Last news in Fakti

3 Юли, 2021 18:51 5 367 66

КЕВР откри нарушения при всички договори за "Балкански поток"

  • балкански поток-
  • кевр

Не е ясно ще има ли санкции за "Булгартрансгаз", резултатите от проверката отиват при енергийния министър

КЕВР откри нарушения при всички договори за "Балкански поток" - 1
Снимка: БГНЕС

Всички договори за реализацията и финансирането на продължението на газопровода "Турски поток" на българска територия – т.нар. "Балкански поток", са били сключени от държавния газов оператор "Булгартрансгаз" (БТГ) в нарушение на Наредба за лицензирането на дейностите в енергетиката. Съгласно нейните изисквания "Булгартрансгаз" е трябвало да поиска от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предварително одобрение - както на контрактите със саудитския консорциум "Аркад" и с българо-немската "Ферощал Балкангаз" за строежа на тръбопровода, така и за банковите заеми, с които извърши плащания към тези две дружества, разкри Mediapool.

Операторът обаче не сторил това, установила проверка на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) . Тя е била разпоредена от председателя ѝ Иван Иванов на 5 април 2021 г. - ден след парламентарните избори, които предишните управляващи над десетилетие от ГЕРБ спечелиха с малко, но не успяха да направят правителство и след седмица е новият предсрочен вот.

Резултатите от проверката и заключенията на енергийния регулатор са обсъдени на закрито заседание на членовете му в петък – 2 юли, а решението им, че БТГ е извършил нарушение. Докладът със заключенията за нередностите ще бъде изпратен на министъра на енергетиката и на директора на "Българския енергиен холдинг", който притежава газовия оператор. Нова работна група пък ще извърши допълнително проучване дали кумулативният ефект на сделките, сключени от БТГ, са довели до свръхзадлъжнялост на енергийното предприятие и до застрашаване на сигурността на снабдяването с природен газ.

Договорите с "Аркад" за 2.2 млрд. лв. без ДДС за линейната част и с "Ферощал Балкангаз" за близо 360 млн. лв. без ДДС за двете компресорни станции осигуряват срещу лихва финансиране за строителните дейности. "Булгартрансгаз" подписа документите през септември и октомври 2019 г. срещу лихва върху предоставените заеми от малко над 4 процента за десет години. Веднага след това обаче дружеството тръгна да обявява процедури за търсене на финансиране от банкови институции, а с привлечените заеми на по-ниски лихви от договорените с "Аркад" и "Ферощал" започна да изплаща предсрочно главницата по тези два договора.

През октомври 2019 г. на самото подписване на контракта с "Ферощал" бе обявено търсенето на заем от 150 млн. евро. Скоростно БТГ взе 200 млн. евро, с които плати авансово на "Аркад" и на "Ферощал", макар да трябваше да стори това със свои средства. Обявеното спестяване бе за 2 млн. лв. Споразумения за кредитирането бяха сключени със "Ситибанк Европа", "ИНГ Банк", "Уникредит Булбанк" и с Международната банка за икономическо сътрудничество. Всяка даде по 50 млн. евро., обезпечени чрез срочни депозити на БТГ в щатски долари, направени в съответната банка срещу лихва, по-висока от плащаната от оператора.

През 2020 г. бе обявена втора процедура за търсене на заем от 400 млн. евро, банки предложиха 542 млн. евро, но взети бяха 487 млн. евро, след като БТГ се отказа да подпише договор с клон на руската Външно-търговска банка. Заеми бяха предоставени от "Ай Ен Джи Банк" (ING Bank N.V.), "Ситибанк Европа", "Райфайзенбанк България", "Уникредит Булбанк", "Обединена българска банка", Банка ДСК, "Юробанк България", както и с обединение между държавната Българска банка за развитие, Общинска банка" и Международна инвестиционна банка. Заем бе взет и от Международната банка за икономическо сътрудничество. Условията бяха като при първата порция кредитиране - като обезпечение операторът предостави в американски долари до 20 на сто от размера на вземания кредит от всяка от банките. Обявено бе, че отново лихвите са по-ниски от тези по договорите с "Аркад" и "Ферощал".

Третата порция банкови заеми е от тази пролет. При търсени нови 155 млн. евро назаем бяха подписани договори с шест банки за общо 156.5 млн. евро. Средствата бяха взети от същите банките като преди - "Уникредит Булбанк", "Юробанк", държавната Българска банка за развитие, Банка ДСК, Обединена Българска Банка, плюс Търговска Банка Д. С по-голямата част от отпуснатите заеми отново е платено предсрочно на "Аркад" и са спестени над 19 млн. евро, посочиха тогава от "Булгартрансгаз" пред Mediapool.

От разпоредената от КЕВР проверка обаче излиза, че всички тези договори, вдигащи борчовете на газовия оператор от 4 млн. лв. в началото на 2019 г. на над 2.6 млрд. лв. сега, е трябвало да бъдат одобрени от нея, а БТГ въобще не я е уведомила.

Друг е въпросът защо регулаторът едва сега предприема действия, след като и трите процедури на оператора за набиране на финансиране бяха публично обявявани на сайта му и коментирани шумно в медиите.

Регулаторът не приема възраженията на БТГ, че няма заемни правоотношения с "Аркад" и "Ферощал Балкангаз". "И двата договора са за инвестиционно проектиране, доставка на материали, оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация, като съдържат елементи на кредитиране, тъй като е договорено отложено плащане с оскъпяване на цената", пише в доклада на работната група, извършила проверката.

Операторът оспорва и мнението на КЕВР за нарушения за банковите заеми като посочва, че при тяхното сключване няма учредяване на залог върху активи на дружеството, с което да е застрашена лицензионната му дейност. Регулаторът обаче счита, че такава опасност има и ако се стигне до свръхзадлъжнялост на лицензианта.

Според комисията е неотносимо твърдението на БТГ, че в решението на КЕВР от август 2020 г., с което одобрява бизнес плана на дружеството до 2024 г.. за съхранение на природен газ, е било изрично обсъдено привличането на средства за изграждането на "Балкански поток". КЕВР отбелязва, че одобрението на конкретните параметри на всяка от сделките по заемите става по отделна процедура от Наредбата за лицензионните дейности в енергетиката.

От протокола на КЕВР става ясно, че директорът на БТГ Владимир Малинов не се е явил да получи констатациите за нарушенията и едва след втора покана е пратил свой пълномощник.

При обсъждането на нарушенията на оператора в петък членът на КЕВР Александър Йорданов, който представлява Обединените патриоти в регулатора, посочва, че те са формални, но все пак е трябвало да се спазят законовите изисквания. Вместо това БТГ си е позволил пренебрежително отношение към държавна институция и към закона. Според Йорданов един от възможните отговори за това поведение е спестяването на административно време, но посочва, че КЕВР винаги е проявявала разбиране към преносните оператори.

"Най-вероятно, по мое мнение, операторът е избегнал искането на тези разрешения, защото се е опасявал, че е възможно Комисията да прецени, че съответната задлъжнялост ще доведе или би могла да доведе до застрашаване на сигурността на снабдяването", коментира Йорданов, цитиран в публичния протокол от закритото петъчно заседание.

Предстои да се види ще има ли някакви санкции за БТГ заради тези нарушения.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    76 7 Отговор
    Браво Бойко!Направи ми руски поток с 3 млрд български пари и вече можеш да се пенсионираш в дачата край Москва.

    Коментиран от #55

  • 2 European

    101 2 Отговор
    Борисов и ГЕРБ пак са лъгали и мамили...Нима има изненадани...
  • 3 Дельо Хайдутин

    72 5 Отговор
    Абе заради тоя Руски поток сме задлъжнели и на марсианците бе?!Ужас!
  • 4 Деян

    72 4 Отговор
    Кадето са пипнали са откраднали и прецакали каквото могат
  • 5 Ама

    53 1 Отговор
    КЕВР от кога го има ???

    Коментиран от #41

  • 6 ЖУЖЕТО

    28 6 Отговор
    АБЕ ,АКО НЕ ГО БЕШЕ ЗАВЪРШИЛ ЩЕШЕ ДА ИГРАЕ НОВИЧОКА,А КОЙ ГО Е ПЛАТИЛ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА - ТРЪБАТА И ПАРИТЕ СИ БЯХА ГЛОБАТАНА ВАШИЯ, ПОНЯТНО
  • 7 злобар

    23 8 Отговор
    Интересно има ли някой който да вярва на КЕВР .
  • 8 БАЩИЦАТА.... ПАК ЩЕ КОМАНДВА ДЪРЖАВАТА

    5 79 Отговор
    ДНЕС ЖАНДАРМЕРИЯТА ВЛЕЗЕ....В РОМСКИТЕ КВАРТАЛИ В 3 ГРАДА...ПО ЗАПОВЕД НА РАШКОВ И КАУНЯ...ЗА ДА РЕСПЕКТИРАТ РОМИТЕ ДА НЕ ГЛАСУВАТ ОТНОВО ЗА ГЕРБ..ТОВА Е ГЕНОЦИД И НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ИМ ПРАВА...ТОВА ЧЕ РОМИТЕ СА УДОВЛЕТВОРЕНИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ...НЕ ГИ ПРАВИ ПРЕСТЪПНИЦИ...РАШО И КАУНЯ ЩЕ ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТ...СКОРО ЗА ГЕНОЦИДА...

    Коментиран от #23, #26

  • 9 Еничар

    41 2 Отговор
    Е защо така на пожар е в турцшя?

    Коментиран от #11, #19

  • 10 ЕС...ТРЪБАТА СЕ ИЗПЛАЩА ЗА 6...10 ГОДИНИ

    5 33 Отговор
    СЕГА ЛАПКАМЕ КОМИСИОННИ БЕЗ ДА СИ ДАВАМЕ ЗОР...ЧИСТИ ЕВРАЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ...А ДРУГАРИ ОТ БСП
  • 11 И турците обичат Бойко

    4 40 Отговор

    До коментар #9 от "Еничар":

    Всички турци с бг паспорти ще гласуват за Бойко, а вие си летете с розовите облаци😂😂😂😂

    Коментиран от #13, #16

  • 12 оня

    36 2 Отговор
    КЕВР защо спа до сега? Или вече няма кой да дърпа конците:))

    Коментиран от #18

  • 13 Сатана

    35 4 Отговор

    До коментар #11 от "И турците обичат Бойко":

    Баце затова ли коленичи пред Султан Ердоган ,за да му осигури гласовете на изселниците?От което следва,че БГ пак ще бъде управлявана от Анкара.Дали е Бойко или Славчо,все тая.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 БКП=герп=сдс

    40 4 Отговор
    В държавата не е имало НИКОГА по-крадлива управляваща сбирщина!
    Съд и връщане на откраднатото с лихвите!
  • 16 Тюрк

    21 4 Отговор

    До коментар #11 от "И турците обичат Бойко":

    Ще гласувам ама друг път. Борисов защитава само свойте интереси. Ердоган работи за народа.
  • 17 ФЕЙК

    28 5 Отговор
    Бойко е велик! Бойко се равнява с Бог. Бог от ХАОСА СЪЗДАДЕ СВЯТ, а Бойко ОТ СВЕТА СЪЗДАДЕ ХАОС, ДОРИ ИСКА ДА НАДСКОЧИ БОГ - В ХАОСА ДА СЪЗДАДЕ РЕД!
  • 18 този

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "оня":

    Защото ще режимът на пожарникаря - мутра не прощава на неправоверните!
    Тези хора щяха да бъда вкарани в арестите!
  • 19 КВА ТУРЦИЯ БЕ

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "Еничар":

    ТИЯ ЯКО ЛЪЖАТ....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Питанка

    14 1 Отговор
    Коментар, изявление, брифинг от бившите управляващи ще има ли по този повод? Интересно ще бъде каква идиотия ще кажат този път юВсичката им работа е такава - мижи да те лъжем! Всеки божи ден излиза по нещо гнило - без изключение! Аман вече, бе! То се не трае!
  • 22 БАЛКАНСКИ ПОТОК...ШАМАР ЗА БСП

    2 14 Отговор
    ЕЛИМИНИРАМЕ РУСНАЦИТЕ....ТРАНСФЕРИРМЕ ГАЗА НА ТОЯ, КОЙТО ДАВА НАЙ ВИСОКИ ...КОМИСИОННИ
  • 23 Комик

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "БАЩИЦАТА.... ПАК ЩЕ КОМАНДВА ДЪРЖАВАТА":

    Това го измисли докато си правеше злобарка на портрета на вожда,нали?
  • 24 БАЛКАНСКИ ПОТОК....ШАМАР ЗА БСП

    2 19 Отговор
    ЛЕКА ПОЛЕКА ЕЛИМИНИРАМЕ РУСНАЦИТЕ НА ГАЗОВИЯ ПАЗАР....

    Коментиран от #30

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Абе

    18 2 Отговор

    До коментар #8 от "БАЩИЦАТА.... ПАК ЩЕ КОМАНДВА ДЪРЖАВАТА":

    осъзнаваш ли каква идиотщина си написал ?
  • 27 Бацо

    15 1 Отговор
    Е позор тикай го в затвор

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 АМИ ОСЪДИ ГО

    1 14 Отговор

    До коментар #25 от "Директора":

    АМА ТЕ Е ШУБЕ.......ТЪРСИШ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ

    Коментиран от #31, #37

  • 30 Бацо

    20 1 Отговор

    До коментар #24 от "БАЛКАНСКИ ПОТОК....ШАМАР ЗА БСП":

    На трети март прекъсна всички телевизии да каже за евриния газ и аз платих двойна сметка на топлофикация

    Коментиран от #34

  • 31 Чичо

    19 2 Отговор

    До коментар #29 от "АМИ ОСЪДИ ГО":

    11.07 гласувам срещу бацо, новия Парламент маха каскетя и осъждаме баце

    Коментиран от #35, #36, #40

  • 32 БАЛКАНСКИ ПОТОК....ШАМАР ЗА БСП

    1 13 Отговор
    ЕС ДЪРЖИ ЕВРАЦИТЕ....КОЙТО ПРЕДЛАГА НАЙ ДОБРА ЦЕНА НА ГАЗТА....ТОЙ ЩЕ ГУШНЕ ЕВРАЦИТЕ НА.....ЕС
  • 33 5577

    4 11 Отговор
    Алоооо. Редакторите ееее. Вие сте крадци, лъжци и изнасилвачи. Как Ви звучи а? Ако го напиша 55 пъти, ще Ви направи ли такива. Хайде че нагарчате малко. Избори избори ма омръзна вече. Цял свят ви се смее. Цигански манталитет. Това поведение не е на българите. Уважавайте малко себе си, за да Ви уважават и другите.
  • 34 МОЖЕ И В БРЮКСЕЛ

    2 9 Отговор

    До коментар #30 от "Бацо":

    ИЛИ В....МОСКВЕ....
  • 35 МОЖЕ ДА ГО СЪДИШ И В

    2 6 Отговор

    До коментар #31 от "Чичо":

    МОСКВЕ.......
  • 36 ГЕШЕВ НЕ ОСЪЖДА

    1 6 Отговор

    До коментар #31 от "Чичо":

    ОСЪЖДАТ СЪДИИТЕ......

    Коментиран от #43

  • 37 Никак

    9 3 Отговор

    До коментар #29 от "АМИ ОСЪДИ ГО":

    Не ме е шубе, троле и никога не ме е било шубе, канили са ме да ставам член на пп гроп и винаги съм ги правил за смях твоите мутанти-бита карта .. Такъв съм аз ЧЕПат.. И да предадеш там.. Знам какво пиша

    Коментиран от #42

  • 38 разума

    7 2 Отговор
    Защо политиците са мръсници. Защото с нашите пари сключват секретни договори за нас за да направят те далаверата без никой да ги разбере. Докато е така , че това е държавна тайна да се крадат очебиино нашите пари безконтролно от обикновения гражданин политиците ще са за мен мошеници.Ако не са съгласни да ми дадат да похарче техните без да им се отчитам и безконтролно.
  • 39 Пламен

    2 7 Отговор
    Докато има данък русия,България ще е най бедната в ЕС.

    Коментиран от #45

  • 40 Ехаа

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Чичо":

    .. Ще водим бъдещите политици на свиждане при Мутрит, да знаят!
  • 41 kkk

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ама":

    Ами тоя КЕВР го има от МНОГО, МНОГО, МНОГО години и стои простичкият въпрос- КЪДЕ СПАХА ДОСЕГА?

    Има едни КОНКРЕТНИ хора които е следвало да получат купища документи с които се иска одобрението на КЕВР и на същите тези КОНКРЕТНИ хора им е пределно ясно, че без това одобрение се нарушават законите и наредбите в страната.

    Много искам да знам кои точно хора съвсем ЛИЧНО и УМИШЛЕНО са допуснали държавата да плати 3млрд. в нарушение на купища закони. Не за друго, ама като ги видя утре на улицата с чиста съвест да ги оставя инвалиди щото иначе наказание за тях няма да има
  • 42 САМО ГОВОРИТЕ

    1 5 Отговор

    До коментар #37 от "Никак":

    ДЕЙСТВАЙ ДА ТЕ ВИДИМ.......И ТИ КАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО

    Коментиран от #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бамбука

    10 1 Отговор
    Ето затова целокупния български народ ще се радва на увеличения на парно, ток и вода ! Честито на гласувалите за Герб и БМБ !

    Коментиран от #47

  • 45 kkk

    13 1 Отговор

    До коментар #39 от "Пламен":

    Пом-ияр-че, куцат ти опорките- иди да ти ги опреснят... За справка:

    - през комунизЪмЪ когато изпълнявахме заповедите на Москва бяхме на 28-мо място в света като стандарт на живот, имахме силно развита индустрия и земеделие и като бонус бяхме в ТОП 3 при производството на някои неща в света. И не като цифра "на глава от населението", а като чиста цифра- ти осъзнаваш ли какво е да си ВОДЕЩ СВЕТОВЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ на каквото и да е?

    - днес изпълняваме заповедите на ФАЩ и ЕС, къде се намираме и сам можеш да прецениш...
  • 46 НАЛИ БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    2 8 Отговор

    До коментар #43 от "Стойко":

    МИНАХА ПРЕЗ КАУША....ФАМИЛИИТЕ ГИ ЗНАЕШ.......ЩЕ ДОЙДЕ И РЕДА НА БОЖКОВ...НЕ БЪРЗАЙ КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД БАЦЕТО....

    Коментиран от #52

  • 47 РАДЕВ, СТИГА ВДИГА ЦЕНИТЕ

    2 11 Отговор

    До коментар #44 от "Бамбука":

    ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕТЕ ТИ......ЩЕ ГО ЗАТРИЕШ ТОЯ НАРОД......
  • 48 Не,

    5 1 Отговор

    До коментар #42 от "САМО ГОВОРИТЕ":

    Само Ти троле пишеш напразно, есичко свърши момче, търси друга работа..

    Коментиран от #49

  • 49 ООО, ДРУГАРЮ....ТАКИВА КАТО

    2 10 Отговор

    До коментар #48 от "Не,":

    ТЕБ БСП ДРУГАРИ ДЕТО РАЗПОРЕЖДАТ, НАЙ ГИ ОБИЧАМ......
  • 50 БАЛКАНСКИ ПОТОК....ШАМАР ЗА БСП

    3 7 Отговор
    КВО ЛИ ЩЕ ДОКЛАДВА НИНОВА НА ДРАГАН ЦАНКОВ....28
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Стойко

    8 2 Отговор

    До коментар #46 от "НАЛИ БСП МИЛИАРДЕРИТЕ":

    Ще дойде реда на Божков , колкото дойде реда на кабинет ББ4...хахагаааа..Нали " ИДВАШЕ ЯКО", къде е смееешкоооо????? А сега тръбиш че Радев взел цялата власт...Ами ще я вземе я, няма да я взема тиквун хехеее

    Коментиран от #54

  • 53 обектив широкоъгълен

    9 0 Отговор
    Иванов е шеф на КЕВР.Той живее в България гледа телевизия знае да чете и пише.От телевизията най малко се информира че се строи нещо което той трябва да контролира.Чак се га излиза и се прави на ни чул ни видял.Аз не знам дали правителството е лошо ама тия изобщо не правят нещата както трябва и да лобисти на монополите
  • 54 НЕ БЪРЗАЙ КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД БАЦЕТО

    3 6 Отговор

    До коментар #52 от "Стойко":

    ВСИЧКО ПО РЕДА СИ....КАТО ГЛЕДАМ ПИТОМЦИТЕ НА РАДЕВ КАК ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ........И ЯКО СТРИЖАТ БЪЛГАРИНА
  • 55 САТЪРА НА ХАНА

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    НЕ РУСКИЯ АМИ ТУРСКИЯ ПОТОК НАПРАВИ,
    АЛИ РАПОНЕ И ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРА ВЪВ ВИЛАТА КРАЙ ИСТАНБУЛ :))

    Коментиран от #58

  • 56 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    2 5 Отговор
    ВЕТРОВИТО....МАТА ХАРИ МИ ВЪРТИ ...ЧЕВЕРМЕТО....ПО ПОТОКА ТЕЧЕ ГАЗ...ЛАПАМЕ КОМИСИОННИ......ТАКА СЕ ПРАВЯТ ЧИСТИ ЕВРАЦИ

    Коментиран от #60

  • 57 факт

    3 6 Отговор
    За два месеца не откриха нищо откраднато, само голи лозунги...

    Коментиран от #59

  • 58 НЕ Е ВАЖНО ИМЕТО

    3 5 Отговор

    До коментар #55 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ВАЖНО Е КЪДЕ ОТИВАТ ЕВРАЦИТЕ ОТ КОМИСИОННИТЕ........ГАРАНТИРАНО ОТ....НАТО И....ЕС
  • 59 ТОВА Е ЦЕЛТА....ЯКО ПЛЮЕНЕ БЕЗ

    5 7 Отговор

    До коментар #57 от "факт":

    ДОКАЗАТЕЛСТВА....ГАРАНТИРАНО ОТ РАДЕВ И...БСП
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Баа мааму

    5 0 Отговор
    и как случайно във всичките има нарушения....😳😳
  • 62 Сиган

    1 0 Отговор
    Искате ли сиганска тръба, а кифличка с марррмалад ? хи хи хиии
  • 63 8936

    3 0 Отговор
    затвор
  • 64 пешо

    5 0 Отговор
    А досега къде бяха?Да легализират вдигането на цените на енергоносителите.Да не им се размине и на тях.
  • 65 До коментар 11

    1 2 Отговор
    И защо ще гласуват за толупа,защото участваше в смяната на имената им с КАЛАШНИК СРЕЩУ ТЯХ В КАОЛИНОВО ЛИ????????ИСкаму се на толупа власт,ама няма мандалото лопна.Сбогом ,крадецо,лъжецо,женкарино,мутро!!!!!
  • 66 БАЛКАНСКИ ПОТОК...КОШМАРА НА БСП

    0 0 Отговор
    ПУТИН ЩЕ СПРЕ РУБЛИТЕ ЗА ИЗДРЪЖКА НА....БСП
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове