Last news in Fakti

14 Юли, 2021 05:38 2 272 40

Лекарският съюз: Спрете тормоза над болниците!

  • български лекарски съюз-
  • писмо-
  • болници-
  • административен тормоз

Според съсловната организация болниците в цялата страната се оплакват от тенденциозни проверки с искане за връщане средства заради формални нарушения

Лекарският съюз: Спрете тормоза над болниците! - 1
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз изпрати остро писмо до здравната каса. С него те настояват „административният тормоз над болниците да спре”, предаде NOVA.

Според съсловната организация болниците в цялата страната се оплакват от тенденциозни проверки с искане за връщане средства заради формални нарушения.

Лекарският съюз твърди, че отчитането на нарушенията по формален начин за периода на пандемията било обидно и демотивиращо.

Позицията идва ден, след като Здравната каса обяви, че е приключила проверката в "Пирогов" и болницата трябва да върне 1 000 000 лева заради нарушения, сред които и фиктивни пациенти.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сссс

    48 1 Отговор
    Не се на ядоха тези доктори! По наглост и алчност са на нивото на адвокати и политици, а ужком професията им е хумснна..
  • 2 1212

    52 1 Отговор
    А вие болниците спрете тормоза над здравната каса и пациентите. Не може в селска болница хирург да взима 50 000 лева месечно и за месец да е поставил над 20 стенда на здрави хора.
  • 3 Режи

    43 0 Отговор
    с големата балтия Кацаров, защо осигурено лице трябва да заплаща операция в държавна болница а?
  • 4 Плюс-минус

    35 0 Отговор
    Я си припомнете Хипократовата клетва,,,," животът ни чист и свещен..."! Или сега клетвата за голяма част от лекарите започва със Златния телец?
  • 5 Развали

    44 0 Отговор
    ви се рахатлъка , а ! Читавите и можещи лекари нямат шанс за реализация от шуробаджанащината и хиените , превзели високи постове , накичили се с титли незаслужено и мислещи само за пари !
  • 6 Мисля

    34 0 Отговор
    Спрете да крадете,бе!"Формални нарушения"ама за милиони.Аз ако направя "формално нарушение-кражба"и ме вкарат в затвора-тормоз ли е.
  • 7 Гришо

    27 0 Отговор
    По-нагъл от полицая и по-лаком от банкера.Що е то? Отговор:Чичо Доктор.
  • 8 Рошко

    22 0 Отговор
    И в Турция като дойде ердоган, лекарите им така викаха, ама има няма за година, лекарите станаха лекари а не кожодери милионеро, и след 15 години вижте тях вижте нас

    Коментиран от #9

  • 9 Бай ганю

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    Да кари взеха да се правят на интересни, и като им казаха че ще им сложат камери и касови апарати в частните кабинети и си седнаха на @@дниците
  • 10 Луд

    35 0 Отговор
    Да малки нарушения.За по няколко милиона.Не се наядоха тези доктори.5 млрд. бюджет и пак не им стига.Тези ощетяват държавата повече от Божков ,Пеевски и ромите взети заедно.За прием в държавна болница на един познат миналия месец доктора каза ,че няма проблем но трябва да мине през частния му кабинет да го прегледа.Обаче не работи с направление, а прегледа струва 60 лв.Прегледа беше 3 мин. и му каза ,че другата седмица го приемат в държавната болница.Нито смее да го пита защо го разкарва ,нито смее да пусне сигнал защото му е в ръцете.Така се действа в БГ.
  • 11 Тъпо

    27 0 Отговор
    Контролът не е тормоз. Апелът на болниците звучи като "Спрете контрола вие, за да продължим да крадем ние". По време на извънредната обстановка тези се на.раха да купуват боклуци на 10-торно завишени цени. А че има фалшиви хоспитализации го знаят и децата в 3 клас.
  • 12 Га ядахте

    16 0 Отговор
    КИфтета, не ревахте.
    Не всички, но повечето сте срам за обществото.
  • 13 Мафията

    18 0 Отговор
    в бели престилки реве. На частните болници трябва да им се спре субсидията от държавата, което е абсурдно. На държавните болници да им се отнеме търговския статут. Бездушни печалбари, на стълбите ви умира а хора!!! НЕздравна система!
  • 14 Дара

    20 0 Отговор
    За един скенер в онкология Шумен се лежи 3 дни в болница. 1ви ден те приемат, 2ри ден скенер 5мин.3ти ден изписване. Плаща здравна каса.Пътекаъа била такава.
  • 15 Госあ

    5 16 Отговор
    Лекарите и инженерите не трябва да бъдат богати. Богати трябва да бъдат чалгарите и прекупвачите. А учените и артистите трябва да бъдат крайно бедни. Нали така ве ганьо ?

    Коментиран от #19

  • 16 Ицо

    17 0 Отговор
    Човек като премине прага на болница се чуди дали не е отишъл при някои от мобилните оператори. Гледа те доктора и си мисли "сега ще изкарам някой лев". Тотално загубиха доверието и уважението на хората.
  • 17 Васил

    11 0 Отговор
    Източването на НЗОК вече тормоз ли го наричат?
  • 18 Симо

    13 0 Отговор
    А фалшивите ви хоспитализации и точене на Здравната каса?? Това е престъпление! Документ с невярно сържание е наказателна отговорност и наказание! И се оправдават с грешки!? Какви грешки със стоитици фиктивни пациенти!? Затова ли квичите??
  • 19 Изстрадал пациент

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Всеки има право да бъде богат, но зависи как. А лекарската професия е нещо специфично. Тя е натоварена с огромен морален императив, затова лекарят, освен професионалист, трябва да бъде човечен и грижовен. Защото пациентът не е парче месо..Просто видяхте огромните възможности на тази перверзна система и мнозина се превърнаха в арогантни търговци.

    Коментиран от #21, #22

  • 20 шумантов

    8 0 Отговор
    Крупните кражби са формални нарушения , законите , правилата , редът , алгоритмите на диагностично-лечебното поведение , медицинските стандарти , принципите , медицинската наука нямат значение , важно е да се защитят крадците , да се опъне политически чадър и да им се даде индулгенция поради корона кризата и извънредното положение , нали Маджаров ! Не те ли е срам !

    Коментиран от #25

  • 21 Госあ

    3 5 Отговор

    До коментар #19 от "Изстрадал пациент":

    Ахаа, значи всеки има право да е търгаш, но не и лекарите. Интересно.
  • 22 Госあ

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Изстрадал пациент":

    И между другото, в консуматорско общество, индивида е точно това - парче месо.
  • 23 Иванов

    6 0 Отговор
    Не проверки а ТОТАЛНИ ПРОВЕРКИ.....Какво произведоха тези болници - ковчези...До кога това НЕГРАМОТНО СЪСЛОВИЕ в областта на високите технологии ще говори за цени и т.н. Над 100 излишни болници- огромно крадене и злоупотреби.. Тази система трябва ТОТАЛНО ДА СЕ ПРЕФОРМАТИРА....Тези персони бъкат медицината с техника....Много хора има за изхвърляне и това е факт. Никакви пари ....На който не му отърва ДА СЕ МАХА от държавата....Има правила - нарушиш ли ги - вънка..Тотална промяна на закона

    Коментиран от #24

  • 24 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Иванов":

    Така, така. Точно това и правят специалистите. Махат се.
  • 25 енчев

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "шумантов":

    Тоя срам няма , но ще си получи заслуженото и за това прасе ще дойде Коледата ! Паразитиращата корпорация БЛС трябва да се ликвидира ! Това гнездо на вредители , пенсионери , комунистически партийни деятели - експлицитни мошеници на синекурни длъжности обезпечени с тлъсти заплати , където подлостта , лицемерието и двойните стандарти са повсеместни !
  • 26 ССсс

    7 0 Отговор
    Бандитите с бели престилки са притеснени.Първо не може моето здраве да е бизнес интерес а болницата търговско дружество.Големите болници държавни и безплатни, а ако има желаещши да си плащат нека да има и частни,които обаче да нямат квота за източване на здравната каса.Цялата схема с клиничните пътеки смърди от всякъде и без да се върши работа се отчита дейсдтвие-да се премахнат.Няма какво да пищите,защото няма да ви плащаме заплати по 50-60 000 лева и да имитирате и надписвате пациенти,отново за да крадете от здравната каса,която се оформя от парите на данъкоплатците.Кой ще ви плаща милионите задължения,които всяка година растат заедно с вашите възнаграждения.Реформа и стига толкова!

    Коментиран от #27

  • 27 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "ССсс":

    Както каза проф Георги Михайлов от БСП, здравеопазването е една от областите с най голяма разлика в заплащането. Докато едни наистина вземат по 50 хиляди, други вземат по 1200 лв. По малко от даскалите. Такива са лекарите в Пирогов например. Споко, ще се изнесат да не пречат.

    Коментиран от #29, #31, #33

  • 28 Някой

    2 0 Отговор
    За болниците са по важни парите на хората. Затова да не се оплакват от проверки.
  • 29 ССсс

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    То не е само здравеопазването.Навсякъде е така.Хрантутниците измислят схеми как да се краде а обикновенните хора са на ниско заплащане.Професорите и доцентите са повече от обслужващия персонал.Не е ли виц ректора на Благоевградския университет да декларира заплата по висока от тази на Ангела Мерклел.
  • 30 За овце

    4 0 Отговор
    Ми оправяйте си документите бе. Станахте нагли по герберастки и сега ревете. То е ясно, че всеки влачи, квот окачи, ма вложете малко старание. Много ясно, че за "формални нарушения" ще ви хванат. За неформалните няма как :)))))))))
  • 31 За овце

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    На територията е традиция, който работи да не взема. Ако има изключения, само потвърждават правилото, като в немската граматика.
  • 32 БЛС

    2 0 Отговор
    Оставете ни да си крадем и да убиваме на спокойствие!...Затвор за Балтов, независимо разследване на всички смъртни случай последната година и половина и доживотни присъди за отговорните, като се наблегне най вече на Пирогов и Търновската болница - при тях вероятността да излезеш в ковчег е над 90%.

    Коментиран от #36

  • 33 Учуден

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Разсмя ме, нали точно в Пирогов Балтов назначаваше санитарки с по 3 бона заплата и се оплакваше, че нямало желаещи. Лекар с 1200лв заплата няма и в най-затътненото градче, в София с под 10 000 лв няма, както и няма такъв, който да не си докарва поне още толкова от рекет на пациенти, като добавиш и източването на НЗОК числото става огромно.

    Коментиран от #35, #37

  • 34 Българин

    7 0 Отговор
    Да разбирам, че за лекарския съюз милион и нагоре са дребни сумички, егати наглите крадливи същества
  • 35 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "Учуден":

    Тоя па. Следващия път ше ходиш при тенекеджията или мазача като се разболееш. На него да му дадеш паричките. Нали ве.

    Коментиран от #39

  • 36 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "БЛС":

    Марш у сервиза да се лекуваш, като не ти изнася !
  • 37 За овце

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Учуден":

    Аре тогава да станеш едно докторче, само че имай предвид, че заплатите са между 700 и 900лв бруто.
  • 38 Принцип

    3 0 Отговор
    Парите да се дават на БЛС и да не се отчита за каво се харчат и кви заплати вземат?! И те като нотариуси, адвокати, съдебни изпълнители, фармацевти и пр. с отделно и твърдо ценообразуване и печалбабез пазарен принцип! ДО КОГА ?Не се ли вижда до какви деформации води това? Тия хора са си милионери по закон?
  • 39 ЛЛЛ

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    Ако си лекар и не си от тези които те гледат като касичка - евала, ама да защитаваш лекарската крадлива гилдия не ти прави чест. Отдавна не ходя в българска болница да се лекувам. Първо защото са некомпетентни и второ защото ми излиза по скъпо
  • 40 Дебилчев

    0 0 Отговор
    Това ви е от батко ви кирчУ, че отнесохте пандемията дето я няма
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове