Last news in Fakti

25 Юни, 2021 09:11 9 411 21

Еленко Божков: Пеевски коли и беси в "Марица Изток"

  • еленко божков-
  • марица изток-
  • делян пеевски

Според него истината е, че до близо 2030 г. могат да работят "Марица" 1 и 3

Еленко Божков: Пеевски коли и беси в "Марица Изток" - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

Шефът на мини "Марица Изток" подаде оставка. За миналата година дружеството завърши със загуба от близо 30 милиона лева.

Тази оставка е дори закъсняла, вероятно причините в по-дълбок план са други. Комплексът е един от бастионите на един от героите на закона "Магнитски". Там Пеевски коли и беси. Как е точно свързана с досегашния директор е въпрос на време да се установи. Това каза за "Денят ON AIR" енергийният експерт Eленко Божков.

Според него истината е, че до близо 2030 г. могат да работят "Марица" 1 и 3.

"Обезпокоен съм от това, което виждам като експертен потенциал в следващото НС. Нещата не са добре, обезпокоен съм от покачването на цените. "Балкански поток" ще го плащаме всички. Дълго време няма да има и справедливост. Управлението в енергийните дружества продължава да е същото, същите хора продължават и сега да крадат", подчерта събеседникът.

Той е на мнение, че от едната страна е бизнесът, но от другата синдикатите. Начинът е да се разговаря с ЕК, да се търсят възможности.

Пред Bulgaria ON AIR енергийният експерт Васко Начев заяви: "Загубите са само формалната страна на нещата, не би трябвало да има нито един изненадан какво се случва в мини "Марица Изток". Каквото и решение за промяна да бъде взето, означава много хора да останат зад борда. Ако загубят "Мариците", никой няма да им обръща никакво внимание".

По думите му няма и значение кой ще е директор, докато не се смени механизмът.

"Основният проблем е какво да се случи с хората, при който и вариант да се избере извън въглищата. Един от вариантите е за парогазови турбини. Не ми се мисли какво предстои следващите няколко години, светът не е готов за това. С всеки изминал ден емисиите вървят нагоре", обясни Начев.

Той е на мнение, че много хора са готови на всичко.

"Погледнете какво се се случва с "Топлофикация"-София. "АЕЦ Белене" отиде в канала. Няма политическа воля и няма значение дали е Иван или Петкан - той винаги ще има възможност да прави комбинации. Това, което трябва да се случи е децентрализация, за което се изисква време", обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    34 3 Отговор
    Ганчовците не разбраха, че тоя Пеевски е само плашилото. От 33г ви коли и беси ложата и великият магистър.

    Коментиран от #10

  • 2 знаещ

    52 9 Отговор
    Пак се вменява някаква вина на най-обвинявания човек Пеевски!?
    Истината е, че в Мариците една чистачка взима 2500 лв, а шефовете взимат хиляди левове, отделно се краде и източва централата с кухи фирми собственост на директорите!!!!!!
    Държавната ТЕЦ е дупка в бюджета, защото се КРАДЕ, като за последно!
  • 3 Българка

    55 13 Отговор
    Без кардинална и бърза съдебна реформа, без отстраняването и съденето на Гешев, Цацаров и една камара още корумпирани прокурори, следователи и съдии, не можем да очакваме смяна на система и раздаване на законна справедливост

    Коментиран от #9, #15

  • 4 Белене

    42 4 Отговор
    Имаме ли реактори?
    Стоят ли 2 години под брезент?
    Кога ще се построи АЕЦ Белене?
    Кога ще се закрият неефективните перки, фотоволтаици, ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове 1 и 3. На които им плащаме, че съществуват, а също и вредните емисии. За какво са ни перки-като няма вятър, нали тази била причината за поскъпване на тока?
    За какво са ни фотоволтаици като няма слънце зимата и не произвеждат ток, за снимка, а преди години са им върнати инвестициите.
    За какво са ни 460 ВЕЦА, всички на бивши и настоящи депутати и васалите им, да точат водата на язовирите, да предизвикват екокатастрофи, да прибират милиони печалби от висока изкупна цена.
    За какво са ни ТЕЦ-ове-да горим боклуците от Ебола на Африка, да им плащаме глобите и вредните емисии, да им плащаме скъпите токове.
    Кога ще построим АЕЦ Белене, какво правим с двата реактора.
    В цял свят строят АЕЦ-ове, включително Япония, Германия, САЩ, Турция.
    2 референдума и на двата България гласува за изграждане на Белене.
  • 5 Белгиеца

    40 4 Отговор
    Добре де...някакви руски барети уж биха Пеевски в Дубай, понаместиха кокалите му, шкембето и мозъка, ама нашия-упорит, пак коли и беси тук. Кой трябва да го "пребие и вразуми" дотолкова, че тоя тулуп да се измете веднъж завинаги от България? Ако тук при нас важаха законите на китайските чайна таун тарикати-комунисти, този досега да е заличен, пометен, разкъсан на парчета.
  • 6 user

    18 37 Отговор
    Искат да харижат и Марица 2 на американците както Коство го направи с Марица 3 преди години и ни задължиха да купуваме с десетилетия скъп ток от тях. Сега настройват пак простолюдието с универсалния враг Пеевски. Свалиха най-успешното правителство сигурно в цялата ни история с мантрата Пеевски. Прост народ слаба държава!
  • 7 Ташо

    16 17 Отговор
    Отивай да спираш тока на метрото.Там ти е силата.Мариците не са лъжица за твоята червена, алчна уста.
  • 8 Мунчо от Бяла черква

    12 8 Отговор
    Дебелото да не обърка Еленко с дивеч и да го заколи за суджук.
  • 9 Ох милата тя

    5 15 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    За момент си помислих ,че няма да се изходиш под тази статия.Е, сгрешил съм.
  • 10 АБВ

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Щом само ганчовците не са разбрали, добре е!
  • 11 Георги

    15 2 Отговор
    Ако се спрат кражбите поне компаниите ще могат да се преструкториат и по лесно ще се излезе от кризата в енергетиката.Но съм сигурен че тези мафиози няма да пуснат така лесно този кокал носещ им милярди.
  • 12 Някой

    13 8 Отговор
    Тоя още ли не са го тикнали в затвора за саботажа,граничещ с тероризъм миналата година в софийското метро,когато тримата глупаци изключиха елктоподаването.
  • 13 Него

    4 1 Отговор
    да заколят !
  • 14 Коцалиев

    14 6 Отговор
    Еленкоо, Еленко, всички знаем че си мекере на корнела , но най вече на кирил добрев и след поредния ти пасквил чакаш радев да те назначи някъде
  • 15 Здрав разум

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Не си българка, а нещо анонимно и подмолно. Татарчев, Филчев и Велчев бяха идеалните прокурори, защото не закачаха старата номенклатура и новите мафиоти. Цацаров беше прекрасен докато с Мамая и Кольо Дудука забърква ха Костинбродската шашарма. Когато реално бяха настъпени олигарсите и руската ,, пета колона,, Гешев се оказа канибал и за да бъде махнат са готови да сринат цялата структура. Поне добре ли ти плащат работодателите?
  • 16 Здрав разум

    5 2 Отговор
    Двете Марици Костов ги хариза на американците със заробващи договори, ВЕИтата бяха привилегировани със закона,, Корнезов,, за 25 години, БЕХ се набута с 2 млрд. заем при Станишев за да строи Белене, Кадиев и подобните му изнасят Ел. енергия на дъмпинг, а цените в страната се завишават. България произвежда 3 пъти повече електроенергия, отколкото потребява. Съд и търсене на криминална отговорност на тарикати те от прехода, които отново напират към властта.
  • 17 Редови Гражданин

    0 0 Отговор
    Тоя ще обявява пъблична тайна.
  • 18 Другия с коня

    3 2 Отговор
    Терорист и Диверсант си ,Еленко Божков !!!!
  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Трупата "ЕКСПЕРТИ“ усилено подгрява публиката!
  • 20 Терористите

    4 0 Отговор
    нямат думата те са плевели. Бошко Еленов а в БГ кой коли и беси знаеш ли, тъпия фатмак обичащ лимони човека който за да се гушка с една жена и плаща втора заплата и квартира с пари на ВВС сиреч за сметка на военните, това е фатмака румен радев
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове