Last news in Fakti

17 Юли, 2021 23:04 4 087 151

Волгин: Ако ИТН се държи като останалите партии, ще се превърне в част от статуквото

  • петър волгин-
  • има такъв народ-
  • слави трифонов

Явно очакваха, че Слави Трифонов ще ги покани, ще ги черпи с кафенце и послушно ще си записва коя партия кое министерство желае да оглави, заяви журналистът

Волгин: Ако ИТН се държи като останалите партии, ще се превърне в част от статуквото - 1
Снимка: БГНЕС

Голямо оплакване се носеше тази седмица над Родината. От всички партии. Тези на статуквото и тези на протеста бяха изключително единодушни в потреса си защо спечелилата избори политическа сила не ги е поканила на преговори. Под преговори въпросните партии разбираха най-вече разпределяне на постовете. Явно очакваха, че Слави Трифонов ще ги покани, ще ги черпи с кафенце и послушно ще си записва коя партия кое министерство желае да оглави.

Това коментира журналистът Петър Волгин за БНР.

И когато това не се случи, излъганите в най-съкровените си надежди партии се обидиха. И заплакаха. Особено сащисан беше политическият умнокрасивитет. Там и без това са убедени, че само те могат да управляват, а всички останали трябва да ги слушат в захлас.

А когато от „Има такъв народ“ пренебрегнаха тяхната величава експертност, автентичната десница възприе това като вселенска обида.

Всъщност както политиците, така и анализаторите нямат никакво основание да негодуват срещу начина на действие на Слави Трифонов. Достатъчно е да си припомнят същността на неговата партия. Създателите на „Има такъв народ“ винаги са подчертавали неконформисткия си подход, стремежа да изненадват и провокират.

Те много държат да не приличат на останалите партии. Затова никой не бива да се учудва нито на постовете във фейсбук, нито на отказа от традиционното партийно поведение. Да, традицията повелява, както се казваше в една реклама навремето, след изборите партиите да почнат едни дълги преговори, или казано политически некоректно, пазарлъци, за това кой какво ще получи при една бъдеща коалиция. Само че традициите не са това, което бяха. И е напълно естествено ИТН да не желае да се съобразява с традиционното поведение.

И именно тук идва моята критика към спечелилата изборите политическа сила. Не можеш да твърдиш, че си най-последователният борец срещу политическото статукво и да предложиш такъв кабинет, какъвто ни представи Слави Трифонов в понеделник. Този кабинет беше олицетворение на статуквото. Не просто на политическото, а което е по-важно, на идеологическото статукво. С премиер, който е бил осем години министър, и чиито идеи са взети от ултралибералните наръчници от началото на 80-те години, както и с министри, които сякаш са извадени от брошура на „Америка за България“ как трябва да изглежда едно модерно правителство.

С много жени, задължително с жена начело на отбраната, задължително с човек от малцинствата. За да бъде политическата коректност на този кабинет пълна, липсваше само задължителния министър-гей. И пак безкрайни приказки за приватизация и концесиониране. А основният акцент трябваше да бъде поставен не върху тези либерални лакърдии, които слушаме вече три десетилетия. Акцентът трябваше да бъде поставен върху социалната тематика, върху мерките, които ще се вземат за повишаването на доходите и пенсиите. Ето това е борба със статуквото.

Приватизацията и членството в еврозоната са клишета, които всяка партия, държаща ба бъде различна от мейнстрийма, трябва да избягва.

Партията на Слави Трифонов може да има сериозно присъствие в политическия живот при едно-единствено условие – ако наистина е различна от останалите политически сили. Ако отказва да влезе в предварително зададените схеми, а не се съобразява с тях.

Защо повечето избиратели предпочетоха „Има такъв народ“? Поради много причини, но със сигурност основната е, че гласоподавателите възприемаха тази партия като най-автентичното отрицание на политическото статукво. И затова гласуваха за нея. Ако „Има такъв народ“ започне да се държи като останалите партии, тя много бързо ще загуби основното си предимство. Ще се превърне в част от статуквото, срещу което твърди, че така неистово се бори.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    22 49 Отговор
    Тоя и той изплува! Аман от хора, които са по роднинство в държавната сфера! Кютай си там и не давай акъл!

    Коментиран от #61

  • 2 Последния Софиянец

    51 21 Отговор
    В четвъртък всички пред ВСС да вземем оставката на Гешеф!

    Коментиран от #4, #7, #12, #31, #69, #101

  • 3 12345

    25 3 Отговор
    В началото всички бяха едно,а сега Слави и сложи гооооляма динена кора, то и сезона е на дините
  • 4 Гешефффф

    12 30 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ще я вземете другото път! Могат да я вземат тези, които са я дали. Останалите могат да се упражняват в революционен плам!:))))
  • 5 Еклектик

    6 22 Отговор
    Аааа, ще има и мека китка. Асен Дилдото, на Спецов играчката, със сигурност ще получи назначение...
  • 6 Петър

    46 13 Отговор
    Волгин и Силвия Великова са топ журналистите на българия в момента! Те двамата, Миролюба Бенатова и Генка Шикерова никога не са спирали да задават неудобни въпроси на мутри управляващи, шапки.. Пръв сред равни е Силвия Великова поне засега

    Коментиран от #9, #42, #44, #45

  • 7 Анадолският любовник

    7 14 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Аз ще дойда пред ВСС и ти гедай да си там!

    Коментиран от #53

  • 8 Уейн Руни

    7 19 Отговор
    Тоя прилича на Чебурашка
  • 9 Донски

    6 16 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Е, топ журналисти са за де*илите. За мислещите са вагини, които се държат здраво за държавната хранилка. виж, интелектуалецо, не всеки дрънкащ е интелигентен и смел!

    Коментиран от #14

  • 10 Шматката

    10 28 Отговор
    Абе, Волгин, не си в час. Гледай си ЛГБТ кефа и не се занимавай с неща, дето ти ги не отбира кратунката...празната кратунка. Еиийй..и тоя изпълзя да ръси мозък.
  • 11 бургазлия

    29 12 Отговор
    Волгин винаги е бил много точен и коректен

    Коментиран от #16, #21

  • 12 Ко, нее

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Колкото взехте оставката на Тиквата, толкова и сега ще я вземете на Каскета.
  • 13 РЕАЛИСТ

    37 6 Отговор
    Хайде стига вече с това ИТН и с Слави. 10 години се наслушахме на ГЕРБ и Бойко и ни писна от такива измислени от тъмни сили проекти. Това не са партии. Партия е група от хора с обща идеология и членовете ѝ избират ръководство, а не обратното. Сериозни хора сте, а вземате насериозно такива мошеници.
  • 14 Абе п +ко

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "Донски":

    Нали ви казах да не ми пишете, нагли натрапници, пиянки, пиши на някъде другаде бе п с тана

    Коментиран от #17

  • 15 Смърфиета

    14 9 Отговор
    Абе Волгине, то цялото северно полукълбо не знае какво да прави в икономиката, ти си искаш социалната сфера и както казва русенеца под №1, кютай си там на хранилката и не давай доказателства, че трябва да бъде закрита. Иначе за автентичният умнокрасивитет пасажът е страхотен и стилистически, и смислово. За порция хубав сутрешен смях утре хората като си погледнат талафоните.
  • 16 Донски

    7 8 Отговор

    До коментар #11 от "бургазлия":

    Не, той винаги е бил политкоректен и удобен, а ти винаги си бил и ще си останеш прост! Но какъвто мат'ряла, такива и мисирките му!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Донски

    3 7 Отговор
    Пиша където си искам и за разлика от теб смислено и грамотно. Май те хвана пърцуцата, а?:)))) беги, бе и*иот! Какъв си ти, посе*ко нещастен, че ще ми даваш акъл какво да правя?
  • 19 То е ясно

    14 3 Отговор
    Всички си искат Бочко простия,щото покрай него станаха милионери,много айдуци.
  • 20 гост

    6 26 Отговор
    Волгин, марш в москва, при твоя политически кумир путлер. ВСЕ ОЩЕ България е ПАРЛАМЕНТАРНА република, а не еднолично васално владение на бащицата- президент. Тук НЯМА статутво, каквито и тъпотии да се опитвате да прокарвате като ''нова'' идеология и ''нов говор'' всички политикани и протестъри- тук има ПРАВНИ ПРИНЦИПИ на правовата държава и на ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА, закрепени като водещи членове в нашата конституция. Не може да си първа политическа сила на избори с напр. 65 депутатски места от 240 и да си въобразяваш, че твопта партия сама и еднолично ще управлява в НС- това противоречи на ПРИНЦИПИТЕ на демокрацията. На когото те не му се харесват- ей го къде еа русия и венецуела- да ходи там да се цани за политик...

    Коментиран от #22, #70

  • 21 Смърфиета

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "бургазлия":

    Точен и коректен еврейин е оксиморон. При тях винаги има нещо гнило, нередно, извъртено. И понеже се държат заедно, заразната воня на лъжи, недължима изгода, систематично търсене на дупки в закона, обругаване на българското и израелска пропаганда, се разлива навсякъде. Космосът може да е техен, но не и моята родина. Тетраграматонът е така или иначе гневлив, отмъстителен и нетърпелив и затова непрекъснато ги наказва и съдизи да се мазолизирват.
  • 22 Смърфиета

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Каква Москва бе, има и Москва, но тя традиционно не вярва на сълзи. Тук говорим за Тел Авив. Или по-скоро за некой кибуц, да видим дали ще му се удава да сдобрява своите със съседите.

    Коментиран от #26, #43

  • 23 браво

    16 5 Отговор
    Много хубав коментар на Волгин! Обратните хора на костов, естествено няма да са съгласни.
  • 24 Доротея

    6 13 Отговор
    Ама и тоя съвсем се испедерасти! Вие разбрахте ли какво е написал? Тъй, тъй, тъй, но не е тъй!

    Коментиран от #25, #33

  • 25 Смърфиета

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Доротея":

    Тука май крадеца вика дръще крадеца аз следя редовните писачи тук и ти силно ми намирисваш на обратен от по-извъртените.

    Коментиран от #29, #58

  • 26 гост

    4 10 Отговор

    До коментар #22 от "Смърфиета":

    волгин е върл фен на президентската република, но не на тип ''макрон', а на тип '' путлер''. Политическите създатели на професията протестър отлично знаят, че трябва да предложат нов говор и да подменят съдържанието на някои правни и политически термини, да им предадат ново значение, за да привлекат младите към тази професия. Лъжат ги в очите, купуват ги за нищожни пари, но по-лошото е, че им пълнят главите с реалционни идеи от рода на това, че който не реализира желанията им, независимо какви са те, е ''фашист'', ''овца'', ''роб'' и т.н.; слободията се приема за свобода, употребата на канабис- за норма, а нормалното правосъзнание на гражданите- за девиация и за робско поведение. Който спазва законите, е неудобен за идеолозите на професията ''протестър'', затова и протестърите си заслужават да бъдат яхнати и употребени.

    Коментиран от #34, #95

  • 27 ТраЛаЛа

    6 9 Отговор
    тъп, по тъп, най тъп, волгин,
  • 28 "Журналист"

    7 1 Отговор
    Журналистите и социолозите къде с образование, къде без такова, ходим като слепи кучки от вестник на вестник и от телевизия на телевизия само и само, колкото да изкараме един надник. Този Трифонов ни остави без хляб, остави ни без информация, без подмазвачество без пропаганди...стига бе хора и ние хляб ядем, никой не ни зачита вече, никой не ни бръсне за слива, принудени сме да си изсмукваме приказки от пръстите за да оцелеем, някои от нас вече се върнаха към старата си професия като таксиметров шофьор, жрица и т. н.
  • 29 Доротея

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Смърфиета":

    Тоест, Волгин е гей? Или пак не разбрах? Интересно!!!Как ме следиш, след като не съм редовен писач? Нездрав интерес или и ти карш нощни смени на пулта?

    Коментиран от #49, #82

  • 30 kdkdk

    2 0 Отговор
    Много забавна статия
  • 31 Престани

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    да се изхвърляш! Пет човека ще вземете оставката на КаскетЯ. И как ще стане това?! Поограмоти се малко и ще видиш как може да стане това. Много трудно, може, но не и вие , които обикаляте като шантави по празния площад, че станахте и смешни, и жалки да ви води един разпопен поп и една пияна баба. Ако знаете защо го правите и се обосновеш, ще си кръцна зелката.
  • 32 !!!?

    15 3 Отговор
    След първите избори "има такъв народ" не зачена Кабинет, след вторите избори вече пометна първия си Кабинет, а сега се очетава да роди Кабинет недоносче, при все че много се натискат да му бабуват !!!?
  • 33 Госあ

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Доротея":

    тц тц тц всеки който гледа нещата от няколко гледни точки е гей според вас...

    Коментиран от #41

  • 34 Смърфиета

    2 9 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Волгин получава пари от руското посолство, за да разтяга локуми но нищо повече. И той не се знае на какво е фен, фен е на това, за което му плащат. Понякога има страхотни бисери, но ние си знаем какво представлява. Мисля, че би бил успешен в инстаграм и туитър, защото дългите текстове и опитите му да продава тези са доста неудачни, но пък има кратки хуморески, които ако се събират систематично ще останат в литературната история на човечеството, редом с тези на бай Радой.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 шшшшш

    4 8 Отговор
    Кефи ме Славчо, как им обърква сметките и ги хвърля в паника с нестандартни, но добре обмислени ходове. Всъщност мисля, че Тошко е шефа

    Коментиран от #57

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ТРЕНД

    0 7 Отговор
    Румен Радев е виновен, че не направи политически проект. И Корнелия която ревнуваше - че Радев има толкова народна любов, и си пази столът - тя, и възпираше Радев от такъв проект. И ОЩЕ 5 ИЗБОРИ ДА ИМА - ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА ИМА. Радев да е премиер, а Даниела Пенкова да е президент.
  • 39 ТаУмВзе

    4 2 Отговор
    Волгин, в колониалната територия няма как да се допусне извънсистемен палавник.
  • 40 Посол

    3 2 Отговор
    Волгин пак плще на воля по партиите на промяната. Ако тези партии имат глупостта да гласуват доверие на чалга-кабинет, автоматично герб и дпс също гласуват "за" и имаме пълен мандат непоклатимо дпс-управление. Хората пак ще протестират, копоите - полицаи пак ще ги пребиват и всичко ще затъва с космическа скорост. Чалгаджиите итн са жалка дпс-подлога, доказаха го вече.
  • 41 Смърфиета

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Още един неразбрал. Геят е самата Доротея. Особено продуктивен писач и си му личи.

    Коментиран от #51, #54

  • 42 Да да

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Обаче ако зададат неудобни въпроси на ИТН, великото малко човече Тошко, арогантно ще ги отреже, а "хубавеца" Филип, който обича да обижда на тема красота, ще изтъкне, че са много грозни. (Справка - смешната пресконференция на ИТН и мераклията за премиер Ники Василев)

    Коментиран от #48

  • 43 Чапаева

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Смърфиета":

    Информацията ти е стара! Дейтън-Сараево и Холон. САЩ - Босна и Херцеговина- Израел. Химнасия хухуй му се вика

    Коментиран от #87

  • 44 Не забравяй

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    и Полина Паунова, която е политически журналист в Свободна Европа . Спокойно и презрително задава въпросите си към ГЕРБ и нямам спомен досега някой да ѝ е отговорил от тях адекватно. Плаши ги даже с присъствието си.
  • 45 55555

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Първото, което направиха от ИТН като влязоха в парламента беше да вкарат журналистите в залата. Оттам натакъв, кво статукво кви пет лева
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 sbs no КОМУНИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "sbs no КОМУНИСТ":

    ЗАБРАВИХ ДА ДО ДОБАВЯ ----ОНЯ---- ВОДЕЩ АДА СЛЕД НЕГО ---ДА МУ --Е----Б--.--А М-----ЙКАТА ---АКО НЕ МУ СТИГА ТОВА ---И НА НЕГО -.ДА -----МИ ---.Я.Д.Х .
  • 48 234243

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Да да":

    Тошко отговори ония ден на всички въпроси и сам си зададе опорките, който писаха срещу тях преди това. Та ади са се скриеш с глупостите си

    Коментиран от #63

  • 49 😂😂😂

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Доротея":

    Обаче Смърфиетка само как те излови, че си обратен 😂
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Смърфиета":

    Тия работи не ги разбирам и не са ми интересни. Хората ги деля на други категории

    Коментиран от #60

  • 52 Посол

    1 6 Отговор
    Волгин пак плюе на воля по партиите на промяната. ......
  • 53 О МАЙН ГОТ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анадолският любовник":

    ЩЕ ИМА КЮ ТЕК😁ТУРБО ЛОВЪРИТЕ СА С ТЕБ,ПОБЕДА😁
  • 54 Въпросната

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Смърфиета":

    Доротея е транссексуален тип! Чудя се приятелката му Брендица /която е на всяко гърне мерудия/ как не се е обадила досега, което ме кара да мисля, че са един и същ тип.

    Коментиран от #59

  • 55 sbs no КОМУНИСТ

    1 1 Отговор
    ЗА ПОВТОРЕНИЕ НА КОМЕНТРА-Е
    НОВЕН -МОООООЕРАТОРА ---ДОКАТО ЧАКАШЕ ИНСТРУКЦИИПУСНАХ ВТОРИ
  • 56 Я гледай ти

    3 3 Отговор
    Пепи Волгин, подлизуркото се ориентира към хвалебствия за ИТН и напусна, като плъх потъващият кораб БСП. Защо ли не трябва да се учудваме, сред журналистите в нашата мила родина, винаги е имало и ще има подлизурковци.

    Коментиран от #68

  • 57 Смърфиета

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "шшшшш":

    А аз пък си мисля, че отиваме към избори две в едно с повече от две неизвестни и без закон за държавния бюджет за догодина. Малкият Мук е плашило за синдикати, нима не знаехте? Чудя се, той самият няма ли усет и не си ли даваше сметка как предстои, и наистина, си избърсаха г... с него! Продажният Герджиков рекламира Златен век, а беше служебен не толкоз отдавна. Президентът не може да предизвика имунен отговор у народа, липсват годни антитела, кадрите решават всичко е казал Владимир Илич, пациентът е на командно дишане. Или: "Ами ако наистина всичко е химия? Запита се попът..." Да си пожелаем да ни е спорна химията когато дойде златната есен и листата започнат да окапват.... Мда...
  • 58 ЕДНО Е ЯСНО ,ЧЕ БАТЕ БОЙКО

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Смърфиета":

    НЕ Е ГЕЙ😁ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СМЕ ЗАПОДОЗРЕНИ,😇

    Коментиран от #62, #64

  • 59 Чапаева

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Въпросната":

    Нещо си в ошибка!!! Тя не го познава. Нормална свястна жена е и не е и от някои етноси даже
  • 60 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Това си е твоя работа, и отива офтопик. Аз само казах, че крадеца вика дръжте крадеца, за да се похвали с порока си: πεδεραστια, както нормалните изтъкваме, че изпиваме по половинка или по кило концентрат.

    Коментиран от #66, #67

  • 61 Политолог

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Ало,Волга¡!! Ами че Цигулката Трифонов и Тошко Тъпото са продукти на 32 годишното статукво!! И каква може да бъде тяхната " партия",освен ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО?? Схващаш ли бе тиквеник??
  • 62 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "ЕДНО Е ЯСНО ,ЧЕ БАТЕ БОЙКО":

    Факт. Много точно си го формулирал. Виновни до доказване на противното е максима от полицейското право, питайте Рашков. Колкото до начина по който се гордеем с пороците си, писала съм в предния си постинг. Имам един комшия, с предизвестен край. Рак на белия дроб. Факт. Гордеят се със задимените си стаи. Факт. Баща му омря от същото. Също факт.
  • 63 Смешник

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "234243":

    Та Ади са скриеш (какво означава това бе ???). Научи се първо правилно да пишеш и тогава раздавай акъл.
  • 64 Смърфиета

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "ЕДНО Е ЯСНО ,ЧЕ БАТЕ БОЙКО":

    За Тиквата съществуват известни подозрения, като се има предвид как се мъкнеше със съмнителния в това отношение Нанков.
  • 65 Негрите в Афрка

    7 0 Отговор
    След кабинета им спуснат от Козяк, ИТН тотално падна в очите ми.
  • 66 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "Смърфиета":

    По топика, кабинета на шоуто на славчо по нищо няма да се различава от този на Радев. А изборите наесен ако има такива, с нищо няма да променят картинката. Та така. Излишно се напъвате, а Волгин е пич.

    Коментиран от #72, #75, #93, #102

  • 67 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Смърфиета":

    п.п. количеството е важно, но въпросът е във времето.

    Коментиран от #78

  • 68 Смърфиета

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Я гледай ти":

    Волгин не е от БСП. В БСП изобщо не се отнасят ласкаво към него, изтъкват костовисткия му генезис. Третират си го като интересчия, който само си взима парите от руснаците, а влиянието му върху периферията им е минимално, защото днес кой ти слуша радио, да не е 1970г. Толкова за отношението на БСП към Волгин, въпреки, че ако и за дупедат или кмет на София го поканят, няма да се изненадам, ако той няма реален усет, може да се прецака да приеме и да си загуби работата.
  • 69 Обаче Гешев

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    си стои,а вие сте изчегъртани и поели към небитието. Виновни са жаждата ви за власт и лакомията. Е и любовта ви към Истанбулска конвенция.

    Коментиран от #85

  • 70 Политанализатор

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Айде бе " госта"!! 12 години България беше еднолично васално на Вашингтон, Брюксел и Анкара владение на Боко Тиквата,който наричаше депутатите " безделници" а Председателя на Парламента / може би с основание??? / ПКП,не се вясваше в Народното събрание и раздаваше милиарди от " жипката"!! Какво ще кажеш за това бе тикво? Та Боко Чекмеджето,в противоречие с Конституцията смени формата на управление на България от Парламентарна в Премиерска!! И защо сега Президентът да не смени Премиерската с Президентска република?? Да не е по- прост от Тиквата бе тикво???

    Коментиран от #74, #80

  • 71 Дебилчев

    3 0 Отговор
    Няма нужда да се превръща итн в статукво, те са задкулисие, бе волгин
  • 72 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Госあ":

    Ма той никога не е бил реален този кабинет. Сега имаме действащо правителство, въпреки, че изгорелите газове на уазката на Рашков и електромобилите на Кирил Петков са възможно най-калпавата комбинация. Аз не се изненадвам, законът на Мърфи си действа. Рашков се прецака, щото му излезна и майчиното мляко. Гешев е блокиран, но не е обезвреден. Ако не можеше по-бързо с уволненията и преобразуванията в администрацията, толкова по-зле. До голяма степен, властта да действат е у Асен Василев и Рашков като идеолог. За съжаление са жалки, но важното е да има надежда у населението и подкрепа за действията им. Хората на Слави разбиха и тази илюзия, защото както правилно се е изразил Тошко, Слави влиза в политиката от зор. За да помпа рейтинги и да стои на екран в годините той изсипа тонове глупости измерени в популизъм, и сега държи горещия картоф. Най-умното е да го хвърли и да каже, че пари. По-страшно от две в едно би било две след едно. Два месеца привидност, че един кабинет работи би ни отпратило там. Пускайте отсега бради, купувайте боб и ориз, точете кухненските ножове и чакайте с по едно зелено парче плат под ръка да си увиете около главите. Този момент няма да закъснее.

    Коментиран от #81

  • 73 whitenoise

    2 0 Отговор
    щом и тоя изпълзе... нема повече на каде :)
  • 74 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #70 от "Политанализатор":

    1. Не съм тиква, а адвокат с айкю доста над твоето, политикане
    2. Това, което ми рецитираш, е различно от това, което се случва на обикновения аполитичен човек в професионалната и личната сфера. Не ме засягат джипки-липки- факт е, че е налице увеличаване на доходите на част от средната класа, и то- на ЗАКОННИТЕ доходи- нещо.
    3. Преди да коментираш кражбите от държавния бюджет, съобщи ЛИЧНО ТИ колко си допринесъл за него- т.е. данъците, които плащаш, са с данъчна основа 1000 лева брутна месечна работна заплата, нали.... Ето- затова нямаме обща основа за комуникация с теб
    4. Тиква ще наричаш онази, която те е родила, защото тя НАИСТИНА е проста куха селяндурска тиква - придала ти е гените на глупостта, тъпотията, но и селяндурския манталитет...

    Коментиран от #76, #84

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бай Шиле

    3 2 Отговор
    Тези дето плюят Волгин,могат ли да представят алтернативи? Може би Мадам В,Мастъгаркова или Беновска Ябълката?

    Коментиран от #79

  • 78 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Госあ":

    Е, като седнеме да пиеме като нормални, да не кажа бели, хора, всеки със своята скорост. А и зависи от други фактори: дали е гроздова, ако си мераклия, дали е дюлева, ако си от София и пътуваш до Сърбия да пазаруваш евтино, или е джин, ако си жена, или просто го купуваме и го разреждаме. Един трик: първо правиш тинктура от подправки и тогава разреждаш, ама това си го знаеш. Няма да влизаме в рецептурите. Зелените треви обаче пускат чак след няколко дена. А аз съзерцавам как семенце от люта чушка от буркан е успяло да покълне на мивката ми. Милото!
  • 79 проф Кантарджи

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "Бай Шиле":

    Как да няма алтернативи? Аз съм алтернатива на всичко, жив пенкилер, ела и ше ти обясня как стават нещата, но първо трябва да черпиш едно
  • 80 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #70 от "Политанализатор":

    АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ политикани в България трябва да чуете, осмислите и да знаете 2 основни правни принципа, за да си нямате работа със съд, прокуратура и следствие
    1. Никой не може да черпи права от неправомерното си поведение
    Това означава, че ако ви хрумне отново незаконно да блокирате Орлов мост, преспокойно трябва да се намеси жандармерията, намесата ще е напълно законна, ако ще не хаджигейов, ами мултачката и маяма да са ви защитници в наказателното производство и да врещят като изоглавени как ви се нарушавали човешките права,
    2, В Р.България наказателната отговорност е лична и фактът, че някой е извършил престъпление не означава, че и вие имате право да го извършите и след това нищо ,лошо няма да ви се случи. До сега не забелязах бившия премиер да изземва еднолично властта на НС. Че е прост, тъп и мутра- да, така е- но за него гласуваха всички за 12тте години на неговото управление, защото считаха, че нямат алтернатива- т.е. друга партия, която да защитава интересите им.
    Що се отнася до мен- аполитичен човек съм и не членувам в никоя политическа партия. Това НЕ спъва професионалната ми дейност, дори е плюс за нея.

    Коментиран от #90

  • 81 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Смърфиета":

    За два месеца толкова. Както вече писах, славчо ще продължи политиката на кабинета на Радев от козяк, ако мине кабинета му. Няма никакво значение кой ще бъде премиер защото в момента абсолютно всички са евроатлантици включително и БСП. Фондовете са предопределени за облагодетелстване на определени хора и кражби. Сериозна индустрия и наука в България няма да има и много малко вероятно е да има докато сме в тоя отбор. И така.

    Коментиран от #83

  • 82 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Доротея":

    Бегай от мене.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Смърфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "гост":

    Тоя смешник сто на сто е леке и гепач – слугиня.
  • 85 Смърфиета

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Обаче Гешев":

    Рашковщина, но това е положението.
  • 86 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Смърфиета":

    Мислех че кристалната топка е у банкя, но така или иначе вече е счупена, което пак е нещо ;)

    Коментиран от #89

  • 87 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Чапаева":

    ВИЖ, ПОТЪРСИ ДОКТОР КАРАДЖИЧ ДА ТЕ ЛЕКУВА АКО СИ Е. У ГЛАВУ И НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙ СЪС СЕБЕ СИ. ЩЕ ТЕ СЛОЖАТ НА УЛАНЗАПИН, ЛЕКАРСТВО ЗА УЛАВИ И ЕДВАМ ЩЕ ФЪФЛИШ. ОБЩЕСТВОТО ЩЕ Е РАХАТ.
  • 88 Слушател на БНР

    1 0 Отговор
    Така или иначе от десетилетия съм свързан с БНР .Такъв ми е животът ..и ,като работя го слушам. Но ще си изразя мнението честно ...Колко е "национално" това общественно радио -само ние слушателите си го знаем. Уж се финансира от нашите пари ,чрез Бюджета , а е нахакано с РЕКЛАМИ до нямай си и къде ...все по досадни при това. Това едно , ...ВТОРО.... в това радио са се наедни антибългарски елементи ... единият е този Волгин ,който е явно едно чифутче ,защото ,като му чуя лигавото, мазно гласче ...върти -сучи няма как да пропусне да се свърже с една Весела Райчинова от Израел и да започне да ни занимава поне 20 минути с проблемите на тези евреи....Питам се ,какво тобкова ни интересуват те ... Израел съседна страна ли е , в ЕС ли е или НАТО ? Другата е явно много вредна ,ама са и дали да води всеки делничен ден след 10:00 до 12:00 "Хоризонт"-а ...Ирина Недева се казва ...ами тя откровенно е соросоидка , сучи от разните му антибългарски фондации ,защото основните и теми са ...правата на обратните и циганите ... Тия двамцата са л---ната в кацата с мед на БНР .Към Силвия Великова -също съм с резерви и още две-три ...112 място сме ...Те това е ...Гласът на Народа не звучи по БНР-заглушаван е , а се чува само този на НЕГОВИТЕ ИЗЕДНИЦИ !

    Коментиран от #92, #144

  • 89 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Госあ":

    Виждал ли си слон в стъкларски магазин? Е представи си го наврян в осем пъти по-тясна лаборатория с 19 позиции търговски артикули отгоре. Беше се заклещил и се мъчеше да излезне. А сега си представи вътре при слона ненадейно да влезне и смърф. Покатерих се по гърба му докато търсеше да се отръска или да ме спипа с хобота си, и закономерно, плотът на масата се обърна. Едвам зърнах едни есенни листа и синдикални протести и кристалната топка удари земята та се строши. Гепих ацетона за дишане, и възнах от кулата на гаргамел, но вечер си слагам едно парцалче в пликчето и като седна пред компа и се чувствам като Ванга кога прогледне.

    Коментиран от #91

  • 90 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "гост":

    И аз бях на това мнение когато умнокрасивитета саботира кабинета на Орешарски. Треаше да ги измият с водните оръдия.

    Коментиран от #94, #96

  • 91 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Смърфиета":

    Трудно ми е да си представя къщата на баце като лаборатория, но артикулите ги знаем. Вместо ацетона, да беше взела някой от тях.

    Коментиран от #98

  • 92 Смърфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Слушател на БНР":

    Има едно нещо, златен фонд се нарича. Закрива се всичко, остава се пазач и двама тонрежисьори да пускат музиката, респективно филмите за БНТ. Не знам защо се оставяте да ви съдизят и превръщат в мазоли тия хрантутници от радиото. Евреите, айде да не коментираме изобщо. Имам алергия към тях, една от многото.
  • 93 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Госあ":

    Не се знае. Кристалната топка се счупи преди да видя, дали държавата не се продънва в бездната. Сега се консултирам с пликчето съдържащо парцалчето натопено в ацетон.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    При Макрон не е президентска република, а полупрезидентска република. Най добре е била като империя, обаче. А това със средната класа (в друг коментар) е нещо като средната заплата, нали ?
  • 96 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Госあ":

    Която и партия да е на власт, законният начин за протест е описан в закона за митингите, така, че- всеки незаконен протест, чрез който умишлено се пречи на нормалното функциониране на обществените отношения, трябва да бъде разтурен. Сегашният депутатин хаджигеЙов стигна дотам, че поиска ЗДвП да бъде обявен за противоконституционен, защото считал, че правото на събрание- респективно правото на протест, имало по-голяма юридическа сила от правото на свободно придвижване, а самият закон забранява престоя на пешеходците върху пътното платно и с това, видите ли, пречи на незаконно протестиращите...Такава дивотия може да роди само политически хибрид с напъни за премиер...

    Коментиран от #106

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Госあ":

    Писнало ми е от мъже с мръсно подсъзнание. Казах ти, че бях в базата на Гаргамел в Овча питка, ти къде ме прати в Банкя? Ще ти дам жокер. Мата Хари е мъжка и се казва зам. министър Николай Нанков. Г-н Борисов е обикновен хомосексуалист. Да оповести най-сетне, народът ще го разбере такива неща се случват и в най-добрите семейства. Проблемът е другаде. Кюлчетата и пачките идват като опорка за уморените в публичните дебати, (аз да те е- не аз тебе да те е- оттам и дебат) когато се изчерпат. Впрочем, всичко е марка бош в тия купешки приказки. Цанов напред и нагоре, народ назад и надолу. Рапорт даден, рапорт приет, вечни Апостоле, венец от генерал-майор Байко Рашков, министър на вътрешните работи на НРБ търъръръм търъм търъм търъръм... Тържествена зъря по случай 184 гидишнина от рождението на Васил Иванов Кунчев

    Коментиран от #103

  • 99 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Смърфиета":

    Ще се ваксинирам когато му дойде времето. В Китай, или ако още се точи, с ваксината на Пастьор. Която съм готов да заплатя. Нямам му доверие на уйгур шахин и жена му. Завиждам на щастието им.

    Коментиран от #104

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 неразбрал

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Кой четвъртък? Тоз дето мина ли?
  • 102 Дааа

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "Госあ":

    Само,че на есен гроб няма да имат и 15%
  • 103 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Смърфиета":

    за кристални топки си тръгнала, пък с ацетон си се прибрала. Но те разбирам. Ами бош ще да е. Руснаците нали не произвеждат стоки за бита. Само тоя ненков не знам кой е.
  • 104 Смърфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Госあ":

    Съжалявам, не следя сериалите, освен ако в момента не споделяш държавна тайна. Извън ацетоновата ми естетика е, т.е. и двете. Не им завиждам на нещастието на интригантите. Доказано е, че алкохолиците живеят по-дълго и имат по-високо качество на живот, докато интригантите мрът от рак на душата. Чат ли си?
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Смърфиета

    0 1 Отговор

    До коментар #107 от "гост":

    Чакай малко, никъде не съм твърдяла, че мразя юристите. Казах, че ги презирам. Естествено, някои от плондирите и трътките са си заслужили омраза, но аз се старая да не се цапам излишно с това чувство. Другото е селска чест. Значи и аз от скромен филолог да се превърна в плондир. Ползувам мъжки род, защото не могат да ме накарат да сложа рокличка, ако аз не искам.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Смърфиета":

    Ами от скара няма нужда, по скоро от ядки. Най добре шотландко - фидик или феймъс граус, щото японското или канадско уиски сигурно е бутилирано в Германия. Да взема да дойда до Дианабад с колелото.

    Коментиран от #119

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Смърфиета":

    Трябва да почетеш източна литература, за да разбереш че хората не се делят толкова по професия, когато я имат, въпреки че има определена йерархията. И тя е историческа. Разбира се, че природните науки и изкуствата са създали човека. Въпреки мнението на Русо в едноименното му съчинение. Хмм а дали не беше Монтен

    Коментиран от #116, #124

  • 116 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Госあ":

    да Русо е. Монтен не би написал такова есе.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "Госあ":

    Не съм от Дианабад. Просто трябваше да пиша сведение какво съм видяла в стъкларския магазин, а явочника си е на село. Най-вероятно ще съм в Зап. парк или по-точно в Разсадника следващата седмица. Но това са си мои лични дела. Ти сто на сто си циротик в декомпенсация. Въобще не говориме за ядки. Говориме за салати, пилешки кебабчета, и каквото се сетиш дебело мезе. Иначе как ще си преглътнеш бирата за разредител? Ти верно си циротик в декомпенсация и следва вече да си умрял ако гледаме формално на въпроса.

    Коментиран от #121

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "Смърфиета":

    И без това вече никъде не ми се ходи. Тъкмо ще пощадя и черния си дроб. От мен да знаеш, кебапчетата само го товарят. Най много салатка, ако не са ядки.

    Коментиран от #136

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 КАШЧЕЙ

    1 0 Отговор
    Мноо ли държите да си имаме правителство, наредено от Козяк и от Сараите?!? Късо въже и плитък трап за всеки предател на родината !
  • 124 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Госあ":

    Най-вероятно визираш Фуко, но не те съветвам да задълбаваме, защото чегъртайки ще стигнеме надолу до Крафт-Ебинг, фон Мазох и накрая до маркиз дьо Сад. Най-красивото перо, най-изящният френски, принадлежи на един тотален изрут. В мазето му в кв. Свобода намират 16 скелета в розови роклички и още други на различни места в Северен парк, ацетонът ме блъсна, кеф кеф кеф! Каква източна литература ме съветваш? Махабхарата и Рамаяна ли?

    Коментиран от #127

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "гост":

    Не гъделичкай смърф по петите докато диша лепило! Тринайста божа заповед за тебе! Това е все едно да ми говориш, че арабската философия прави разлика между аз-зуп и аз-зук. От немската философия аз си знам "Майн Кампф" и Айхман. Друго ми не требе. Ама мангав те жанав кана ка пияс аменге или нанай ка пияс.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "гост":

    Много просто, аз няма какво да доказвам, защото имам роднина който изяде германка и не съм проста. А ти също нема какво да доказваш, щото мене да ми говорят за немска литература, българско право и Рамаяна, мое да ми кипнат ангелите. Начи шти кажа нещо. Като те резне ацетона като дишаш лепило, начи ше те удари в главата и мое да очакваш да те замае. Няма ли в индийската литература и освен Махабхарата и Рамаяна, Матахари и Замаяна?
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "Смърфиета":

    Ти от Плевен ли си ?

    Коментиран от #132

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "Смърфиета":

    Тъкмо щях да ти пожелая приятни ацетонови сънища, а ти с тоя нощен труд...остави ги,не ги мисли.

    Коментиран от #139

  • 138 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #136 от "Смърфиета":

    Следващата седмица, нали така ми съобщаваш. Няма да обикалям цяла София да те търся с байка в тоя вятър.

    Коментиран от #141

  • 139 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #137 от "Госあ":

    Не ти разбрах мисълта. Прочее ацетонът на Гаргамел е вълшебен, не е като обикновения а е пророчески. Какво беше казал Кришна на Радка докато свири на флейта върху лотусовия лист, в Бхагават Гита?

    Коментиран от #140

  • 140 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Смърфиета":

    Разказваш ми истории от нощен труд, а аз ти казвам лека нощ, това ми беше мисълта. Не е много романтично. И с тоя пророчески ацетон...по добре гъби !

    Коментиран от #142

  • 141 Смърфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #138 от "Госあ":

    Нищо, тъкмо ще отслабнеш. Трябва да си на Лъвов мост в момента в който удари гръм и аз ще се появя от 4 страни. Ще донеса бронз, ракия хляб вафли абе квото дал господ

    Коментиран от #143

  • 142 Смърфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #140 от "Госあ":

    Да си дойдеме на думата. Лека нощ, гражданино Стоянов. Ще дойда с букет бели мохуморки за Вас.
  • 143 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "Смърфиета":

    Хахахаха не ти обещавам обаче, че ще има гръм тази нощ.

    Коментиран от #145

  • 144 Разтревожен

    2 1 Отговор

    До коментар #88 от "Слушател на БНР":

    Как издържаш цял живот да слушаш хора, които не понасяш бе, драги слушателю? Ще ти доверя една тайна, но между нас да си остане - има и други станции. Пусни си нещо руско и нищо няма да смущава праведния ти ум.
  • 145 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "Госあ":

    Аллах билир. Лека нощ.
  • 146 Сашко

    1 1 Отговор
    Само Слави ще ни измъкне от калта в която ни набута заптието от Банкя
  • 147 СусБе

    1 1 Отговор
    Червеното мекере пак се изпляска като... на песок!
  • 148 Го4о

    2 1 Отговор
    Дори и да искат ИТН не могат да се държат като другите партии, защото ИТН са евнуси!
  • 149 urod

    0 0 Отговор
    За да бъде политическата коректност на този кабинет пълна, липсваше само задължителния министър-гей.
    Много добро:-)
  • 150 Слави и ИТН не могат да станат част от

    1 0 Отговор
    Статуквото по една много Важна причина:Не са, Крали, Неса мародерствали Народа!!!
  • 151 sbs no КОМУНИСТ

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Волгин: Ако ИТН се държи като останалите партии, ще се превърне в част от статуквото
    И.Т.Н. ---ХЛЕБАРКА ---УДРЯШ С ЧЕХЪЛА И ДО ТАМ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове