Last news in Fakti

8 Юли, 2021 09:55 1 619 25

Новият шеф в Александровска подготвя болницата за нова COVID вълна

  • александровска-
  • болница-
  • covid вълна

На страницата на болница бяха публикувани справки за финансовото състояние на лечебното заведение

Новият шеф в Александровска подготвя болницата за нова COVID вълна - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Готови сме да подготвим "Александровска" болница за нова COVID вълна. Това каза новият временен директор на болничното заведение д-р Атанас Атанасов в ефира на bTV. Той добави, че болницата има финансов ресурс, за да го направи.

По отношение на задълженията на "Александровска", Атанасов коментира, че информацията, с която разполага, е от медиите. На страницата на болница бяха публикувани справки за финансовото състояние на лечебното заведение. От тях се вижда, че тези 68 милиона дълг, касаят общата загуба. Това говори, че има една тенденция, която води към декапитализация.

Ще направим анализ, за да видим какви са основните проблеми. За да се състави план за просрочените задължения, трябва да се види откъде идват. Ще видим как те могат да бъдат разсрочени.

Попитан как е бил назначен на тази длъжност, Атанасов обясни, че е бил поканен от д-р Стойчо Кацаров: Повика ме на среща и ме попита дали съм съгласен временно да поема длъжността на директор заради проблеми в болница.

Попитан дали се очакват структурни промени в лечебното заведение, той отговори, че е възможно да има промени в администрацията, ако се налага.

Припомняме, вчера новото ръководство на Александровска болница бе регистрирано в Агенцията по вписванията.

Това се случва след два неуспешни опита, след като то беше излъчено от здравния министър д-р Стойчо Кацаров преди повече от месец.

Като мотив за смяната беше посочено влошаващото се финансово състояние на болницата в последните 10 години и проверки за незаконообразно взимане на решения за разходването на средства по сигнали от един от членовете на директорския съвет - д-р Александър Оскар.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковид - Океана

    9 0 Отговор
    Вълна след вълна,тъй се потопяват кораби,акулите да пируват,това е..
  • 2 честен ционист

    9 1 Отговор
    Подготвят се отново за краднене. Делтата е с категоризация лека настинка и в България дори няма да се прояви, защото няма васкинирани разпространители. Обаче Делта+ ще ви разкаже играта..
  • 3 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    Спрете със шоковата доктрина, че и без това сме изпляскали от мизерия, ядове и уж изборчета.
  • 4 нова вълна

    4 0 Отговор
    може да има, може и да няма, но така се прави - подготвяш се предварително, а не да казваш после, че системата е под натиск, че няма легла и пр. "изненади" от проблема. За първи път на страницата на болницата са публикувани справки за финансовото ѝ състояние.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    Великобритания
    24.06–7.07
    Общ брой случаи 323 046
    Смъртни случаи 274
    В англия са на 489.463/100000,смъртноста им днес е 14/260,или 5,38% повече от вчера!Напълно ваксинирани хора
    33 874 176
    % от населението: 51% сега РусияРусия
    24.06–7.07
    Общ брой случаи 308 471
    Смъртни случаи 8 999
    205.647/100000 !238% е по голям броят на инфектираните във Великобритания от Русия!Смъртноста в русия е14,583 пъти по голяма от тави на острова!доколкото забелязвам почна да пада...Вчера бе 1500%,а днес е 1458%...На този фон да видим Българската земя:За бг в момента няма нови данни ...Да видим Израел:Израел няма нови данни,по късно!

    Коментиран от #6

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ето данни за БЪЛгарите:България
    24.06–7.07
    Общ брой случаи 959
    Смъртни случаи 116
    13,898/100000 и отиваме към 12както правилно прогнозирах отдавна!До изборите сме на 12!В сравнение с горепосочените англичани сме оазис без НЕщото!да видим евреите:Вчера бяха на 40/100000..Израел
    24.06–7.07
    Общ брой случаи 4 153
    Смъртни случаи 2
    44,180/100000!За смъртноста лъжат!Те са такива хора,защитават си политиката на боцкане!Самия Факт,че се качва заболеваемоста приНапълно ваксинирани хора
    5 183 879
    % от населението: 56,5% показва,очевадно!Боцкането не спира инфектирането!!!Дали облекчава смъртноста???Като гледам смърта във Великобритания ми се струва,че.....Надали!

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Погледнете моите коментари в статията от вчера 43 случая на „Делта” варианта на COVID-19 у нас. Интересно ми е да чуя вашия коментар.
  • 8 Ваксиниран1403

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Добре в Изриел лъжат за смъртността само ми обяснете защо не лъжат за новите случаи нали така биха го защитили още повече.
    Смъртността при тях до миналата седмица падаше и от тази започна да пълзи нагоре което е напълно логично. При тях нарастването на новите случаи започна около 15 миналия месец. Смъртността следва новите случаи с около три седмици закъснение Вече добре познатия модел се проявява и там като в всички страни. По-скоро всичко с данните изглежда напълно логично. Въпроса е в това до какво нарастване на новите случаи,ще достигнат и до какво на смъртността. Следващите 2-3 седмици ще дадат много отговори. Между другото много интересно ще ми е да чуя вашата теория защо те трябва да защитават ваксинацията при тях и какво биха спечелели от това. А и не само те а по принцип в целия свят. Аз моята теория по въпроса съм я споделял споделете и вие вашата.

    Коментиран от #12

  • 9 Ваксиниран1403

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Да сатно6енито намаля вече не 16 и ще пада още но с каква скорост се случва това. По вашето предположение до края на следващата седмица при Англичаните смъртността трябваше да е нараснала страшно и да гонят Руснаците. А с тези темпове с които нараства смъртността при англичаните лесно можете да изчислите след колко време биха догонели руснаците. Това са много месеци наред. А вълната на епидемията има продължителност от 2-4 месеца по данни от другите страни. Един месец вече е минал за останалите 1-3 месеца ще могат ли да ги стиснат? В момента говорим за разлика в съотношението от повече от един порядък.

    Коментиран от #11

  • 10 LISAN

    0 1 Отговор
    ЕЙ ТАЯ БЪЛГАРИЯ СЕ НАПЪЛНИ С ПРОРОЦИ !!!!!
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксиниран1403":

    Бързате,бързате,бързате!Вменявате ми слова,които не съм писал!Англия ще я гледаме и на Нова Година....А това е повече от 2-4 месеца....В момента тепърва започва,още не е минала и седмица!С темпото с,което пада процента за един месец ще се изравнят двете империи!

    Коментиран от #13

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ваксиниран1403":

    Вижте,аз познавам манталитета на евреите!те щенаправят всичко възможно за да докажат-Недоказуемото!Става въпрос за много пари!Фамилия Кадаф поздрави англосаксонците,а не тях....

    Коментиран от #14

  • 13 Ваксиниран1403

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    В края на миналата седмица казахте до 2 седмици ще видите страшната смъртност при англичаните.Погледнете моите коментари в статията от вчера 43 случая на „Делта” варианта на COVID-19 у нас. Интересно ми е да чуя вашия коментар.

    Коментиран от #15

  • 14 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Добре, но не отговорихте каква е логиката да лъжат за смътността при тях, а да признават за новите случаи. Конкретно Изриел какво би спечели по този начин? Затова, че става дума за много пари с вас сме на едно мнение, но според мен схемата е много по-различна.

    Коментиран от #17

  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран1403":

    Погледнете развитието,което давам всеки ден от СЗО и вижте!В Русия епидемията се развива много по бавно и вероятно наистина ще затихне,докато в англия се качва !Смъртноста след 10дена в англия би трябвало да е510- 540 и тогава ще ми кажете ,кое как е!При англичаните тръгнахме при много ниски стойности на заразата!Вече е почти 500,а утре са там това ме кара да бъда сигурен в прогнозата си!при смърт 107,сега 274,а на 540 ще кажете малко ли ви се вижда!

    Коментиран от #16

  • 16 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Да прав сте ,че епидемията в англичаните се развива много по-бързо отколкото при Руснаците това е напълно безспорно и изобщо не го оспорвам. За това си има обективни пречи и е напълно логично, да е така. Само вижте през 2020 какво беше при Англичаните и какво при Руснаците. Всяка страна си има своите особености. Но точно огромното развитие на епидемията и не толкова огромното нарастване на смъртността прави интересна съпоставката на двете страни. Публикувано във факти.бг: Погледнете моите коментари в статията от вчера 43 случая на „Делта” варианта на COVID-19 у нас. Интересно ми е да чуя вашия коментар. Прекалено много играчка е да го кача отново тук, а наистина ми е интересно да чуя вашия коментар.

    Коментиран от #18

  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ваксиниран1403":

    Не,още от създаването на това,което наричате ваксина там се говори -ЗА ПРедпадпазване от тежко протичане на Болеста,а не за НЕболедуване!!!тук в бг всичко е наобратно и веднага се подхвана рефрена Ваксината пази и почнахте....Доживот,до година,бустер и така нататък!Аз съм писал и какво ви казах далеч преди да почнете с...ваксините.Някой ще го изкарат леко,но други по тежко!Тези,които ще го карат леко след ваксина щяха да го карат леко и без ваксина...Сега ще гледаме дали ги пази!Дано ги Пази!Заото ще затворят пак света заради тях!
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ваксиниран1403":

    Това не е от вчера!Това са данни от 01.06 до 25.06...Това е минало заминало!Както мах възможност да обясня индийския вариант би трябвало да се нарича Български!Той премина през февруари март и се различаваше по това,че хората не губеха обоняние..Всъщност и това не ви обясниха...Загубата на обоняние показва,Агента е разкрит и ЦНС се включва в унищожаването на НЕЩОТО!Загубата на обоняние не е от НЕЩОТО,а е Защото мозъка е разкрил агента!Затова този ,който губи обоняние не отива на обдишване....Ако в англия до 14дни няма увеличена подобаваща смъртност до 510-540 на две седмици!Означава,че боц пази донякъде!Ако смърта е такава и по нагоре-бадева се боцкат!

    Коментиран от #19

  • 19 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    През България мина английския варират, а индийския тепърва ще го видим.
    От вчера беше статията в която бях коментирал с качени графики. Разгледахте ли ги? https://fakti.bg/upload/bulgaria/594560-43-sluchaa-na-delta-varianta-na-covid-19-u-nas#comment_60
    Вижте коментари 60,63,64,65,66. Стигането или не стигането до определена смъртност не е отразява това дали ваксините използвани там предпазват от смърт. Това което показва имали ефективност по отношение предпазване от смърт е как се движи смъртността спрямо новите случаи в страна с висока степен на ваксинация и в такава с ниска степен на ваксинация. Ако смъртността повтаря увеличението на новите случа са закъснение от три седмици но с различни коефициенти на пропорционалност в страната с висока степен на ваксинация и в тази с ниска това е доказателство за ефективност.
    Ако коефициентите са еднакви това означава, че ефективност няма. Абсолютните чесла не означават нищо важно е сравнението на тези числа.

    Коментиран от #20

  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ваксиниран1403":

    Означават,как да не означават!Отделно 3седмици не е аксиома!това пак е някаква мантра!Ако растат смъртните случаи в англия може да се заключи,че тях боцкането не ги е предпазило,или ги е предпазило в някаква степен!В момента има нарастване на смърта там!При качествена ваксина не би трябвало не само да не се умира,но и да не се боледува!Въобще не ви трябва сравнение с боцнат ,небоцнат!Гледайте само боцнатите!нали искате да видите качество на боцкане!засега от това,което всеки ден гледам-боцкането не дава нужната сигурност!

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Трито седмици е опитано установена зависимост няма нито една страна в света в които времето да е друго. Погледнете това което ви казах и го коментирайте. Няма нито една ваксина срещу което и да е заболяване която да има ефективност 100%. Никога такава не е съществувала и никога няма да съществува. Това е известно на всеки интересуващ се малко от ваксини. Хубаво е ваксините да са високо ефективни безспорно, но за съжаление някои са доказано по-ниско ефективни от други. Именно поради това е интересно сравнението между Великобритания и Изриел. Ефективността се оценява точно като се сравнява ваксинирани с не ваксинирани. Не случайно и при клиничните изпитания точно това се прави. Ако всички са ваксинирани на 100% в дадена страна и то само с едни единствен вид ваксина само тогава може да се абстрахираме от другите страни и да кажем това което се случва там като случай определя ефективността на ваксината. Разбира се всяка защита е в някаква степен която е много различна при предпазване от смърт, предпазване от тежко боледуване, при предпазване от леко боледуване и при предпазване от заразяване. Освен всичко това ефективностите на ваксините на различните производители са различни. Тези ефективности се променят и в зависимост от конкретния вариант на вируса които е разпространен на дадено място в даден момент. Коя е необходимата сигурност? Може би искате 100%, но няма как да е такава. Всеки ефект ограничаващ някои аспект на епидемията е достатъчно основа

    Коментиран от #23

  • 22 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Всеки ефект ограничаващ някои аспект на епидемията е достатъчно основание за масово ваксиниране, защото инак ще е по-зле.
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ваксиниран1403":

    Как е установена???Някой е казал!такава зависимост не съществува!като сравнявате англия и израел!горе долу еднакво ваксинирани в двете държави,какво друго освен защитава ли ваксината може да се установи??Тогава защо ви е сравнение с Израел!Дори не може да се направи извод за качеството на едно,или друго вливане!Мен ми е интересно докъде ще се добутат англичаните!Кога ще въведат пак извънредно положение!Засега се правят ,че това Нещо го Няма!Докога....Утре са над 500/100000....

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ще въведат англичаните единствено и само ако болниците им се препълнят като беше прелета на тази година или ако видят тенденция заплашваща да се стигне до това. Аз лично смятам че няма да се стигне до това, но и да се стигне това щеше да е много по-рано без ваксинацията. Когато се стигне до това нямат избор. Но за момента действат смело защото виждат, че при такива съотношения между нови случаи и критични случаи нямат проблем и могат да понесат и по 100 или 200 хиляди положителни на ден без да им блокирала здравната система. Това че има много положителни означава само две седмици карантина за тези хоро но не и цялостно блокиране на икономиката. Преди не бяха толкова смели защото никои не би рискувал за да пробва. Именно това е причината Евреите да действат предпазливо докато съберат данни за да не изтърват положението, защото загубите тогава са огромни и го знаят от опит много добре. Да доближават се по ваксинирани Англичаните и Евреите и точно това е предпоставка да се оцени ориентировъчно ефективността на различните ваксини. Все пак трябва да се има предвид, че двете страни и като подход при ваксинацията имат доста различия.
    Избягвате да коментирате това което се надявах да чуя вашето мнение.
  • 25 Ваксиниран1403

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Сега посмитах малко при руснаците смъртните случаи се движат между 4 и 2.7% от дневните им нови случаи които са имали преди 21 дни. При Англичаните смъртните случаи се движат около 0.23 и 0.14% от новите им дневни случаи от преди 21 дни. Ако приемем, че ваксинацията няма никаква роля много странно изглежда тази разлика, особено като се погледнат даните от предишните епидемични вълни в двете страни и липсата на такава разлика тога.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове