Last news in Fakti

6 Юли, 2021 07:33 3 564 31

Димитър Ганев: Избирателната активност ще реши победителя в изборите

  • димитър ганев-
  • политолог

Със сигурност обаче ще има сблъсък в парламента при изготвянето на бюджета, предвижда той

Димитър Ганев: Избирателната активност ще реши победителя в изборите - 1
Снимка: БГНЕС

При всички случаи на изборите на 11 юли ще има изненади. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Димитър Ганев.

Основният фактор, който ще реши победителя, е избирателната активност. Хипотетично, при 45% активност по-скоро ще очакваме победа на ГЕРБ заради факта, че те имат мобилизиран апарат, който със сигурност ще гласува и със сигурност ще гласува за ГЕРБ. При по-висока активност, например 55%, можем да очакваме победа на "Има такъв народ" поради факта, че там има потенциал за по-голям ръст. Колкото повече хора излязат да гласуват, толкова повече гласове ще има за партията на г-н Трифонов, заяви Ганев.

На тези избори не знаем кой ще победи, но горе-долу знаем кой ще управлява. По всяка вероятност ще се предложи кабинет с мандата на Има такъв народ, след коалиционни преговори между "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Дори този кабинет да няма парламентарно мнозинство, той най-вероятно ще бъде подкрепен от БСП и ДПС, защото те нямат друг ход, посочи политическият анализатор.

Със сигурност обаче ще има сблъсък в парламента при изготвянето на бюджета, което ще е в кратък план – бюджетът може би ще започне да бъде изготвян през септември и внесен през ноември, добави Димитър Ганев.

Кабинетът, който ще се състави, ще има характер като служебния, без ярки политически лица, с експертен характер. Вероятно заради запазване на добрите отношения с президента, трите партии, които се очаква да съставят кабинет, ще запазят в новото правителство част от министрите от служебния кабинет, прогнозира още политологът.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    38 24 Отговор
    ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПРОТЕСТНИТЕ ПАРТИИ - ИТН, ДБ И ИСМВ! ВСИЧКИ НА НОЖ СРЕЩУ ГЕРБ, БСП, ДПС И ПАТРЕОТИТЕ

    Коментиран от #4, #6, #8, #11, #17, #25

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    16 2 Отговор
    ДА СИ МЛАД И ДА СИ ПРОСТ
    СИ Е ГРЯХ :)))
    ............ ......... КЕФЯТ МЕ ВСИЧКИ "СПЕЦИАЛИСТИ" ДЕТО ГИ РЕКЛАМИРАТ ПО МЕДИИТЕ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Механик

    12 7 Отговор
    Не "избирателната активност", а Херо Мустафа ще реши резултата изборите. И не "ще реши", а вече Е РЕШЕНО кой ще е победител.

    Коментиран от #18

  • 8 Мнение

    16 12 Отговор

    До коментар #1 от "Стефан":

    Точно така,за Мая Галева,Костинбродска,...за Слави Виртуалния ,за ген.Атанасов комуниста и т.н....

    Коментиран от #26

  • 9 перничанин

    17 18 Отговор
    Аз няма да гласувам за озлобените Тошко Африкански и Ванката. Няма да гласувам за бившата социалистка, адвоката на мутрите Татяна Дончева. Няма да гласувам за ортака на братя Галеви, сестра Мая Галева. Няма да гласувам за не българи ДПС, Сбабичкян и адвоката на Василев. Няма да гласувам за Импексова, за унищожителя Виденов, за долния съединител Христо Ивнанов и гуруто му Костов. Няма да гласувам за анти българските престъпни сдружения Възраждане и Боец. Няма да гласувам за измамниците Патриоти...чудя се изобщо да гласувам ли.

    Коментиран от #13, #21

  • 10 73748

    5 6 Отговор
    Това прилича на незаконен син на няколко герпаджийски бащи и една привлекли ги пкп, разбира се на поредната магистрала.
  • 11 Гошо

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "Стефан":

    Възраждане са най подходящи
  • 12 един от многото

    7 2 Отговор
    Избирателната активност нищо няма да реши. Може да си дипломиран политолог , но е време да научиш , че страхът и омразата са най твърдата валута за печелене на избори!
  • 13 Маргинал

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "перничанин":

    Имаш още една възможност герб.

    Коментиран от #22

  • 14 оlo

    0 1 Отговор
    "На празна плевня покрив и не требе!"
  • 15 Ъто

    4 3 Отговор
    Този грозен наглед до кога ще го викат да плямпа тъпотии.
  • 16 Мнение

    6 6 Отговор
    Въпрос към Факти.бг!
    За какво ни показвате такива като тоя герберски труженик?!
    Само като му чуеш разсъжденията и ти е пределно ясен, че е на хранилка при тиквата!!!
  • 17 Само споко

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Стефан":

    Много ми се искаше да гласувам за ИТН, но след като се запознах с биографията и делата на кнета на Благоевград Илко Стоянов - НЕ, благодаря!
  • 18 Бай Шиле

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Колега, няма да те разберат. Няма смисъл да отваряш очите на мъртво родените. След 10 години, пак ще чакат някой да ги освобождава и пак ще си мислят, че нещо са направили. И така ще е през 10 години.
  • 19 НЯМА ТАКЪВ ГЛУПАВ НАРОД

    3 4 Отговор
    Ако и при машинното гласуване Тиквата спечели изборите, аз ще емигрирам, защото „няма такъв глупав народ”, който да преизбира крадливи мутропитеци с кухи тикви, и аз не искам да съм част от него!

    Коментиран от #31

  • 20 СусБе

    3 1 Отговор
    А активността ще се реши от това кой ще даде повече от 50 лева... на мургавите ни избиратели и ония от Анадола...! Във избори... не си заслужава да си търкам галошите!
  • 21 Ами

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "перничанин":

    Гласувай за СДС. Аз за тях ще гласувам.
  • 22 перничанин

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Маргинал":

    Прав си, за което съм много ядосан. Да съм поставен да избирам , най- малкото зло. Пред мен да не стои дилема, а да си казвам, тия предишните поне като скочи народа и веднага даваха задна. Това което сред тях идва е и по-гладно, по-алчно и по-безкруполно. Е за това съм ядосан, че живея в политически без алтернативна държава.

    Коментиран от #27

  • 23 Ежко Бежко

    3 5 Отговор
    Като не искате да гласувате за Костинбродска, Галеви, Чалга и прочие, пък сте против ГЕРБ, гласувайте за Възраждане. Костадинов говори най ерудирано от всички политици, не хвърля помия по другите, родолюб е. Какво повече искате? Ама си построил къща с парите от субсидиите? Не е доказано! Кланя се на Русия? И това е партенка! Стига сте се ловили на номерата на управляващите. Щом никой не ви харесва, гласувайте за партия извън парламента, ама не за разни републиканци и бошковци.

    Коментиран от #24

  • 24 Българка

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "Ежко Бежко":

    Тия заедно с Боец, Юнак, партията на Черепа, партията на Цв.Цв. Атака, Батака...са директно за ЦСЗ. Нямам представа дали някой ги брои за живи, но трябва да нямат право на регистрация. Това са анти български сдружения и коариции.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Разум

    0 8 Отговор

    До коментар #8 от "Мнение":

    Народа видя гигантската фалшификация в Костинброд , фалшивите бюлетини за ГЕРБ подготвени за урните. Факт ! А Мая го освети . За това злобеете срещу нея. А заключението на е логично, защото Борисов я управлява. За щастие до 11.07 2021.

    Коментиран от #28

  • 27 КОД

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "перничанин":

    Е добро решение. Реална дясна консервативна партия. Без популистки и гейовски отенаци като ДБ
  • 28 Bar

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Разум":

    Видял си това което си искал да видиш. Съдът се произнесе. Нарушения няма. А Маяма мълчи като .... по темата защото знае че няма какво да каже
  • 29 Го4о

    5 1 Отговор
    Прав е Ганев, който има голямо ядро с верни гласоподаватели като ГЕРБ, той ще победи! ..... Суверена ще е на власт и този ПЪТ, а не жълтопаветниците на Гошо Тъпото!
  • 30 Нормален

    3 0 Отговор
    Победата ще е за ФАЩ, чиято единствена цел е не да мисли за България, а да вреди на Русия. Да спре "Балкански поток", който е полезен за нас. Слугуваме на Запада, тв манипулират. Ослепяха българите за доброто и истината.
  • 31 Тошко

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "НЯМА ТАКЪВ ГЛУПАВ НАРОД":

    Имунизирай се! Очаква те скорошно пътуване с цел имиграция. И за изборите винаги се връщай за да не изчезнеш от избирателните списъци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове