Last news in Fakti

12 Юли, 2021 18:18 2 094 31

Близо 35 000 души са дали гласа си за "Не подкрепям никого" на изборите в неделя

  • избори-
  • гласуване-
  • не подкрепям никого

По данни на ЦИК към 13:30 на 12.07.2021 г., при обработени 98.92% СИК протоколи в РИК

Близо 35 000 души са дали гласа си за "Не подкрепям никого" на изборите в неделя - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 34 908 души са дали гласа си за "Не подкрепям никого" на изборите в неделя. Това стана ясно от данните на Централната избирателна комисия към 13:30 на 12.07.2021 г., при обработени 98.92% СИК протоколи в РИК.

При обработени 98,92% от протоколите партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ води с 23,91%, сочат данните от Централната избирателна комисия (ЦИК). На второ място с много малка разлика е коалицията ГЕРБ-СДС с 23,69%. На трето място продължава да е „БСП за България“ с 13,51%, следвана от „Демократична България“ – 12,56%. ДПС е пета политическа сила – 10,66%. Шести пък са „Изпари се! Мутри вън!“ с 5,03%.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е това е

    13 7 Отговор
    Най-тъпото

    Коментиран от #27

  • 2 За божков треваше да гласувате

    9 9 Отговор
    Така да изразите недоволството

    Коментиран от #21

  • 3 „Изпари се! Мутри вън!“ с 5,03%.😂😂😂

    6 3 Отговор
    Олииии😂😂😂😂😂
  • 4 Има и сто процентови дебили...

    17 4 Отговор
    Типично за географските координати на племето....
  • 5 Хайде всички

    19 9 Отговор
    На следващите избори и аз съм там... "НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО"
  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    27 1 Отговор
    70% им казаха същото !!!!!!
  • 7 1618

    17 1 Отговор
    Борисов да се жалва на Ердоган!
  • 8 БОЛШЕВИК

    9 10 Отговор
    Това сигурно са 35 000 най-прости хора в страната!
    Да се вдигнеш да идеш да гласуваш и да гласуваш за - не подкрепям никого. И аз нямах партия която да отговаря на мойта идеология напълно, но поне дадох глас за партия която малко от малко се доближава до това което искам да чуя, гласувах за БТР. Имаше още две подобни партии, но можеш да избереш само една.
  • 9 мислещ

    4 7 Отговор
    Тия гласове да не се окаже, че са трансформирани от машините от гласове за неудобни за статуквото партии?
  • 10 уяфиденко

    24 0 Отговор
    Скоро "Не подкрепям никого" може да имат право да излъчат правителство.
  • 11 Селяк

    13 1 Отговор
    Заедно с още близо 4 милиона които не пожелаха да гласуват за никого... Ако не са и повече.
  • 12 почитател

    9 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Шести пък са „Изпари се! Мутри вън!“ с 5,03%."-много хубаво име и повече им отива,

    Коментиран от #28

  • 13 БРАВО ЮНАЦИ😀

    4 4 Отговор
    ТОЧНО ТОВА Е СА ГЛАСОВЕТЕ НА РОМИТЕ!!!
  • 14 Защо трябва да има 4% лимит за партии

    2 6 Отговор
    Това са гласове на български граждани които са част от суверена български народ

    Коментиран от #23

  • 15 да кажа

    10 4 Отговор
    Гласуването с машина не беше нищо сложно, но аз държа да кажа, че отидох и гласувах с омерзение. Не може обикновеният човек да бъде притискан, да няма алтернатива. Каква е тази наглост ? Значи заради това, някои нагляри да си мерят егото, решават и отнемат правото на хората на избор. Това е огромен проблем. Много възрастни хора се притесниха и не отидоха да гласуват. Защо не изпратим всички възрастни в Космоса ? Ей там, да отлетят и да не се връщат. Казвам го защото все повече ги вкарваме в ъгъла, благодарение на новите технологии. Да удобно е да си купим електронен билет, да се запишем на лекар чрез "супер док", да работим с онлайн банкиране и пр., и пр. Удобни са новите технологии, но те се развиват по-бързо , отколкото човек остарява. До всяко нововъведение трябва да се остави място за познати и ползвани опции, за да може всеки човек, прехвърлил определена възраст, да не се чувства унижен и излишен. Малко разум, господа политици и новатори. Печелете, но не на гърба на възрастните. Оставете ги да се чувстват на мястото си. Спрете да ги правите на луди. Или кажете на висок глас - възрастните са излишен товар.

    Коментиран от #30

  • 16 Тъпо е

    6 1 Отговор
    И по този начин са увеличили държавната субсидия за всички партии получаващи субсидия. Субсидия се получава за всеки действителен глас, а за недействителен не.
    Защо на машините няма опция гласувам с недействителен глас?
    А з никога не съм гласувал и никога няма да гласувам за някоя партия или политик, а щом ми отнеха правото на недействителен глас никога няма да гласувам въобще. В тяхната игра не участва които си ги харесва да си ги избира.
  • 17 Ха ха ха

    2 7 Отговор
    Много тъпо, да гласъваш против. Алооо и другите 60% всички сте малоyми. Да имаш право един ден в год да си шеф на държавата и ти да го игнорираш това право. После квичите, че тоя ни управкявал та другия. Алооо има 100 партии, все ще намериш кои да ти покрия изискванията. На запад да не са всички политици,ангели, неса защото народа ги притиска, всеки път като забравят, кой ги е избрал и защо. Тук неможеш да ги изкараш на протест, на избори, но всички с претенции. И Аз да ви го на.....ам

    Коментиран от #18

  • 18 мислещ

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ха ха ха":

    И аз спирам да гласувам. Щом такива кражби и дикратури; щом наличието на по-нормални партии тук-там не изкараха хората да гласуват, а тези, дето го направиха, избраха тиквата и чалгаря, няма шанс за положителна промяна тепърва.
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 3 Отговор
    Би трябвало малко под 3000000 да са гласували -вчера....1%е някъде ,около 28000.Лично аз не искам да имаме нищо общо с македонци,докато не се научат да се държат уважително с родителите си!Хубавото в цялата игра е служебния кабинет,който ще остане......

    Коментиран от #22, #31

  • 20 Пенди

    2 1 Отговор
    Е, пъ да смучат парчока и да не ревът по-късно.
  • 21 пфуй

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "За божков треваше да гласувате":

    Ти нормален ли си, кой ще гласува за някого, който не спазва законите и укрива данъци.
  • 22 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Глупости на търкалета , казаха ти черно на бяло , че са гласували под 30 % от имащите право на глас , при население под 7 милиона от които над 18 години са най-много 6 милиона 30% са 2 милиона , а не 3 и то това е с гласувалите в чужбина !!
  • 23 хммм

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Защо трябва да има 4% лимит за партии":

    За да не влизат всякакви ид.иот.и в управлението на страната. В Германия май е 5%, а не 4%.
  • 24 гост

    0 1 Отговор
    Видяхте ли колко е "големия вот " от Турция , дето толкова реваха !! 27 000 гласа !!! От ЦЯЛА Турция !!!! Както пише тук само гласувалите за НИКОГО са с 20% ПОВЕЧЕ !!!! Това не стига за един мандат даже !!! Още някой ще плещи ли глупости ???
  • 25 Румпелщилцхен

    2 3 Отговор
    Някой вярва ли на тъпотията, че 35 000 души са се разходили специално, за да гласуват с "Не подкрепям никого"?

    Коментиран от #26, #29

  • 26 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Румпелщилцхен":

    Въпроса е ти защо не вярваш ??? Просто тия хора е трябвало да покажат на някой , че гласуват , а за кого вече са си решили те !! Освен това има хора , които спазват закона , дори когато не им харесва , а сегашния казва , че гласуването е задължително !
  • 27 русенец

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Е това е":

    А кое е най-умното?
  • 28 Някой

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "почитател":

    Така става като се прави копи пейст от статията на сайта на BTV където я има същата грешка. Високо ниво на журналистика, какво да се прави.
  • 29 Мдаааа

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Румпелщилцхен":

    А какво да кажем за 600 хиляди решили, че концерт и управление на държава е едно и също и са гласували за чалгаря???
  • 30 Тони

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "да кажа":

    Правилно , отрязват възрастните от социалния живот и те естествено сами се оттеглят да участват, защото с болка разбират че са ненужни и безсилни . Но политиката по принцип е отвратителна, за това и много от младите не гласуват, защото намират за безмислено да го правят. Който влезе в политическия сектор бива променен , в смисъл че не се прави нищо реално за подобряване на състоянието на финансите и здравеопазването на българските граждани. Явно трябва да има промяна на индивидуално ниво а не колективно. Няма лидери .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове