3-4 пункта... Тва е играта и тънката далавера отново герп да са на власт, заедно с партиата на пеефски..! натам отиват стратегията и ресурса на герп - да си вкарат патерицата
  • 89 Тредстоун

    0 0 Отговор
    Сега след като почват да се пукат балоните на калинките еднодневки от стадото на фатмака , когато става ясно че с неадекватните си действия паразитират върху България , когато се оказва че всяка втора дума или изказване е лъжа , а секретарката на господаря им събира десятък от бивши митничари , най вероятно много от не решили за кого ще решат и разберат че ГЕРБ са много по малко зло от нявите варвари на подмяната.
  • 90 Българин

    0 0 Отговор
    Какво е ИТН ?- абревиатура някаква, какво искат, за какво се борят, с какво ще подобрят живота на обикновения човек, каква програма имат, какви хора имат на разположение, въобще те нещо казаха ли какво ще правят ? Интересно как ги подкрепят по симпатии, сещам се за НДСВ и Кобурготски, въобще някакви балони в политическата атмосфера над България. Всеки да решава за себе си, но Българи няма да се оправи от месия, а от всички нас.
  • 91 тролик

    0 0 Отговор
    Ако някой от пишещите тук е участвал или познава участник в подобни проучвания да си вдигне ръката. ПЪлна измама за парички...
  • 92 Вълка

    0 0 Отговор
    Пътнико свиден, пътнико прост. Време е да си ходиш!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове