Last news in Fakti

16 Юли, 2021 13:32 2 981 23

Кънчо Стойчев: Нинова удържа на натиска

  • кънчо стойчев-
  • корнелия нинова-
  • бсп

Социологът призова партиите да гледат цветно

Кънчо Стойчев: Нинова удържа на натиска - 1
Снимка: БГНЕС

Това, което прави Слави Трифонов е напълно разумно, независимо каква ще бъде формата на управление. Това каза социологът Кънчо Стойчев в пред БНТ за решението на лидера на „Има такъв народ“ да се откаже от кандидатурата на Николай Василев за премиер и да предложи промени в проектокабинета си.

Той посочи, че трябва да се погледне какво се случи на изборите, като вече има картина какво се е случило и след изборите. Повече от половината българи смятат, че изборите са преминали честно, а 2/3 одобряват машинното гласуване и искат да се състави кабинет на промяната.

Необходимо е да бъде съставено правителство на база диалог, а от задачите и приоритетите произтича състава на тези хора, които ще ги реализират, обясни социологът. Според него ще има правителство, но с по-ограничен мандат във времето. Ние трябва да си кажем, че ако някои ни представя черно-бяла картина или Том и Джери, значи ни лъже. Това черно-бяло гледане е контрапродуктивно и няма никой, който да е изцяло в черно или в изцяло бяло, отбеляза метафорично Стойчев.

Той даде пример с лидера на БСП Корнелия Нинова, която няма как да бъде оцветена изцяло в черно, защото през последните 4 години била единствената опозиция в парламента. "Тази жена удържа целия натиск, не се огъна и остана опозиция през цялото време в парламента. Защо днес да не се говори с нея", попита Стойчев.

"За да има работещ парламент, трябва да има правителство. Час по-скоро трябва да има правителство на промяната и да се представя всичко пред нас, настоя Кънчо Стойчев.

ДПС в момента трябва да мълчи, защото са на пето място и първо трябва да чуем партиите с по-предни позиции, изтъкна социологът. Но ДПС също не трябвало да бъдат гледани изцяло в черно. Социологът призова партиите да гледат цветно, като няма нужда Борисов да бъде правен черен, въпреки че хората не го харесват.

Стойчев е умерен оптимист по всички въпроси в политиката, но със скърцания, завойчета и грешки ще има правителство.

Правителство е необходимо, няма никаква трагедия да отидем на още едни избори, но хората биха гласували за същата структура, очаква Стойчев. За това според него трябва да се проявят здрави нерви, да се прощава на грешките на първата политическа партия и да ги подтикваме да се движат в посока, за която българския народ даде мандат. В заключение Кънчо Стойчев завърши с думите, че най-добре е да хванем питомното с кабинета на Слави Трифонов, а не после да гоним дивото в гората.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 12 Отговор
    Вчера на Агора България решихме на откриването на парламента да се съберем с искане Служебното правителство да стане постоянно с подкрепата на всички партии.

    Коментиран от #3, #9, #12, #15

  • 2 бай Иван

    4 2 Отговор
    Филип МНОГО ЯСНО каза на онази мисирка,че това е създадено от извънземни индивиди.......................може и да излезе истина.
  • 3 БОЙКО бандита

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Бегай у лево бре,решил си ???.Какво можеш да решиш ти в множествено число,едно нищо.

    Коментиран от #6

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 3 Отговор
    КОРНЕЛИЯ НИНОВА РУМЕН РАДЕВ са номер ЕДНО

    Коментиран от #7

  • 5 Бачкатора

    3 0 Отговор
    за име позволени 16 символа а за Последния Софиянец са 17.
  • 6 Последния Софиянец

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "БОЙКО бандита":

    Събирай си багажа за затвора!
  • 7 Куку Софиянец

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тебе кой те пита А.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор
    госпожа НИНОВА изхвърли от БСП олигарсите за това и ТОМА ТОМОВ ромския политик я оплю в КОНКУУЕНТ но браво на КОРНЕЛИЯ НИНОВА
  • 9 пет човек

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    не можете да искате. Иска народът и затова трябва петиция , а не петима разхождащи се насам-натам. Апропо, кого представлявате вие!
  • 10 Гост

    2 1 Отговор
    Кънчо не трябва ли да се пенсионира и да си гледа живота, колкото и да му е останал, че парите в гроба само тежат и дърпат все по-надолу и по-надолу...
  • 11 Червен Кънчо

    4 8 Отговор
    мениш си мненията като мокра кърпичка. На какъв натиск е удържала Нинова. На този, че не иска да си подава оставката ли! Пак ще я гътнат, бе!
  • 12 Последен,пръв си

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И аз,и още много като нас мислим по същия начин.Какво "правителство на промяната" освен Служебното?! Рашо се доказа и доказва ежечасно,с кой да го сменяме? Слави е шматка,Радев е държавния мъж,той осъществи Истинската промяна със Служебното,къде сега да търсим под вола теле?! Служебното трябва да продължи!
  • 13 Чекист

    3 2 Отговор
    За сега Нинова остава в левия ъгъл, но трябва да се опасява от изненади във вдички посоки. От нейните едни другаруват с гербаджии, други с депесари, а трети и тя самата е на Ти с дясно- сините.
  • 14 И да мине

    2 7 Отговор
    кабинетът на ИТН, и да остане служебният, властта все ще е в ръцете на ренегата, бореца за синергия с дневния ред на САЩ и тримореца Радефф, тъй че кьоравите е време да прогледнат и да не псуват Слави, а тоя, който му дърпа конците, Льотчика.

    Чудесен анализ прочетох вчера, Масона уволнява лекари, защото се бои, чд биха могли да му бъдат конкуренти, и се чудя коя партия ще издигне лекар за кандидат срещу смрадливия зелен чорап.

    Времето минава, а няма още никой посочен срещу тиранина от НАТО..
  • 15 Кой го е еня,

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    какво искат платените прошляци ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Жоро

    3 0 Отговор
    Да бе няма хора от парламента за затвора директно, всичко е шарено. Да ама не! Има хора за пижамите на раета, всички знаят кои са. Нека започнат да си стягат багажа, да си уредят нещата като дойде камионетката с решетки да няма изненадани.
  • 18 маргинал

    1 2 Отговор
    Много червен тоя Кънчо бре (не само на фотото) ...Само голф игрищата му са зелени ...ама засени с "червени пари " в ..."зелено " ....
  • 19 Бар Баганьос

    0 2 Отговор
    Кога беше единствена опозиция - когата гласува ЗА избирането на Гешев за главен прокурор ли? Тогава ли имаш предвид, Кънчо?
  • 20 Стършел

    1 2 Отговор
    Давай Кънчо! Заслужи си паричките! Не е важно, че си смешен?
  • 21 БСП на Бунището

    3 0 Отговор
    Кънчо Стойчев,съдружник на Красимир Гергов във фирма Блек сий Рама направила голф игрище в Защитени територии....Красимир Гергов - собственик на БТВ Медия Груп,където Слави Трифонов 19 години излъчваше Шоуто на Слави и кадрови офицер от Първо главно на ДС на БКП.....
  • 22 НИНОВА, ПИШЕШ ЛИ Я

    0 3 Отговор
    ОСТАВКАТА ДЕ.....ЧЕ ТО ТЕ СКАПАХА ОТ БОЙ...КВО ЧАКАШ, ДА ЗАКОПАШ БСП ЛИ
  • 23 гост

    0 0 Отговор
    Гн Стойчев докога ще ни заливате с глупостите си??Трифонов след като избра Н Василев следващия избор щее пак същия ТИМ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове