Last news in Fakti

17 Юни, 2021 10:33 1 843 14

Проф. Михайлов: БСП е отдавна е поставила въпросите и за язовирите, и за “Автомагистрали“

  • проф. георги михайлов-
  • язовири-
  • автомагистрали еад

Здравеопазването в България е изостанало много сериозно от европейските стандарти

Проф. Михайлов: БСП е отдавна е поставила въпросите и за язовирите, и за “Автомагистрали“ - 1
Снимка: БГНЕС

БСП е много значима политическа сила, това се вижда в цялата ѝ история и през последните 30 години, независимо от резултата на последните избори. Това, което левицата иска, е стабилност на защита на интереса на нацията и в цялата си програма тя има 3 основни направления, в това число стабилизиране и развитие на българската икономика и възвръщането на държавността. Това заяви водачът на листата на Коалиция “БСП за България“ в Благоевград проф. Георги Михайлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му всички проблеми, които сега се поставят, БСП ги е поставяла преди – и за язовирите, и за “Автомагистрали“, а друго направление, в което партията работи, това е защитата на най-ранимите хора от населението. „Това са младите хора със социалните придобивки, които трябва да получат. Това касае над 500 000 семейства, които биха могли да бъдат освободени от минимум на облагаем доход, които да бъдат стимулирани за раждането на деца“, обясни социалистът.

Професорът заяви, че не бива да се прави паралел между 50-те лева за пенсионерите и преизчислението на пенсиите, тъй като едното е временна мярка, а другото е сигурна стъпка към по-нормален начин на живот.

„Ние имаме нужда да се състави правителство, то и сега имахме нужда и то можеше да бъде съставено. Конкретната политическа обстановка ще реши нещата на предстоящите избори. Политиката е изкуство на създаване на приятели, а не изкуство на създаване на врагове.“ Такa коментира водачът на листата на БСП в 1-ви МИР, попитан дали ще се формира правителство след изборите на 11-ти юли. „Навсякъде се чуват гласове, че ако и сега не се състави правителство, никой вече няма да прости на тези политици, които се кръщават с името “нови“, но повечето от тях въобще не са нови. Повечето от партиите са с много познати и стари лица – участници в предишни правителства на ГЕРБ или произлезли от други големи политически формации“, каза още той.

„Изключително важно е до края на годината да има актуализация на бюджета и неработещ парламент с неработещо правителство, нещата ще станат изключително сериозни и в икономическата, и в социалната сфера. България има крещяща нужда от правителство“, категоричен бе социалистът.

На въпроса дали одобрява действията на служебния министър на здравеопазването, Георги Михайлов отговори: „С “възможностите“, които му се предоставиха, неговите действия се оказаха доста затруднени. В много от действията му смятам, че има сериозна логика, но това са стъпки, които частично решават големите проблеми на здравеопазването.“

Проф. Михайлов припомни, че в предишния парламент Българската социалистическа партия няколко пъти внася проблема за отпадането на лимитите на болниците и заяви, че здравеопазването се превръща в колосален фактор в политиката през последните десетилетия. „Здравеопазването в България има сериозни проблеми, и то много сериозно е изостанало от европейските стандарти, а един от акцентите в програмата на БСП е промяна именно в тази сфера“, каза още той.

По повод изказване на предишния здравен министър, че болниците, които работят, са с най-много задължения, социалистът коментира: „Това показа, че моделът на финансиране и на управляване на финансите в здравеопазването е парадоксален.“

Социалистът смята, че това е една от причините за срещата на служебния министър Стойчо Кацаров с НЗОК, но по негово мнение подобна среща трябва да има и с ръководители на лечебни заведения.

„След като колегите от американската камара ни канят на съвещание по проблемите на здравеопазването, значи те наистина са големи.“ Това заяви проф. Михайлов по повод предстоящия форум, организиран от американската търговска камара.

На въпроса дали има политически нюанс в действията на САЩ, Георги Михайлов коментира: „Политически нюанс има в действията на всички държави, които взаимодействат една с друга, но тук не можем да се оплакваме от някакъв специален нюанс, ние сме официален член на ЕС и на НАТО. Един от големите ни партньори ни обръща внимание на области от живота, които са явно не добре ситуирани в България“, обясни социалистът във връзка със санкциите по закона “Магнитски“.

На финала проф. Михайлов бе категоричен, че след изборите ГЕРБ не биха могли да бъдат коалиционни партньори за БСП, тъй като сериозно са се компрометирали очите на нацията като управляващи.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2987

    5 4 Отговор
    Тъй ли? И кога това? Не сме чули нищо такова за 12 госини. Може би на някой пленум другарите са си разказвали нещо?
  • 2 русенец

    6 3 Отговор
    БСП(болшевики) е не само важна политическа сила, но и майка на други важни политически сили като ДПС, СДС, ГЕРБ, ВМРО, Атака и всички останали, които драпат за власт. Междувременно от България нищо не остана, но това едва ли е тема на статията.
  • 3 хтвррп

    5 3 Отговор
    Така е, за последните 10 години, докато другите в ЕС се развиваха, ние тъпчехме на едно място с този Боко и сега се оказа, че в здравеопазването сме още на ниво в миналия век. Който си дойде от чужбина и му се плаче и вика, ама то тук нищо не се е променило, всичко си е както преди.
  • 4 Пич

    5 2 Отговор
    Какви въпроси ще поставяте вие бе , като не сте построило нищо за 30 години..,!!!??? Разрушихте всичко което направиха предишните комунисти , фалирахте банките , и ограбихте народа си с хиперинфлацията...!!!??? Хората видяха кой сте... резултатите ви от последните избори ви го показаха , само вие не стоплят е... Не ви щем...
  • 5 ТРОПЧО

    5 3 Отговор
    В ПАНДЕЛА СИЧКИ ГЕРБАДЖИИ НАЧЕЛО С БОИКО И ОНЯ СТЪКИ
  • 6 Гумен Гадев Пликчев

    5 3 Отговор
    Корумпираното БСП е минало
  • 7 Някой си

    5 1 Отговор
    Тоя доктор за какво говори ,след като нищо не разбира от строителство но магистрали?!
  • 8 социта

    1 1 Отговор
    Очевидно с повтаряния на това какво отдавна , какво по-отдавна и какво най-отдавна , демек първи сте поставяли въпроси , повдигали проблеми , посочвали нарушения и престъпления няма да се преборите с предубеждението у хората към вас и да си вдигнете дето му се вика рейтинга , току мислете къде са ви на вас проблемите и защо не ви се получават нещата , а те очевидно не се получават. Толкоз от мен , най-добронамерено.
  • 9 ЛАПАЧИ

    4 3 Отговор
    ВИЕ НИЩО НЕ СТЕ ПОСТРОИЛИ КОМУНДЕТА, ФАЛИРАТЕ ДВА ПЪТИ ДЪРЖАВАТА И 12 БАНКИ, ЯКО ГРАБЕНЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕВАТИЗАЦИЯТА ЗА СМЕТКА НА НАРОДА, БОКЛУЦИ.
  • 10 Факир

    1 1 Отговор
    Като се поставят на тези позиции далавераджии това е.Цако Бънчев от Правец.Преди 89-та ходеше с една отверка в джоба в завода за компоти/компютри/.Приватизатор на завода за ядрени прибори Плевен.Съдебни дела.Схеми с зам.министър Ставрев.Изпълнителен директор на военен завод-Червен бряг.Мирчо Ц..Управител на ВЕЦ на В.Златев.И накрая шеф на холдинга за стопанисване на язовири.Гербер парите трябва да се разкешват по шкафчетата.
  • 11 дрт прч

    1 1 Отговор
    БСП ОТДАВНА Е УМРЯЛА И НЕ ВЛИЗА В ПЛАНОВЕТЕ НА МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ
  • 12 НЯКОЙ

    0 0 Отговор
    БСП е карайно време да потърси отговорите за срива на доверие в ескспредседателя си Станишев и да го изключи от редиците си за компрометиране на авторитета на партията и провалено управление , него и хората до него. За да не продължават да сабират негативи, трябва да се отърсят от всички които им донесоха провал през годините, само така ще покажат на хората че са променени и са в състояние да променят.
  • 13 Питащ

    0 0 Отговор
    Тази особа не фалира ли хематологията в София, документни измами, далавери, дето сключвал договори за милиони сам със себе си и назначил половината си рода и близки на сладки длъжности и още и още.... Не е ли осъден вече или предстои, та все се бута отпред и дрънка втръснали опорки. И то за язовири, магистрали и дрън, дрън, дрън.....Ако това са новите лица на БСП, корумпирани, нагли гьонсурати, то дръжте си ги за Вас!
  • 14 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЛЕЛЕ МАЛЛЕ --- Б ее Си Пи --- Бее Си Пи -ЧЕРПИШ НАЛИ -НАРОДЕ !!!!!!!НИЕ СМЕ - НАШИ СМЕ --- НЕ СМЕ БУРЖОАЗНА ПАРТИЙКА - НИЕ СМЕ КАПИТАЛИСТИ ОТ НАРАДА --- 120 БЕЗ 100 ГОДИШНО ПАРТЕ !!!ГЕПВАХМЕ ЗА ДА ВИ ЗАЩИТАВАМЕ - ОТ ДРУГИТЕ ГЕПВАЩИ -И СМЕ ИМАЩИ ---ЗАРАДИ ВАС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове