Last news in Fakti

7 Юли, 2021 11:43 1 924 37

Манолова: Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното

  • мая манолова-
  • цени-
  • ток-
  • парно

Промяната е необратима и хората го усещат

Манолова: Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното - 1
Снимка: БГНЕС

Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното, които обяви КЕВР, така че да са посилни за плащане от потребителите. Ще внесем промени в Закона за енергетиката, с които цените на тока и парното да се определят на всеки три месеца. Повишаването на цените на тока и парното е топлинен удар, тъй като КЕВР неоснователно се съобрази с искането на монополистите и увеличи парното с 20 %.

Това заяви днес председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ.

Експертите от „Изправи се.БГ“ доказаха, че през миналата година топлофикациите са надвзели близо 29 млн. лв. Това е разликата между прогнозната цена на природния газ, определена от КЕВР и реално платената от топлофикациите. Този орган се оказа абсолютно вреден за българските граждани, защото си измисли правила, според които определя цената на природния газ за година напред. Време е гражданските организации и експертите да предлагат състава на КЕВР, защото в момента той обслужва монополистите и икономически силните, допълни Манолова и заяви, че следващият парламент ще смени състава на регулатора.

Промяната е необратима и хората го усещат. Страхът си тръгва и надеждата се събужда. Макар да го няма бившият премиер, срещу гражданите и формациите на промяната са неговите пари - 8 млрд. лв., които той раздаде на приятелския кръг без търг и без конкурс. Това са 32 млн. лв., намерени в „златния гьол“ на ГКПП „Капитан Андреево“ и 720 млн. лв., раздадени авансово за ремонти на язовири, а ремонтите още не са започнали. Бият се икономически, за да запазят властта и позициите си и възможностите да живеят на гърба на българския народ, каза още Манолова.

Мутрите още не са си тръгнали, те още са на позиции. Най-силното противодействие са изборите на 11 юли. Имаме нужда от всеки глас, за да може формациите на промяната – „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и „Има такъв народ“ да имаме мнозинство в парламента и да направим правителство, подчерта тя и призова хората да гласуват.

Няма да оставим да бъдат извивани ръцете на новата власт. Ще имаме над 121 народни представители. Хората искат правителство и нормалност. Първата крачка е, че ще изгоним мутрите. Втората крачка е гражданите да почувстват промяната. Първият законопроект, който ще внесем, ще бъде за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г., с което увеличението на всички пенсии ще бъде средно с 30 %. Ще внесем предложение за пряка финансова подкрепа за всички фирми, на които оборотите са намалели с над 30 %, каза Манолова.

Служебният кабинет заяви, че подготвя актуализация на бюджета и пари в хазната има. Могат да се намерят пари за преизчисляване на пенсиите. За половин година това ще струва 1,5 млрд. лв. Нашият план за неотложна подкрепа на гражданите и бизнеса е за 3 млрд. лв. – 1 млрд. лв. за пенсионерите, 1 млрд. лв. за бизнеса и 1 млрд. лв. за децата, младите семейства и хората с увреждания, заяви тя.

Манолова бе категорична, че изборите ще бъдат по-честни. Виждате с какво темпо работи вътрешния министър. Купувачите на гласове има от какво да се страхуват. Ще бъдат ударени схемите за манипулации на вота и това ще промени резултата в посока на по-честни избори, посочи тя.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мухоморко

    20 7 Отговор
    Мандатът на КЕВР отдавна изтече, можехте да смените комисията (а защо не направо да я закриете) докато работеше 45-тия парламент, но не го направихте...

    Коментиран от #8, #36

  • 2 Отегчен

    23 13 Отговор
    Нищо няма да направите, предизборни напъни за 4-те %.
  • 3 САМО ПИТАМ

    22 1 Отговор
    ЗАЩО НЕ РЕВЕЗИРАТЕ ОВЕРГАЗ ЗА ПРЕКАЛЕНО ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГАЗА ? !
  • 4 далекоглед

    13 8 Отговор
    Имаме пазарна икономика . Това което говори противоречи на живота.Не ми намалявай цената на тока административно защото после ще се наложи още по голямо увеличение.Пътя е или по ниска консумация или по големи приходи.
  • 5 много е

    13 12 Отговор
    права Манолова. " Мутрите още не са си тръгнали, те още са на позиции." Идея нямам как ще се освободите от всички калинки в тази държава. Не един, два мандата няма да ви стигнат да окосите всичкия плевел.

