21 Юни, 2021 20:40 10 339 60

Дацов: Плащали сме заплата на здравен министър, без да го заслужава

  • любомир дацов-
  • здравен министър-
  • пандемия

По думите му нивото на здравните системи играе тежка роля

Дацов: Плащали сме заплата на здравен министър, без да го заслужава - 1
Снимка: БГНЕС

Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава. От 2019 г. има COVID. Излиза, че нашата държава няма статистика и информация на базата, на която да управлява пандемията, да води борбата и да взима решения. Т.е. излиза, че здравното министерство и министрите, които са го ръководили досега всъщност не са ни трябвали, защото те не са взимали информирани управленски решения. Това коментира по Нова телевизия финансистът Любомир Дацов.

„След като нямаш информация, няма как да взимаш решения. Така излиза, че всички тези прищевки и решения, които бяха взимани, всъщност са били техни лични виждания, основани на някакви усещания, но не на истинска научна информация“, обясни той.

„Всички правителства по света горе-долу реагираха по един и същи начин и според мен се провалиха. Провалиха се в това да структурират и организират здравните си системи, в мерките, които предложиха и решенията, които взимат. Пътувам много и виждам, че няма значение в строгостта на мерките, които се взимат. Има държави, където ограниченията са супер строги и вируса нанася огромни щети и има държави с либерални мерки, където заболеваемостта не е толкова катастрофална“, коментира още той .

По думите му нивото на здравните системи играе тежка роля. „Където нивото е ниско, има висока смъртност и това вече е отговорност на правителството. Политиците отговарят за това здравната система да е сигурна. За съжаление в момента в повечето предизборни програми темата за здравеопазването и за сигурността на системата, изобщо не се третира, или ако се прави, то е по един абсурден начин“, добави Дацов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гацов

    102 15 Отговор
    Що на Буци защо са му плащали заплата да деградира държавата само ?
    Това е подривна дейност.

    Коментиран от #56

  • 3 7021

    89 12 Отговор
    То сме плащали заплати на мнго министри без да ги заслужават. Пък и на министър- председател и на разни там вицета.
  • 4 БОЛШЕВИК

    86 11 Отговор
    Ние плащахме заплати на цял кабинет Борисов и парламент, без да заслужават.

    Коментиран от #43

  • 5 Ланс Линк

    74 9 Отговор
    То да е само здравния министър
  • 6 Гербер

    25 65 Отговор
    Ти ли прецени ,бе цъ в ул!?

    Коментиран от #15

  • 7 Феномен 000

    29 47 Отговор
    В днешно време стана модерно да се изтипосаш по някоя телевизия и да говориш напълно откачени глупости без никаква връзка с реалността, логика или фактология. Този е за поредицата "феномени" на Евроком - да ни гадае бъдещето по рожденна дата. Във финасовата сфера най вероятно е нищо.
  • 8 Дельо Хайдутин

    65 10 Отговор
    Кантарджиев сега взима 50 000 лв заплата в Столична община.Може ли някой да ми каже защо?

    Коментиран от #11, #19, #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Некдърник

    30 65 Отговор
    Със сигурност плащате заплатка на служебния министър Кацаров без да я заслужава. Той еднолично провали ваксинационната кампания в България, поради което през Ноември ще сте пак в локдаун. Честита победа другари!
  • 11 Пепо

    26 11 Отговор

    До коментар #8 от "Дельо Хайдутин":

    Как 50 000 лева, аз разбрах 100 000 лева. А сега де !

    Коментиран от #13, #59

  • 12 Писна ми от овце

    22 15 Отговор
    Айде махайте ги тез парцали от устите. Ваксини има.
  • 13 Дельо Хайдутин

    17 7 Отговор

    До коментар #11 от "Пепо":

    И за какво прибира нашите пари?!

    Коментиран от #16

  • 14 Реалност

    32 10 Отговор
    Верно Буци заприличал на бай Тошо,днес се снимал повел едни младежи по козите пътеки ,само че преди се строеше ,а сега всичко се разпада от години единствената българска стока която срещнах е брава за врата ,има надпис и на някои тениски но плата си личи че е турски,иначе навремето сме произвеждали и знасяли ,калкулатори,Кари(мото и електро),телевизори ,компютри,и много зеленчуци ,сега Иван пилето изнася слънчоглед за турция и тук таме от надин излизат влакове с желязо,за медния концентрат няма да споменавам защото там ние си плащаме да им го извозваме без пари.

    Коментиран от #18, #23, #25

  • 15 Колко

    19 9 Отговор

    До коментар #6 от "Гербер":

    Акъл може да има един здравен министър? Все пак е от герп!
  • 16 Ти нямаш пари

    8 12 Отговор

    До коментар #13 от "Дельо Хайдутин":

    Драскаш тук за хляба.

    Коментиран от #22

  • 17 Ангелов

    24 11 Отговор
    използваше заплатата си и парите от нощ, за да си присажда косица. Греда. Организмът му я отхвърляше. И Николай Ненчев /един от министрите на БА/ затова използваше парите. Работа, работа, работа, какво разбираме ние!
  • 18 Дельо Хайдутин

    21 9 Отговор

    До коментар #14 от "Реалност":

    Буци има текстилна фабрика в Турция и си щампова тениски с портрета си.
  • 19 Защото

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "Дельо Хайдутин":

    Има принос към опростачването на стадото.
  • 20 оня с коня

    24 27 Отговор
    И го питам аз тоя Умник на Снимката:КАКВО ВСЪЩНОСТ ИСКА ДА КАЖЕ?Защото това което казва са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. НЕПРЕКЪСНАТО "НОЩ" информираше по всички Централни ТВ-та КОЛКО Заразени има,КОЛКО са в Интензивно лечение,ДО КОГА ще бъде Строга и от кога - по-облекчена Карантина,КОЛКО се ваксинират,Какви ваксини са налични и Къде има Пунктове за Ваксинация и т.н.И всичко това ЕЖЕДНЕВНО!Според Шушомигата -финансист обаче,нямало Статистика и Министърът на Здравето вземал Заплата НА АКЕРНЕ.Аме Медии които дават Трибуна на подобни Индивид са ЗА Е....!Мдааа:)

    Коментиран от #27, #29

  • 21 консултира

    11 10 Отговор

    До коментар #8 от "Дельо Хайдутин":

    фънда, за Ковид. С една дума - нищо.
  • 22 Бойко Разбойко

    8 17 Отговор

    До коментар #16 от "Ти нямаш пари":

    Зарежи го тоя!Бачкай за мене.Аз откраднах 4 000 000 000.Има и за тебе някоя стотинка.
  • 23 БОЛШЕВИК

    20 9 Отговор

    До коментар #14 от "Реалност":

    не срабнявай Буци с бай Тошо, защото разликата е огромна -
    д-р Живков е 100% лидер и политик

    Коментиран от #52

  • 24 Пловдив

    22 12 Отговор
    Не виждам нито един, от олигофрените министри, от предишното правителство, който да си е вършил работата и, да си е заслужил заплатата! Да връщат парите веднага, тези некадърни селски идиоти!!!

    Коментиран от #41

  • 25 БОЛШЕВИК

    12 13 Отговор

    До коментар #14 от "Реалност":

    не сравнявай Буци с бай Тошо, разликата е огромна
    др. Т. Живков 100% лидер и политик
  • 26 Оставка

    15 26 Отговор
    Кацаров да връща заплатата! Провали ваксинацията!
  • 27 Психиатрия

    16 15 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Такива да ги прибират на 4ти километър, а не в Нова. Определено този господин страда от "диссоция" т.е. има прилепи горе в камбанарията.
  • 28 Интра Венозно

    20 10 Отговор
    Мисля че този възпълен финансист го е ударил Алцхаймера прекалено рано. Изглежда не си спомня неща които не са му удобни. Това се нуждае от спешно медикаментозно лечение.
  • 29 Лост

    15 9 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    И си вярваш? Това, че съощаваха накакви данни и плашеха хората нищо не значи. Колко пъти си променяха мнението на ден?

    Коментиран от #33

  • 30 жжжжжж

    15 2 Отговор
    глупостите на царските юпита.това го правеше витанов. а ти като нямаш доверие на министрите , как ние да ти имаме вяра като икономист. напълнихте си джобовете с пари от бтк, енерго външния дълг....за 800 дена.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 04247

    12 8 Отговор
    Какво можеш да очакваш от Бай Киро дъртия подмазвач и кака Костадинка, двама абсолютни лъжци, крадци и Бокови ибрикчии, които с некадърността костваха живота на хиляди Българи! Съд и затвор за тези ненорм@лници от ГЕРБ, те не управляваха пандемията а всичко вървеше на самотек, важното беше за тях да има екипи и те да не умрат ГЕРБ и придворните им курvи!
  • 33 НОЩ поклон

    19 11 Отговор

    До коментар #29 от "Лост":

    Мчи да, ако беше Ким Чен щеше да има един постоянен локдаун. Който протестира, изчезва на другия ден. Няма протести, няма антиваксъри. А в НОЩ се опитаха да угаждат на разни 'протестиращи', 'бизнесмени' и други кукувици. Та затова си сменяха мнението на ден, ако не си разбрал. Накрая вместо уважение получават обиди и откровено откачени коментари като този. Но К19 ще изравни резултатът през Ноември. Знам че антиваксърите не можете да мислите напред във времето, но все пак знаете че идва Ноември нали?
  • 34 Аз Негодника

    14 4 Отговор
    Ако нямаш, конкретни факти, и доказателства, за да се аргументираш, в обвиненията си...Твоето слагаческо мнение не ме интересува...
  • 35 пройчо

    8 7 Отговор
    " .. . По думите му нивото на здравните системи играе тежка роля. „Където нивото е ниско, има висока смъртност и това вече е отговорност на правителството....." ***** Тоест --на бандана на Тлъстия Бою !!!
  • 36 Имаше здравеопазване...

    10 7 Отговор
    ...при Тодор Живков,така нареченият- бай-Тошо...!И то качествено,отговорно и безплатно...!След него постепенно ,,демокрацията" взе да руши граденоти с години и стигнахме до там,че хората да умират по стълбите на болницата и в линейките пред болницата,без да бъдат приети за лечение ..!Това ако допуснем теоретично ,че се бе случило при властта на Тодор Живков- глави щяха да хвърчат...!!!
  • 37 Поредната

    9 4 Отговор
    точна оценка за белите търговци.
  • 38 ТОЙ ПАРАЗИТ

    17 8 Отговор
    а тиквата за какво точно взимаше заплата ? ТОЙ 2 ГОДИНИ БЕШЕ С ЖИПКАТА НА ЕКСКУРЗИЯ ПО ЛОВНИТЕ СТОПАНСТВА НА КЬОР СОФРА СЪС ШАЙКАТА МИНИСТРИ И СЮРИИ ПАРЦАЛИ ОТ МЕДИИТЕ , ДОРИ И МАТА ХАРИ ГО Е СНИМАЛА ПРЕЗ РАБОТНО ВРЕМЕ ТОЯ ГРЕЗДЕЙ !
  • 39 БАЙ СТАВРАКИ

    16 8 Отговор
    ЗАТВОР ЗА БОЙКО - СТРОГ ТЪМНИЧЕН ДОЖИВОТНО БЕЗ ЗАМЯНА !
  • 40 Светослав

    10 10 Отговор
    Статистика има. И факти всеки ден пишеше толкова заразени, толкова излекувани, толкова починали! Стига хумирески и фейлетони! Понапече и мишките пак излязоха!!

    Коментиран от #42

  • 41 6449

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Пловдив":

    +1! Само, че Пловдив спи! Харесва си Ваньо, Спас и Здравко! Ще се събуди и ще види, че околовръстното му е остаряро техническо съоръжение от 60-те. Ще се събуди, но когато някой плати с кръв, целунатата ръка на вожда за това творение.
  • 42 ....

    12 3 Отговор

    До коментар #40 от "Светослав":

    Тази стъкмистика за плашене на бабите пред телевизора нищо не показва, човекът има предвид, че до сега не е направено изследване каква част от населението се е срещала с вируса и го е изкарало вече.
  • 43 Хахаха

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "БОЛШЕВИК":

    Ами радвайте се. Сега не плащате на парламент. Халал да ви е правителството болшевишко.
  • 44 cpv

    14 8 Отговор
    Благодарение на предишния министър,сега имаме малка заболеваемост!А такива като теб Дацов,надуваха гащи и пречеха, при голямата заболеваемост и ръкопляскаха! Затова не пиши повече комунистическа подлога!
  • 45 Мнение

    12 2 Отговор
    Много мразя хора като този дацов, до скоро свиреха на кавала, днес пръскат зловония...
  • 46 1,5 млрд някой гепи от НЗОК

    7 2 Отговор
    Министерството се казва министерство на здравеопазването а не се казва министерство на лекуването от болести т.е. нема превенция и профилактика на хората и няма информация за здравословното им състояние преди хората де се разболеят от нещо сега системата работи по оплакване на пациента на Джи Пито и то дава направление за специалист трябва да има медицински кол центрове където хората да си казват болежките и специалисти да ги насочват към няколко болници и те да решават къде да се лекуват но най важното е профилактиката. На запад е хеалт кеър т.е. грижи за здравето а нашите е здраве опазване там се грижат ние го опазваме някой гепи 1,5 млрд при управлението на Борисов за да раздава куфарчета с милиони
  • 47 Хахаха

    7 6 Отговор
    От кога казвам, че служебното правителство не заслужават заплати. Спират всички строежи, пари за ковид, освобождават всички престъпници. Клеветят без доказателства. Жална ни майка на България. Да е жив и здрав тоя дето плати на протестърите и разклатиха държавата,
  • 48 dfu

    6 4 Отговор
    Какви решения да взимат, решенията им се спускаха от Брюксел и Козяк.
  • 49 ганев

    7 0 Отговор
    ТОЗ пък дацов иска троина заплата АМАН ОТ ЛАПАЧИ И ЕКСПЕРТИ
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "БОЛШЕВИК":

    Доктор Живков? И докторат ли му написаха?
  • 53 истината

    4 0 Отговор
    плащали сте заплати на много министри и депутатибез да го заслужават
  • 54 бобов

    2 1 Отговор
    Интересно този Д......ф от коя миша дупка излезе.Да сте чували
    нещо за него,но сега е на мода мутрите да се защищават от тем
    подобни.Излязоха на светло хората с малка интелектуална
    способност и от злоба само се напъват в миризливата си селска
    т.....а.Наглост и простащина сега е на мода .
  • 55 Здравната

    0 2 Отговор
    Ни система е ужасна. Би трябвало, когато човек е болен и има нужда от помощ, да получи такава. При нас болните и безпомощните хора се подлагат на излишен административен тормоз. Нормативи, актове, точки. Като в джунглата. Който успее да преодолее лечението и докторската намеса, е наполовина успял. Ако има шанс след това да се справи с бюрокрацията и не се остави да го смачка, може и да поживее, колкото му е писано. Знаем, че болните и възрастните никой не ги иска. Поне при нас е така. Тъжната истина.
  • 56 Явно

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гацов":

    В тази държава само газов заслушала заплата Да каже какво е направил Народа го показва Некъдърните освен да критикуват нищо не правят
  • 57 Селянин

    3 4 Отговор
    Този да не е ученик на рашков каквото чуе пред блока и го съобщава без документ /така чул/
  • 58 Коко Н

    1 2 Отговор
    Господин Дацов,
    не е лесно да си заместник и,да вършиш цялата работа,докато титуляра "вършее"!?Или ни смяташ за наивници,които вярват,че не знаеш какво получава министър?Та той не е там за заплата.
    В САЩ слаба ли е медицинската помощ,имат ли достатъчно легла или не са в единични стаи?
  • 59 карамфила

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пепо":

    боико взв 4 милиарда € за 4 години без да има защо,може би кмета на Симитли ще каже.
  • 60 Пенсионер

    0 0 Отговор
    Г-н Дацов се води знаещ във финансовата сфера, като такъв прекалено често взе да ни се явява на телевиз.екрани и сега с тези си приказки олеква допълнително.Нищо ново, дори е бледо да говориш, че само здравният министър не си е заслужил заплатата. Така е за почти всички висши чиновници, народът го знае. Още повече, че заплатата им, базирана на 3-те средни заплати в обществената сфера, въвдворена през 90-те год. при данъчна система задържаща повече от една от тези 3 заплати още на изплащателната ведомост, е назеконна от момента на въвеждане на Плоския данък от Станишев/Орешарски преди вече почти 15-на години!!! За това очакваме да чуем от Дацов, щото не го чухме нито от една партийна върхушка, та било тя патриотична или социална, не се самосезира и прокуратурата. Г-н Дацов, моля коментирайте този казус също от екраните, насериозно, отговорно и като как да се възстановят в бюджета надвзетите заплати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове