Last news in Fakti

18 Юли, 2021 06:30 4 066 26

Антон Станков: Съжалявам, че Николай Василев го „отнесе“ по такъв начин

  • антон станков-
  • има такъв народ-
  • иван гешев-
  • николай василев-
  • всс

Отстраняването на Геиев няма да мине във ВСС, смята бившият правосъден министър

Антон Станков: Съжалявам, че Николай Василев го „отнесе“ по такъв начин - 1
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че искането, което е внесъл правосъдният министър Янаки Стоилов, ще се увенчае с успех и то не поради някакви юридически проблеми, а по-скоро поради стабилните мнозинства във ВСС, които са видимо на страната на главния прокурор Иван Гешев.
Това заяви пред bTV бившият правосъден министър Антон Станков.

Той обясни, че предсрочното прекратяване на мандат е единствено възможната дисциплинарна процедура по отношение на т. нар. „трима големи“ – главният прокурор и двамата председатели на върховни съдилища, а в случая това се иска поради уронване на престижа на съдебната власт.

"За разлика от другите дисциплинарни производства, които са много подробно записани в Закона за съдебната власт, правила тук няма. ВСС има няколко избора пред себе си – първият е в едно заседание да „отупа“ въпроса и да го приключи. Вторият начин е да приеме временни правила за разглеждане на това предложение, защото такива липсват в закон. Те трябва да бъдат много аналогични с тези в дисциплинарното производство, а именно да се определят докладчици по темата,
които да представят доклад пред пленума на ВСС за допустимостта на такова искане. Ако ВСС реши да приеме тази процедура и излезе с решение, че фактите от министъра на правосъдието се установяват, тогава той има право да предложи на президента да прекрати предсрочно мандата на действащия главен прокурор“, обясни Станков.

Много се зарадвах на проектокабинета на „Има такъв народ", защото видях млади хора, които безспорно не познавам, съжалявам, че Николай Василев го „отнесе“ по такъв начин, но това е политиката. Нека и младите хора, които искат да влязат в политиката, знаят, че ги очакват мръсни, кални номера. Системата не се променя само с дипломите, а с качества, упоритост и ясна визия какво иска да се постигне“, допълни бившият правосъден министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сиса

    50 4 Отговор
    Ей, оревахте орталъка за тоя ники бе. Ми вземи си го гушкай довечера.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 3 Отговор
    НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ е агент РУМЯНЦЕВ от ДС
  • 3 бушприт

    22 2 Отговор
    Добрите мотористи могат да различават над 30 вида насекоми. На вкус.
  • 4 Праведен

    30 1 Отговор
    Добър, богат речник има бившият министър. Браво, затова сме на този хал.

    Коментиран от #20

  • 5 КОТарАК

    27 8 Отговор
    Никито беше много подходящ , защото си е послушко принципиално и Слави щеше да се възползва от несъмнените му про качества. НО НАШИЯТ МНОГО МЪДЪР И ПРЕПАТИЛ НАРОД се обиди и възнегодува защо точно той , пък не помни как гласува с кошницата за МАДРИДСКИЯТ КРАДЕЦ.

    Коментиран от #9

  • 6 тронната зала

    22 0 Отговор
    Ъх, никито василев би трабвало да си се знае що за натегач е и какво се говори по негов адрес. А Гешев нищо чудно да го сменат с някой нов каскет, колкото да ни замажат очите. Виновни са ДБ, ИМВ и БСП. Тия партии не трявбаше да се приплюват от време на време, а да излязат заедно срещу тиквата и доган. Ся задкулисието като нищо си е уредило нов мандат с братословията на Козяк, че дори и постите макета ще набутат в ЕС.
  • 7 Зайо

    16 1 Отговор
    Е и да се радваш на младите хора,все тая,те ще изпълняват каквото им наредят кукловодите.
  • 8 Георги v.

    27 1 Отговор
    Този от негодниците на лъжеца Симеон, откъде изпълзя. Василев не го отнесе, просто се припомни на хората какъв лъжец и мошеник е. Сега остава Трифонов да предложи и Милен Велчев за премиер и всичко ще си дойде на мястото.
  • 9 бах тия качества

    26 3 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Кви качества има никито? Дай да приватизираме едно от малкото останали държавни неща. Дебелянчо да си приватизира банката, на която дължи кинти! Плюс празни приказки. Нямало да допуснат миньорите от Марица да останат на улицата... Колко пъти от 90-те на сам сме ги чували тия приказки.

    Коментиран от #11

  • 10 црррр

    16 0 Отговор
    Въпросът е, България да не го „отнесе“ по такъв начин.
  • 11 КОТарАК

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "бах тия качества":

    за да се бориш със ЗЛО понякога ти трябва същото ЗЛО. ако мислиш че ученички могат да се разправят със тиквите си с грешка.

    Коментиран от #23

  • 12 Vladi

    20 1 Отговор
    Специалиста Ники Василев може да продаде държавна собственост оценена на един милион за 1 лв с договор и условия , продавача да има да дава на купувача един милион
  • 13 въс с 200

    18 3 Отговор
    този беше гнусен неолиберал , за такива не жали !
  • 14 123

    22 1 Отговор
    Никито - Малкия Мук е опасен мушморок и ще лобира за чужди интереси ако му се даде власт.
  • 15 Vladi

    24 1 Отговор
    през 2001 Дойче Телеком предложи цена за купуването на БТК от 800 милиона долара , Николайчо Василев отказа офертата и продаде БТК на Австрийската Вивавенчърс за 300 милиона долара + бонус лиценз за трети мобилен оператор Виваком , подарък , сега само Виваком се оценява на 1300 милиона или милярд и триста милиона , Вивавенчърс веднага продаде сгради и хотели на БТК за два милиарда евалата Ники голям търговец си бате , Слави иска да го прай Премиер !
  • 16 Мечо Пух

    20 2 Отговор
    Не знам какво е отнесъл Малкия Мук, но предложението на учиндолския цигулар си беше свободно съчинение на тема "правителство" и логично беше да бъде оттеглен! Все пак въпросният кандидат за МП има не едно позорно петно в биографията си и е по-добре да си живурка там където е, а не да се пъчи като министър-председател. А хората го помнят с позорната продажба на БТК и с това ще си остане, което не е добър атестат за кариера във висшите кръгове на властта...
  • 17 Vladi

    14 0 Отговор
    Абе , че няма да е Премиер Николай Василев е ясно , ама така и така го извадихте от нафталина и разровихте л@ното с пръчка , я служебното правителство да назначи проверка за приватизацията на БТК , като ще го отнася Николйчо поне да го отнесе като хората
  • 18 РЕАЛИСТ

    12 0 Отговор
    Писа се, как Бай Тошо си подбирал кадрите. Викал" Да е честен човек е най- важното. Другото е занаят и с времето се учи, ама пипа ли някой, то е за цял живот. " Той затова беше пратил Луканов в девета глуха. Николай Василев няма , какво да го жалим. Не на трябват корумпирани типове, ако ще пет дипломи да имат и 10 езика да владеят.
  • 19 Кантон Станков

    8 0 Отговор
    А този как стана министър при царската измет? Между три мастики, на маса, решиха този невзрачен юрист да е министър.Ходеше пиян на работа, работното му място бе ресторанта на покрива на Нар.театър
  • 20 Селяков

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Праведен":

    Много елементарен човек е бившия министър
  • 21 Пиянищев

    4 0 Отговор
    Този дали се е изцерил от пиянството?
  • 22 неразбрал

    6 3 Отговор
    До сега не видях нито един коментар с призива: Гешев е позор! Оставка и затвор!
    Кво става, да не са спряли плащанията?
  • 23 111

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "КОТарАК":

    Безспорно, когато злото се бори да дърпа конците, винаги ще предлага замяна на едно зло с друго. Кой обаче каза, че иска злото да го управлява?
  • 24 9267

    5 0 Отговор
    Николай Василев предварително трябваше да си даде сметка, че не е забравен и изобщо да не се появява. Подцени паметта на хората. Или е имал грешна представа за себе си.
  • 25 Факт

    2 0 Отговор
    Изпълзя от дупката поредния плъх от царското люпило което ни го нач-а за 800 дни
    Срама нямат ей.... то царчета, то медийни чагари аватари всичи от един дол дренки
  • 26 КРОКОДИЛА

    2 0 Отговор
    ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛ - ЩЕ ГО ОТНЕСЕ ОЩЕ И ПО ДРУГИ НАЧИНИ -------------МИЗЕРНИК - КАТО ВИДИ ГОЛЯМИЯ И БЯГА .............
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове