Last news in Fakti

14 Юли, 2021 12:21 2 754 42

Борислав Сандов: Ако от ИТН бяха обявили кабинета си преди изборите, нямаше да получат този резултат

  • борислав сандов-
  • демократична българия-
  • итн-
  • има такъв народ

На следващи предсрочни избори те могат да загубят част от тази подкрепа, смята членът на Председателския съвет на "Демократична България"

Борислав Сандов: Ако от ИТН бяха обявили кабинета си преди изборите, нямаше да получат този резултат - 1
Снимка: БГНЕС

Ако „Има такъв народ“ смятат, че с още едни избори ще генерират подкрепа от 121 депутати, това е наивно, заяви пред БНР Борислав Сандов от „Зелено движение”, което е част от „Демократична България“. По думите му, ако партията на Трифонов беше отишла на отминалите избори с така представените кабинет, приоритети и политики, то тя не би получила сегашния резултат.

На следващи избори те могат да загубят част от тази подкрепа, категоричен е Борислав Сандов.

„Под „антисистемна“ повечето хора, които гласуваха доверие на Слави Трифонов и на формацията „Има такъв народ“ не разбираха това. Те не искаха да накажат всички и всичко. Те са очаквали промяна, а не стари лица, които да управляват държавата. (…) В България в момента гласуваха за „Има такъв народ“ основно заради Слави Трифонов и заради обещанието за промяна, но не очакваха, че ще получат Николай Василев. Включително българите в чужбина, които са напуснали държавата ни по време на управлението на Николай Василев. Това е нечестно спрямо тези хора, нечестно е спрямо избирателите.“

Българите не искат анархия и извънсистемност, а възстановяване на нормалността, смята Сандов.

„Намирам това предложение за структура на Министерския съвет, което беше направено от Слави Трифонов, за по-скоро прибързано и необмислено“, подчерта той.

Има разбиране, че това е нова формация, която ще се учи в движение на политика, даваме възможност те да преосмислят това, изтъкна още Борислав Сандов. „Ние сме готови да дадем подкрепа, без да искаме нещо в замяна.“

„Има начин, има път да намерим поне временно решение, да не изгаряме мостове, да не затваряме врати“, отбеляза Сандов. Според него „нищо не е загубено“.

Този маниер и поведение на ИТН да не си говорят с никого и да смятат единствено себе си за антисистемен играч може да стигне до крайност, която не работи за България, предупреди обаче Борислав Сандов.

Той отбеляза, че в средите на ИТН също има „потрес от тези прибързани действия“ и изрази надежда, че ще бъде преосмислено предложението за подобна структура и състав на правителството. Сандов призова за провеждане на допълнителни разговори „вътре, в тази организация“.

„Ние за подобно нещо трудно бихме могли да гласуваме „за“, защото ще предадем нашите собствени избиратели.“

Запитан защо ИТН е била припозната като партия на протеста Сандов коментира:

„Защото те се представяха така, по този начин и защото излъчваха от протеста. Аз започвам малко да не разбирам това телевизия ли е, партия ли е, демократична организация ли е или е поредната авторитарна организация, в която дори проектоминистрите не са били наясно с плана кога ще бъдат представени и каква ще бъде структурата и съставът на Министерския съвет.“


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fefe

    19 6 Отговор
    Ето ви чалгийка
  • 2 Хасан Азис

    12 31 Отговор
    Чуваме страшни писъци на ДБ и ИМВ, съдбата им е в ръцете на Борисов заради Слави!

    Коментиран от #16

  • 3 Мдаа

    21 4 Отговор
    Самата истина,само ГОСТ щеше да гласува за него
  • 4 Скалата

    43 6 Отговор
    Гласуваш за Слави - получаваш НДСВ хаха

    Коментиран от #13, #20

  • 5 choko

    30 4 Отговор
    Напълно точно казано!
  • 6 Ленко Петканин

    32 5 Отговор
    Новото НДСВ справителство от кадри на старото НДСВ.ИТН приключи.
  • 7 Кой

    22 2 Отговор
    нормален гласува за видими патерици и бастуни ?
  • 8 леш

    20 5 Отговор
    Чорбанов се е изказал негативно спрямо суперваксърката за министър на здравеопазването, Мика Зайкова е с особено мнение за Василев, съмнявам се искрено да няма и други с особени мнения в партията. ДБ, на ход сте, прикоткайте ги тези с ум от там, трябва нов стабилен кабинет.

    Коментиран от #36

  • 9 АУУУУУ

    24 4 Отговор
    АААА не драги.... Миячите на чинии и берачите на ягоди пак ще гласуват за Славуца...... трябва да бъде оставен да управлява и когато всички го усетят по джобовете си , тогава България ще го смени...... просто историята със Симеон Втори се повтаря за съжаление ......

    Коментиран от #12, #37, #38

  • 10 Минувач

    31 2 Отговор
    На избирателите на ИТН им предстои да открият че не са "откъснали роза, а мухоловка"!
  • 11 QWERTY

    28 3 Отговор
    Искам, след като стане ясно с кого са се договорили от ИТН, избирателите им да отидат пред Народното събрание и да си поискат гласа обратно!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 dfu

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Скалата":

    E, вярно е, но ето пълната версия. :)

    Гласуваш за НДСВ - получаваш тикви. Гласуваш за тивки - получаваш Слави. Гласуваш за Слави - получаваш НДСВ. Гласуваш за НДСВ получаваш тикви... и така до края на светаааа! :)
  • 14 Centurion

    26 2 Отговор
    Аз съм убеден,че ако Слави си беше декларирал приоритетите преди изборите ,че ще праща космонавти и прочие идиотии Половината нямаше да гласуват за него.Нищо са съдебната реформа,за Гешев,за Социална политика,за Енергетиката за Мариците и зелената сделка, ,и още куп неща и теми които са истинският дневен ред на обществото.Това всичко показва две неща,или пълно безхаберие,или тотална зависимост от задколисието.Съобщените приоритети обслужват Доган и Борисов да продължат да вземат поръчки и да бъдат основните бенифициенти.Нещо повече ,ще им позволят да се спасят от съдебно преследване заради организираното източване на Държавен и Европейски ресурс.
  • 15 Само споко

    15 3 Отговор
    Не виждам разлика между Малкия Мук и Пинокио като министър-председатели, и двамата не стават за тази длъжност!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Че коя партия си обяви кабинета?

    13 2 Отговор
    Ми те тогава хората съвсем нямаше да ви гласуват.

    Коментиран от #21

  • 18 Додо

    20 2 Отговор
    Правителството на Слави е перфектно,с малки изключения.
    Министър на културата определено да е Бойко Борисов.
    Министър на спорта: Красимир Каракачанов
    Министър председател: Делян Пеевски.
  • 19 Владимрир

    11 1 Отговор
    Вярно! Но пак с едно наум - все пак тези, които гласуваха за Славуца не са от най-мислещите. Дългия реши да не се допита до избирателите си - какво и кого искат... те искаха него и не с еусетиха, юе той е само една холограма, популярно лице и ракетоносител на "новото"... но още понеделник преди обед стана ясно че предателя Слави го тури на сички! - партиите на протеста юакаха да прави коалиция с тях, че дори и бсп имаха скрити надежди.. хахаххах тури им го и на своите избиратели, тури го и на себе си.. ДПС е ясно че ще го подкрепят... а нищо чудно и герб! тиквите станаха 2 , отъ сараите и от едно чивдо посолство са много доволни... да му мисли народът! затягайте коланите братя
  • 20 нееее

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Скалата":

    Гласуваш за ГЕРБ или ИТН и получаваш НДСВ!
  • 21 111

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Че коя партия си обяви кабинета?":

    Дори и да не са обявили кандидати, не биха направили подобен гаф. Те да не са аматьори като вас?
  • 22 Румяна Ченалова

    11 2 Отговор
    "Слави ни запозна с идеите на НДСВ, ДПС и Соломон Паси" - Концесии на автомагистрали - мечта на НДСВ от 2005. ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯТА на ЕС - мечтата на Соломон Паси - министър на външните работи в правителството на Симеон Сакскобургготски от 2001 до 2005. Останалото са намеренията на Доган с изказването "Пътят на България към Европа минава през Босфора". Доказателството е сдобряването на Ердоган с Доган.
    Връщай мандата, Дълъг!
  • 23 любител

    14 2 Отговор
    какво да очакваш от един чалгар освен да се продаде. също като чалгарките всичките са проститу--и. излъга Б-я боклук.
  • 24 Игор

    12 2 Отговор
    За премиер - тотално опорочен в далавери и яко приватизиране бивш министър на НДСВ и ортак с Доган! И краен неолиберал
    За министър на Вътр. Р. - Офицер от ДС! /прецедент/
    За министър на енергетиката - шефа на американските тецове ..
    За министър на образованието - дългогодишна директорка от Америка за българия :) - ясно е как за 2-3 години всички учебници ще се форматират в правилните ценности и преправена история
    За министър на културата - крайно мразена от цялата общност дама, поради ред причини, основно заради безпардонно обиране на българските изпълнители и артисти; тази беше и човекът който до дупка се опитвше да затвори 4итанкла и 3замунда....
    За министър на отбраната - секретарката на настоящия служебен премиер.
    За министър по ромските въпроси.... няма значение;
    ===
    останалите са млади комсомолци на с0р0с живеещи в чужбина и служещи на едрия капитал,
    ;;; приоритетите няма какво да ги коментираме - приватизация; концесии

    Да живее България!
  • 25 Ева

    13 1 Отговор
    С този кандидат за министър председател, здравната с обратната захапка говореща в истерии, културната къдревелка приличаща на труп, военен министър жена тънкоусница и още незнайни без опит 30 годишни, Слави се подиграва с народа си, за който се кълнеше, че е най важен за него
  • 26 Панов

    8 1 Отговор
    Те и затова играха шмекерски,без да обявяват нищо.Шарана най добре кълве на обещания
  • 27 Някой

    5 5 Отговор
    Нас червеното знаме роди ни…
    Това е промяната, която предстои.
    В това се кълнат такива като Корнелия Нинова, Румен Радев, Бойко Рашков, Мая Манолова, Татяна Дончева, Слави Трифонов, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Костадин Костадинов, Васил Божков и всички останали спасители от Братството на почтените.
    Вгледайте се много внимателно в идиотите край портрета на Апостола и се осъзнайте, защото после ще е твърде късно.На 11.07 нищо не направихте,но вие ще си сърбате попарата сега.
    Те пак ще са тук и няма да си тръгнат без бой, нито ще върнат парите, нито ще се извинят, каквото и да направят.
    Да си знаете.
  • 28 Само казвам

    6 2 Отговор
    Навлизаме в развития социализъм, крачим към светлото бъдеще, с нас са Тошко Африкански от Африка и целия верен електорат на съживените болшевики, с техните знамена и непогрешими машини с пипнат код.
    Ако си мислите, че изборите свършват с тези, грешите.
    Още едни, и после още едни и евентуално още едни избори идват само в рамките на тази година.
    Порциите са толкова големи, че не могат да се преразпределят.
  • 29 иванчо

    4 1 Отговор
    Боркаааа, сега - топлата вода, а после и колелото.
    Ама що не вземете да си починете малко, да не препълвате медийното пространство с общи приказки .....
  • 30 Матей

    5 0 Отговор
    И тук идва длъжността на президента ,да го нарита публично,да го нарече лъжец и мошеник,циркаджия.И.йОТОВА СЕ ОПИТА НЕЩО ДА СМОТОЛЕВИ,не е е същото.Слави се чуди как да се измъкне,не му се носи отговорност,затова изтипоса такова проекто-правителство и нищо за гешев ,боко и шиши,за олигархата.Иска да изтъпани Н.Василев като нашенски Яйценюк,пародия на премиер,дори може да направи така,че боко да грабне втория мандат и неусетно да се реставрира.
  • 31 Морски

    3 2 Отговор
    Опааа ,зеления соросоид и той демократ .Лапач ниеден .Пфу
  • 32 5738

    3 4 Отговор
    Браво на Слави.Дори и нищо да не свърши само факта ,че навря цялата червена паплач в миша дупка,си струваше да го изберем.
  • 33 Gen Gurko

    6 0 Отговор
    Сандов, като гледам какви ги вършат посвета на либерализма зелените, особено комбинирани с Антифа , направо ми се изправя косата. В началото мазни, принципни, екологични идемократични, а после шок и ужас и трева не никне.
  • 34 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 3 Отговор
    ИТН беше припозната като партия на протеста, защото Мая Манолова е много, ама много компрометирана. По-компроментирана е дори от компреоментираният Николай Василев. И защото освен, това е и много пр0ста. Защото Манолова, не може да разбере, че има и по-лошо от скъпия ток и отопление – НИКАКЪВ ТОК, аз съм го преживял през 1980-те години. И никаква вода и това преживях през 1990–те. Защото Манолова не може да разбере, че не цените на тока и парното трябва да се субсидират и поддържат ниски за сметка на бъдещ фалит на електроцентралите ни. Или пък за сметка на по-скъп ток след няколко години. Когато някой друг ще е депутат или министър на мястото на Мая Манолов. И този друг ще поема народния гнява, заради сегашните безобразия и некадърност на такива като Манолова, Нинова и гербаджийката Диана Ковачева. Така както сега е дошло време да плащаме сметките за безобразията на Борисов и тези управлявали преди него. Сега плащаме за корупционните магистралите и евтиния ток и отопление за сметка на огромните дългове на топлофикации и електроцентрали. Трябва да се дава социална помощ на бедните хора с месечни доходи под 450-500 лева месечно на човек, за да могат да си плащат сметките за отопление(80-100 лева месечна помощ зимата) и ток(20-30 лева месечна помощ). И защото Манолова, не може да разбере, че 5-10 лева средна месечна сметка за вода на човек у нас, не е проблем. Дори и за пенсионер с 300 лева пенсия. Но 50-70 лева месечна сметка за ток, при 300 лева месечна пе
  • 35 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 1 Отговор
    И зaщoтo Мaнoлoвa, нe мoжe дa рaзбeрe, чe 5-10 лeвa cрeднa мeceчнa cмeткa зa вoдa нa чoвeк у нac, нe e прoблeм. Дoри и зa пeнcиoнeр c 300 лeвa пeнcия. Нo 50-70 лeвa мeceчнa cмeткa зa тoк, при 300 лeвa мeceчнa пeнcия, вeчe e прoблeм.

    И зaщoтo Aтaнac Aтaнacoв e прoвaлeн пoлитик, нaд 25 гoдишнaтa му кaриeрa e дoкaзaтeлзтвoтo зa тoвa. Никoгa нe e имaл пoвeчe oт 5%-10% cимпaтизaнти и глacувaщи зa нeгo. И зaщoтo Рaдaн Кънeв e нeкaдърeн и aрoгaнтeн и мнoгo дaлeч oт нуждитe и прoблeмитe нa пoтeнциaлнитe дecни и цeнтриcки избирaтeли. Рaдaн Кънeв cъщo никoгa нe e имaл пoвeчe oт 8% избирaтeли. „Дeмoкрaтичнa Бългaрия“ трябвa дa ce ocвoбoди oт нeкaдърницитe Aтaнac Aтaнacoв и Рaдaн Кънeв.

    И зaщoтo мнoзинcтвoтo oт „зeлeнитe“, cтe „зeлeни тaлибaни“ и „зeлeни фaнaтици“. Пeчeлeщи дoбрe oт EКOЛOГИЧEН ТEРOРИЗЪМ нaд oбщecтвoтo. Зaщoтo ви e пoвeчe грижa зa бeздoмнитe кучeтa и хaрчитe пo 500-600 лeвa мeceчнo зa eднo бeздoмнo кучe. Дoкaтo нaд 1 млн. бългaрcки пeнcиoнeри мизeрувaт c 120-300 лeвa мeceчнo. Дoкaтo държaвaтa хaрчи пo 800 лeвa мeceчнo зa eдин зaтвoрник крaдeц, изнcилвaч или убиeц.

    И зaщoтo eднa птичкa(Хриcтo Ивaнoв) Прoлeт нe прaви.
  • 36 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "леш":

    ДСБ нямат акъл и не са в час с днешното времето и нужните промени. Ако имаха акъла вече щяха да са махнали некадърниците Атанас Атанасов и Радан Кънев. Които като лидери вече 20 години, доведоха ДСБ до задънена улица и символична подкрепа от 5%-6% гласуващите. ДСБ се цели в привличане на гласовете на "средната класа". И кои точно са "средната класа" в България? ДСБ как не разбра, че "средната класа" у нас. Са добре платените корумпирани "калинки" в админситрацията у нас. Те си имат партии ГЕРБ, ДПС, БСП. Те не са потенциални избиратели на ДСБ. "Средна класа" са и корумпираните директори и собственици на болници и лекари. Те също си имат партия - ГЕРБ. "Средна класа" са и корумпираните олигарските и работниците им изпълняващи обществени поръчки и те си имат партия ГЕРБ.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "АУУУУУ":

    Мила родна карттинака:

    За ЗАПАД: 35% Миячитe нa чинии и бeрaчитe нa ягoди.


    У НАС: 23% некадърни „КАЛИНКИ“; ЛАКЕЙ ЛИ3ЧИ на Бойко Борисов; ЛАКЕЙ на ологарси изпълняващи обществени поръчки и усвояващи еврофондове. И 18% незаинтересовани от нищо.


    На ИЗТОК: 13% РУБЛАДЖИЙСКИ ЛАКЕИ на Нинова, Костадинов и Путин и 11% ТЕЛЯЦИ на агент Сава.
  • 39 НИКИТО

    5 0 Отговор
    беше първи,който получи 190млн. за електронно правителство и не направи нищо.Хора като него и ВЕЛЧЕВ няма какво да се бутат да ни оправят .МЕРСИ!Да си гледат бизнесите и да не чуваме за тях.Интересно е обаче Велчеви участват ли в телевизия под прикритие и КОЯ Е ТЯ ??????ПИШЕТЕ??????
  • 40 ДО коментар 34

    3 1 Отговор
    Напротив -Мая отговаря на най-критичните въпроси към нея.Мая живее с проблемите на хората,защото разговаря с тях.Дори толупа ,като и забрани да ползва държ.автомобил-тя с влака отиваше до хората.Така,че не дрънкай глупости.И е най -умна,защото говори разбираемо и културно.Държи се нормално.Така ,че който е плюе е тъпанар и продажник.Всеки греши,но тя от позицията си на най-успешния омбудсман и сега е до хората.Не като надутия Славуц.И е умерена и приятна.

    Коментиран от #41

  • 41 Айде бе

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "ДО коментар 34":

    Майче, не ни се препоръчвай! Само много нахална провинциална калинка може да се кандидатира за кмет на София с този бек-граунд ( да ти обясня ли понятието?) Само много изперкал задръстеняк може да тръгне по софийските площади с тъпана като тебе. Пали' свещ, че пак се намърда в Парламента и си позатвори човката! На доста хора ни е писнало от селянии- верно не гласуваме, но ако много ни ядосате, може следващия път да подкрепим Боко да ви издуха
  • 42 така е

    1 1 Отговор
    Много точно казано
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове