Last news in Fakti

12 Юли, 2021 15:28 5 892 47

Румен Петков за проектокабинета на Трифонов: Неприлична заявка

  • румен петков-
  • слави трифонов-
  • николай радулов-
  • ради найденов

В коментара си за проектокабинета на Трифонов, Петков припомни, че немалка част от обявените министерски имена имат богато политическо минало

Румен Петков за проектокабинета на Трифонов: Неприлична заявка - 1
Снимка: АБВ

Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи като неприлична заявката на Слави Трифонов, че ще прави правителство сам. Пред медиите той подчерта необходимостта от политически диалог.

„Не мисля, че уважаваща себе си формация би тръгнала по този начин. В крайна сметка, казвам го с цялото ми уважение към г-н Трифонов, с когото се познаваме от немалко години, така не се прави. Не можеш да гледаш на околните като на антураж и слугинаж и едни, които нямат избор, и трябва да те подкрепят. Не е редно. Трябва да се говори с партньорите и обществото“.

В коментара си за проектокабинета на Трифонов, Петков припомни, че немалка част от обявените министерски имена имат богато политическо минало, независимо от широко прокламираната заявка за чисто нови лица в предложения състав за новото управление.

„Министър-председателят го познавам. Лично съм бил член на правителството на Сергей Станишев с него. Той е човек с опит. Беше 4 години министър при г-н Сакскобургготски и 4 години при г-н Станишев, което е гаранция за много солиден опит като управленец в различни политически конфигурации. Познавам го от 2001 г. Другият ключов фактор – вицепремиерът и министър на вътрешните работи, г-н Ради Найденов, освен че коренът му е от Плевенския край, неговият дядо е един от големите антифашисти на България и един от първите правосъдни министри след 1944 г. Ради Найденов е безспорен авторитет като морал и персонална подготовка. Познавам го в качеството му в шеф на кабинета на г-н Сакскобургготски. Г-н Николай Радулов познавам от 1997 г. Беше секретар на МВР при министър Богомил Бонев и при премиера Иван Костов. Това са хора с много богат опит и добре познати в различни среди. Под „различни среди“ има предвид от заложни къщи, до университети“.

Лидерът на АБВ коментира и заложените приоритети на проектокабинета на Слави Трифонов, като посочи липси от стратегическо национално значение.

„Няма дума за съдебната реформа, за Специализираните съд и прокуратура, за мястото на звеното за защита на свидетелите, няма дума за главния прокурор. Това означава ли, че сред законодателните приоритети на ИТН въпросът за съдебната реформа отсъства? Няма дума за гарантиране на енергийната сигурност на България. Има едно изречение, което е за пускане на газовия интерконектор. Кой газов интерконектор? Звучи много закачливо. Аз нямам капацитета да анализирам тези приоритети. Построяване на необходимия брой детски градини. Построяване на чисто нова детска болница. Купуване на хеликоптери за медицински цели. Построяване на всички останали магистрали. Какво значи всички останали магистрали. Колкото до „старт на приватизацията на ББР“, това звучи като откровена заплаха. 51% мажоритарен пакет на стратегическия инвеститор. 49% на борсата. Това е изтегляне на държавата от възможността да кредитира малкия и средния бизнес, да кредитира бизнеса в райони в много тежко положение, например Северозападна България. Това означава, че ние изцяло изтегляме държавата от възможността да кредитира един или друг сектор“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да каже нищо и той

    13 28 Отговор
    Шадраванчик..

    Коментиран от #30

  • 3 Последния Софиянец

    17 48 Отговор
    Слави иска да покаже на практика че с този парламент не може да има правителство на промяната.Толкова ли е трудно да го разберете с едната си мозъчна гънка?

    Коментиран от #5, #8, #17, #26, #27

  • 4 Майна

    41 15 Отговор
    СКАЖИ МУ ГО ,РУМЕНЕ!!!ИМА ТАКЪВ НАРОД-МНОГО, МНОГО ПРОСТ!

    Коментиран от #13, #34

  • 5 Майна.

    21 11 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ти да не си му ПРЕСАТАШЕ , и спри да обиждаш...
  • 6 Клюкарка

    39 5 Отговор
    “Царските юпита” v2 .Чалгаджиите удариха дъното.Ковид мъртвецът Трифонов отново е в нелегалност.Жив ли е ,омрел чи е ,никой не каза а и смееш ли да попиташ?
  • 7 Jacques Yves Moineau

    46 3 Отговор
    Ники Маус министър председател?!?! Нямаше ли някой поне малко по-авторитетен и представителен?

    Коментиран от #12, #14, #16

  • 8 Съсипия

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ми като не може, защо Слави ни губи времето вече втори избори? Или "промяната" е по важна от благосъстоянието на България, както беше през Ноември 1989?

    Коментиран от #10

  • 9 така така

    41 5 Отговор
    Браво, Румене!! Даже партия АБВ е по-стойностна от това мекотело Слафчу.

    Коментиран от #18

  • 10 Последния Софиянец

    9 14 Отговор

    До коментар #8 от "Съсипия":

    Ще има избори докато ви дойде акъла!

    Коментиран от #15

  • 11 Чичо Гошо

    3 2 Отговор
    Бойко какво ще каже по въпроса
  • 12 Кореком

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Jacques Yves Moineau":

    Е явно шахматистите с "по няколко езика" са свършили.
  • 13 ЛГТБ

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    А нас КОГА ще ни Оправите???Искаме Свобода,Равенство,Братство!!!И квото кажете- също!!!
  • 14 Клесар

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "Jacques Yves Moineau":

    Никиту Василев е избор на Козяк.Трифонов е безгласна буква.Люпка Качакова ще се появи още утре като първа вицепремиерка по всичко.Ще отговаря за паричните потоци към Учиндол ООД .
  • 15 Злобен народ

    23 3 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Ето точно това мислене е вкарало България под турско робство и вече 30 години сте в криза. Защото всеки си мисли за партийката и играе политически игрички, а икономика, образование, пенсии, благосъстояние са без значение. Продължавайте игричките - сигурен съм че от злоба и завист, след 50 години пак ще говорите за "промяната".

    Коментиран от #19

  • 16 Българка

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Jacques Yves Moineau":

    Каква си мислите, че представителните и авторитетните , които още не са окаляни с политика са хиляди в нашата китна България??!! Като знаем, че това за 80-те % е вярно, си е цяло чудо да намерим и 10 нормални.
  • 17 пешо

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    цъ. всички с едната мозъчна гънка са го разбрали.
    въпросът с неповишена трудност е: защо учиндолеца и всички зад и покрай него не послушаха тия, които обясняваха, че сегашните избори ще възпроизведат предишните? и ще бъдат загубени време, средства и обществена енергия.
    още по-лесният въпрос е: а колко мозъчни гънки имат споменатите по-горе?
    капиш?

    Коментиран от #22

  • 18 3.14К

    22 0 Отговор

    До коментар #9 от "така така":

    Само защото и двамата са от Плевен, Румен Петков е прекалено дипломатичен. Да възродиш управлението на Василев, Кунева, Велчев, които създадоха милиционера-франкенщайн е най-висша степен на наглост и безочие.

    Коментиран от #24

  • 19 Последния Софиянец

    8 8 Отговор

    До коментар #15 от "Злобен народ":

    А с кого да прави промени?С БСП и ДПС ли!?Като ходихте вчера за гъби , това заслужавате.
  • 20 Павел Пенев

    12 4 Отговор
    Кажете на този мухльо от Учин дол,че няма решение на ЦИК за окончателните резултати от изборите.Не е ясно дали ИТН е на първо или второ място.Никой не му е връчвал мандат за правителство.Сега освен терористичната етническа партия ДПС,трябва да имаме и Министър по циганските въпроси нареден от Сорос и Херо Мустафа за по нататъшна циганизация на България.А защо да нямаме и Министър по еврейските въпроси,по арменските въпроси и др.такива въпроси? Освен че мрази мръсната дума коалиция,сега става ясно че е налице неписана коалиция с ГЕРБ,затишие по съдебната реформа и Гешев и пълно спокойствие за престъпника Борисов,Доган и Пеевски. Но тези полуидиоти от сайта,които пикаят в шадравана очевидно не са наясно.
  • 21 гост

    11 1 Отговор
    „Миниcтър-прeдceдaтeлят гo пoзнaвaм. Личнo cъм бил члeн нa прaвитeлcтвoтo нa Ceргeй Cтaнишeв c нeгo. Тoй e чoвeк c oпит. Бeшe 4 гoдини миниcтър при г-н Caкcкoбурггoтcки и 4 гoдини при г-н Cтaнишeв, кoeтo e гaрaнция зa мнoгo coлидeн oпит кaтo упрaвлeнeц в рaзлични пoлитичecки кoнфигурaции."-все успешни управления при които България цъфна и върза и беше райска градина.И като приложи солидния натрупан опит,направо не ми се мисли,ще станем "Швейцария на Балканите",както тогава.
  • 22 Последния Софиянец

    7 9 Отговор

    До коментар #17 от "пешо":

    Напротив!Сега не ни стигат 10 депутати.На следващите избори ще ги имаме.

    Коментиран от #25

  • 23 Тъпана

    16 2 Отговор
    Избирате наркомани и луди а после се чудите народа е прост като плевенския катър
  • 24 наблюдател

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "3.14К":

    румен петков е класа. това, че доста народец не го харесва, е по-скоро плод на комплексите му. не на петков, на народеца. умни и устати хора не се тачат твърде. особено от сивата маса, любители на мускула на баце, на чалгица и пр.
  • 25 пешо

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    до следващите избори (твърде вероятно) ще сте претопени, я от бой.ки.ке.в, я от някой нов месия. вие започвате пътя си с тежък фалстарт, а забавното тепърва предстои. и още - нямате ресурса зад баце и не можете и да го имате.
    от изявите на учиндолеца оставам с фчипитлението, че той смята управлението на една територия за много проста, фасулска работа. по това си прилича с Едного. и вероятността да свърши като него никак не е малка.
  • 26 от бусманци

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Я кажете, на вас какъв парламент ви трябва, че да го поръчаме навреме?!
  • 27 Не схващам

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    умозаключенията ви. Получи повече гласове отколкото заслужава.П програмата му е повърхностна. От мен има зиро, но се надявам грешката да е моя, въпреки че с Николайчо начело на четата, надали.
  • 28 Тъпана

    6 0 Отговор
    Щом слави стана най великия в България значи че повечето са като него катъри
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дора

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Да каже нищо и той":

    Нищо по неприлично от Румен Петков няма.Да си затваря устата и да се жали на Нинова.Те са си лика прилика и от тях нищо не става!!Резултата е ясен.Петков е в заверата за довършване на БСП но и така да е той е и ще бъде никой в политиката от тук нататък!!
  • 31 въпрос

    0 1 Отговор
    тоз румбито ве мой
    туй е друга звезда на всеки километър
  • 32 мнение

    0 1 Отговор
    виж румби хората казаха искаме задържани с корупция
    аз не виждам по силни кандидати от бкп нали разбираш
  • 33 ервин

    0 1 Отговор
    ако ще се репчиш слагай петолъчката на челото и очаквай
  • 34 Щастие и радост

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Ти не си спрял да обиждаш цял ден бе майно. Отивай да цункяш жената и остави политиката на хора демократи , а не комуняги.
  • 35 Жоро

    2 0 Отговор
    Администрацията газ пика ще има съкращения! Само това да направи стига

    Коментиран от #41

  • 36 много добре

    1 0 Отговор
    точно тез фрагменти от политическата върхушка са първите които трябва да обяснят къде отидоха 3 милиарда лева за белене и 3 милиарда за подкрепа на ктб точно ей тия
    и ако случайно стане така да знаят..ми 20 години минимум
  • 37 много добре

    1 1 Отговор
    те никога не са ни искали в европейският съюз
    никога не са ни искали в нато
    никога не са предлагали друго решение
    просто предателство и плюене
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Тъпана

    0 1 Отговор
    Браво бе много си бърз и ,,умен,,
  • 40 Малееее

    4 0 Отговор
    Тук няма нито един смислен коментар, всички сте станали всезнаещи, всеразбиращи и много злоба в сърцата. Липсва ви Вярата, ако си спомняте какво е това.
  • 41 Умен по цялата глава

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Жоро":

    Хайде познай КОИ ще изхвърчат от Администрацията???Ми дъртите Комунистки ,които и на 70 работят след Пенсия с четири диоптъра,които с телефон не могат да се оправят,камо ли с Компютър,а млади и образовани нямат работа и мият чинии....
  • 42 Х8й

    0 1 Отговор
    Херо Мусака му го е продиктувала по телефона списъка с министрите. Жалка картинка сме.
  • 43 Миньо болшевишки

    2 0 Отговор
    Ще пикаш ли във фонтана, хайде довиждане.
  • 44 ДОЛУ БСП

    2 0 Отговор
    ГОТ ЛИ ТИ Е ЖАЛЪК ПИШЛЬО. ДРУГИЯТ ПЪТ НЯМА ДА ВЛЕЗЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА БОЛШЕВИКИ.
  • 45 един друг

    0 0 Отговор
    Още на предните избори казах, че ви използва да му направите кампанията.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 БАЧУ

    0 0 Отговор
    Ами да не искаш на тебе да предложи пост бе пиклю с пиклю.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове