12 Юли, 2021 08:00 1 777 35

Ниска избирателна активност, малко жалби и сигнали

  • избирателна активност-
  • цик-
  • жалби-
  • сигнали

С интерес и с особено внимание се проследи работата на машините

Ниска избирателна активност, малко жалби и сигнали - 1
Снимка: БГНЕС

Много ниска избирателна активност. Това регистрираха от ЦИК към 16 часа. На тези избори тя е била малко над 27%. Каква ще бъде официалната и окончателна информация ще стане ясно едва след обявяването на резултатите от вота, обобщава Нова тв.

Най-активни са били българите в Смолян – 33% от тях са упражнили правото си на вот. Най-слаб интерес към вота са проявили в Кърджали – 20,5%.

С интерес и с особено внимание се проследи работата на машините. За първи път в секциите над 300 избиратели се гласуваше машинно. 10 516, като 56 от тях излязоха извън строя. ЦИК определиха този брой като незначителен и в рамките на очакваното, тъй като това е по-малко от 1% от общия брой.

Малко бяха и жалбите и сигналите, пристигнали в ЦИК. Бяха наложени и някои наказания, те бяха свързани основно с проблеми с организацията на изборния процес. Имаше сигнали за публикуване на резултати и за агитация. Голяма част от тях обаче бяха в социалните мрежи, заради което ЦИК не може да наложи наказание.

Днес в ЦИК всички РИК – общо 31, трябва да пристигнат, за да се проверят протоколите. Не се очаква да има проблеми при предаването. Най-вероятно машинният вот ще улесни попълването и предаването на протоколите. От ЦИК очакват затруднения в секциите, където се е наложило да се премине на хартиен вот.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наесен

    3 1 Отговор
    пак !

    Коментиран от #22, #23

  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    4 1 Отговор
    Пак ме изтрийте , еротично е знам ! А защо всяка партия не вземе депутатски места колкото процента е взела спрямо всички имащи право на глас ! Така няма да си приписват процента на НЕжелащите да ги виждат и НЕуспелите да преминат бариерата !

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    По-скоро е еретично, ама този път намесата на редактора ми хареса!
  • 5 3497

    6 2 Отговор
    Ниска избирателна активност, щото на хората им омръзна от празно говорене. Служебното правителство много ''усвоени'' милиарди откри, но нищо не предприе. Хората за 10 лв. им съсипват живота, прокуратурата ги разкъсва на парчета, в затвора ги вкарват, а за милиарди- нищо. За преизчисление на пенсиите измислиха някакви врътки и се чудят как да дадат по- малко или изобщо да не дадат. Ония 50 лв. ги спряха. А държавната администрация си кюта с увеличените заплати с 30% и никой дума не обелва за раздутата ѝ численост. Цените растат ли растат...

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Голям Слон

    10 0 Отговор
    Върнах се от морето, за да гласувам специално. Бих целия този път в две ленти на магистралата, плътно забити с коли. За да покажа, че случващото се в България не ми е безразлично. И да видя 27% избирателна активност. Този народ излиза, че не му пука кой го управлява: мутра, султан, САЩ... Жалко!

    Коментиран от #11, #12

  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "3497":

    За десет лева не правителството, а прокуратурата съсипва живота на хората! И за милионите пак проКУРАтурата си бара главните букви!
  • 9 Божков

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "3497":

    Няма как! Цените ще растат! За всичко е виновна шайката! Поне следващите 10г!:)

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Непукист

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Голям Слон":

    Мдаа! Разочарован си! Аз, пък си ловя рибка в Егея и хич не ми дреме!:)
  • 12 БАЙ Х@Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Голям Слон":

    27% е била към 16:00! Още мъдрят как и колко да я добутат към 45-50% ! Трудно е с тези машини !

    Коментиран от #15, #25

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БАЙ Х@Й ‼️

    5 1 Отговор
    А някой знае ли като 4% е минималния праг за влизане в НС , колко е минималния праг за да се признаят изборите за редовни ??????????????????????????????

    Коментиран от #17

  • 15 Непукист

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Не мой стане!:) Не могат да го добутат и до 30%!:) Голям автогол си забиха с машинките!:) Сега ще лъсне че на норода не му пука, защото не вярва на никуму!

    Коментиран от #18

  • 16 3497

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Божков":

    Цените растат заради спекулата, търговците се възползват от несигурната обстановка. Българско олио в Румъния се продава на 2лв./л. В Бг същото олио е над 3лв./ л. Това е само един пример.

    Коментиран от #19

  • 17 Непукист

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Не знам!:) Така, или иначе ни мамят! На теб харесва ли ти?!:)

    Коментиран от #31

  • 18 3497

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Непукист":

    А дали и на предни избори активността не е била пак ниска, но чрез мъртви души и други мошенгии са надували процента на гласувалите?

    Коментиран от #21

  • 19 Божков

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "3497":

    Че що не я спрат тая спекула! Хунтата падна! Сега управляват хората на президентата! Или, смяташ че и те са в играта?!:)

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Непукист

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "3497":

    Не знам! Ама, съм сигурен че с 27% не трябва да има легитимен парламент! Няма смисъл! Това е подигравка! Отишли са да гласуват родата и приятелите на политиците!:) Заедно с партийните членове сметката излиза точно!:)
  • 22 Наказание

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наесен":

    Наесен 20 процента. 45 милиона да гласуват 20 процента. А на пролет когато ще ни питат за четвърти път дали ги обичаме 10 процента. Така през лятото на Българина ще им светне чак от петият път и ще гласуват 0 процента. Тогава политиците дано им светне че народа вече на са стадо овце и във всеки един момент може да ги накаже.

    Коментиран от #26

  • 23 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Наесен":

    Има да си гласуваш!:) Накрая ще останете 1% дето гласувате!:)
  • 24 БАЙ Х@Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Божков":

    Ами защото НЕвсичко зависи от тях ! Например можеш да имаш фирма и да купиш в Румъния една цистерна с бензин, но за да я продадеш у нас трябва да имаш "складова налиност" за мисля 30 дни . Която наличност трябва да е в точно определена складова база, за което пък да плащаш наем !

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Брояч

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Наказание":

    Тия 45 милиона, къде ги преброй?!:) И защо мислиш че на политиците им пука за народа?!:)

    Коментиран от #27

  • 27 Наказание

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Брояч":

    45 милиона лева
  • 28 Божков

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Е! От кого зависи?! От прокуратурата?!:) От висшият съдебен съвет, или лично от Гешев?!:) Айде, стига! Има правителство! Да действа! А, не да ми разправят как нямало как да ограничат ръста на цените!!!

    Коментиран от #29

  • 29 БАЙ Х@Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Божков":

    Проблемът не са цените, А ДОХОДИТЕ ! Мислиш ли, че онези с над 20'000лв на месец им дреме колко е цената на хляба и олиото ?
  • 30 Истината за

    3 1 Отговор
    Да,ниска избирателна активност защото вие отЦИК наложихте дискриминация спрямо избирателите и им отнехте конституционното право на избор с хартиена бюлетина.

    Коментиран от #33, #34

  • 31 БАЙ Х@Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Непукист":

    НЕ! Но трябва още много хора да разберат , че ни мамят ! Затова се опитвам да помогна да прогледнат колкото се може повече хора! Това мога - това правя!
  • 32 Много е вероятно

    1 0 Отговор
    Да са малко жалбите и сигналите, поради това че не никой не вдига телефонитр за сигнали и жалби.
  • 33 БАЙ Х@Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Истината за":

    Тази "истина" не е ИСТИНА ! Първо не ЦИК решиха така, второ може би искаш да се върнем към гласуване с камъчки, а вместо подпис да слагаме кръстче или палец? Партиите НЕ могат да убедят електората да ги приеме и да гласува за тях !!! Но ВЛАСТИТУТКИТЕ знаят , че само те и роднините им да гласуват , пак ще се намърдат в НС !
  • 34 Манипулатори

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Истината за":

    ХеХе айде по полека. Къде пъше в конституцията гласуване с хартиени бюлетини, поредната манипулация как само ви водят за носа. Ще гласуваме както повелява закона, дали с царевица, дали с хартия дали с каменни плочки дали с машини все тая много хора не вицдат алтернатива и не гласуват. А сега с тези избори до дупка съвсем пък.
  • 35 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    Ударът на Рашков против циганско–турските продавачи на гласове доведе до рязко намаляване на избирателната "активност". Циганите бяха отказани да гласуват и гласовете за ГЕРБ паднаха с 200,000. Това е чудесен резултат. Сега остава да се потрудите и да накарате българите да гласуват но не с призиви, а с реална политика без корупция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове