Last news in Fakti

17 Юли, 2021 07:10 4 058 50

Доц Стойчо Стойчев: Вотът беше за Слави, той ще понесе лично и евентуален провал

  • доцент стойчо стойчев-
  • любомир аламанов-
  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • герб

ГЕРБ загубиха адски много, защото се капсулираха и не слушаха външни съвети. Тук промяната идва и използва същия модел, което възпали хората, заяви PR експертът Любомир Аламанов

Доц Стойчо Стойчев: Вотът беше за Слави, той ще понесе лично и евентуален провал - 1
Снимка: Стопкадър bgonair.bg

"Това е една криворазбрана политическа почтеност, която искат да ни демонстрират хората на Слави Трифонов. Нещо от рода на "Понеже ние поемаме отговорността, ние ще вземем това решение без никой да ни се меси".

Това е като момата, забременяла на село, и някой се изтъпанил и казал: "Аз съм бащата!" - те поемат отговорността по същия начин", посочи политологът доц. Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR".

Политологът е на мнение, че не са важни лицата в предложения от ИТН кабинет, а парламентарното мнозинство, което ще ги подкрепи.

"Министрите, както днес /б.р. вчера/ казаха на своята пресконференция сценаристите на Слави, са изпълнителни на програмата и законодателната рамка, която мнозинството прави. Затова всичкото внимание, което отделяме за личностите и начина, по който се предлагат, ни отдалечава от общия въпрос - тези хора имат ли основни точки, по които да се съберат заедно, и кого ще привлекат от така наречените партии на статуквото, защото не им достигат гласове", коментира доцентът от Софийския университет.

PR експертът Любомир Аламанов от своя страна обърна внимание на въпроса каква е целта, която от ИТН искат да постигнат.

"Дали наистина искат да управляват самостоятелно с идеята, че поемат отговорността, или дали нататък искат да се отиде към бързи и нови избори с идеята, че са възходяща тенденция. Дали все пак няма да сменят целта и дали няма да разберат, че тяхната цел се разминава с масовата цел", изтъкна Аламанов пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че от ИТН е добре да мислят "следкампанийно". И го притесняват елементите на ГЕРБ-еризация на партията.

Доц. Стойчев изрази опасение, че са изгорени мостовете между "Има такъв народ" и другите две партии на протеста - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!".

"Мегдан има, но има и горчив привкус на седянката. Едвам се сдържаха от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" да кажат силните думи, бяха позатихнали в името на общото управление. Когато седнат да говорят сега, ще стоят обидите. Недоверието ще продължи да го има и каквото и да договорят, то няма да е дълготрайно", смята политологът.

"Не виждам как биха седнали да си говорят, но силно се надявам, че това е първата емоция след изборите. Това да станеш първа сила е и голяма отговорност, но и голяма чест", каза от своя страна Аламанов.

PR експертът се надява, че от ИТН ще си припомнят основната задача - смяна на модела.

"Основната задача не е една партия да предложи кабинет. Основната задача е, например, да се изчисти администрацията от калинки", отбеляза Аламанов.

"Това трудно ще стане в системата "Големия брат" - аз сега ще ви донеса промяната! Това бе от основните проблеми на Слави. ГЕРБ загубиха адски много, защото се капсулираха и не слушаха външни съвети. Тук промяната идва и използва същия модел, което възпали хората", добави той.

Двамата в края на разговора се съгласиха, че е важен самият Слави Трифонов, а не кой стои зад неговите действия.

"Той е достатъчно популярен и носи отговорността. Вотът на избирателите е изцяло към него, персонално. Ако някой си мисли, че с тази велика партия е спечелил гласове, далече се лъже. Авторитетът, легитимността на тези хора в парламента е на Слави Трифонов. Както отговорността на хората, които вършеха нещо от името на ГЕРБ, беше слята с Бойко Борисов, по същия начин това управление изцяло ще бъде върху плещите на Слави Трифонов и неговият провал ще бъде понесен лично от Слави Трифонов", категоричен е доц. Стойчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъв доцент е тоя гербаджия

    32 8 Отговор
    Дето показва среден пръст на хората от смешната си джипка Сузуки Джимни от първите...

    Коментиран от #11, #22, #41

  • 2 КОТарАК

    21 7 Отговор
    доцентчето много уплашено гледа. след изчегртването на едрите , идва ред и на дребните рибки

    Коментиран от #15, #31

  • 3 Тома неверни

    23 4 Отговор
    Много ми е интересно в какво качество Слави носи някаква отговорност?

    Коментиран от #34, #39

  • 4 Мим

    18 5 Отговор
    Абсолютно точно.Не си ли промени мнението и егото Слави ,е обречен на неуспех..
  • 5 РЕАЛИСТ

    22 5 Отговор
    Чета всеки ден коментари от умни хора: политически анализатори, журналисти и представители на интелигенцията и всички се опитват да обяснят на простия народ, да не гласува за повече за тъпанари , като Бойко и Слави, ама то си знае неговото.

    Коментиран от #28

  • 6 среднощен

    18 4 Отговор
    Слави Трифонов е "продукт", който няма свободата дори "да се откаже"... Той свърши своята работа... Тази "работа" е не да свали ГЕРБ от власт, а да направи възможно временното оттегляне на проекта ГЕРБ да премине без много загуби... Иначе няма логика от ставащото...

    Коментиран от #16

  • 7 Доц Стойчев! Хората Закусват, разскарай

    13 6 Отговор
    Се.! Такива, като теб Недоразумения учат студенти, което е много жалко за последните!! Завършили тука студенти и такива на запад, разликата в знанията е огромна!!! И то заради такива, като теб, нито са политици нито преподаватели!!

    Коментиран от #12

  • 8 Шопо

    10 6 Отговор
    Тоя не е никакъв доцент

    Коментиран от #13

  • 9 Мнение

    12 9 Отговор
    След провала, Слави ще загуби всичко и партията и шоуто. Но ще остане в историята като, основател на гражданското общество в БГ и човека победил Бийко на избори, което не е малко.

    Коментиран от #10

  • 10 хмм

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мнение":

    Както върви, възможно е Слави с това да си остане. "Веднъж бих Борисов на избори".
  • 11 Подкрепа за Борисов

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Какъв доцент е тоя гербаджия":

    Престанете да наричате българите обидно Сигурно онези са заслужавали това отношение както и вие а вие какъв сте комунист разрушител антидемократ

    Коментиран от #50

  • 12 Подкрепа за Борисов

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "Доц Стойчев! Хората Закусват, разскарай":

    Ти като знаеш много защо не учиш студентите но не ти достигат знания а разликата от тук и там са такива елементи разрушители като теб има ги много
  • 13 Подкрепа за Борисов

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Шопо":

    А ти какъв си обиждачо
  • 14 Последния Софиянец

    5 5 Отговор
    Искаме парламентарна демокрация!Стига спасители.Народа все търси бащица .Ако искам Слави да управлява тоталитарно щях да си оставя Бойко.На него поне сме взели страха.

    Коментиран от #17

  • 15 Подкрепа за Борисов

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Ти пък Анонимното гледай теб да не изхвърлят А Доцента е Образован знаеш ли не е като теб

    Коментиран от #21

  • 16 патладжан

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Все по-ясно е, че Слави е просто лице, която работа е да привлече електорат с популярността си.
    Очакваме да разберем кой всъщност дърпа конците в ИТН.
  • 17 Подкрепа за Борисов

    3 7 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Ти не работиш ли Безделник Божковист върви да блъскаш тоалетните на Радев
  • 18 БАЙ Х@Й ‼️

    11 2 Отговор
    Стойчо, гласуването не бе "ЗА Слави" , а " СРЩУ Борисов" !!!! Това са ДВЕ различни неща !!!

    Коментиран от #19

  • 19 БАЙ Х@Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    СРЕЩУ*/изв/
  • 20 Лъчо Мозъка

    4 2 Отговор
    Доц. Тройчо- класически тъпан. И още нещо- какъв доцент е този коафьор.
  • 21 КОТарАК

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Подкрепа за Борисов":

    често съм предлагал на ФАКТИ да се коментира чрез фейс. тогава такива като теб щяха да внимават кво пишат , ако изобщо го правеха
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Лимонтозу

    1 3 Отговор
    Слави мисли и действай дори само с ДПС имаш мнозинство да изведеш страната от батака в който заптието Бойко но вкара.Комунистите са фурнаджийски лопати но хората от НДСВ могат да дадат едно рамо за да избегне сблъсак на държавата и започнеш реформата.
  • 24 шундурко

    3 0 Отговор
    стойо кой къде те фани да ти го монтира,може и да няма рима ама ще ти хареса
  • 25 az #МУТРИ, ВЪН!

    5 2 Отговор
    Тая нагла мутра докога ще ни я натрапват като капацитет??? Още ли бой с яйца иска?
  • 26 Сали

    0 3 Отговор
    Браво само ДПС могат да помогнат на Слави
  • 27 Българче

    2 0 Отговор
    От малък живея в чужбина и се старая да говоря перфектен български, но тук-таме има празнини в знанията ми. Моля някой да ми обясни значението на “....модел, който възпали хората”.
  • 28 Има истина в твоите слова но

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    на това поколение родено след 85 г. които си нямат представа за живота и построеното при соца /като са започнали от 0/ и разграбено от шайка политически талибани. Както и поколението родено след 2000г.в чужди държави от родители емигранти НЕ МОЖЕШ да обясниш колко са необразовани Славуца и Тиквуца. Как тиквата пропиля 12 год от развитието на България. Построи някакви некачествени магистрали на тройна цена и изнесе парите на българите в офшорки
  • 29 Разочарован от факти бг

    4 0 Отговор
    Цяла седмица никакви новини от и за Черепа.?;!А,и от Сидеров-Бялата Златка да обяснява как суверена бил анестезиран, зомбиран и недостоен за лидер като него!И да каже пенявейки се защо има 0,45% на изборите.?
  • 30 123

    3 2 Отговор
    Стойчо Стойчев е платено човече на Глобалистите.
  • 31 И ОТНОВО

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Това доцентче има да отговаря за много неща и да не си мисли че ще му се размине
  • 32 Бранко

    1 5 Отговор
    Не се знае накъде отива България към Запада или Русия.Слави има много приятели навсякъде по света и ще спаси хората от големия глад.Сигурно ще поиска помощ от всякъде за да преудолее българския народ кризата и хората най после да отидат на почивка на Молдивите

    Коментиран от #40

  • 33 БАЦО ДАВА 63 ГЛАСА А СЛАВУЦА

    1 2 Отговор
    И ВСИЧКИ ДРУГИ СА...АУТ....НАРОДА РАЗПОРЕДИ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА.....

    Коментиран от #36

  • 34 И ОТНОВО8434

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тома неверни":

    Такава каквато такъв като тебе никога не би поел
  • 35 Уж така

    5 0 Отговор
    Не е вярно това, че хората са гласували за Слави персонално, както и че той лично ще носи отговорност при провал. Хората гласуваха за смяна на модела на управление, който модел, както виждаме всекидневно е толкова прогнил и унизително корумпиран
  • 36 Камен

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "БАЦО ДАВА 63 ГЛАСА А СЛАВУЦА":

    Ти луд ли си? Какви гласове ще дава твоя Бацо като Славито иска да ги изтрива от лицето на страната. Да ги чeгърта ДОКРАЙ с отвертката
  • 37 JEFF

    1 2 Отговор
    О, да , сигурно ще понесе някаква щета, не отговорност. Би било най-добре ако хората не гледат вече тъпото му шоу. А за политика може да забрави завинаги.
  • 38 Крум

    1 2 Отговор
    Доценте, моите адмирации, че сте доцент, това е истинско съкровище в морето от знайни и незнайни професори.
  • 39 Препатил

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тома неверни":

    Прав си!:) Освен за балета Магаданс Славчо не носи за нищо никаква отговорност!:) Човек дето няма ни дете, ни коте се опитват да ми го пробутват че ще оправи не просто държавата, ами и народа! Бегай да му отвориш Фейса!:) Да видиш, какви мъдрости е казал!:)
  • 40 Приятел

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Бранко":

    Аз, съм му един от приятелите!:) Колко пари да ти пратя за да отидеш на Малдивите!:)
  • 41 Затова боли

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Какъв доцент е тоя гербаджия":

    ИТН Е ПЕЧАТНИЦА ЗА милиони ,
    ДРУГОТО Е" БОШ ЛАФ" РАБОТА!
    Проблема е, че това са нашите пари?
  • 42 Павел пенев

    2 0 Отговор
    А какво да правят будалите които са гласували за този физически и ментален инвалид?

    Коментиран от #45

  • 43 Васил

    0 0 Отговор
    Като гледам как са тръгнали нещата диктатурата от Банкя ще бъде заменена от Учиндолската диктатура
  • 44 Пенчо

    1 0 Отговор
    Това нещо май е от Ситняково, помня като показваше среден пръст! Платен отвсякъде!
  • 45 Супата

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Павел пенев":

    Същото, което ще правят 60 % НЕ гласували тарикати, ще копират Любослав Пенев!
  • 46 анонимин

    0 0 Отговор
    Този смешник седнал да ми говори за почтенност,а защо мълча за 12-годишното разграбване на държавата,и частния бизнес от "почтенните"сикаджии?
  • 47 грегор мендел

    0 0 Отговор
    Давай , Стойчо , скачай пак на протестиращите хора ! Тръгни пак с колата си към тях. Може и да те пуснат ?
  • 48 СВЪРШИ ТАЯ

    1 0 Отговор
    СЛАВИ НИКАКЪВ ПРОВАЛ НЯМА ДА ПОНЕСЕ , ЕДИНСТВЕНО ЩЕ СИ ГО ПРЕМЕСТИ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ ! ПРОВАЛА Е ЗА НАС А БОЙКО ЩЕ СЕ ВЪРНЕ НА БЯЛ КОН ЗА ДА СИ ПОЛУЧИ ТОЗИ ПЪТ ЗАСЛУЖЕНОТО , РАДЕВ СЪЩО ЩЕ ПОСТРАДА !
  • 49 ПРЕДАТЕЛЯ

    0 0 Отговор
    БОЙКО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ОТ ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ ПО КИМ ЧЕН УНСКИ , ГАТО ТОЙ СЛОЖИ ЧИЧО СИ ПРЕД ГАУБИЦА !ДРУГО РЕШЕНИЕ Е ПРАЗНА РАБОТА ............
  • 50 Булаир Фружин

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Подкрепа за Борисов":

    Какъв българин е тоя грозофил стойчо стойчев? За какво му давате думата на този мутропитек изобщо?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове