Last news in Fakti

9 Юли, 2021 15:32 3 075 45

Гарелов: Вероятно ”Има такъв народ” ще състави правителство

  • иван гарелов-
  • избори-
  • итн-
  • правителство

За намиране на решение той разчита много и на президента Румен Радев

Гарелов: Вероятно ”Има такъв народ” ще състави правителство - 1
Снимка: БГНЕС

Понеделник е денят на осъзнаването. Във вторник вече трябва да имаме ясни заявени намерения на тези, които ще съставят правителство. Вероятно това ще бъде ”Има такъв народ“. Мълчанието на Слави Трифонов трябва да приключи. Това заяви журналистът Иван Гарелов.
Според него в деня след изборите трябва да се сложи едно ново начало.

"Не трябва да се губи инициативата и още първите дни след изборите трябва да се излезе с ясни решения. Те трябва да са вече в джоба на политиците“, каза "Мистър Панорама“ за БГНЕС.

За намиране на решение той разчита много и на президента Румен Радев. "Очевидно е, че той е господар на положението в момента. Това личи най-вече от състава и действията на служебното правителство. Предполагам, че този контрол над развитието на нещата ще се запази“, заяви Гарелов.

Той смята, че моделът на служебното правителство трябва да се запази.

"Това означава в бъдещия кабинет да има и експерти, и умерени представители на политиката, но умерени, приемани и останалите партии. Този кабинет трябва да бъде съставен от трите партии на протеста. Но това не означава, че те имат еднакви, изгладени отношения, напротив всеки ще има своите претенции. Слави Трифонов ще има претенциите, че е спечелил изборите, "Демократична България“ – че е с най-голям политически опит, защото някои от техните лидери дори са били в правителствата на Бойко Борисов".

"Изправи се! Мутри вън!“ ще кажат, че са били най-активни на протестите. Те имат няколко амбициозни дами, които ще искат да заемат своето място в новите структури на властта“, заяви Гарелов и разкри , че в първите дни на следващата седмица ще има голямо интервю с лидера на "Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Някои от министрите в сегашния служебен кабинет трябва да останат и в новото правителство.

"Ще има и нови, ще има и изненади. А най-важната изненада е кой ще бъде премиер, нали така – ние нямаме още яснота, но мисля, че ще се изясни и това и до вторник“, заяви "Мистър Панорама“. Той не изключи бъдещото правителство да има дълъг живот. Още повече, че идват и президентски избори.

Според него бъдещият премиер трябва да бъде непартийна фигура.

"Непартийна, уважаван експерт, уважавана личност. Много харесвам ген. Стефан Янев – виждате каква стабилност излъчва, каква увереност, спокойствие. Той внася това в тази пъстрота на служебното правителство, съставено от различни характери, с които въобще не скучаеш, държат обществото в напрежение, допускат и големи грешки, но са амбициозни. Трябва да има една такава успокояваща фигура“, добави Гарелов.

Той вижда бъдещето на ГЕРБ без Бойко Борисов.

"Те вече са наясно с това и той също е неясно. Не приемам разпространената теза, че без Борисов, няма да има ГЕРБ. Там има доста способни хора. Те са в състояние да образуват ядро и тази партия да продължи да съществува и да се развива в опозиционна обстановка“, заяви Гарелов.

Ако технократското звено в ГЕРБ, в лицето на хора като Томислав Дончев, вземе връх, а не финансовото, което ръководеше далаверите, те биха могли да създадат една нормална партия, убеден е журналистът.

Според него големият проблем на българската журналистика е в нейната комерсиализация и че е станала част от апарата.

"Виждате колко трудно взимат завоя някои сега, защото не знаят какво ще се случи, не са сигурни. А те крепяха предишното управление в името на запазването на своя начин на живот“, отбеляза той.

По отношение на взаимоотношенията между България и РС Македония Иван Гарелов каза, че България трябва да имаме една ясна и изразена позиция. "Трябва да изработим дългосрочни цели и да ги постигаме постепенно без да ги променяме и да лавираме“, каза той и даде за пример Гърция. Там независимо коя партия е на власт, винаги имат една линия по отношение на техните национални интереси.

Гарелов отдаде заслуженото и на първия демократичен президент Желю Желев за признаването на независимостта на Македония през 1991 г. и да помогне за нейното международно признание.

Настоящата ситуация връща Гарелов в началото на прехода през 1989-1990 г., когато имахме надежда как ще се развие България и как тя ще се превърне в нормална държава.

"В момента не става дума за смяната на една власт с друга, а за смяната на един модел на управление на държавата, до който я докарахме за последните 30 години. Трябва да се изкорени практиката държавата да ограбва хората и да работи като някакъв мутренско-милиционерски холдинг“, каза журналистът.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    21 5 Отговор
    Може и да не е Има Такъв народ.. Не е задължително да са те.

    Коментиран от #33

  • 2 христо

    22 17 Отговор
    ще състави правителство от тъпанари и чалгари.

    Коментиран от #13

  • 3 Мнение

    21 16 Отговор
    Какво правителство ще състави Славито,виртуално,онлайн,в интернет облака.Г-н Гарелов,да не си слънчасал...

    Коментиран от #30

  • 4 Деменция

    18 7 Отговор
    Какво правителство какви 5 лева? С кого правителство. На Коледа нови избори, сега хората са на почивка.
  • 5 Пловдивско

    13 7 Отговор
    Гарелов,защо се подмазваш предварително....
  • 6 Българка

    22 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Той вижда бъдещето на ГЕРБ без Бойко Борисов."
    От тук нататък спрях да чета. Какво бъдеще има корпоративна банда, която последователно и целенасочено попиля българите и България? Бъдещето на върхушката им е в затвора, а останалите. кой откъде е.......
  • 7 23456

    10 3 Отговор
    Дано да не са гладни че отиде коня у ряката
  • 8 пенсионер

    13 1 Отговор
    засега, обаче, вероятността клони към "0". чорлавият и другото куку си го казаха.....
  • 9 Всички

    15 2 Отговор
    изтъркани от слугинаж на силните на деня се изредиха да "гадаят" , че някакъв си чалгар щял да прави правителство за Ганьо !
  • 10 11 юли

    9 4 Отговор
    Бойко чао чао
  • 11 човек от народа

    15 0 Отговор
    народът го е казал : " на малко прасе и на нов началник не се радвай ! ............

    Коментиран от #36

  • 12 Отдавна предлагам

    9 1 Отговор
    Ванката за военен министър.Сериозен,не пуши,пие умерено,като ходи марширува,разбира от самолети колкото Шкембьо,защо пък да не е той? Просто от Ванката става полковник Иван Атанасов и точка по въпроса! Ами Тиквата как стана генерал??
  • 13 БАЙ КУРТИ

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "христо":

    Абе то защото 30 ГОДИНИ ни упрляваха все умни глави та затова сме на тоя хал. Най корумпирани
    Най бедни в ЕС най , най , най .......
  • 14 Преброяване на населението

    2 2 Отговор
    Избори после
  • 15 Ама не разбрахте ли

    14 4 Отговор
    Че ИТН не искат да съставят правителство! Те ако искаха щяха да го направят на предишните избори! Те искат само лесни пари, а не да взимат властта!
  • 16 Чегърт чегърт

    9 2 Отговор
    Талев, пак не позна! Ще има ново служебно правителство и процесът на изчегъртване ще трябва да продължи!
  • 17 ЖОРО ПАВЕТО

    12 3 Отговор
    А бе, Гарелов, ти не разбра ли, че Слави не иска да е депутат, защо ти е да говори, нали драска у фейсбоклука?! За говоренето си има Тошко и другите тупани от предаването, а той ще си седи вкъщи, ще шмърка и ще им дава нареждане по телефона.
  • 18 пешо

    11 0 Отговор
    да споделя една-две мисли:
    - тия "несистемни партии" в общия случай не разполагат с експерти, които да поставят на ключови длъжности в държавната администрация. това предполага, че ще търсят "назаем". какви са опциите - от "доказаните" калинки на банкянския, но и от такива още от времето на драгалевския чудотворец и дедо симо. (между другото, имам наблюдения, че привременното правителство понапълни министерства и пр. точно с такива калинки;
    - потресен съм с какво спокойствие г-н гарелов говори за участие в правителството на "някои от техните лидери", които "дори са били в правителствата на Бойко Борисов";
    - дваж по-потресен съм във връзка с допускането на господина, че "хора като Томислав Дончев" могат да създадат нормална партия!
  • 19 Програма

    11 1 Отговор
    Пълни глупости и то на търкалета. На Слави веднъж трябва да му се набие в главата преди да бъде изтърван като Боко че никой не му е длъжен. Ако иска да управлява трябва да подпише програма за изпълнение и тази програма трябва да се подпише от достатъчно партии за да имат 121 депутата. Иначе примерно иска от БСП да гласува за тях а после не гласува за пенсиите. Е чакай малко никой не ти е длъжен щом искаш трябва и да даваш. Затова официална коалиция с разписна и подписана програма.

    Коментиран от #22

  • 20 Павел пенев

    8 1 Отговор
    Тази партия Има такъв прост народ, не може да състави правителство. Тя ще е далече от мнозинството.
  • 21 ИТН

    3 4 Отговор
    ще състави правителство, само ако бсп, герб и дпс имат под 120 депутата! И така е правилно и логично! И така постъпва една достойна партия с принципи!
  • 22 Това

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Програма":

    да не ти е пазар за търговия бре! Гледайте и се учете на достойнство и принципи!

    Коментиран от #23

  • 23 Програма

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Това":

    Бре бре големи принципи, той затова си остана ерген. Компромиси винаги трябва да се правят само диктаторите не правят щото имат абсолютна власт. Аз да те питам не ти ли е обидно Слави да те пита един и същ въпрос 100 пъти а??? Все едно да питаш огледалото дали си красив и да чакаш един ден да каже да, народа на този въпрос си каза мнението, не иска да даде на Слави абсолютна власт, сега какво колко пъти един и същ въпрос ще пита?

    Коментиран от #26

  • 24 Хаххахаха

    4 3 Отговор
    Чалгарите ще доунищожат България .
  • 25 Хаххахаха

    1 3 Отговор
    По-добре не,че ще стане глад и мор.България в изолация,мор и глад,гражданска война на есен.
  • 26 Това

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Програма":

    Човек без принципи е нищо! Компромис с принципи правиш ли, значи нямаш такива! А дали е ерген и с колко жени спи и какво прави и не прави в тях си, няма нищо общо с партията му! Това е личен живот! Да се вреш в личният живот на някой, е гнусно! А какъв е тоя един и същи въпрос, не знам какво имаш предвид!

    Коментиран от #27

  • 27 Програма

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Това":

    Напротив има, ерген е защото не умее да споделя и да прави компромиси. Не е въпроса секса и с колко го правиш а да имаш семейство и да се разбираш с някого, да делиш нещо с някого, да правиш нещо за някого трудно е да се обясни на човек който никога не е живял с друг човек, да пречупи егоизма е трудна работа. В брака няма шеф! За въпроса говоря за изборите един път пита хората коя партия харесвате и те казват сега казва я пак помислете сега пак ще му кажем пак ли ще ни праща да мислим. Ти ми кажи ще мислиш ли дали да гласуваш за ИТН?

    Коментиран от #29

  • 28 Куку

    4 0 Отговор
    Кукубенд че свири, Слафчу че ни пее, народо че блеее........
  • 29 Това

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Програма":

    Личен живот на хората не коментирам! Техен си е и си правят с него, каквото си искат! Какво аз или ти си мислим, не означава и, че човека отсреща го споделя и мисли! Това влиза в сферата на клюките, а те не са ми по вкуса! Тоя въпрос, коя партия харесвате, не знам къде си го чул! Ако визираш изборите, то така е правилно! Да правиш правителство, заради едната идея, е да плюеш на принципи и достойнство! Аз против цялото статукво, което управлява страната ни 30 години! До кога ще се въртят, с един и същи резултат, кражби, лъжене и ограбване на народа! Мерси! Та да правя прави правителство с това което се върти 30 г., няма нужда! Или ще се тръгва по нов път или няма смисъл нищо да се прави

    Коментиран от #32

  • 30 За овце

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Виж сега, баджанака вече е съставил правителството, заедно с Херо. Остава носителят да усигори конституционализирането му и да започне синхронизацията с приоритетите на САЩ.
  • 31 Просто човек

    1 1 Отговор
    Иван Гарелов! Легенда в журналистиката!

    Коментиран от #35

  • 32 Програма

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Това":

    A какво стана със суверенна, той така иска. Тогава защо да правим избори? След вторите избори да се назначи служебно правителство и да стои 4 години, не да ме пита сигурен ли си мисли пак.

    Коментиран от #37

  • 33 Боко Чекмеджето

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "мдда":

    Подлогата на Цигулката Трифонов,Гарелов,който често гостува в шоуто му пак се " изходи" по въпроса!! Ха ха ха!!
  • 34 Корнелия Нинова

    1 1 Отговор
    Този Гарелов е тотално изкукал!! Така и не разбра, че без БСП ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА ИМА!!!
  • 35 Дедо Помнещия

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Просто човек":

    БЕШЕ!! Сега е за Карлуково!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Това

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Програма":

    Ами точно защото ако суверена го избере, иска всичко да е честно! А за да се случи, то партиите на статуквото, трябва да са под 120! И ако се случи, ще има правителство! Като не се случи, суверена така е решил и няма! просто е!

    Коментиран от #38

  • 38 Програма

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Това":

    Абе има логика ама колко пъти ще ме пита все пак? Така прехвърля отговорността от неговата глава върху народа. Казва вие не искате да има правителство щото не ми давате мнозинство, еми направи си го. А сега какво прави седи си удобно в къщи яде чипс и чака Радев да му разчисти пътя, много умно или подло.
  • 39 Рино-Реис

    0 1 Отговор
    хо хохо хоо забелязвате ли че е пълно с тиквени троловее в коментарите хохохо довижданее довижданеее татко румен идва с големия черпак хохохох ще има як дранеж за тиквунчоо
  • 40 Слафчо кандидат депутстина

    2 0 Отговор
    Моята програма:
    1.Долу Герп!
    2. Гласувайте за мен!
    3.Като ме изберете ще ви оправя!
    4. Ще ви оправя като ме изберете;
    5. Как ще ви оправя ще ви кажа като ме изберете!
    Айде юруш на бюлетините!
  • 41 Пръц

    3 0 Отговор
    Какво правителство бе Гарелов,ти виждал ли си какви тъпаци са си платили за избираеми места в листите на ИНТ(ДПС)?.Администрацията ще е съставена предимно от сервитьори,бармани и диджеи които с с килийно образование.
  • 42 НЕ ПОЗНА

    3 2 Отговор
    НЕ СИ ПОЗНАЛ ГРЪЦКО ЧЕРВЕНО МЕКЕРЕ ! НЯМА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО НА СЛАВИ , СЛУЖЕБНОТО ОСТАВА и организира военно полеви съд ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ !
  • 43 марони

    2 2 Отговор
    Има такива идиоти,нищо няма да състави,защото ви очаква червената спирала на Радев! Машините са в услуга на реваншистката червена пасмина и чалгаря,няма да има думата!Льотчика е българския Путин!
  • 44 йодирана СОЛ

    0 0 Отговор
    Гарелов , не думай така , че от сърцето на ББ кръв тече ! Как може да го пренебрегваш него ? Нима не знаеш , че няма друг по-готов и подготвен от банкянския БОГ ? Що така подценяваш негово височайше ВЕЛИЧЕСТВО ? Ще го обидиш !
  • 45 Пурко

    1 0 Отговор
    Ето този е за министър председател! Навремето му направи цяло предаване за което този не ставаше, така че сега Славуна да му даде поста на министър председателя! Дядото Гарелов агент на ДС е иделаен за това правителство нс чалгари и крадци от близкото минало!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове