Last news in Fakti

30 Юни, 2021 13:23 4 925 26

Проф. Иво Христов: Основен приоритет е възстановяване на държавността, тя е разградена

  • проф. иво христов-
  • държавност-
  • бсп

Минимизирали сме очакванията си от живота, че сме щастливи да оцеляваме, не да се развиваме

Проф. Иво Христов: Основен приоритет е възстановяване на държавността, тя е разградена - 1
Кадър Нова Нюз

"България не е капиталистическа държава, тя е неофеодална страна с елементи на силна нецивилизованост в много отношения. Много бързо започнаха да се правят оценки на служебния кабинет. Не виждам такъв хъс и критицизъм към предишните 12 години на управление. Още през 2009 г. заявих в едно интервю, че се задава авторитарен режим в България. Знаете ли колко са преките и косвени плащания в системата на здравеопазването - около 10 млрд. лева. Нашето здравеопазване е примитивно, заради нецивилизованите практики във всяко едно отношение.

По време на ковид кризата видяхме цялата прелест на българското здравеопазване. Интересно откъде идва информацията за новата вълна, този ковид явно е много дисциплиниран - в 9 часа вечерта тръгва по улиците да яде неосъзнати граждани и в 5 часа сутринта се прибира с изтичането на полицейския час", заяви проф. Иво Христов, водач на листата на "БСП за България" в Пловдив-град в "Денят на живо" по Нова нюз.

На въпроса дали БСП е готова за промяната, която се задава в света, проф. Христов обясни: „От България нищо не зависи и тя не е субект на нищо, от гледна точка на международните процеси. БСП е по-чувствителна към други въпроси - социалния и националния. Основен приоритет на партията е възстановяване на държавността, тя е разградена просто. Друг приоритет е връщане на почтеността и сменяне на политиката за доходи в страната - трябва да има рязко повишаване на доходите. Трябва да се намали краденето, пари в страната има. Още в началото на прехода бе заложена порочната теза, че икономическия ни ръст зависи от чужди инвестиции и че за да дойдат такива трябва да предлагаме висококвалифицирани специалисти, които да са бедни. Понякога не е важно да имаш сто депутата, а необходимото количество, за да може да се формира едно правителство."

Христов сподели вижданията си за какво ще бъде битката на 11-ти юли: "Хората ще отхвърлят едно статукво и битката за оцеляване ще бъде водеща. Отдавна идеологиите нямат значение тук. Ляво и дясно често са етикети без много съдържание. Толкова сме минимизирали очакванията си от живота, че сме щастливи да оцеляваме, не да се развиваме. Ако искаш да оцеляваш трябва да се развиваш, това е съвсем различна стратегия. Страната трябва да се закачи за един-два високотехнологични отрасъла, които да дръпнат страната ни."


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хи хи хи

    10 78 Отговор
    Храненика на Сорос голям разбирач
  • 2 Бойко шкафа

    43 13 Отговор
    Аз съм държавата..Всички сте мой деца...Всеки бизнес е длъжен да ми отчислява...

    Коментиран от #20

  • 3 русенец

    27 50 Отговор
    Ивчо, прав си! Ама нали точно комунистите ни докарахте до тук, да живеем във феодализма, а не в капитализма? То и сега Нинова го раздава феодалка, тя решава къде кой да е водач и не пита местните. Но като цяло съм съгласен с казаното от теб. Изобщо си потвърждение на факта, че българските политици когато са в опозиция или нямат шанс да се класират за софрата, са изключително обективни! Но седнат ли на държавната трапеза с голямата лъжица, те тогава стават други хора! А само как здраво опоскват всичко тези други хора?!:(((

    Коментиран от #9, #10

  • 4 NeXu s

    17 56 Отговор
    И кое е разградено? Пари имаше за всички ресори и се строеше! А сега новоят шеф на Апи казва НЯМА ПАРИ! Познато ви звучи, нали? Когато комунист дойде на власт, винагинказва това! Пари няма, но за другарите винаги има!

    Коментиран от #23

  • 5 Кой я "разгради" държавността,знаем!

    18 9 Отговор
    "Новите българи",именно ТЕ! А кой ще я "съгради? Отново знаем! Старите българи! Ама къде ги,къде?! И онуй Дългото си бие главата! Ще се потърсим,докато се намерим,но Тиквата е Вечен Аут,поне това разбрахме! 11 юли,братя и сестри опинци и сукмани...
  • 6 Българка

    43 8 Отговор
    Борисов ходи да агитира в районите, контролирани от ДПС. Не можем да го видим в големите исредни български градове. Това е официалното доказателство за дълбоката държава- задкулисието и съучастието в попиляване на България от ГЕРБ- ДПС. Наистина сме в див капитализъм на феодална територия. Друго доказателство е изказването на Карадайъ, че Турция му е прародина, а ДПС отстояват верски и етнически турски интереси. Само че България отдавна не е територия от феодалната Турска империя. Поне по конституция и международни регламенти
    Народе?...........
    11.07. масово да си освободим превзетата държава
  • 7 Дебили

    5 39 Отговор
    Сме ние, а ти - комунист русофил
  • 8 666

    9 43 Отговор
    Хунтата срина държавата за 60 дни. Ако дойдат на власт за повече време няма да има България. Мислете хора какво ви чака след 11 07.когато дойде Антихриста и донесе ада след себе си. ☠️☠️☠️☠️☠️
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 !!!?

    8 42 Отговор
    Този не българин, а натурализиран украинец със съветско самосъзнание и пещерен русофилизъм..."каквото и да означава това" !!!?
  • 12 потърпевш

    27 6 Отговор
    В случай, че и на предстоящите избори страната попадне на безродник като Борисов, който е инсталиран да управлява с чужди пари с България ще бъде приключено.
  • 13 АДВОКАТ

    33 8 Отговор
    БРАВО НА ПРОФЕСОРА ТОЧНО И ЯСНО
  • 14 62gt6k4n1

    33 6 Отговор
    Който има очи да види, който има уши да чуе, какво казва проф. Иво Христов, защото това е самата истина.

    А що се отнася до комунистите, защо си мислите че това са само и единствено БСП? А нещо за пребоядисаните да кажете или това не ви е удобно да си го признаете? По гадни и долни от пребоядисаните комунисти няма.

    Коментиран от #17

  • 15 щурецъ

    9 5 Отговор
    "Проф. Иво Христов: Основен приоритет е възстановяване на държавността, тя е разградена." Не е държавността,а ретроградността. Държава в България отдавна няма. И затова са видни нарушенията по магистрали,пътища,асфалти,болници,детски болници,детски градини,училища и др. Навсякъде има все липси.
  • 16 Петров

    25 4 Отговор
    Горките платени клакьори на ГЕРБ , които ходят на сбирките на мутрата. Разни лелки ахкат кто видят Бойчето, а не знаят, че той и две стотинки не дава за тях. Ще ги използва хорицата само и само да се докопа до властта! Не бъдете глупци, вместо да му ходите на сбирките да го слушате, го питайте защо сме на дъното на Европа, и защо шкафчето му е пълно с пари, които те и за цял живот няма да изкарат в бедната ни оглозгана държавица!

    Коментиран от #18

  • 17 NeXus

    6 25 Отговор

    До коментар #14 от "62gt6k4n1":

    "Пребоядисаните", както ги наричаш, са осъзнали грешките на комунизма и не правят държавни фалити и източване на банки - специалитет на БСП. Пресен пример е КТБ.

    Коментиран от #22

  • 18 Подкрепа за Борисов

    3 9 Отговор

    До коментар #16 от "Петров":

    А Останалите кандидати за власт Не използват Наивниците Балъците Заблудените Така ли Горките но Всичко е за сметка на България Това Никой не го Казва А всеки Мрази Всеки Вместо Тези Същите да седнат Заедно Нали Уж Ги Интересува България Ами
  • 19 Жик-Так

    3 4 Отговор
    Иво,как ще се бориш сам просто не знам
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ПЕНКО

    1 5 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ " ПРОСТИТЕ ФЕСЪРИ" СА ПОВЕЧЕ ОТ АРМИЯТА -РЕАЛНО !!! НО ЗНАЕТЕ ,ЧЕ ВЗЕМАТ "ПРИБЪЙЛ " ЗА ЗВАНИЕТО СИ ОТ ДЪРЖАВАТА -НЕ ОТ ИНСТИТЮТЧЕТАТА СИ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 Верно ли

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "NeXus":

    Опаааа, е тук се обЪрка генерално :))) Я пак кой я фАлира КТБ??? Май бяха ония с наднорменото тегло... Ама и с КТБ като с Костинброд - все някой друг е, не са те, а?
  • 23 С тези приказки

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "NeXu s":

    сигурно си закъсал с изплащането на хибридното си возило 😏
  • 24 ДРАГАН ЦАНКОВ 28

    1 1 Отговор
    ДА СЕ ИЗКАЖЕ ПО ПРОБЛЕМА
  • 25 Пешо

    0 0 Отговор
    Прав е ,но дали БСп ще го чуе ?
  • 26 Сър Пичук

    1 0 Отговор
    И този е един лаладжия и дървен философ.
    Много надуто говори и критикува всичко, но нека каже той какво е произвел за парите, които е взимал и на на какво ниво?!?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове