Last news in Fakti

14 Юли, 2021 06:24 9 851 29

Три партии извън парламента ще получават субсидии

  • партии-
  • избори-
  • субсидии

Единственият независим кандидат е извоювал 142 гласа

Три партии извън парламента ще получават субсидии - 1
Снимка: БГНЕС

Общо три политически формации извън влизащите в парламента ще получават партийна субсидия, сочат окончателните данни на ЦИК, цитирани от actualno.com.

Българските патриоти, Възраждане и Гражданска платформа "Българско лято" получават над 1% от гласовете на 11 юли. С най-висок резултат са Българските патриоти - 3,14 на сто или 85 796 гласа. Те са следвани плътно от Възраждане. Формацията на Костадин Костадинов получава 82 147 гласа или 3,01%. Българско лято на бизнесмена Васил Божков пък е получила подкрепата на 49 033 души, което прави 1,82% от всички гласували.

Далече от процентната бариера, която дава право на субсидия, остават Атака - 0,46 на сто или 12 661 гласа, Републиканци за България на Цветан Цветанов - 0,31% или 8553 гласа и "Глас народен" на музиканта Светльо Витков - 0,17% и едва 4741 гласа. ПП "Подем" е формацията, получила най-малко гласове - 862 или 0,03 на сто. Единственият независим кандидат - Давид Леон Леви пък е завоювал 142 гласа. 35 200 души не са подкрепили никого.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудост

    66 4 Отговор
    неземна , Ганьо сиромахът плаща !

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 0808

    52 2 Отговор
    ... в малък фащ има две партии, в огромна България триста....въпросът ми е Защо?.. и си отговарям - защото нашенци не са никак алчни, ама никак..
  • 4 ?????

    65 4 Отговор
    Защо пишете глупости ? Само Възраждане и Б. Лято на Божков ще получават субсидия. Патриотите са минали 1% , но са коалиция и нищо няма да вземат.

    Коментиран от #10, #15

  • 5 пешо

    48 5 Отговор
    субсидии да получават партиите който са в парламента , народа не е длъжен да плаща на хора който не вършат нищо .
  • 6 Никоя партия

    44 4 Отговор
    Да не получава каквито и да е пари! Тези пари са на народа и само той има право да ги харчи! Които иска да се занимава с политика и да прави партия да си я финанансира лично той! Ние не сме длъжни да ги издържам!
  • 7 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    36 6 Отговор
    Не е нужно да плащаме -
    нито на наредилите се на държавната софра,
    нито на тези, които ще гледат Парламента
    по телевизията...
  • 8 Хахо

    33 2 Отговор
    Джурналистчето явно е тип мъжка мисирка и пише глупости... Т. нар. Български патриоти не могат да вземат субсидия. Правилото за 1% важи само за самостоятелни партии
  • 9 Васил

    35 4 Отговор
    Това е все едно да кандидатстваш в някоя фирма и да не те вземат на работа ама да ти плащат заплата къде го има това освен България?
  • 10 Точно

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "?????":

    Нате Коже е по-патриот от обидинените идиоти, те са коалиция и торбичката празна
  • 11 Карамишев

    16 0 Отговор
    Колко лева взимат от този който не е ходил да гласува ? За едни пари дето ми ги вземат във финансовата война със собственици на автомобили питам? Чудя се за политиците ли да дам или за " служебно сваляне на регистрация на автомобила ако си закъснял да си платиш на Застрахователи частници поради отсъствието ти от страната или/дори и при болест "- около 400лв или за 20 км асфалт подобие на път свързващ села с малък град община около 10 000 души да дам 100 лв за Винетка ? Що пък да не платим и още 5 лв към 40 за годишен преглед на автомобила и това да се отрази на годишният му данък обаче според критериите измислени в Бг. министерство не признаващо тези на производител и европейските такива. Данъка поскъпва разбира се ,а автомобила ти остарява като теб . За нов пари все по-малко защото трябва да се плаща онова което управниците ти сервират ежедневно. Това е защото на 400 км от теб или в най-добрия случай 50 км може ,но не е сигурно ,евентуално ще посетиш някой град и то точно в деня който там ,видите ли имало пушек от автомобили на тези които имат бизнес като депутати ,директори , магазини, молове ,данъчно, пенсионно или нещо такова. Болниците не са само в централните части. Понеже това всичкото е измислено от тези дето вземат субсидии си мисля кое по-на пред ? Скоро и чрез домовете ни ще ни рекетират плюс увеличените за последните 4 години тройно такси смет и данък като цяло. Благодарим за 50 лв към пенсийката дето вече свършиха и няма в бюджет
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 0 Отговор
    а НАРОДА ХОРАТА какво получаваме поскъпване на всичко

    Коментиран от #14

  • 13 Време е

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лудост":

    Да купим и самолетоносач за ф -16 България на три морета
  • 14 Това е този

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    За който ревеш Радко вдига всичко. Сега ще мълчиш.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 gggw

    3 1 Отговор
    ан тъй, плащай на мафиота
  • 17 един от многото

    12 2 Отговор
    Затова никакви субсидии , за никоя партия. Имат си членове , да си плащат партийния членски внос и да се издържат. Ако не им плащали , щели олигарсите да им плащат. Ами те и така им плащат за да защитават интересите им , но парадокса е , че и тези които са потърпевши , също плащат.(Потърпевши имам предвид обикновените хора , които винаги са от другата страна на интересите на олигарсите.)
  • 18 Бончо лудия

    7 4 Отговор
    да се премахнат всички партии ,само 2 парии стигат , България трябва да стане Президентска република ,,, 1 президент 10-на министри ,, всички останали парии да се хванат на работа , да работят земеделие , животновътство , да не чакат Държавна хранилка

    Коментиран от #24

  • 19 опг

    7 0 Отговор
    до кога парите на данъкоплатеца ще изтичат към задкулисието и олигарсите?
  • 20 Мармалад

    3 2 Отговор
    Възрожденеца е най хитър.Обран не приказва много насочи се в страната където не му знаят подвизите като варненци и постига резултат по добър от милионерите. Но пък от друга страна с нищо не е по лош от Атака ВМРО и Марешки.Даже е борец срещу Марешки.Е умее да дразни затова му и удариха един тупаник ама юнак войвода бе рана не може.
  • 21 Ъхъ

    5 0 Отговор
    Знаеш ли какви субсидии бих им дал, на ненаялата се пас.ина крадлива
  • 22 Най правилната

    5 0 Отговор
    Система за държавно управление,е Президентска форма на управление.Но никоя политическа сила,никой Парламент,няма да направи подобна кардинална промяна в Конституцията.На България е жизнено необходима Президентска република.Президен избиран мажоритарно,но с правомощията на руския или френския президенти.Пак ще има Парламент,ще има партии и излъчено правителство от победителите Но от там нататък,Президента с указ назначава,и с един указ може Еднолично да освободи всеки министър, областен управител, включително и Премиера.Без това му действие,да предизвика правителствена криза! Всичко си продължава без сътресения във всички сфери на управление.И това е най работещ модел.Защото избора е мажоритарен и никоя партия,не може да има тази електорална тежест. Той носи персонална,лична отговорност.А това води до трезви и безпристрастни решения.Путин с един указ свали от премиер - Медведев.Негова дясна ръка от десетилетия.Но в името и интересите на Русия,го елиминира за един ден от властта.Но правителството си функционира и до днес.
  • 23 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор
    Според закона само партиите с над 1% подкрепа получават държавна субсидия. Но не и коалициите с над 1%, но под 4%, т.е. "патриотите" не би трябвало да получават субсидия.
  • 24 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бончо лудия":

    Ха представете си сега, че не Радев, а Тикавата беше президент и имахме президентска република. Хем е назначил половината депутати в Народното събрание, хем ще назначава и министърпредседателя/Даниел Митов/ и министрите. Какви правителства щеше да назнаначи Тиквата? Дали щеше да ви хареса? Дали президентската република на Тиквата, нямаше да е същата каквато министърпедседателска република имахме последните 12 години.

    Да се намалят депутатите на 120 и половината да се избират МАЖОРИТАРНО, другата половина ПРОПОРЦИОНАЛНО.

    Относно това президента да назначава правителството съм скептичен. Досега 12 години нали имахме нещо подобно МИНИСТЪРПРЕДСЕДАТЕЛСКА РЕПУБЛИКА. Тиквата еднолично назаначавше и уволнявапе минситри бушони, депутати, шефове на парламента ... Резултата беше ужасен всичко го виждаме. Кой ли не в изминалите 12 години понесе отговорност, министри бушони, шефове на парламента, депутати. Само тиквата не понесе отговорност досега, за назначениите от него депутати и министри -
    некадъррни "калинки".

    По-скоро двукамарен парламент. Едната камара 120 законотворци. Другата камара 50-70 министър назначители, уволнители и бюджет приемащи. В която бройка по право да влизат 5-7 кметове на най-големите градове(София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград, Видин/Плевен/Велико Търново/).
  • 25 бушприт

    0 0 Отговор
    Три партии извън парламента ще получават субсидии,а пенсионерите по 15 лева към пенсиите си.
  • 26 червена коприна

    2 0 Отговор
    И Баце е получил субсидии в кюлчета и пачки евра.
  • 27 Dma

    0 0 Отговор
    Костадине, време е за мезонет в София
  • 28 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    8 553 за Републиканци за молитвени закуски.Много бе.Няма начин всички да са на щат в ЦРУ.Сигурно има много доброволни сътрудници.Казва ли някой.
  • 29 Българин

    0 0 Отговор
    Не трябва да им се плаща една стотинка субсидия ,а не 8 лв или 1 лв.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове