ФАКТИ.БГ
  • възраждане-
  • партия-
  • избори-
  • благоевград

Възраждане с 4,11 % на местните избори в град Благоевград

Ако това бяха парламентарни избори, Възраждане щеше да стане част от 46-то Народно събрание с 11 депутати

Публикувана: 28 Юни, 2021 15:28
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2793
Възраждане с 4,11 % на местните избори в град Благоевград - 1
Снимка: Възраждане
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.1 от 62 гласа.

Вчера в Благоевград се проведоха местни избори.

По данни публикувани от местна медия резултатите от тях при 90% обработени протоколи показват, че Възраждане има 4,11% и е пета политическа сила в града.

Ако това бяха парламентарни избори, Възраждане щеше да стане част от 46-то Народно събрание с 11 депутати.

На местния вот Възраждане се утвърди и като първа патриотична сила. Напомням, че коалицията «Български патриоти» (ВМРО-БНД, НФСБ, Воля) на изборите в Благоевград подкрепи кандидата на ГЕРБ, което реално показва, че те продължават да се поставят на политическата сцена и да се възприемат като част от статуквото.

Десет дни преди изборите всички купувачи и продавачи на гласове бяха профилактично задържани в полицията. Брилянтната работа на Бойко Рашков доведе до провеждането на честни избори в Благоевград. В резултат на това избирателната активност в циганските секции и местата, където обикновено се купуват гласовете, беше под 5%.

Като цяло избирателната активност беше много ниска, но основната причина за нейния спад е, че ГЕРБ и ВМРО-БНД не успяха да си купят гласове и застанаха на трето място в класацията.

Ако бъде прекратено купуването и продаването на гласове и на национално ниво, на парламентарните избори ГЕРБ ще е трета политическа сила, а българските т.нар. патриоти (ВМРО-БНД, НФСБ, Воля) няма да имат представители в 46-то Народно събрание.

Така Възраждане ще постигне една от целите на кампанията си, а именно - да изобличи отровните двойници на българския патриот и да възстанови доверието в българския патриотизъм.

Що се отнася до шумно рекламираната коалиция „Демократична България“, нейният резултат е по-слаб от този на Възраждане и е под 4%. Най-отявленият американски политически субект в страната ни получи звучен шамар от жителите на Благоевград“, коментира д-р Костадин Костадинов, председател на Възраждане, данните, изнесени от сайта «Югозапад днес».

България

Платена публикация

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.1 от 62 гласа.


Ловци на бисери
Веселин Марешки
Веселин Марешки коментира пред бТВ влизането си в политиката
Те (ГЕРБ) могат да си изберат един принтер за президент"

Още бисери
ТОП 5