    Коментиран от #17, #31

  • 6 Продавачката

    15 12 Отговор
    на въздух и лъжливи обещания пак изпълзя от дупката...
  • 7 Анонимен

    11 12 Отговор
    Мая премиер!!
  • 8 кое по напред

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мухоморко":

    да бяха направили в този така кратък живот на НС. Целта беше да променят Изборния кодекс и го направиха. Само 25 дни просъществува последното НС.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Народът

    14 11 Отговор
    Всички знаят,



    че от поне десетилетие Мая Манолова остава неизменно приближена на бандитите–беглеци братя Галеви, които и до днес я ползват зa политически и адвокатски услуги с оглед предстоящето им завръщане в България поради давност на присъдата им. Затова българите я наричаме сестра Галева. Всички знаят, че заедно с изпечения мошеник Николай Бареков Мая Манолова спретна бeзпрeцeдeнтнaтa предизборна фaлшификaция, прочула се като Костинбродска афера, за която по закон и двамката трябваше да отидат директно в затвора. Затова българите я наричаме и г-жа Афера Костинбродска. Всички знаят, че заедно с червения премиер Олигархски Мая Манолова използва цялото си влияние като зам.председател на парламента за да нaзнaчи прecтъпния oлигaрх oт ДПC Делян Пеевски за шеф на ДАНС и за същата тази цел на всеослушание и до последно драпаше със зъби и нокти. Всички знаят, че Мая Манолова caмo допреди няколко месеца бясно и всячески отричаше да е имала нещо общо с мeждунaрoднo извecтния мутренски бос Васил Божков, докато фактите не я заковаха, че не само го е чувала, но и на крака му е ходила в офиса, при това неведнъж. Вече стана ясно защо и за какво го е ухажвала и за какво продължава да рaзчитa нa финaнcoви инжeкции oт него. Всички знаят, че колкото и да се заканва да се изправи, Мая Манолова си остава една все така наведена и все така закоравяла криминална лъжкиня и мoшeницa и че мястото й е в Сливенския затвор. Нека дружно я изпроводим дотам !

    Коментиран от #14, #16, #20

  • 11 есмералда

    9 10 Отговор
    Хора, не я слушайте тази фурнаджийска лопата, въобще не мисли за хората. Припомнете си миналото и , подлога на БСП, Нинова я изрита и тая стана мутра в пола, ще бори корупцията,а цялата тя е затънала в нея. Бъдете сигурни,че гледа само собствения си интерес. Затова не гласувайте за нея на предстоящите избори.С приказки работа не се върши,ама тая откровено лъже.
  • 12 jorj

    11 9 Отговор
    Таа кога стана и ревизорка!!!! Ало Карлуково!!!!
  • 13 Грую

    9 9 Отговор
    Не се знае дали въобще ще мине 4 те процента,тя тръгнала да ревизира.Явно климакса и действа много зле.
  • 14 есмералда

    9 11 Отговор

    До коментар #10 от "Народът":

    Много си прав, приятелю. Тая е за Сливенския затвор. Но, на първо време да и покажем, като НЕ гласуваме за нея , че е една продажна душица.
  • 15 Мая Пчеличката

    9 11 Отговор
    Бръм, бръм, бръм аз пчеличка съм! :)
  • 16 Факти

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "Народът":

    Абсолютно вярно!
  • 17 Препатил

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "много е":

    Те, няма и да си тръгнат! Само ще сменим едни с други!:)
  • 18 елко сметанков

    7 0 Отговор
    По изчисления, след пенсия трябва да съм платил на държавата около 300 000 лв. Ако е пенсионно застраховане то тези пари би трябвало да са доста повече. Когато е осигуряване то значи че държавата работи с моите пари на мои гръб. Осигуряване да стане застраховане.
  • 19 3476

    9 8 Отговор
    А червен сняг,КОГА ще докараш?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ще ще ще

    8 8 Отговор
    При теб е винаги в бъдеща форма.
  • 22 Васил

    8 2 Отговор
    Ама до кога ще караме на тези въглищни централи парите които отиват там поне две атомни могат да се вдигнат не разбраха ли че ерата на въглищата приключи
  • 23 anonim

    8 8 Отговор
    Манолова да се разкара с умрялата си партия и която пак ще загуби но и мутрата ще загуби така че да не се надява
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Андро

    7 8 Отговор
    Тази жена за кратко време разби кочината на гербаджийте и вцепени Бойко. Имам и доверие, че работи за сиромашта. Пак ще я подкрепя.
  • 26 ФАКТИ

    7 5 Отговор
    С ТАНЧЕТО СА АГРЕСИВНИ ЛАПАЧКИ И АДВОКАТКИ НА МУТРИТЕ.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Избирател

    8 4 Отговор
    Тая много лъже, не и вярвайте.
  • 29 Дид

    8 4 Отговор
    Тая "ревизира" всичко ... но само на думи!Като стана омбудсман не слезе от екраните с месеци по проблема на хората с античовешкото законодателство защитаващо единствено Топлофикация ,като страна по договор.НИЩО И ПОЛОВИНА викаше баба ми за такива!
  • 30 еш па таа

    4 2 Отговор
    Докато вие си ''ревизирате'' кервана си върви.
  • 31 Филчев

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "много е":

    Нищо няма да окосят.Мутрите вече са бизнесмени и имат хора във всички парламентарно представени партии. Манолова говори само за контрол и ревизии.С нито едно от двете не се е постигал икономически ръст.Нейните Калинки са по лошо от предните.Тези поне бяха учили нещо и се понаучиха какво да правят.Това си е живо стани да седна.Две лелки от 30 година били в управлението се правят на революционерки пълен фалш.Айде Борисов падна и няма да е на власт с това нуждата от тази партия изчезва
  • 32 Рико

    2 0 Отговор
    Сложете една до друга България и произволна страна в Европа, която НЕ ползва руски газ за отопление. Като процент от доходите колко харчи единият гражданин и колко другият? Някой да не е понял?
  • 33 5ко

    3 0 Отговор
    Майо, Майо. Не ръси глупости. Трябва из корен да се сече. Закрийте кевр и осъдете окопалите се там бандити. Изгонете монополите и одържавете елктропренасянето и разпределението. Тея три лешояда не са дошли за църни очи, а да лапат. Премахнете счетоводните фирми които също само лапат и надуват сметките.Няма полза от тези продавачи на илюзии. Одържавете ВиК дружествата. Виновните осъдетеи ги вкарайте в затвора. Не се надвиквай като продавач на сергия на панаир, че ще направите нещо - нищо.
  • 34 БСП на Бунището

    1 0 Отговор
    Очаквах Мая Манолова да ревизира закона за Давност на Приватизационните сделки,който БСП си гласува в Парламента ....Или поне поправката в НПК Ванко 1,която самата ТЯ внесе в НС...В трепетно Очакване съм!!!
  • 35 Дед

    3 0 Отговор
    Изнесете заплатите и премиите на служители и ръководен персонал в КЕВР и съм сигурен,че ще гледате като втрещени!Не им пука за вас , които оцелявате с по 300 лв!
  • 36 Мая не мърдай

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мухоморко":

    Повече ще влиза. Ще направят проверка и ще констатират, че парното на София дърпа към ФАЛИТ! Цяла България работи за София да са добре, а другата част от България, кучета ги папкали! Нали сл.правителства спря магистрала Хемус. Защо пък не, нали имат магистрала за морето и за Гърция!
  • 37 Бойко

    0 0 Отговор
    Мачкай Баце, мачкай Баце, мачкай Баце!
    Майчето Манолова от " Изпразни се мутро вън" с нова популистка инициатива! Майче, оправи пенсиите първо, пък после и другото!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове